Richardov blog... (1 video)

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Richardov blog... (1 video)

Odoslaťod RichardJanac 03 Feb 2011 20:19

Blog človeka, ktorý viac premýšľa ako myslí...
Prvá hra niekedy na jeseň 2010
Tu som začal zaznamenávať svoje prvé pokusy písania do fóra, chcel som len aby to tu bolo všetko pokope. A kopírovať by to bolo asi proti pravidlám.
http://www.pokerportal.sc/poker-diskusia/otazky-za-iato-nikov/neviem-dat-nazov-precitajte-si-cely-pribeh-t5537.html

Dnes som opäť viac začal premýšlať ako rozmýšlať...
Prečo sa Vám zase prihováram? Pretože som dnes zase potrtkal jeden turnaj a zase si tu čítam motivačnú literatúru z názvom OSOBNOSTI Z POKERPOTRAL.SK . A človek začne mať pocit, že to nahovno hrá iba on :D Takže moje "úspechy" ....
na Partypokri som si cashoutol 60 Doll , z pôvodných 50 doll ostatok som tam nechal a bustol...
z tých 60 som dal 10 na stars a mam tam teraz 12 8-) (som jednoducho borec)
Na fulltilte som sa cez FTP body dostal na Big litte tournament co bolo pri 100 000 hráčoch a 200 000 prizepol skôr paródia na poker... a turbo leveli, po dvoch hodinách vypadlo 95 000 hráčov... ale podarilo sa aspoň ITM a tých 6 vyhratých som rozmnožil na 11 (asi som zahojený do konca života)

Tento rok maturujem a kedze som obrovsky snílek, tak sa skutocne zacinam obavat svojej buducnosti... pretoze sny sa mi akosi neplnia co prechadza do naslednej depresivnej nalady a zivot typu Naucim sa chodit, potom citat, potom zakladna skola, potom stredna skola, potom vysoka skola, potom 45 rokov prace, potom dochodok, a nakoniec ma mozu moje drahe deti zakopat mi nevonia. Jednoducho od zivota ocakavam viac ako niektori napriklad aj moji spoluziaci... (po týchto blbostiach si o mne musite mysliet ze som totalny idiot :D )
Ale nie nie je to tak, len rad rozpravam ...

No jednoducho ide mi o to aby som sa v pokri mohol zdokonalit a nejak ten moj zivot (ani nie tak moj...) mohol osladit...

Chcem sa opýtať či sú moje myšlienkove pochody v pokri spravne:
Modelová situácia.
Dnes 1,10 Doll 5 GTD turnaj P****Stars. Sme v ITM a ja drzim J K o
Moj super 2 2 (off - necakane vsak? :D )

Jelikoz som si chcel uchranit BB, a mal som schopne karty (nie dobre) a super na SB sa len limpol tak som raisol cca 3BB ( Blindy neboli velke nepametam si presne)
super call
FLOP 6 2 K (dúha)
1. v prvom rade pozerám na súperové staty... VPIP 75 (vravím si lúzer) PFR 12 ... Hands 68
2.analyzujem superovu hru, preco by robil to co robil a s cim by to robil...
3.KONÁM!

Chcem sa len opýtať či som niečo vynechal???

No ide vlastne o to ze mi na turn prisiel este aj ten Jack a samozrejme mi zavaril... a v turnaji som vypadol... (nebol som nahnevany) lenze ked si pozeram hentake superove staty ked sa limpuje pomaly kazdu hru, ako dopekla mam vziat do mysle ten aspekt ze sa opat nepokusa bluffovat... Jednoducho som mu nechcel uverit lepsi list... No to je jedno stava sa to... A nad tou handou som rozmyslal potom cestou v autobuse, cestou domou, na prechadzke, dokonca som sa pri rozbore pristihol aj ked som sedel pri stole s priatelkou... (divne)

Chcem sa teda opytat zdatnych machrov... z motivacnej literaturi...
1. Aku literaturu a pokrove videa by som si mal precitat... Uz som nejake pozeral a samozrejme aplikujem...
2. Neexistuje nieco ako taky test ktory by vyskusal vase dovednosti z pokru aby ste vedeli ako na tom vlastne ste.
3. Ake su Vase zakladne body ktore dodrziavate pri hrani
4. Existuje niekto kto by mi dokazal pomoct a vysvetlit pri hrani pokru co robim zle, a ako vlastne mam rozmyslat... Jednoducho taky ucitel.

