Otázka k pravidlám
Počet príspevkov: 11 • Stránka 1 z 2 • 1, 2
Otázka k pravidlám
Chcem sa spytat jednu vec ohladne live pokru pri CG.
Moze hrac po odohrani ruky ukazat svoje karty inemu hracovi bez toho aby ich potom nasledne neukazal celemu stolu?
Aby som to upresnil : hrac na UTG sklada, hrac na MP sklada a nasledne UTG ukazuje svoje karty MP bez toho, aby ich na konci ukazal celemu stolu.
Je to podla pravidiel regulerne?
Moze hrac po odohrani ruky ukazat svoje karty inemu hracovi bez toho aby ich potom nasledne neukazal celemu stolu?
Aby som to upresnil : hrac na UTG sklada, hrac na MP sklada a nasledne UTG ukazuje svoje karty MP bez toho, aby ich na konci ukazal celemu stolu.
-
Chlpo1989 - Príspevky: 3629
- Založený: Okt 2009
- Poďakoval/li: 37 krát/235 krát
Re: Otázka k pravidlám
je to jasne porusenie pravidiel.
Oficiálne turnajové pravidlá podľa TDA:
Žiadne ukazovanie
Žiadne rady
Jeden hráč na jedny karty
Či už hráči ešte hrajú alebo nie, nesmú z dôvodu ochrany ostatných hráčov v turnaji:
Odhaľovať obsah hrajúcich, či zložených kariet
Radiť, alebo kritizovať hru pred ukončením akcie
Prezerať karty, ktorý neboli ukázané
Platí pravidlo jeden hráč na jedny karty
Edit: nevidim dovod preco by to malo byt pri CG inak. Stale si myslim ze je to proti pravidlam a pokrovej etike.
Oficiálne turnajové pravidlá podľa TDA:
Žiadne ukazovanie
Žiadne rady
Jeden hráč na jedny karty
Či už hráči ešte hrajú alebo nie, nesmú z dôvodu ochrany ostatných hráčov v turnaji:
Odhaľovať obsah hrajúcich, či zložených kariet
Radiť, alebo kritizovať hru pred ukončením akcie
Prezerať karty, ktorý neboli ukázané
Platí pravidlo jeden hráč na jedny karty
Edit: nevidim dovod preco by to malo byt pri CG inak. Stale si myslim ze je to proti pravidlam a pokrovej etike.
Naposledy upravil pegas1975x dňa 03 Jan 2010 20:37, celkovo upravené 2 krát.
-
pegas1975x - Príspevky: 1146
- Založený: Aug 2009
- Poďakoval/li: 53 krát/21 krát
Ked sa ukazujú karty tak celému stolu, aspoň myslím že to tak je, tak bolo u nás ak by si o to požiadal mali by Ti ich ukázať...
-
3Sammy - Príspevky: 221
- Založený: Nov 2009
- Poďakoval/li: 53 krát/4 krát
pegas1975x napísal:...
pytam sa na Cash Game
JK mohol by si sa prosim vyjadrit? Ty si taka encyklopedia
Edit: Alebo mohol by sa vyjadrit niekto kto si je 100% isty svojou odpovedou??? Ide o zivot !
-
Chlpo1989 napísal:Aby som to upresnil : hrac na UTG sklada, hrac na MP sklada a nasledne UTG ukazuje svoje karty MP bez toho, aby ich na konci ukazal celemu stolu.
..ako je mozne, ked UTG hrac zlozi svoje karty a MP tiez, aby ich niekomu ukazal, ked mu ich ma dealer zobrat
-
keso26 - Príspevky: 4853
- Založený: Mar 2007
- Poďakoval/li: 58 krát/90 krát
-jednoznacna chyba dealera,ale teoreticky by mal dat dealer karty bokom a ukazat ich ostatnym,v praxi sa to vsak nerobi v takychto pripadoch,ja osobne to riesim tak,ze ak niekto ukaze niekomu karty a zaujima to aj mna tak poziadam dealera o to,aby ich ukazal vsetkym,v tomto pripade je to irelevantna informacia,to co sklada hrac na UTG mi je v podstate jedno...
-
palo1973 - Príspevky: 5199
- Založený: Máj 2008
- Poďakoval/li: 61 krát/219 krát
Ide o to, ze sme hrali domacu cash game a chalan ukazal karty druhemu a hovoril som mu, ze by mal ukazat karty kazdemu. Vznikol spor o pravidla, kde ja som tvrdil, ze podla pravidiel by mal ukazat karty po hre kazdemu on tvrdil, ze pri CG nemusi. Ide mi tu len rydzo o pravidla - cize ci je v pravidlach povolene ukazat karty druhemu hracovi bez toho aby ich na konci ukazal celemu stolu (obaja fold PF). Hrali sme samozrejme bez dealera. Nepytam sa na turnaj ale na CG.
