Re: KriPat blog
3bet je ok ak necalluje casto a nevyvija v pozicii znacny vhodne aplikovany tlak . Len OOP by som 3betoval viac. Jednak ma pozicnu vyhodu a taktiez su efektivne stacky 120BB, takze takto moze callovat vcelku dost a Ty by si radsej bol, keby foldol.
Na flope je cbet imo profitable, kedze ho toto missne supercasto a s vacsinou ruk nemoze pokracovat a zarabat na tom. Proti jeho celkovemu flop callovaciemu range mame na turne znacnu equity - 1-2 overs + nut FD + GS a hromadu fold equity, takze by som betoval. Idealne vsak by som 3betoval viac, betol flop o malinko viac a turn rovno pushoval - aj tak sa foldnut nechystame a tym nam foldne o nieco castejsie.
Inak - tiez by bolo fajn, keby si Ty sam uvadzal dovody, preco si tu ruku tak hral. Lahsie to pomoze najst nejake pripadne chyby v mysleni.
Na flope je cbet imo profitable, kedze ho toto missne supercasto a s vacsinou ruk nemoze pokracovat a zarabat na tom. Proti jeho celkovemu flop callovaciemu range mame na turne znacnu equity - 1-2 overs + nut FD + GS a hromadu fold equity, takze by som betoval. Idealne vsak by som 3betoval viac, betol flop o malinko viac a turn rovno pushoval - aj tak sa foldnut nechystame a tym nam foldne o nieco castejsie.
Inak - tiez by bolo fajn, keby si Ty sam uvadzal dovody, preco si tu ruku tak hral. Lahsie to pomoze najst nejake pripadne chyby v mysleni.
-
dzejkej - Príspevky: 6539
- Založený: Nov 2008
- Poďakoval/li: 169 krát/302 krát
Horsey7 napísal:neuviedol si ake mal fold to 3bet a 4bet stats, ale ATs je ruka, s ktorou casto nechcem hrat 3bet pot OOP..stacknes sa na Ahigh flope?
radsej flatnem a dostanem value zo slabsich A a T, ktore by na 3bet pravdepodobne polozil..tiez ak ta 4betne (27/23 to moze robit kludne light) tak musis polozit, ak sa teda nechces stackovat s AT preflop
Myslim si, ze call je o dost horsi ako 3bet. Value so slabsich Ax, Tx nedostanes tak casto, aby to vynahradilo situacie, ked missnes flop. Jeho range je znacne siroky a Ax, Tx Tvori zlomok jeho ruk, pricom ma poziciu a iniciativu a podla statov aj trochu rozumu. Keby on utvaral napr. na MP a Ty si bol na BTN, tak to uz znie lepsie . Keby to bola hyperagresivna fishka, tak tiez.
Ak 4betne, tak to polozis, ale ak tam otvara napr. 45% ruk, tak 4betne minizlomok toho range a to by ma tak netrapilo.
3bet >> call imo.
-
dzejkej napísal:Myslim si, ze call je o dost horsi ako 3bet. Value so slabsich Ax, Tx nedostanes tak casto, aby to vynahradilo situacie, ked missnes flop.
co budes robit na Ahigh? bet/fold? bet flop, turn a c/f river? co budes robit na nizkom flope? ak necalluje 3bety nejak zversky light, tak si castejsie proti AJ+, 77+ ako proti SC a podobnym rukam
PFR 23 bude mat BTN open >50% a proti tomu range je ATs v pohode aj OOP a slabsich Ax a Tx bude mat teda dost, rovnako ako nizsich suited ruk
-
Horsey7 - Príspevky: 2703
- Poďakoval/li: 38 krát/68 krát
Horsey7 napísal:dzejkej napísal:Myslim si, ze call je o dost horsi ako 3bet. Value so slabsich Ax, Tx nedostanes tak casto, aby to vynahradilo situacie, ked missnes flop.
co budes robit na Ahigh? bet/fold? bet flop, turn a c/f river? co budes robit na nizkom flope? ak necalluje 3bety nejak zversky light, tak si castejsie proti AJ+, 77+ ako proti SC a podobnym rukam
PFR 23 bude mat BTN open >50% a proti tomu range je ATs v pohode aj OOP a slabsich Ax a Tx bude mat teda dost, rovnako ako nizsich suited ruk
Ty riesis ako argument pre call jeden pripad, ktory nastane velmi sporadicky. Uvedom si, ze v danej situacii vacsinu range foldne a ked callne, tak A sa tam objavi len obcas. To ako pokracovat na Axx boarde je otazka, na ktorej odpoved by som vyuzil viac statov v danej situacii a nejake ready, ale napr. na suchom boarde v pohode bet/fold. Vacsinu casu foldne a ked callne a pride A, tak foldne flop alebo floatne a foldne turn. Situacia, kedy mas Ty AT a on ma AJ a AQ a rozhodne sa call flop a call turn nastane naozaj velmi zriedkavo. Na nizkom flope tiez podla textury.
