Monster folding
Počet príspevkov: 12 • Stránka 1 z 2 • 1, 2
Monster folding
Viete zahadzovat flopnute monsters? Ja som to doteraz aspon ako tak zvladal, ale naposledy som hral 30€ freezout deepstack a toto sa mi stalo asi v 15.hre. 2 limpy ja na SB s 10 J call ,BB check.flop 10 10 2 rainbow. Hovorim si fasa agresor z prvej raisol, za nim call a ja si hovorim, ze kvoli ochrane handy to musim raisnut, hoci viem, ze to bude vyzerat velmi silne, ale co uz. Dorovnal mi to iba agresor.
Turn je 5 a ja si raisnem znovu, a zrazu ma tipek 3 betuje.Ja ho otacam na flope a on mna na turne?
Dal som call a na rivri on z jednej nahadzuje okolo 60% potu.Hovorim si ma fullhouse, co ine... Aj som sa ho opytal a on s usmevom na tvari hovori hej mam...
A ja som sa namiesto normalneho foldu zacal presviedcat, ze by tak zahral aj slabsiu desiatku a dorovnavam pricom on ukaz 10 5 - fullhouse.
Najprv ma vytocilo, ze z Utg limpuje 10 5 o a potom to, ze som nevedel zahodit jasny fullhouse, pretoze od flopu som si bol isty, ze sa to neda prehrat.Zahodili by ste to na blank rivri tiez, alebo by ste sa peresviedcali jak ja, ze je slabsi a dorovnali?Hned na zaciatku deepstacku som prisiel o polku stacku. Dik za rady.
Turn je 5 a ja si raisnem znovu, a zrazu ma tipek 3 betuje.Ja ho otacam na flope a on mna na turne?
Dal som call a na rivri on z jednej nahadzuje okolo 60% potu.Hovorim si ma fullhouse, co ine... Aj som sa ho opytal a on s usmevom na tvari hovori hej mam...
A ja som sa namiesto normalneho foldu zacal presviedcat, ze by tak zahral aj slabsiu desiatku a dorovnavam pricom on ukaz 10 5 - fullhouse.
Najprv ma vytocilo, ze z Utg limpuje 10 5 o a potom to, ze som nevedel zahodit jasny fullhouse, pretoze od flopu som si bol isty, ze sa to neda prehrat.Zahodili by ste to na blank rivri tiez, alebo by ste sa peresviedcali jak ja, ze je slabsi a dorovnali?Hned na zaciatku deepstacku som prisiel o polku stacku. Dik za rady.
- kajzak27
- Založený: Máj 2012
- Poďakoval/li: 0 krát/1 krát
Re: Monster folding
easy fold flop
- Lucky566
- Založený: Jan 2011
- Poďakoval/li: 21 krát/5 krát
kajzak27 napísal: ja na SB s 10 J call ,BB check.flop 10 10 2 rainbow. Hovorim si fasa agresor z prvej raisol, za nim call a ja si hovorim, ze kvoli ochrane handy to musim raisnut, hoci viem, ze to bude vyzerat velmi silne
1.) voci akej ruke si chces chranit ruku? Voci 2 outom ak drzi pocket par? draws tam nie su.
2.) aka ruka ti ten flop raise dorovna? podla mna len Tx
3.) je fajn, ze si sa zamyslel na tym, ze mozes byt behind
4.) ked chces mat lacnejsi showdown na rivri, lebo si si nie isty silou svojej ruky, betni na rivri tolko, kolko maximalne si ochotny zaplatit keby si checkol. Ak je to 1/2 pot tak betni 1/2 pot, Ak je to 1/3 potu, betni 1/3 potu. musis ale vediet foldnut na raise.
- haman
- Založený: Apr 2010
- Poďakoval/li: 853 krát/189 krát
Wow, ak raisuješ TT2 rainbow s JT lebo "chceš chrániť ruku", čo potom preboha robíš s top pairom na J85 s flush draw, posielaš all-in z prvej?
Ok, ale vážne.. hlavná myšlienka je asi nasledovná: neboj sa ruku prehrať musíš si uvedomiť, že tvojim cieľom nie je vyhrať čo najviac rúk, ale čo najviac peňazí. Tým, že raisneš monster handu "for protection" si síce zaistíš, že vyhráš ruku častejšie, ale v konečom dôsledku na nej zarobíš menej, pretože častokrát vyfolduješ súperov, ktorí by mohli bluffovať alebo niečo chytiť na ďalších streets.
Tým ale nechcem povedať, že treba vždy alebo často slowplayovať alebo že by tu ten raise bola zlá voľba - nezriedka sa vyskytne taká situácia, kedy sa line hráča zdá byť na prvý pohľad veľmi zvláštna/nekonvenčná, kvôli čomu ju automaticky a prvoplánovo kopec iných hráčov odsúdi ako zlú, ale pokiaľ si vie hráč danú play zdôvodniť, tak prečo nie. "Chránenie si ruky" však dobrý dôvod prečo raisovať JT na TT2 ale naozaj nie je.
Ok, ale vážne.. hlavná myšlienka je asi nasledovná: neboj sa ruku prehrať musíš si uvedomiť, že tvojim cieľom nie je vyhrať čo najviac rúk, ale čo najviac peňazí. Tým, že raisneš monster handu "for protection" si síce zaistíš, že vyhráš ruku častejšie, ale v konečom dôsledku na nej zarobíš menej, pretože častokrát vyfolduješ súperov, ktorí by mohli bluffovať alebo niečo chytiť na ďalších streets.
