From The Ground Up

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: From The Ground Up ? (back to 6max)

Odoslaťod M4r3kk1 03 Jún 2012 16:22

aspon niekomu sa dari :) glgl na stovke
Obrázok používateľa
M4r3kk1

Založený: Júl 2010
Poďakoval/li: 33 krát/11 krát

NL100 1. shot

Odoslaťod sudden 08 Jún 2012 02:03

Tak som to dlho nevydrzal a dneska som zacal shotoval 100ku. Naordinoval som si 4-tabling, odohrate dve session, 1900 hands a profit 1,64$ :D Kupil som si nejake datamined handy aby som mal trochu lepsi prehlad na zaciatok a miestami som bol mozno trochu viac spewy nez by sa patrilo na prve sessions pri shotovani vyssieho limitu.

Tu su dva pochybne stackoffy z druhej sessions, feedback wellcome:

Spoiler:
Ongame Network $100.00 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 1791288
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Aktivny villain, 26/23/11 po cca 300 handach, vysoky 3bet z blindov. Postflop vela cbetoval (cbet 75), ale vyzeral skor one&done type z predchadzajucich hier, aj podla AFq 53/18/18 over small sample.
Dalo sa tu asi v pohode hrat 4b/broke preflop, ale bez dynamiky sa mi az tak nepacilo, tak som to len flatol. Na flope som si potom vymyslel takuto kreaciu, s tym, ze by sa villain mohol odhodlat na nejaky light 3bet. Aj ked zase bez dynamiky, neviem ci to je dobry napad.

UTG: $278.02
MP: $113.06
CO: $42.25
Hero (BTN): $101.18
SB: $137.84
BB: $40.00

Pre Flop: ($1.50) Hero is BTN with T :diamond: T :heart:
3 folds, Hero raises to $2.50, SB raises to $8, 1 fold, Hero calls $5.50

Flop: ($17.00) 8 :club: 7 :diamond: 3 :spade: (2 players)
SB bets $10.00, Hero raises to $22, SB raises to $34, Hero raises to $93.18, SB calls $59.18

Turn: ($203.36) 9 :club: (2 players)

River: ($203.36) A :club: (2 players)

Spoiler:
Ongame Network $100.00 No Limit Hold'em - 5 players - View hand 1791291
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Ten isty villain ako v predchadzajucej hande. Na flope x/r s tym, ze villain cbetoval zatial skoro any flop ak to nebolo multiway + mam nejaku equity a mozem barrelovat :heart: turny - Qh, Jh je na flope, Kh blokujem, ATh predpokladam, ze stackoffne na flope takze ostava dost malo FD comb, ktore moze mat. 2pairs, sety, straights tiez nebude slowplayovat na tomto boarde a na 1pair handy by som mal mat dost FE na 3brl. Je to ok alebo moc optimisticke ?
Btw villain mal flush, takze zo SD som sa toho vela nedozvedel :)

BTN: $267.02
SB: $26.35
Hero (BB): $100.00
UTG: $222.02
CO: $44.45

Pre Flop: ($1.50) Hero is BB with A :diamond: K :heart:
UTG raises to $3, 3 folds, Hero calls $2

Flop: ($6.50) 9 :spade: J :heart: Q :heart: (2 players)
Hero checks, UTG bets $4.50, Hero raises to $14, UTG calls $9.50

Turn: ($34.50) 4 :heart: (2 players)
Hero bets $24.00, UTG calls $24

River: ($82.50) 7 :spade: (2 players)
Hero bets $59.00, UTG calls $59
Obrázok používateľa
sudden

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 196 krát/165 krát

Odoslaťod ___Mortylen___ 08 Jún 2012 03:27

Len im tam pekne chod robit zle. Za $1.64 kup dalsie datamined hands, treba investovat do businessu vsetok profit!
Ja Ti prihodim moje dva centy>

