Lucky566 napísal::spade: Zaujíma ma akú máte early strategiu v r/a donkamentoch -> 1$ - 10$.
Ja niesom nejaký mtt mág, ale určite tu záleží aj na počte hráčov, rýchlosti stúpania blindov a stacku. Keď hrám nejaký turnaj ja osobne, tak si vždy vydelím garanciu počtom hráčov (záleží teda, či ešte beží late registration alebo nie, ak áno, tak nejakým predpokladaným konečným počtom hráčov) a podľa toho viem "cenu miesta v turnaji". Podľa toho si stanovím cca koľko do turnaja teda chcem investovať a tomu adekvátne dokupujem ako o život alebo hrám zákopovú vojnu
Hlavne teda v turnajoch, ktoré nakoniec vyzerajú byť dotované sa snažím cez rebuy spraviť dostatočný stack, zo začiatku hrám síce ešte ako tak na uzde, ale ku koncu sa zvyknem odtrhnúť z reťaze a snažím sa získať chipy ešte pred koncom rebuy, ak sa dá, lebo po konci rebuy už taký all-in bude stáť život v turnaji. Takže záleží na tom, ako drahý ten rebuy v pomere k možnej výhre je.
Lucky566 napísal::spade: A prečo mi to chlapík s AJ na bubline nezahodí na môj shove, ked má average stack
.
No, možno preto, že ty ten average stack nemáš. Práve naopak, možno máš pár blindov a musíš tam ísť s any two, ak si našiel A3, budeš totálne happy, takže on ťa s AJ totálne happy callne, ak mu ten average stack ostane aj keď ho náhodou cucneš
Nato si napísal príliš málo info, aby sa na to dalo odpovedať, lebo tam záleží na oveľa viac veciach ako to, že súper má AJ a že má average stack. Záleží, koľko zo svojho stacku ho to dorovnanie stojí a koho si myslí, že dorovnáva
Ak máš 2-3 blindy a average stack je 30 blindov, tak je proste tvoja fold equity nulová
Lucky566 napísal::spade: Ďalej ma celkom zaujíma prečo sharscope ukazuje, že mám profit viac ako 700$, čo je celkom strange -> (zaratáva rebuye a addony ?)
Ako si v podstate správne uvažoval sám, sharkscope faq hovorí toto:
How are rebuy expenses calculated?
Most sites do not display how many rebuys each player bought during a tournament therefore by default we have to estimate the rebuy expenses and assign the average rebuy expenses for that tournament to each player. In the long term this will provide reasonably accurate results, however if want to display your results without any rebuy expenses, using a custom number of rebuys per tournament or simply exclude rebuy tournaments altogether then you can do so using the advanced search options.
Nejaké výdavky ti zrejme nezapočítal
Lucky566 napísal::spade: A posledná otázka je aký bankroll managment dodržiavate. Ja hrám ultra agresívne v late fáze turnaja, takže by som mal asi očakávať väčšie swingy? Začínal som s 50 $ na stakes 1$ - 3$. Teraz si pustím aj 10 $ freez-out.
Ja hrám len malé turnaje, občas si dám niečo väčšie, ale mám to len ako doplnok, ak by som to mal brať ako jedinú vec čo hrám a nechcem v tom bustnúť, treba si jednoducho pozrieť koľko je asi platených pozícií a ako často sa tam asi tak dostaneš. MTT sú podľa mňa dosť swingy, takže ak na cash sa odporúča mať 20-30 buy-inov, myslím, že na turnaje je na mieste mať ich o dosť viac.
Ja si dám turnaj iba občas rekreačne, takže na toto ti určite budú vedieť lepšie odpovedať iní hráči, ktorí sa turnajom venujú viac