No tak si to idem pozriet. Sucasne s pozeranim sem budem pisat postrehy, takze sa moze stat, ze niekedy tu nieco napisem, co ty objasnis neskor alebo tak, takze to ber s rezervou trosku
Takisto to pauzujem v priebehu ruky, cize este neviem result, ked to sem pisem.
00:00 stol4 - to KTo v prvej ruke z BUT otvaram v pohode za 8c, pretoze izolujeme tu fishku, co tam limpla, a teda nechceme nejako velmi hrat multiway. A ak uz sa nam tam niekto rozhodne nasackovat, tak nech si zaplati viac.
2:02 stol2 - KJs v tej situacii je urcite call proti min3betu od blindu, mame poziciu a fakt mame fajn odds. Troska chybicka v terminologii - na tom flop chlapik cbetuje, pretoze je PF agresor (3betoval)
3:55 stol1 - cbetujes tam KJo so slovami, ze chlapik ma 100% fold to cbet, ale nemame dostatocnu vzorku na to, aby sme sa mohli podla toho statu orientovat. Co mozme lahko vidiet je ale fakt, ze ma nejakych 16BB behind a myslim si, ze sa tam bude stackovat strasne light, no s K-high to velmi dorovnat asi nechceme, a preto by som prehodnotil, ci tam chceme silou mocou cbetovat
4:53 stol3 - aha, tak uz vidim, ze tvoj standard PF sizing je 3bb z kazdej pozicie
Na NL2 sa to podla mna da velmi bezpecne nahradit sizingom 4BB+1BB za kazdeho limpera a to z kazdej pozicie, popripade to upravovat podla sily nasej ruky. Proste ty potrebujes tahat value akonahle to bude mozne, a drzis tam QQ, tak to mozes este aj pridat, ak mas za sebou nejake velke fishky
Cbet na flope je tam ok, na turne by som mozno prihodil par blindov k tomu betu, ak sa rozhodnes cbetovat big, lebo pravdepodobne ho aj tak bijes, a ak on volaco ma, tak zaplati aj viac. Ten river je ale podla mna az velmi thin
Totiz on ta tam dorovna naozaj iba s J alebo nejakou nahodnou trafenou 9, ale to by sme museli predpokladat naozaj cudne ruky, a on nema nejake brutal crazy stats alebo co. Ako nevravim, ze ten river sa nikdy neda betnut, ale u mna jeho lajna vyzera ako draw/weak par, a ak nema tie pary nejake dva, tak to s najvacsou pravdepodobnostou zahodi + zahodi aj missed SD a ak ma farbu, tak nas bije. Co cakas, ze s cim horsim ta tam dorovna z toho, co dorovnal na flope?
7:38 stol2 - JTo tam flatujes proti nitty chlapikovi, ktory otvara UTG. Toto by som urcite nerobil. Hoci JT vie flopnut slusne, ale ak trafime nejaky ten TP, tak casto budeme dominovani ci uz lepsim TP, alebo overparom. On tam ma naozaj velmi silnu range, a hoci mame poziciu, co je sice fajn, tak by sme mali mat nanho aspon nejaky read, ze napr. cbetuje vzdy flop a ak to bolo light, tak check/folduje turn alebo cosi podobne, pretoze nemozme tazit iba zo samotnej value tej ruky, kedze nie je velmi dobra, a teda ako pridana hodnota k tej value by mal byt nejaky read na toho villaina. Trafil si top par, co ako vravim, nie je az tak super a chlapik opat cbetuje, nedonkuje
Vyvijalo sa to podla ocakavani, a teda sam vidis, ze ta ruka nie je ktovie co, aj ked si mal TP, co bolo podla teba "super"
9:40 stol1 - to JTo je dobre, ze tam necbetujes, lebo tam nemas velmi nic + ich wide calling range to triafa ten board, cize nedostanes fold tak casto, ako by si chcel + je tam ten megashort, ktory ta moze c/shovenut, co urcite s JT na tom boarde nechces.