H1>
Nepaci sa mi velmi flat s TT vs aggromonkey. Neviem, aky je Tvoj overall gameplan a ako siroko otvaras BTN a nasledne ako defendujes voci 3betom z blindov ale nutne povedat, ze ak si reg vsimne, ze 100bb deep ne4betujes TT proti 26/23/11 moze to vazne narusit kredibilitu Tvojich ranges. Na druhej strane to zas ale velmi posilnuje Tvoju IP defending range. Give and take, vravim, toto je velmi na dlho, ale imo uz limit ako NL100 sa neda hrat stylom, otvorim, uvidim co sa stane. Aby som to skratil, na flat s TT musis dokazat, ze flatting je viac EV ako 4bet. Na to potrebujes vediet, ake ma villain 3bet/5bet ranges a to velmi nemas ako zistit inak ako (you've guessed it) to vyskusat. Ano, moze shipnut KK a my sa nic nedozvieme ale v tomto Ti ani datamined hands velmi nepomozu. Ak konstruuje svoje ranges na zaklade superov proti ktorym hra, budete si musiet jednoducho vytvorit dynamiku a budes si to musiet odsledovat (tuff, I know).
Ako vsak hovoria kuzelnici, preflop is whatever.
Well, toto sa mi nikdy nepacilo. Ako samozrejme nie je vobec zly napad combatovat weak 3beting range takymito sexy cbet clickbackmi ale netusim, preco si sa na to rozhodol pouzit zrovna TT. Tvoja perceived range na tomto flope je full of shit a na zaklade toho si asi ocakaval nejaky jeho light 3bet, ktory Ty nasledne (happy?) snapnes. Bez dynamiky to nie je velmi dobry napad, nakolko casto villain bude hrat rel. true na 'prvykrat' a spozornie az pri dalsich zverinach ale su aj taki, co zoberu hned tu prvu prilezitost a ripnu tam A4s.
Co chcem povedat je, ze si trosku protirecis. Zoberies konzervativnu cestu PF s odovodnenim, ze nemate dynamiku a nasledne spravis toto postflop - tiez bez dynamiky.
Moj osobny nazor, ze najviac value (as played) z TT vs dany oponent na tomto sexy flope pride z flatu na flope, flatu na turne a pripadnom flate/herocall na riveri. Tvoje monstre su tu 87/88/77 thats about it a villain to vie, takze cakaj minimalne 2barrely a je super mat range, ktora Ti dovoli ho vycallovat. Ano, casto pridu overkarty, ano, casto ich hitne a tie co nehitne bude repovat, ano, obcas tam bude mat co repuje (ovps) a ano niekedy sa ten 3ti barrel bude callovat velmi tazko ale stale je to imo najviac EV moznost a celkovo sposob defendingu. Je to predsa standardna obrana z nejakeho dovodu. Zverinky ako raise flop, ship turn over 2barrel su obv viable ale vacsinou sa implementuju ako counter na superovu strategiu a na to treba ready + history co Ty nemas ATM.
As played, villain Ti to celkom ulahcil. Toto takmer urcite nema balancovane takze sa len treba rozhodnut, ci to robi for value alebo ako bluff. Z toho sizingu sa da usudzovat, ze si nechava priestor na fold (=balancuje svoju range) ale zas co na to pouziva for value? JJ+? S takymto sizingom? Bah, dunno. So tuff, to sa rovno mozes rozhodnut podla jeho sizingu. Ak je to parne cislo ship/ak neparne fold :D :evil: :crazy:

A dalsia vec je, ze si sa touto Tvojou play 'vzdal pozicie' nakolko villain sa musi castokrat rozhodnut uz na flope (pri tychto sizingoch ani nie, ale povedzme pri 3x open PF uz ano) a sila tejto play sa celkom mina ucinku. Velmi strong je to prave tak 130bb+ deep alebo v SRP (single raised pots) kde je pozicia obv nuts. Vela by sa o tom dalo rozpravat.

