Nirvanafore - SNG a MTT Blog

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Nirvanafore - SNG a MTT Blog

Odoslaťod ShotShot 11 Apr 2010 15:51

Zdravím všechny pokerové nadšence, fanatiky, amatéry, profesionály a ostatní návštěvníky této stránky.

Nejdřív bych se měl představit a potom se pokusím popsat svou pokerovou "kariéru" :D ... Jsem z Hodonína, hraju pod nickem Nirvanafore v současné době výhradně na Stárech. Jsem student IT MU v Brně a poker je mým koníčkem a taky drobným zdrojem peněz.
Poker hraju od malička, jako asi všichni jsem začínal na variantě Five-card draw, s upravenými pravidly typu královský poker je nejsilnější kombinace a podobně :ROFL: . Poté jsem objevil variantu Texas Hold´em a začal jsem hrát freerolly na mnoha hernách. Bylo to v době, kdy Texas Hold´em nebyl ani zdaleka tak populární jako dnes a byl jsem jedním z prvních hráčů této varianty mezi svými vrstevníky. Vyhrané peníze z freerollů jsem samozřejmě všechny prohrál díky tragickému bankroll managmentu. Toto období trvalo poměrně dlouho, protože jsem poker nebral dostatečně vážně.

Další etapa mého pokerového snažení začala před pár měsíci, když jsem provedl své první a zatím poslední depozity 16$ a 20$. Tyto depozity měli sloužit jenom jako jednorázové, protože jsem se nudil a zrovna mi padl nějaký live turnaj. Po dvou MTT sessions mi zbylo nějakých 6$ a tak jsem si zkusil zahrát normal 1$ SNG pro 9 lidí a začalo se mi dařit, ikdyž jsem věděl o tomto formátu jen to, že na začátku musím hrát very tight. Pomalu jsem začal budovat nějaký bankroll, ale cítil jsem, že to není ono a tak jsem začal studovat různé materiály ohledně těchto sng. Nejvíce mi pomohly a doslova otevřely oči dvě videa od 7Castla, tyto videa jsou nejlepší, co jsem kdy viděl a moc mi pomohly, takže díky 7Castle ;) . Na 1$ SNG jsem zůstal poměrně dlouho, odehrál jsem 641 turnajů s ROI 12%. Nejdříve jsem začal na jednom stole a postupně přidával až na 12 stolů (což je asi maximum na mém 13-ti palcovém notebooku :D ). Na vyšší limit tzn. normal 3$ SNG jsem přešel s 50ti buyiny. Na tomto limitu jsem odehrál 254 turnajů s ROI 15%. Poté jsem měl odpovídající bankroll na přechod na 5$ sng, ale rozhodl jsem se, že začnu hrát turbo 2$ SNG pro 180 lidí. Pro tento přechod mne inspirovaly články o hráčích bfizz11 a MI_turtle. Na tomto limitu hraju asi dva nebo tři týdny a mám odehráno směšných 163 turnajů s ROI 32% - s čímž nejsem moc spokojený, rád bych měl ROI kolem 60%, tak uvidíme jak to pude, zatím jsem toho moc neodehrál...Jinak hraji 8-12 stolů denně 2-3 hodinovou session, ale nedělá mi problémy hrát i 6+ hodinové sessions.

Co se týče MTT turnajů mám toho odehráno hodně málo a MTT beru spíše jako zpestření. Žádné velké trefy na svém kontě nemám, jenom snad jeden vyhraný turnaj v rámci série Pokerportal added turnajů na Stárech a pár final table umístnění v této sérii. A ještě možná 65. místo z 8823 na turnaji Daily thirty grand, toť vše...

Na tento blog budu postovat své výsledky, staty a určitě i nějaké handy. Byl bych rád, kdyby se ozval někdo, kdo hraje 180tky, měl bych pár otázek ohledně strategie a tak...

Vidím, že jsem se celkem rozepsal, tak snad si to někdo přečte :D Zatím se mějte... 8-)
ShotShot

Založený: Feb 2010
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Re: Nirvanafore - SNG a MTT Blog

Odoslaťod lolofon 11 Apr 2010 16:51

:vitaj:

Hranie vyhradne turbo 180tiek musi byt ultra swingy imho, tak drzim palce nech tych downov je co najmenej.
lolofon

Založený: Jún 2009
Poďakoval/li: 35 krát/14 krát

Odoslaťod spax 11 Apr 2010 18:19

ShotShot napísal:rád bych měl ROI kolem 60%

lol wat?
Obrázok používateľa
spax

Založený: Apr 2009
Poďakoval/li: 9 krát/24 krát

Odoslaťod ShotShot 11 Apr 2010 18:37

to: Lolofon...díky za uvítání ;) Ty swingy sou celkem šílené to je pravda, ale už sem nějaké zažil, takže doufam, že to pude...
to: Spax...Co se ti nezdá hošíku? Ti nejlepší mají ROI i přes 100% ... 8-)
ShotShot