13:15 stol1 - vravis, ze nevies, ci je vyhodne z dlhodobeho hladiska otvarat 66, ked mas na blindoch dvoch shortov. V prvom rade nie je vyhodne hrat taky stol! Urcite popracuj na table selekcii, lebo hras NL2 a mas tam take suche stoly, ake som ani na NL10 na stars nevidel. Proste mas tam na vyber najvacsie fishe na herni a ty sa im vyhybas?
Vyhybaj sa takymto shortom a hladaj fishe! Ako mat takto dvoch shortov nalavo, tak to je suicide
14:05 stol4 - ako vravis, tam iba skusas cbetovat
Ja tam vela value v cbetovani nevidim imo, ten flop je nizky, ty nemas nic a ziadnu draw a hras proti fishke. Kludne sa tam mozes odcheckovat, mozes mat trebars aj najlepsiu ruku, ale fakt nevidim zmysel v tom, aby si sa snazil ju vybluffovat
A po 23 rukach nemzoes predsa zhodnotit, ze "je to na mieste, lebo chalan zahadzuje na cbet v 67% pripadov" Vsak to je 2/3 v tomto pripade a to neznamena ale ABSOLUTNE nic
15:40 stol3 - AJo tam riesis dilemu... No podla mna on takymto underbetom repuje hlavne nejake male pocket pairs, ktore ti instafoldne ak raisnes. Podla mna je to call a ak checkne turn, tak ty mozes dat nejaky thin valuebet, ked pride nejaky blank alebo co, alebo ho nechat bluffovat dalej. Call je tam podla mna fit na tom flope. Mas tam este jedneho shorta, ale s tym sa vies stacknut hocikedy, cize to riesit velmi netreba. Idealna situacia by bola, ze ty raisnes, short ta callne a tento chalan ta dorovna tiez vzhladom na odds, ako si to sam pre seba povie, ale to nebude velmi casto. Mozno by mohol byt reasoning na raise ten, ze nechces hrat 3way pot s TPGK, ale tak toho shorta nejak velmi neberiem vazne, s nim sa stacknes hocikedy
Na turne sa to uz raisnut da, tu nam to ten short aj preplati a ten villain velmi casto foldne, lebo ked niekto betuje rovnako na flope a na turne (10c), tak to casto znamena, ze neimprove-ol. Asi by som ale raisoval viac, lebo ten tvoj raise je velmi slaby. Stacknut sa s fishkou je tam urcite +EV.
19:15 stol 3 - no ten donk s FD sa mi tam nie najviac paci. Mne sa tu celkom pozdava c/r, kedze tak maximalizujeme FD a repujeme dost silnu range. Zavisi od villaina, ak ma tendencie vzdat sa na turne, tak sa to da aj c/c a betnut neskor, resp. vziat si free karty.
21:10 stol3 - vyjadrim sa - ano, to JTo na riveri si mal checknut behind
skus hadat preco...
24:15 stol3 - QJo tam raisujes naozaj malo, imo vyzera to tak, ze ty instaraisujes 3x superov bet bez ohladu na vysku potu. Skor sa zameraj na ten pot a vzdy si premysli, ze kolko tam chces raisnut
Kludne si mohol dat viac, jeho line vyzera ako taky check/raise "nasilu" a nema tam asi velmi nic. Poznamku by som si tam dal, ze ked underbetuje, tak nema nic, lebo to spravil uz druhykrat a zakazdym instafoldoval ked celil agresivite.
24:35 stol3 - neviem, ci tu bude ten call toho KTo profitable, ked nam z BUT otvara taky nit. Skor by som inklinoval k 3bet/fold, pricom 3bet << fold.
27:30 stol3 - tie osmicky by som asi 3betoval. OOP v 3way pote sa to bude hrat ako futbal na lyziach a navyse ten minopen od semishorta nevyzera vobec nebezpecne, toboz nie ten flat od nita
Kludne si mohol prevziat iniciativu a valuebetovat mnozstvo flopov. Tiez nerozumiem tomu, ze chces kradnut pot, ked mas 88 a na stole je J66x. Nikdy ta nic horsie nedorovna a zaroven ani nic horsie tam nezlozi. Ten bet nema takmer ziaden zmysel podla mna, kludne sme to mohli checknut a ak si myslime, ze nemaju ani prd a aj tak ukazu agresiu, tak s takouto rukou mozme bluffcatchovat.