H2>
5 handed AKo 100bb vs UTG 26/23/11 iba flat? No, na PF strategii sa asi nezhodneme ;)
As played, Tvoja perceived range na tomto flope? Well, kedze flatujes AKo, tak tam asi mozes mat JJ/QQ, neviem, ci flatujes QJs, KTs a T8s asi nie cize proti thinking hracovi si tu FOS naprostu vacsinu casu. Ano, moze mat monster draw, ale ak ma villain AQ+ tak nema zas az tak tazky life. Svoju slabsiu cast range moze pouzit na defending a nechat Ta vybarelovat sa a s tou silnejsou (two pair+) si to moze s Tebou 'flipnut'.
Ked uz flatol druhy barrel na karte, ktoru Ty repujes (flush) VELMI by som spozornel. V podstate tu niekedy ma AhXx, nejaky ten set co sa rozhodol ne3betnut alebo ja neviem co ThXx, kazdopadne, musi Ti byt uplne jasne, ze je STRONG! Cele je to o tom, ci si myslis, ze foldne AQ+. Ak je vsak loose, tak otvara vsetky Axs naproti comu Kh UTG otvara tak KTs+ kde KJh a KQh nemoze mat lebo su na flope cize to ze mas Kh je ti prd platne, akurat Ti to zvysuje equity o 2% na flope mozno :D Urcite tu chces mat Ah hlavne kvoli tomu, ze on uz to nemoze mat a tym padom mozes repovat a nemusis sa starat, ze repujes to co on uz casto drzi :D
As played, 2hy barrel by som urcite vypalil, ale akurat by som pouzil iny sizing, vacsi. Tym sa stane to, ze mu jasne naznacis, ze si chces zatancovat (ak shipne turn, callujes?) discourageujes jeho ship na turne ako bluff a hlavne, co je imo najdolezitejsie, ak flatne, musi Ti byt jasne ze mas problem a asi si narazil a mozes give-upnut river. Ak dojde Tx resp. heart, tak ho mozes zobrat do valuetownu, ale inak check/fold je standard pre mna. That being said, river sa mi nepaci, je to 60bb investicia, ma dobre odds, OESD missla flushe nemozes tak uplne verne repovat, lebo Qh, Jh su uz na flope a je to iba 100bb spot a je to 26/23/11 hrac :D

Uff, som sa rozpisal, sorry ak je to take neucelene, hral som poker celu noc :X
Prílohy
Ali-G-Respect.gif
Sick profit! boutreefiddy!
Ali-G-Respect.gif (13.6 ) Zobrazená 3297 krát

Za tento príspevok od ___Mortylen___ poďakovali - 3:
haman, nabokow, TomMolivan
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 179 krát/139 krát

Odoslaťod TomMolivan 08 Jún 2012 15:40

neviem, ci flatujes QJs, KTs a T8s asi nie cize

Z pohľadu villaina - prečo si myslíme, že nie? Ja by som tam všetky tieto veci čakal.
Obrázok používateľa
TomMolivan

Poďakoval/li: 167 krát/245 krát

Odoslaťod 3flash3 08 Jún 2012 16:39

Neviem prečo pri postovaných hands nikto neudáva svoje staty, lebo je dosť dôležité ako vidí vilian nás a ovplyvňuje to aj naše akcie proti nemu. A datamined hands sú ti na dve veci, nechápem na čo to vlastne niekto kupuje, nepomôže ti to prakticky na nič, nemáš žiadnu vlastnú históriu s villianom a ani napísané poznámky ku hráčovi, čo je milión krát dôležitejšie ako to čo si hrá 18/15 alebo 22/17. Zbytočne vyhodené peniaze a akurát to v zlom svetle ovplyvňuje tvoje rozhodnutie.
Ale každý má na to asi iný názor.