Tým ale nechcem povedať, že treba vždy alebo často slowplayovať alebo že by tu ten raise bola zlá voľba - nezriedka sa vyskytne taká situácia, kedy sa line hráča zdá byť na prvý pohľad veľmi zvláštna/nekonvenčná, kvôli čomu ju automaticky a prvoplánovo kopec iných hráčov odsúdi ako zlú, ale pokiaľ si vie hráč danú play zdôvodniť, tak prečo nie. "Chránenie si ruky" však dobrý dôvod prečo raisovať JT na TT2 ale naozaj nie je.
Naposledy upravil TomMolivan dňa 15 Jan 2014 20:17, celkovo upravené 1 krát.
-
TomMolivan - Príspevky: 1503
- Založený: Máj 2008
- Poďakoval/li: 167 krát/245 krát
Čo sa samotného "monster foldovania" týka, celé je to o tom, ako vnímaš a vieš ohadnúť range súpera. Sú ľudia, ktorým môžeš dorovnať all-in na Ts 8s 5d Ad 3c s osmičkou, lebo o nich vieš, že shovnú všetky svoje misnuté draws a sú ľuda, ktorým môžeš na minraise zahodiť K-high flush na nespárovanom boarde lebo o nich vieš, že minraisujú iba keď majú nuts.
Čiže toto je napr. veľmi dobrá veta a odpoveď na tvoju otázku mení veľa na tvojom rozhodnutí + samozrejme to, koľko tých horších desiatok môže mať, čo sú veci s ktorými ti ťažko poradíme. Vzhľadom na pot odds, ktoré dostávaš na rivri však bez lepších readov zrejme nezahodím. Každopádne, odhadovanie súperových ranges a hand reading je niečo, čo sa treba naučiť predovšetkým hraní, takže treba hrať, hrať a hrať
A ja som sa namiesto normalneho foldu zacal presviedcat, ze by tak zahral aj slabsiu desiatku
Čiže toto je napr. veľmi dobrá veta a odpoveď na tvoju otázku mení veľa na tvojom rozhodnutí + samozrejme to, koľko tých horších desiatok môže mať, čo sú veci s ktorými ti ťažko poradíme. Vzhľadom na pot odds, ktoré dostávaš na rivri však bez lepších readov zrejme nezahodím. Každopádne, odhadovanie súperových ranges a hand reading je niečo, čo sa treba naučiť predovšetkým hraní, takže treba hrať, hrať a hrať
-
Velmi ale velmi sa vam ospravedlnujem za jednu podstatnu chybu ktoru som si uvedomil az teraz. Kedze som cital tie posmesky o ochrane handy a stale mi to neslo do hlavy co je vam na tom take nepochopitelne... :-) flop bol 10 10 9 rainbow.Este raz sorry,meni to uplne vsetko.
- kajzak27
Tome,ja som sa snazil ziskat info o rangi superov ale ked kazdu hru sa limpnu dva traja hraci tak je to tazke a teraz sa limpol agresor a po flope nahodil do troch hracov so snap callom a mne sa to nechcelo callovat nakolko turn 7,8,J by mohol znamenat problem a na druhej strane ako hovoris trebalo vytusit ci by si pred flopom kombinaciu 10 Q,10K a 10 A iba limpol alebo rovno raisol...to som vsak na zaciatku turnaja nevedel...
- kajzak27
No veď to tiež nie je taká tragédia Navyše polovica outov pre KQ a 87 ti robí lepšiu ruku a tým, že držíš J blokuješ zopár QJ/KJ/J8 rúk
Ako kľudne si raisni JT na TT9 aj na TT2, ale snáď preto, že si myslíš, že ťa veľa horších rúk dorovná a nie presne z opačného dôvodu, aby ti veľa horších rúk zahodilo.
Ako kľudne si raisni JT na TT9 aj na TT2, ale snáď preto, že si myslíš, že ťa veľa horších rúk dorovná a nie presne z opačného dôvodu, aby ti veľa horších rúk zahodilo.
-
kajzak27 napísal:Tome,ja som sa snazil ziskat info o rangi superov ale ked kazdu hru sa limpnu dva traja hraci tak je to tazke a teraz sa limpol agresor a po flope nahodil do troch hracov so snap callom a mne sa to nechcelo callovat nakolko turn 7,8,J by mohol znamenat problem a na druhej strane ako hovoris trebalo vytusit ci by si pred flopom kombinaciu 10 Q,10K a 10 A iba limpol alebo rovno raisol...to som vsak na zaciatku turnaja nevedel...
Ak strašne veľa limpujú, tak informáciu o ich rangi máš vcelku dobrú - je veľmi široká
A ešte mi vysvetli prosím, ako presne je J na turne pre teba problém
-
To ze je siroka mas svatu pravdu :-) Jack preto pretoze si viem zivo predstavit ze by mi potom ukazal QK a ze by to po flope cbetoval s gutshotom
- kajzak27
Počet príspevkov: 12 • Stránka 1 z 2 • 1, 2
Naspäť na Otázky začiatočníkov
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 17 hostí.