preco je full house vyssie ?

Ak si neviete rady s niečím ohľadom pokru, opýtajte sa

preco je full house vyssie ?

Odoslaťod qnafni 23 Feb 2013 00:48

Preco je kombinacia full house vyssie ako postupka (texas holdem, omaha) ? Pokial su na stole 2 rovnake karty (napr. Q Q ) a dalsie 3 vhodne pre postupku (napr. 4 6 7) tak je podstatne vyssia pravdepodobnost ze niekto bude mat full house.
Pre postupku vyhovuju 3 5 + 5 8 = 2 kombinacie (v inom pripade - 4 5 6 na stole by to boli max. 3 kombinacie). Pre full house vyhovuje od najnizsej po najvyssiu 4 4 + 6 6 + 7 7 + 4 Q + 6 Q + 7 Q = 6 kombinacii. Pre full house staci ked su na stole 2 rovnake karty (farbu neberiem do uvahy) a hned mame tych 6 kombinacii. Len texas holdem: ak mame na stole 2 pary (napr. 4466J) tak postaci 1 vhodna karta na ruke = 26 kombinacii. Prva by bola 4/6 a druha lubovolna, cize 2*13 . Pre postupku musia v podstate vyhovovat 3 karty na stole a aj tak su vhodne len 2-3 kombinacie na ruke. Len texas holdem: Alebo 4 karty na stole co je dost rarita + 1 na ruke, tiez 26 kombinacii. Takze celkovo je pravdepodobnost na postupku nizsia 2-3 nasobne ako na full house. Podla jednej stranky je pravdepodobnost na full house 2,7-nasobne nizsia ako na postupku. Takze nechapem.
qnafni

Založený: Feb 2013
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Re: preco je full house vyssie ?

Odoslaťod tucniak 23 Feb 2013 01:21

mas trosku problem v kombinatorike, ak mas board 467QQ tak na str8 potrebujes:
35, 58 co je malinko viac ako dve kombinacie, porozmyslaj preco :)

takisto na 467xx mas 2 sposoby ako drzat par stvoriek, sestiek a sedmiciek , tzn uz len to mas 6 komb + neratame tie tvoje Qx komba (kde mas este volne 2 queeny a po tri z jednotlivych nizsich kariet)
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod haman 23 Feb 2013 01:56

pokial na stole nie su 2 rovnake karty, sanca na fullhouse je zas mensia, tak si vyber ;)
haman

Založený: Apr 2010
Poďakoval/li: 853 krát/189 krát

Odoslaťod qnafni 23 Feb 2013 02:45

2tucniak: no hej 35, 58 mozu mat rozne farby, ale to iste plati aj pre fullhouse.
Vysvetlenie vidim skor niekde inde: balicek ma 52 kariet (4*13), pri fullhouse je pre 2 rozne cisla spolu 8 kariet (4*2).
Ja z tychto 8 kariet musim na 7 pokusov (pri texas) trafit 5 kariet (zvysne 3 ma banker alebo ostatni hraci). Ja som nepocital s farbami a tento fakt rapidne znizuje pravdepodobnost.
Na wikipedii (Poker probability) je vycislena pravdepodobnost 2.80% pre fullhouse a 10.4% pre straight.
Tymto narazam na pravdepodobnosti v P****Stars.net , kde menej pravdepodobne udalosti sa stavaju viac pravdepodobnymi a naopak. Castejsie tam vidim fullhouse ako postupky. Pri omaha som raz mal 2* takmer za sebou cistu postupku za tym istym stolom. Dnes som dokonca videl ze jeden hrac mal kralovsku postupku co ma pravdepodobnost mizivu. Uz viackrat som mal napr. 3 sestky alebo 3 desiny na ruke (vsetko pri omaha, viem ze mozem vyuzit max. dve aj tie mi boli nanic). Casto sa tam stava ze jeden hrac ma fullhouse, iny ma o nieco lepsi fullhouse a zhrabne vsetko. Softver tam akosi ignoruje pravdepodobnosti pri dobre zamiesanom balicku 52 kariet. Namiesto toho sa casto snazi podstrcit karty tak, aby vzniklo co najviac prijemnych alebo neprijemnych prekvapeni pre hracov.

2Haman: pokial na stole nie su 2 rovnake karty tak sanca je nulova :D
qnafni

Založený: Feb 2013
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Odoslaťod TomMolivan 23 Feb 2013 03:04

Nemôžeš predsa pravdepodobnosti pre holdem aplikovať na Omahu, snáď nemusím písať prečo :)

Straight flush budeš v PLO vidieť každú chvílu
Obrázok používateľa
TomMolivan

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 167 krát/245 krát

Odoslaťod Magnus 23 Feb 2013 09:36

TomMolivan napísal:Straight flush budeš v PLO vidieť každú chvílu

:shock:
Magnus

Založený: Okt 2011
Poďakoval/li: 4 krát/75 krát

Odoslaťod haman 23 Feb 2013 12:58

qnafni napísal:2Haman: pokial na stole nie su 2 rovnake karty tak sanca je nulova :D

no vidis, a preco riesis len sparovane boardy?
haman

Založený: Apr 2010
Poďakoval/li: 853 krát/189 krát

Odoslaťod tucniak 23 Feb 2013 15:28

qnafni napísal:Tymto narazam na pravdepodobnosti v P****Stars.net , kde menej pravdepodobne udalosti sa stavaju viac pravdepodobnymi a naopak. Castejsie tam vidim fullhouse ako postupky.

kleeesik at its bestest.

Kup si trackovaci software (HM/ Pokertracker).
Odohraj/kup si take mnozstvo ruk kde uz by zakon velkych cisel mohol najst uplatnenie, zacni niekde pri 10 milionov alebo tak. Ked ich dohras, sprav si analyzu :)

a dalej, riesis parovane boardy, to ze board bude parovany tiez ma nejaku pravdepodobnost takze to ries ako sled podmienenej pravdepodobnosti...
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Naspäť na Otázky začiatočníkov

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 12 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!