Vzdy sa tu na fore snazim vysvetlit hracom dolezitost spravneho betsizingu a nevedel som doteraz, ze na ktoru literaturu by som sa mal odvolat, aby som to nemusel stale vysvetlovat

K tej inkriminovanej ruke - ak si mal teda naozaj slabsie eso, tak mam hned niekolko otazok:
1) - preco ho raise/callujes? Myslis si, ze moja 3betovacia range je natolko siroka, ze ju so svojim esom bijes? Ak ano, tak si myslis, ze sa ti bude hrat dobre v 3betovanom spote OOP? Co spravis, ak pride Axx board (tu je asi odpoved ze to donk/foldnes, co nas posuva k dalsej mojej otazke...)
2) - ak si myslis, ze je moja range teda siroka, tak preco sa z nej snazis vyfoldovat vsetky ruky, ktore porazas tym, ze tam donkujes? Ak by som mal na flope A63s KK/QQ, tak na tvoj taky brutal velky donk by som to mozno aj foldol, pricom keby checknes, tak urcite cbetujem - imo oberas sa o neskutocne mnozstvo value. Resp si odpovedz na otazku, s cim ta tam budem callovat co porazas? Alebo ten TP betujes ako bluff a dufas, ze foldnem AK?
3) - aky je tvoj plan na dalsie streets? Pred flopom su v pote 2$, nase efektivne stacky su 9$. Ty betujes cca 1.5$, ak ta callnem tak v pote bude 5$ a nase efektivne stacky budu 7.50$. Vies, kam tym mierim? Imo tu je ta ruka

btw, troska som sa pomylil, obv to bola situacia, ked ty si bol UTG a ja som bol CO a z toho, ako ta ruka prebiehala usudzujem, ze ta mam naozaj oznaceneho ako rybu, pretoze u mna nie je bezne, aby som 3betoval niekoho UTG open, pokial si naozaj nemyslim, ze ma tam bude aj casto callovat (co by si obv nemal, kedze moja 3betting range vs tvoj UTG open je neskutocne silna).
Grabbed byHoldem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($11.03)
BB ($8.91)
UTG ($10.35)
UTG+1 ($17.67)
Hero ($10.15)
BTN ($10.94)
Dealt to Hero X X
fold, UTG+1 raises to $0.30, Hero raises to $0.90, fold, fold, fold, UTG+1 calls $0.60
FLOP ($1.95) 3

UTG+1 bets $1.40, Hero raises to $3.80, UTG+1 folds
Hero shows X X
Hero wins $4.54
Inac ked sa spatne pozeram na tu ruku, tak rozmyslam, ze preco som ta tam raisol vlastne