Otázky 6max

Ak si neviete rady s niečím ohľadom pokru, opýtajte sa

Otázky 6max

Odoslaťod Azuritko 30 Júl 2013 19:48

1. C/Betovanie overpárov

Otvorím z UTG na 5BB s 99/88/77 a pod.
Všetci fold, iba button cold call
FLOP: 2 5 6

Cbetovať ? respektíve, value betovať?

2. Setmine odds

Open raisujem napríklad na 4BB dostávam 3bet na 12BB
Musím za svoj set mine zaplatiť 8 bb do do 17BB potu, čiže 50% potu...
V takomto prípade callujem iba ak je efektívny stack dosť vysoký, a viem že RE-RAISER post flop rád "tlačí na pílu"
Je to správny prístup ?

3. Valude handy/ SD value handy

Neviem aký je rozdiel medzi Value handami a Showdown value handami. A nevidím žiadny rozdiel v tom ako k ním pristupovať.

4. PF PUSH proti NITom

Ja: QQ otvorím z UTG na 5BB
BTN: NITka (10/5 a pod) 3betuje na 15BB
Ja: Ja ako NIT hráč vždy na 4bet pushujem, (vo výnimočných prípadoch 4betujem na 50BB, kedviem že super je ustráchaný)

Otázka: Ako nit je najlepšie handy ako JJ/QQ/KK/AA staknúť PF
Ale čo tak handy ako JJ/QQ proti Ultra NITOM ktorý fakt hraju iba TOP TEN... Je správne sa proti ním PF staknuť ?

5. Aku vzorku rúk rúk treba aby som mohol spoľahlivo použiť informáciu, na NL2 sa od čísel v HUDe odpichujem už pri vzorke 20-30 rúk..
Obrázok používateľa
Azuritko

Založený: Jan 2013
Poďakoval/li: 29 krát/3 krát

Re: Otázky 6max

Odoslaťod yegon 30 Júl 2013 21:13

1. ano ciastocne je to bet for protection, aby foldol horsie co ma dobru equity proti tebe

2. nesetminovat proti 3betom

3. value je nieco co chces betovat lebo to bije velku cast superovej calling range

pojem sd value sa pouziva v spote ako povedzme ze na turne nemozes callnut druhy barel s 8high flushdraw lebo nema SD value ale mozes callnut s nut FD lebo Ahigh ma SD value - teda ak super bluffuje turn a river sa precheckuje vyhras

4. QQ UTG proti 3betu (hlavne ked 3bettor ma poziciu) stackoffovat za 100BB je mojim odhadom v tak v 90% pripadov chyba, moj standard je callnut 3bet a hrat po flope

5. zavisi od toho aku info, VPIP/PFR uz po 30 rukach mozes mat predstavu, ostatne nie. Dobre je mat aspon 10-20 vyskytov situacie. Teda cbet turn % brat do uvahy az ak super mal 20x moznost cbetnut turn. Samozrejme cim mensie cislo tym vacsia odchylka moze byt od realu. Ja mam niekedy na 400 handach 20% VPIP a niekedy 27% a pritom hram rovnake range

Za tento príspevok od yegon poďakovali :
Azuritko
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod Azuritko 02 Aug 2013 20:22

yegon napísal:2. nesetminovat proti 3betom

Takže to mám chápať tak že to je easy fold ?

4. QQ UTG proti 3betu (hlavne ked 3bettor ma poziciu) stackoffovat za 100BB je mojim odhadom v tak v 90% pripadov chyba, moj standard je callnut 3bet a hrat po flope

Post flop hra mi ešte moc nejde preto sa snažím voliť takýto priamočiary prístup....
navyše, niekde na jednom diskusnom fóre som čítal vetu na spôsob "Pokiaľ sa nechceš staknuť s Jackmi tak potom už nemusíš ani hrať poker" :D :D
Naposledy upravil Azuritko dňa 02 Aug 2013 20:55, celkovo upravené 1 krát.
Obrázok používateľa
Azuritko

Odoslaťod Zeltzn 02 Aug 2013 20:36

Azuritko napísal: niekde na jednom diskusnom fóre som čítal vetu na spôsob "Pokiaľ sa nechceš staknuť s Jackmi tak potom už nemusíš ani hrať poker"

Ok, vzdávam sa. Komu mám poslať svoj safe BR na NL50? ss
Obrázok používateľa
Zeltzn

Založený: Dec 2010
Poďakoval/li: 175 krát/97 krát

Odoslaťod Azuritko 02 Aug 2013 20:58

Ja nehovorím, že sa toho treba držať :D :D
Ale nakoľko mi post flop hra nejde tak s JJ plus sa proti hoc ktorej loose rybe v pohode staknem, pri NIToch sa už k tomu staviam inak...
Obrázok používateľa
Azuritko

Odoslaťod yegon 02 Aug 2013 21:09

Azuritko napísal:
yegon napísal:2. nesetminovat proti 3betom

Takže to mám chápať tak že to je easy fold ?

ano
Obrázok používateľa
yegon

Odoslaťod yegon 02 Aug 2013 21:11

Azuritko napísal:Ja nehovorím, že sa toho treba držať :D :D
Ale nakoľko mi post flop hra nejde tak s JJ plus sa proti hoc ktorej loose rybe v pohode staknem, pri NIToch sa už k tomu staviam inak...

vacsina ludi UTG openuje 13-17% cize z tejto pozicie su niti a ak niekto 3betuje nita tak to nebude robit s TT - tym padom by si to mal prehodnotit skoro proti kazdemu
Obrázok používateľa
yegon

Odoslaťod spearmint 09 Okt 2013 14:51

yegon napísal:
Azuritko napísal:Ja nehovorím, že sa toho treba držať :D :D

vacsina ludi UTG openuje 13-17% cize z tejto pozicie su niti a ak niekto 3betuje nita tak to nebude robit s TT - tym padom by si to mal prehodnotit skoro proti kazdemu

A nemoze sa tam dat QQ ako bluff, ktory by vsak v pripade, ze protihrac rozsiri range pre 5bpush na JJ+,AQ+ , fungoval for value?
spearmint

Založený: Okt 2013
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Naspäť na Otázky začiatočníkov

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 12 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!