1)
A 3betovalo sa na tom stole casto? Raisovanie pocket pairs ma oproti limpovaniu napr. tieto vyhody:
a) Podavas menej informacii o sile svojej ruky.
b) Mas iniciativu a na vhodnych flopoch mozes c-betom vyhrat pot.
Nie je nic lepsie ako limpnut 22, mat 6 way flop a potom prehrat na maximalne divne drawy, ktore dobehli

..
Ak by si mal za sebou nejakeho manika, ktory vsetko vsade raisuje, tak ano - limpovanim urcite zvysis svoje implied odds. I ked foldnut male PP UTG v nevhodnych podmienkach na ich hru tiez nie je hriech

.
EDIT: samozrejme limpovat male PP na NL5 nie je nic strasne, pretoze ludia moc pozor nedavaju. Ale si zober, ze si niekto vsimne ako limpujes male pary a automaticky Ta bude raisovat PF a ak na flope budu stredne/vysoke karty, tak Ta vytlaci uplne jednoducho. Aj pri nizsich kartach moze proti Tebe hrat bezchybne, pokial nezacnes nejak komplikovane balancovat svoju hru (najma ak donkujes sety

). Raisni aj nizke pary a zrazu to ma podstatne znacne tazsie uhadnut, ktora textura flopu Ta netriafa a vytlacit Ta

. Takze si pomaly zvykaj nelimpovat to automaticky, urcite sa to neskor hodi

.
2)
Betovat "aby som zistil" podla mna zrovna dobry napad nie je. Co ti to pomoze, ked foldne? Po tom ako mu niekto limpne a potom checkne na flope moze a casto aj bude betovat hromadu ruk, ktora foldne na Tvoj donk. Pozri sa na ten flop, prakticky tam moze mat overs s flush draw alebo overpair. Malokedy tam moze trafit nejaky par

. Z draw je tam flush draw a to tam ma naozaj veelmi sporadicky + ma iniciativu a nema vela dovodov ustrachane checkovat behind .. Cize ak trafil, betuje takmer vzdy a ak netrafil betuje velmi casto .. I ked toto vsetko samozrejme zalezi na hracovi, no k nemu sa nejak nevyjdarujes ..
som sa utvrdil jeho callom,že má overpair a nemá esá,ktoré by tam natlačil určite
Ci ma AA alebo JJ, tak je jeho ruka rovnako silna, pretoze Ty nemas nikdy QQ a ani KK. Preto mi celkovo pride zvlastne, preco by malo byt bezne AA tam natlacit a JJ len callnut .. Ale tak to je asi spojene s tym, ze vidim esa, idem all-in

..