30:00 stol3 - AKs by som tam asi ne3betoval z pozicie, zalezi to od toho, ci ten villain na UTG calluje casto 3bety, alebo je vo 4bet/fold mode. Ak calluje, tak urcite 3betnem, ale inak sa to da easy flatnut, lebo hoci je to monster, tak ten chalan otvara 5% ruk, a casto mozme cakat, ze nejako casto sa nam tam stackne s horsou rukou, popripade ju iba callne PF. Ak je ale call happy, tak je to easy 3bet. Ak je teda taky call happy, tak sa mu tam da dat do range aj horsie eso, ale v kazdom pripade by som sa tam stackol, pretoze on uz skor ukazal, ze vie c/minraisnut, a teda tam bude mat sirsiu range. Mozno by som to skor este iba flatoval a dal mu moznost vyslat commitujuci bet na turne.
32:00 - uvaha o pf allinoch s AK. Tu chcem podotknut, ze ked ides AI s AK proti nejakemu paru (okrem AA/KK ofc), tak proste flipujes a je to 50:50. Tie drobne percenta ti mozu byt ukradnute, je to proste flip. Co sa samotnej otazky tyka, tak urcite je to niekedy profitable, ale nie proti kazdemu. V zasade ked rozumny hrac ide AI proti rozumnemu hracovi bez toho, aby mali nejaku vzajomnu historiu, tak budu mat velmi casto QQ+ a to AK tam nebude, a to z toho dovodu, ze vedia, ze AK je voci tejto range pozadu, a teda to radsej foldnu, lebo bud flipuju, alebo su pozadu (plati to vice versa pre obidvoch tych hracov, zato to vyzera tak skomolene ta veta
). Cize proti rybam co hraju agresivne a vela ruk je to easy AI, proti rozumnym hracom na to najskor treba read, ze sa stackuje s 99 alebo cosi podobne.
33:50 stol4 - to AK je bez blizsieho readu podla mna fold, ako som pisal vyssie. Cize ok, wp. V rovnakom case 55 na prvom stole by som necbetoval, ten board ho dost triafa a nebude foldovat velmi casto. Da sa to tam easy c/f. V ronvakom case si trafil na tretom stole nuts na river a riesis tam velkost betu. Podla mna shove kludne overbetnut tam. Moze mat miliardu horsich ruk, my vsetko bijeme a Kx ti tam nezhodi tiez. Jeho line nevyzera az tak silno, ale podla mna velmi casto to bude prave ten king + mohol trafit 2. par, cize urcite massive valuebet.
38:55 stol2 - preco callujeme ATs na tom flope vs minraise? Co horsie ocakavame, ze tam bude mat na ruke chlapik, co hra 19/3? Ukazal, co ukazal, ale to je ireleveantne a bez tej informacie je to random chlapik bez info
No v zasade to nehras vzhladom na uroven NL2 nejako zle. Su tam muchy, to urcite, ale konkretne v tomto videu to neboli nejake extra zle veci. Paci sa mi, ze si naviazany na poziciu a hras ruky ovela radsej IP, ale zasa treba mat na mysli, ze odovodnovanie ci mam pozicu alebo nemam nie vzdy staci, aj ked to je urcite najdolezitejsi faktor. Treba zvysit objem imo, aj ja chodim do skoly kazdy den a fakt hram strasne malicko, ale aj tak som dal skoro 2x tolko ruk, ako ty za tento cas. Treba tomu daco obetovat, same to imo nepride. Ta kniha od verneera je super,aj ja ju citam, tak snad ti pomoze
Na zaver nejaky hlasky -
"hore som sa toho potu vzdal, kedze som nemal nic"
"trafil som top par a chlapik, precoby nie, zlozil bez natlaku (rozumej foldol, ked mohol checknut), asi som sa mu zapacil..."