K handám sa nebudem rozpisovať toľko čo Morty, lebo to podľa mňa je zbytočné a nie je moc o čom hovoriť.
TT: 4bet preflop, flat sa mi nepáči vzhľadom na to, že nemáš absolútne žiadnu šajnu o jeho tendenciách posflop v 3bet potoch OOP a tebe sa TT nebude hrať ľahko na žiadnych flopoch.
AK: 3bet preflop

Hru na flope nejdem rozoberať, lebo keď mám pravdu povedať, tak ma z toho bolia oči. Nehnevaj sa :( Nabudúce to zahráš lepšie. GL man :gl:

PS: radšej hraj na novom limite trochu viac tight, kým si nezvykneš na dané stakes, sizingy, hráčov atď. Alebo si sprav za prvý týždeň super monkey image, z ktorého budeš ťažiť neskôr.
Obrázok používateľa
3flash3

Založený: Feb 2008
Poďakoval/li: 53 krát/410 krát

Odoslaťod ___Mortylen___ 08 Jún 2012 19:22

TomMolivan napísal:
neviem, ci flatujes QJs, KTs a T8s asi nie cize

Z pohľadu villaina - prečo si myslíme, že nie? Ja by som tam všetky tieto veci čakal.

No to je presne to o com hovoril Flash, ze na 100vke uz mam pocit, ze ti hraci celkom rozmyslaju, a 26/23/11 obv musi rozmyslat lebo s takto semi-loose stats bude musiet brat dost vela potov bluffmi, creative plays aby si obhajil svoju rel. siroku openning range. A je velmi dolezite, co si villain mysli o herovi a ako ho vnima.
Samozrejme od fish tam cakam aj ovela slabsie ruky. Od fishrega tam napriklad cakam vsetky pocket pary a SCs. Od dobreho rega tazko povedat. Niekedy tie typy ruk ako AQo, TT, kde 3bet je +EV ale flat moze byt niekedy ++EV ale to samozrejme velmi zalezi od PF aggresora.
Da sa najst argument pre 0% flatting range v tomto spote. Tzn. vsetky ruky co by sme chceli hrat sa rozhodneme 3betnut. Dalsia vec je, ze kedze UTG (MP v tomto pripade) byva vo vacsine pripadov silna range (pfr<20%), mali by sme si dobre rozmysliet, ktore ruky vlastne chceme hrat flatom a ci vobec take su. Najdu sa hraci, co tu folduju AQo.

Su na to tri dovody:
hrame OOP
nemame iniciativu co znamena, ze mame velmi casto capped range
reversed implied odds

Dobry super nam spravi zo zivota peklo, nakolko ak si dobre konstruuje CBeting range, tak z early pos bude cbetovat viac ako z late pos.
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 179 krát/139 krát

Odoslaťod sudden 08 Jún 2012 21:01

No mal som taky pocit, ze tieto dve lines velky fanklub mat nebudu :D

___Mortylen___ napísal:Neviem, aky je Tvoj overall gameplan a ako siroko otvaras BTN a nasledne ako defendujes voci 3betom z blindov ale nutne povedat, ze ak si reg vsimne, ze 100bb deep ne4betujes TT proti 26/23/11 moze to vazne narusit kredibilitu Tvojich ranges.

Plan bol taky, ze pokial som ho doteraz ne4betoval tak len flatujem a neskor po par 4betoch ked uz budeme mat nejaku dynamiku tak rozsirim 4bet/stackoff range. 4bet/broke bola obvious moznost, ale preco si to trosku neskomplikovat, ze ano :D

___Mortylen___ napísal:Tvoja perceived range na tomto flope je full of shit a na zaklade toho si asi ocakaval nejaky jeho light 3bet, ktory Ty nasledne (happy?) snapnes.

Presne o to mi slo na flope, len zase jeho reakcia na ten raise bez dynamiky je dost nejasna.

___Mortylen___ napísal:5 handed AKo 100bb vs UTG 26/23/11 iba flat? No, na PF strategii sa asi nezhodneme

Tu sa asi zhodneme, nejako som nepostrehol, ze je to 5 handed, pravdepodobne niekto leavol stol tesne predtym, takze trochu fail preflop :) Divne je, ze som si to nevsimol ani ked som tu handu postoval, ale uz bolo dost neskoro :D Inak proti tomuto villainovi by to mohol byt easy 3bet aj 6-handed.