Odoslaťod spax 11 Apr 2010 18:52

ShotShot napísal:to: Lolofon...díky za uvítání ;) Ty swingy sou celkem šílené to je pravda, ale už sem nějaké zažil, takže doufam, že to pude...
to: Spax...Co se ti nezdá hošíku? Ti nejlepší mají ROI i přes 100% ... 8-)

aha, ja si neuvedomil, ze je to 180mans a ne 9mans
Obrázok používateľa
spax

Založený: Apr 2009
Poďakoval/li: 9 krát/24 krát

Odoslaťod dawidsvk 11 Apr 2010 20:58

Vitaj!
konecne clovek ktory sa zaujima o mtt sng :) Ja hravam najviac 18many potom 45man a velmi malicko 12$ 180man. Oproti 18 a 45 sngs tam hra vela naozaj fishy hracov, ktory robia niekedy neuveritelne moves. Potom si neviem predstavit ake to moze byt na 2$....asi vela regularov tam nebude, takze si si vybral asi najlepsiu cestu na budovanie BR, hoci tie swingy mozu byt brutalne, tak by som skusil doplnat mensimi sngs. Inak GL :)
dawidsvk

Založený: Feb 2008
Poďakoval/li: 3 krát/1 krát

Odoslaťod ShotShot 12 Apr 2010 12:25

dawidsvk napísal:Vitaj!
konecne clovek ktory sa zaujima o mtt sng :) Ja hravam najviac 18many potom 45man a velmi malicko 12$ 180man. Oproti 18 a 45 sngs tam hra vela naozaj fishy hracov, ktory robia niekedy neuveritelne moves. Potom si neviem predstavit ake to moze byt na 2$....asi vela regularov tam nebude, takze si si vybral asi najlepsiu cestu na budovanie BR, hoci tie swingy mozu byt brutalne, tak by som skusil doplnat mensimi sngs. Inak GL :)

Čus,
no ty 12$ 180man sou takovým mým cílem, četl jsem, že je tam dost fishek, ale i reguláru, takže GL tam...Na těch 2$ 180man je to fakt šílené, je to jeden velký rybník, někdy je to ale fakt až moc crazy na mě :D . Regulárů zatím moc neznám, vím o hráči s nickem Phyrrus, což je super hráč s ROI přes 100% s docela slušným vzorkem turnajů, pak chlapec od nás s nickem Morgancz, který by měl být podle všeho reg, ale nejsem si tím jistý...s tím doplněním o 5$ normal 9man jsem uvažoval, uvidím jak to pude...
ShotShot

Odoslaťod ShotShot 12 Apr 2010 20:07

Tak zkusím sem hodit první handu, snad se povede...

P****Stars No-Limit Hold'em, 2.2 Tournament, 3500/7000 Blinds 700 Ante (3 handed) - Poker-Stars Hand Converter from HandHistoryConverter.com

SB (t35662)
BB (t127400)
Hero (Button) (t106938)

Hero's M: 8.49

Preflop: Hero is Button with 10Obrázok, 10Obrázok
Hero bets t106238 (All-In), SB calls t31462 (All-In), BB calls t99238

Flop: (t249538) AObrázok, AObrázok, 5Obrázok (3 players, 2 all-in)

Turn: (t249538) QObrázok (3 players, 2 all-in)

River: (t249538) 3Obrázok (3 players, 2 all-in)

Total pot: t249538

Results:
Hero had 10Obrázok, 10Obrázok (two pair, Aces and tens).
SB had AObrázok, 4Obrázok (three of a kind, Aces).
BB had KObrázok, KObrázok (two pair, Aces and Kings).
Outcome: SB won t106986, BB won t142552

Možná jsem měl spíš raisnout než pushnout, ale nejsem si jistý, jestli kdybych to raisnul a oba by poslali plnou, by se to dalo foldnout. Tomu na big blindu bych dal range něco jako 99+,AJs+,AQo+, proti které bych měl zhruba 45% ... co vy na to?
ShotShot

Odoslaťod 7castle 13 Apr 2010 01:38

Vitaj na PP 8-)

Neviem nehram 180many, ale kedze mas 15bb ja by som pushoval 0% ruk, u mna je to r/c, open push je strata value imo... r/f na bigstack by som neskusal, je to 3handed, TT je fakt silna ruka, aj keby to bol nit reshovne 88, AT, KQs, takze TT uplne v pohode... a kedy shipnu obaja stale mas EZ call imo.
7castle

Založený: Sep 2007
Poďakoval/li: 24 krát/148 krát

Odoslaťod ShotShot 14 Apr 2010 18:40

7castle napísal:Vitaj na PP 8-)

Neviem nehram 180many, ale kedze mas 15bb ja by som pushoval 0% ruk, u mna je to r/c, open push je strata value imo... r/f na bigstack by som neskusal, je to 3handed, TT je fakt silna ruka, aj keby to bol nit reshovne 88, AT, KQs, takze TT uplne v pohode... a kedy shipnu obaja stale mas EZ call imo.

Čus,
jj máš pravdu, ten push byl unáhlený...s tou range nevím, těžko říct, řekl bych, že KQs, AT by nereshovnul, ale jenom callnul, každopádně by se to zahodit nedalo...

Jinak teď pár dní prožívám mírný downswing, neřekl bych, že hraju nějak tragicky, ale prostě se nedaří a ke konci každé session se bohužel dostávám na tilt, což se mi dřív nestávalo...dneska ještě zagrindím a zítra postnu nějaké staty...
ShotShot

Ďalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 41 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!