Tvoj argument pre call sa mi naozaj nepaci. Ak ma 50% range, tak jednak dominovane ruky tam tvoria malu cast, ma iniciativu a poziciu a vacsinou budes skladat, ak nechces nejak check/raise flop casto (co je imo vacsia divocina ako 3bet). Ak trafite Axx, Txx board obcas, tak semirozumny hrac v pozicii Ti zase tak vela nezaplati. Kludne to tak hraj, ale ja som na 100% presvedceny, ze to tu nie je ziskovejsie.
EDIT: co budes robit na Axx flope? Check/raisnes ho a cakas, ze sa Ti stackne s TPBK? Alebo cakas, ze bude Teba take nieco 3barrelovat? Call je fakt zly.
-
presvedceny o tvojej pravde by som bol na 100% vtedy, ak by mal chalan fold to 3bet okolo 0% (ok <25%) ..neviem ci sa ti na Ahigh boarde hra s AT OOP v 3bet spote nejak pohodlne, ale ja sa radsej budem tymto situaciam vyhybat, s vynimkou hracov s velmi nizkym f3b
-
Horsey7 napísal:presvedceny o tvojej pravde by som bol na 100% vtedy, ak by mal chalan fold to 3bet okolo 0% (ok <25%) ..neviem ci sa ti na Ahigh boarde hra s AT OOP v 3bet spote nejak pohodlne, ale ja sa radsej budem tymto situaciam vyhybat, s vynimkou hracov s velmi nizkym f3b
Preco nizky f3bet? Ak foldne 70% svojho range, tak aj keby sme openfoldovali flop, tak je to profitable. Aj ked callne, tak samotny cbet na hromade textur je profitable, najma ked ne3betujes casto. Ak ma lepsie eso a zahra to pasivne a necha Ta stackut sa, co sa da robit .. to sa nestane casto.
Ale mam pocit, ze sa uz opakujem a stoji ma to dost sil. Hadam sa k tomu vyjadri niekto iny ..
-
call je tu imo zly a 3bet ziskovy, super je LAG, je BU a jeho range je mega wide. Tym padom by mal foldovat velku cast jeho stealrange. Ak callnes, tak co chces robit ak netrafis, ch/fodovat ? Ak aj trafis, tak velku value z horsieho Ax sa neda moc ocakavat. imo 3b>fold>call
-
keso26 - Príspevky: 4853
- Založený: Mar 2007
- Poďakoval/li: 58 krát/90 krát
cize 3betujeme ATs bez ohladu na to, ci ma super f3b 10% alebo 80%?
-
Horsey7 napísal:cize 3betujeme ATs bez ohladu na to, ci ma super f3b 10% alebo 80%?
No ak super otvara wide a folduje dostatocnu hromadu ruk na 3bet, tak je to ziskovy 3bet s any2, aj keby si openfoldoval flop. ATs ponuka oproti "any2" removal esa, takze jeho 4betovaci range sa zmensi o nejakych 15-20%, takiez ponuka peknu semibluff equity s nut FD a zvycajne aspon 1 overkartu .
Ak super otvara wide a nefolduje takmer nic, tak je to jasna fishka a mozeme 3betovat for value - investuje pred flopom so slabsim range viac penazi a lahsie sa stackne s dominovanou rukou, ked sa uz chudacik citi "comitted" .
Pozri si na LeggoPokeri Probabilitovu 4dielnu seriu o NL50 LAG. Najdes tam "3bet inspiranciu" .
-
Dakujem za vycerpavajucu diskusiu o 3bete Som rad ze som to az tak zle nezahral betoval som aj preto ze mal ATTS cca 40 co je dost vysoke cislo.a samozrejme ze som chcel aby foldol na flope,ale ked prisiel turn som mal dost outs takze som bol pokojny.Len dzejkej mal pravdu mal som tam betovat viac.
- KriPat
- Založený: Sep 2009
- Poďakoval/li: 3 krát/0 krát
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 34 hostí.