___Mortylen___ napísal:Well, kedze flatujes AKo, tak tam asi mozes mat JJ/QQ, neviem, ci flatujes QJs, KTs a T8s asi nie cize proti thinking hracovi si tu FOS naprostu vacsinu casu.

Ja si myslim, ze tieto handy su v mojej perceived range. Myslim, ze proti relativne unknown hracovi (mne) ich nemoze uplne vylucit.

___Mortylen___ napísal:Ked uz flatol druhy barrel na karte, ktoru Ty repujes (flush) VELMI by som spozornel. V podstate tu niekedy ma AhXx, nejaky ten set co sa rozhodol ne3betnut alebo ja neviem co ThXx, kazdopadne, musi Ti byt uplne jasne, ze je STRONG! Cele je to o tom, ci si myslis, ze foldne AQ+.

Predpokladal som, ze s niecim ako KQ, AQ moze casto callnut 2 barrely a foldnut na river shove. S istotou to samozrejme neviem, je to len moj predpoklad.

Inak suhlasim, ze by bolo o dost praktickejsie mat v tom spote AhKx, pretoze vacsinu tych AXs mat moze. Co sa tyka sizingu tak som to sizoval na turne 3brl (na shove foldujem).
Naposledy upravil sudden dňa 08 Jún 2012 21:41, celkovo upravené 1 krát.
Obrázok používateľa
sudden

Odoslaťod sudden 08 Jún 2012 21:29

3flash3 napísal:Neviem prečo pri postovaných hands nikto neudáva svoje staty, lebo je dosť dôležité ako vidí vilian nás a ovplyvňuje to aj naše akcie proti nemu.

Ja sa vacsinou snazim pisat pri handach aky mam pravdepodobne image, ale v tomto pripade tazko povedat ako ma vnima villain. Bola to moja druha session na tomto limite, s villainom sme spolu hrali kratko, bol som prenho relativne unknown, nehral som nejako crazy a jedine zaujimave co zatial mohol vidiet z mojej strany bola ta predchadzajuca handa.

3flash3 napísal:A datamined hands sú ti na dve veci, nechápem na čo to vlastne niekto kupuje, nepomôže ti to prakticky na nič, nemáš žiadnu vlastnú históriu s villianom a ani napísané poznámky ku hráčovi, čo je milión krát dôležitejšie ako to čo si hrá 18/15 alebo 22/17. Zbytočne vyhodené peniaze a akurát to v zlom svetle ovplyvňuje tvoje rozhodnutie.

Tiez som si nebol isty ci su datamined hands dobry napad z dovodov, ktore pises (investicia je to zanedbatelna, kedze 200k hands stoji 10 dolarov). Zdovodnujem si to tak, ze zo zaciatku budem mat o overall hre villainov na novom limite viac informacii ako oni o mne a tym ziskavam nejaku vyhodu. Samozrejme tym neziskam nejake konkretne ready a vzajomna historia/poznamky su ina vec, ale myslim, ze tym ziskam lepsiu predstavu o ich hre.

3flash3 napísal:PS: radšej hraj na novom limite trochu viac tight, kým si nezvykneš na dané stakes, sizingy, hráčov atď. Alebo si sprav za prvý týždeň super monkey image, z ktorého budeš ťažiť neskôr.

Suhlasim. Plan bol samozrejme hrat solid, nespewovat zbytocne,.... ale potom ked uz som chvilu hral tak som zacal mat v niektorych spotoch pocit, ze musim nieco vymyslat, napr. tie dva horeuvedene pripady :) Bude to chciet trochu viac discipliny :angel:
Obrázok používateľa
sudden

Odoslaťod sudden 08 Jún 2012 21:36

Inak diky za feedback & stay tuned, ked nieco zaujimave vymyslim tak sa urcite zase ozvem :gustapka:
Obrázok používateľa
sudden

Odoslaťod tucniak 08 Jún 2012 23:41

Co ja viem datamine +notecaddy ktory ti spravi notes(hra aggro draw,3betuje to a to...) to moze mat nejaky zmysel..:)

Sent from my ZTE-BLADE using Tapatalk 2
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 34 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!