P.S.
Prosím nemyslite si, ze som sialenec, ale v podstate ani neviem o com som mal pisat vsetky vase pribehi sa pisu o pokri ako ste zacinali a tak dalej... Moj je skor netradicny... tak chcem len poprosit aby ste ma hned neodsudili podla horunapisanych riadkov...
A keby bol nejaky pokrovy fanatik z trencina, velmi rad by som s nim vybehol na pivko alebo nieco podobne... Dakujem za pozornost... ;)
Naposledy upravil RichardJanac dňa 18 Feb 2011 22:04, celkovo upravené 3 krát.
RichardJanac

Založený: Nov 2010
Poďakoval/li: 0 krát/2 krát

Re: Richardov blog... (Extra amatér)

Odoslaťod matiapag 03 Feb 2011 20:39

No tak pribeh mas isto zaujimavy, ale nie velmi netradicny, mozno skor tym motivom, ako samotnym priebehom :) Co sa ruky tyka, je to standard. Ked si vezmes, super hra kazdu stvrtu ruku, flop je taky, aky je. Super hra vsak strasne vela ruk, obv je to nejaky kreten a ty sa nemusis velmi bat stackovat sa s nim, ked mas top2 pary. On kludne moze mat aj 62s, s cim sa tam rad stackne, mozno aj cosi horsie, nejake random Kx. To, co z jeho range neporazas, je strasne mala cast z tej range, s ktorou sa tam on bude blaznit a to, ze zrovna teraz mal jeden unlikely set, to sa proste stava. Hras 1$ sitky, tam proste takychto frajerov najdes a na nich najviac zarobis, tak nezufaj ;)

RichardJanac napísal:1. Aku literaturu a pokrove videa by som si mal precitat... Uz som nejake pozeral a samozrejme aplikujem...

imo neporadim, sng nehram, ale urcite najdes dobry matros na pokerstrategy.com ;)

RichardJanac napísal:2. Neexistuje nieco ako taky test ktory by vyskusal vase dovednosti z pokru aby ste vedeli ako na tom vlastne ste.

Rovnako na pokerstrategy z casu na cas uverejnuju take testy, kde sa daju nejake vedomosti otestovat, ale nie vzdy je to uplne presne, nie vzdy mas dostatok informacii a pod. Najlepsie je postovat ruky s myslienkovymi pochodmi sem na forum (popripade nahrat nejake videjko) a v komentoch zistis, co musis zlepsit a co robis dobre ;)

RichardJanac napísal:3. Ake su Vase zakladne body ktore dodrziavate pri hrani

Nerozumiem otazke, imo snazim sa hrat lepsie, ako superi :D Snazim sa nenatahovat sessions, snazim sa udrziavat pozitivny mindset, vela studovat a zlepsovat sa... analyzovat svoje ruky po sessions, komentovat ruky inych a zamyslat sa nad nimi... neplakat nad beatmi, nehrat, ked tiltujem, alebo som unaveny... Take zakladne veci, neviem, co konkretne si myslel tou otazkou :)

RichardJanac napísal:4. Existuje niekto kto by mi dokazal pomoct a vysvetlit pri hrani pokru co robim zle, a ako vlastne mam rozmyslat... Jednoducho taky ucitel.

Jop, vola sa to coach a je to dost drahe :D Ale opat sa odvolam na pokerstrategy, kde denne prebiehaju verejne coachingy, kde coach komentuje svoju hru a ty mu mozes do chatu pisat nejake otazky. Sukromny coaching je naozaj drahy a vacsinou sa uplatnuje az na vyssich stakes. Ak by si nasiel nejakeho ochotneho hraca podoneho formatu a limitov (nemusi byt nevyhnutne aj to druhe), ktory sa ta ujme a poradi ti, tak je to parada ;) Na zaciatok je dobre aj to okomentovane video, ktore si moze kuknut kazdy na fore a vyjadrit sa ;) Urcite sa volakto najde...

:gl:
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod Riddlah 03 Feb 2011 20:44

Ahoj

neviem nakolko si v tych veciach zbehlí ale tak existuje stránka vola sa deucescracked a tam sa mozes zaregistrovat na 7dní zadarmo a za ten cas stahovat videa, navrhujem aby si sa tam regol a stiahol si nejaku zaciatocnicku seriu co sa chystas hrat, napr. myslim ze na nl 6max je dobry from the ground up, teraz pozeram red thin line co je tiez fajne seria

z knih odporucam The poker blue print, mne sa ta kniha velmi lubi, vela ludi odporuca aj knihu easy game

takisto odporucam aj Dzejkejov blog od zaciatku, kedze zacinal od microlimitov a dáva tam aj nejake tie naucne veci a este aj blogy inich hracov su fajn mozno je dokonca niektory naucnejsie lepsi ako Dzejkejov

edit: pokial hras len sngcka, tak ti az tak vela veci z toho co som napisal nepomoze
Obrázok používateľa
Riddlah

Založený: Jún 2009
Poďakoval/li: 67 krát/9 krát

Odoslaťod RichardJanac 03 Feb 2011 21:09

Ja len doplním, že niekde v školskom systéme v roku 1997 nastala chyba a ja som bol automaticky zaradený na výučbu nemeckého jazyka a ťahá sa to somnou až dodnes... Na túto situáciu nešetrím špinavé slová... Predpokladám, že všetky videá sú v anglickom jazyku... Možno sa s tým nejako vysporiadam...