-
Väčšinou v kasínach platí "show one, show all".
Teda ak ukáže jednému a díler si to všimne, tak by si mal odložiť karty bokom a po hre ich ukázať celému stolu.
Podstata toho je to, aby hráči nehrali spolu, resp. aby nemal niekto výhodu, že vie o inom hráčovi viac.
Pravdu povediac, ak by som chcel kamarátovi ukázať karty, tak mu ich poviem po hre, tie dva fyzické obrázky resp. čísla tomu nič nepridajú a zbytočne sa človek nedostane do potyčky so stolom/dílerom..
V homegame ide o atmosféru. Ak to hráte pre zábavu, tak by som to zbytočne nesilil.
V našom klube hráme celkom dosť homegame a na tomto okrem Macha, nikto netrval a Macha za to aj tak zdrbávame.
Niekedy si dokonca zoberieme karty od prísediaceho a nakukneme, pretože sa poznáme a nevadí nám to. Keď je to príliš dramatické, tak proste hráč povie, teraz ich nepozeraj a slušne počkáme a pozrieme po hre.
Podľa mňa tvoj problém v homegame je na dohode, ak sa dohodnete, že si ukazovať (karty) budete, tak si ukazujte a ak sa dohodnete, že nebudete, tak si pozerajte bez ukazovania.
Proste na homegame nie sú nejaké striktné pravidlá a držať sa kasínových je imo prehnané.
Teda ak ukáže jednému a díler si to všimne, tak by si mal odložiť karty bokom a po hre ich ukázať celému stolu.
Podstata toho je to, aby hráči nehrali spolu, resp. aby nemal niekto výhodu, že vie o inom hráčovi viac.
Pravdu povediac, ak by som chcel kamarátovi ukázať karty, tak mu ich poviem po hre, tie dva fyzické obrázky resp. čísla tomu nič nepridajú a zbytočne sa človek nedostane do potyčky so stolom/dílerom..
V homegame ide o atmosféru. Ak to hráte pre zábavu, tak by som to zbytočne nesilil.
V našom klube hráme celkom dosť homegame a na tomto okrem Macha, nikto netrval a Macha za to aj tak zdrbávame.
Niekedy si dokonca zoberieme karty od prísediaceho a nakukneme, pretože sa poznáme a nevadí nám to. Keď je to príliš dramatické, tak proste hráč povie, teraz ich nepozeraj a slušne počkáme a pozrieme po hre.
Podľa mňa tvoj problém v homegame je na dohode, ak sa dohodnete, že si ukazovať (karty) budete, tak si ukazujte a ak sa dohodnete, že nebudete, tak si pozerajte bez ukazovania.
Proste na homegame nie sú nejaké striktné pravidlá a držať sa kasínových je imo prehnané.
-
TuKE - Príspevky: 3548
- Založený: Júl 2007
- Poďakoval/li: 13 krát/58 krát
Chlpo1989 napísal:JK mohol by si sa prosim vyjadrit? Ty si taka encyklopedia
Co sa live hry tyka, tak som ustrizok toaletneho papiera a nie encyklopedia . Pisali sem 10000x znalejsi .
-
dzejkej - Príspevky: 6539
- Založený: Nov 2008
- Poďakoval/li: 169 krát/302 krát
Ako napísal Tuke...ak hras homegame alebo v klube kde sa v podstate takato hra hráva je normálne ze hrac ukaze druhemu karty a je to v pohode nič sa nedeje...na turnaji musí ukazat vsetkym ci chce alebo nie...Ja to riesim tak ze ak je loose celý stôl a hráči sa poznajú navzájom a ukazuju si karty neriesim to pokial si to niekto nevyžiada alebo mu to zacne prekážat ze su ukazaju karty čo je ale nepravdepodobné...Ak je neznámi stôl a viem že hráči sa nepoznajú (sú si pri stole všetci cudzí) ukazovanie kariet sa riesi cez floora od upozornenia až po sitout...Samozrejme pri turnaji typu CSPT ,slovenske majstrovstva atd je to prisne zakazane za akychkolvek podmienok...Pri CG je to komplikovanejsie a znova platí ak sa hrači zabávajú ( a to už po dlhej dobe co tam robím poznám) tak karty neukazujem pokial to nezacne niekomu prekazat alebo sa neozve...pri CG kde je ocividné ked už len jeden hráč to berie seriozne zakazujem ukazovať karty...Nieje to take jednoduche ako sa zdá, lebo jedným svojvolným otocením superovych kariet dokažes vyvolat vojnu medzi dealerom a hracom
-
Komedia - Príspevky: 917
- Založený: Jún 2008
- Poďakoval/li: 47 krát/38 krát
Počet príspevkov: 11 • Stránka 1 z 2 • 1, 2
Naspäť na Otázky začiatočníkov
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 15 hostí.