Rakeback

Ak si neviete rady s niečím ohľadom pokru, opýtajte sa

Rakeback

Odoslaťod klco 22 Jan 2012 12:05

Dobry den :)

rad by som sa spytal na problematiku rakebacku :D V podstate som uz precital tony clanok o rakebacku ale v praxi je to stale pre mna spanielska dedina :DDD

Hram na Pa***Poker .. a vsade sa pise ze rakeback az do 50% .. atd. Pre silver status to je 4% alebo 8% ked sa nemyslim ... Ale neviem voebc ako to funguje :D

To napr. ked nazbieram 750 partypoints tak za to si mozem kupit potom ten bonus 30$ ktory potom cleanujem..... A to je v podstate ten Rakeback ?

ALebo to funguje trosku inak ? :D

Dakujem
klco

Založený: Sep 2011
Poďakoval/li: 3 krát/2 krát

Re: Rakeback

Odoslaťod poldinhoo 22 Jan 2012 12:42

uplne...rakeback na party pokri neexistuje..

v skratke..ty das do potu 10 super 10..spolu pot 20..vyhras ale pride ti len 19..1e si nechala herna ako rake..tym padom si ty narejkoval 50c (dealt metoda - super do potu prispel 50% potu, ty 50% potu..cize obaja ste narejkovali 50c) takto za mesiac zahras tisic podobnych potov a narejkujes cca 500e..ked mas rakeback deal napr. 35%..tak na konci mesiaca ti pride na ucet 30% z tých 500e - cize nejakych 175e mas naspat..

to co je na tom party..to su ekvivalenty rakebacku..to sa uvadza na strankach, ktore neponukaju rakeback..myslim ze na party ak ziskas urcity pocet bodov, dostanes nejaky status alebo bonus, ktory si mozes vyplatit a tym padom sa ti spatne vrati nejake percento, ktore ma vyjadrovat ekvivalent rakebacku..ale neviem nikdy som tam nehral..
Obrázok používateľa
poldinhoo

Založený: Feb 2009
Poďakoval/li: 128 krát/61 krát

Re: Rakeback

Odoslaťod Stanley VII 23 Jan 2012 10:07

Poldinhoo už povedal dosť, ale niečím by som ho ešte doplnil. Hráč platí rake a z nej mu herňa dáva nejakým spôsobom nejaké peniaze naspäť. Napríklad bonusom, cez vip program, zmenu bodov za cash, alebo priamo rakebackom. Rakeback je v preklade rake späť. Bežne sa pod pojmom rakeback rozumie, že ti herňa vráti určité percento z tvojej rake - obvykle to býva okolo 30%, ak herňa ponúka rakeback ako taký.

Aj bonusy v rôznych herniach sú rôzne. Niekde môžeš mať bonus $1000 a inde $500, ale dôležité je aj ako rýchlo sa čistia a pripíšu na účet - koľko bodov, inými slovami akú rake musíš zaplatiť, aby ti bonus pripísali na účet. Aby bolo možné tieto bonusy jednoducho porovnať, v recenziách uvádzam aký ekvivalent rakebacku znamenajú.

Ak dostaneš bonus $200 po nazbieraní $1000 rake, znamená to, že ti cez bonus herňa vrátila 20% tvojej rake naspäť, inými slovami taký bonus je ekvivalentom 20% rakebacku.

Niektoré herne teda ponúkajú hráčom aj priamo rakeback, teda rakeback bez ohľadu na rôznu výšku rake hráčov a podobne. Niektoré herne ho však takto neponúkajú, no "vrátenie nejakej časti z rake späť a teda rakeback v širšom slova zmysle" v nich možno dosiahnuť inak - cez VIP program. Vo všeobecnosti je pre menších hráčov lepšia herňa, ktorá ponúka priamo rakeback a nie VIP program, lebo vo VIP programe bude na nízkej úrovni a bude tak mať nízky ekvivalent rakebacku.

Ako sa v tom celom vyznať a ako nájsť teda herňu s rakebackom ako takým, alebo s VIP programom? Rakeback sekciu PokerPortalu nájdeš tu: http://www.pokerportal.info/rakeback/

Rakeback a VIP program tam rozlíšiš tak, že je pri herni napísané, čo ponúka, či je to rakeback, alebo VIP. Konkrétne Party ma VIP, ktorý je síce do 50%, ale na ten dosiahnu naozaj len veľmi veľkí hráči a pre tých menších je teda vhodnejšie vybrať si inú herňu priamo s rakebackom, kde na výške rake toľko nezáleží a % majú všetci viacmenej rovnaké (jasné že 30% z 1000 je ale viac než 30% zo 100) :) Prípadne si treba zrátať na aký VIP stupeň sa pri tvojej rake dostaneš a aký ekvivalent rakebacku si schopný v herni dosiahnuť cez VIP program a či ťa to uspokojí, alebo pôjdeš radšej inde.
Obrázok používateľa
Stanley VII

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 97 krát/218 krát

Naspäť na Otázky začiatočníkov

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 29 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!