Nehrám len SNG-čka... Na partypokri (50 free cap.) som hral iba cashky... urobil som 117 Doll a potom som padol na 70 behom pár hodín... To bol asi ten tilt... ešteže som sa vtedy dostal na ten výplatný limit pokerstrategy a mohol tie peniaze vybrať....
A veľmi pekne ďakujem za rady, hold treba sa učit... a pár rečičkami sa zo mňa zarábajúci človek nestane... :)
Ďakujem,
pekný zbytok večera :)
RichardJanac

Odoslaťod matiapag 03 Feb 2011 21:15

Povodna stranka je v nemcine, skus vyhladat nemecke videa na pokerstrategy.com, iste ich tam najdes kopec ;) Aj dnes je vela coachov z Nemecka na tej stranke
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod RichardJanac 03 Feb 2011 21:27

Tak to je super... :) Btw. ten dzejkejov blog... Na neho pán TALENT nezabudol pri rozdávaní... :) Fakt kapacita... aj som sa pobavil... :)
RichardJanac

Odoslaťod palo1973 03 Feb 2011 21:52

na pokerstartegy je drviva vacsina videi v nemcine,nebude to az take prekvapive ked sa jedna o nemecku sajtu ze ano :shock:
Obrázok používateľa
palo1973

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Odoslaťod REM 03 Feb 2011 21:54

Cavko co mne osobne pomohlo bolo ked som si uvedomil ze to ze som break even hrac moze znamenat len dve veci:
-bud mam smolu :)
-alebo rozmyslam rovnako ako ostatne ryby a teda to co vyhram rovnako zasa aj prehram a tak stale dookola...Lebo pri hre poker zazivas situacie ktore sa svojim sposobom opakuju a to raz v prospech jedneho hraca a druhy krat v prospech druheho...Uvediem ti aj priklad:

Mas na ruke AK a super drzi K9 flop je 58K ty navysis ,super reraise ,ty das allin, super call( teda urobil si dobre rozhodnutie)

predstav si teraz ale ze na mieste AK je super a mysli si ze je "specialny" ako si to mysli o sebe kazda ryba...A rozhodne sa checknut...ty teda drzis K9 a navysis on dorovna lebo je specialny :) turn pride 9 (mas dva pary) a on tentokrat navysi lebo sa zlakne moznej postupky,ty das all-in a on ta dorovna...

Co z toho vyplyva?Rovnaka situacia a jeden clovek ju dokaze zahrat ziskovo z oboch stran druhy ani z jednej...

Dalsia vec co mi pomohla bolo sledovanie ako hra "blackrain79" podotykam ze hrava NL2 a hra to skutocne jednoducho...Najdi si stranku pokertableratings.Tam najdi jeho meno v herni P****Stars.Potom preklikni na kolonku sessions.A tam mozes sledovat ako hra svoje handy...Pozri kazdu jednu handu kde vyhra alebo aj prehra velky pot...Toto su situacie co rozhoduju a teda snaz sa ich hrat rovnako ako on ale skus aj aktivne rozmyslat preco asi robi to co robi...
Obrázok používateľa
REM

Založený: Apr 2009
Poďakoval/li: 1 krát/15 krát

Odoslaťod RichardJanac 04 Feb 2011 15:10

REM dakujem... Urcite pozriem... :)
btw. s k9 by som sa tam mozno ocitol jedine z chceknuteho BB :) ... Ale ako priklad som to pochopil... .)
RichardJanac

Odoslaťod tomisumi 04 Feb 2011 16:36

Ahoj ;)
Ja len doplním, že niekde v školskom systéme v roku 1997 nastala chyba a ja som bol automaticky zaradený na výučbu nemeckého jazyka a ťahá sa to somnou až dodnes...

Ja presne to isté! Snažím sa s tým nejak vysporiadať :D

Čo sa teda chystáš primárne hrať? CG?
tomisumi

Založený: Feb 2009
Poďakoval/li: 15 krát/10 krát

Ďalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 21 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!