Skrill vs NETELLER
Počet príspevkov: 20 • Stránka 1 z 2 • 1, 2
Skrill vs NETELLER
Dobry den
Rad by som sa spytal kde spravujete vase poker peniaze a ktora sluzba je podla vas vyhodnejsia alebo lepsia .. ci Skrill alebo NETELLER
Dakujem
Rad by som sa spytal kde spravujete vase poker peniaze a ktora sluzba je podla vas vyhodnejsia alebo lepsia .. ci Skrill alebo NETELLER
Dakujem
- klco
- Založený: Sep 2011
- Poďakoval/li: 3 krát/2 krát
Re: Skill vs NETELLER
oprav si nazov na skrill pls, takto to znie velmi divne
- wizdo
- Založený: Mar 2007
- Poďakoval/li: 18 krát/28 krát
Re: Skrill vs NETELLER
Ja používam obe. Moneybookers(Skrill) mám v eurách, Neteller v USD. Je vôbec dôvod nepoužívať obe, keď ich vedenie je zadarmo? Snažím sa tak šetriť zbytočné poplatky za zmeny meny. Dolárové herne dobíjam cez môj dolárový Neteller, eurové herne cez môj eurový Moneybookers. Aj keď teraz už mám aj dolárový Moneybookers na manželku. Záleží kde som v herni registrovaný ja, kde manželka
Porovnanie transferov peňazí medzi užívateľmi
Neteller: 1,9% transakcie, minimum $1, bez maxima
Moneybookers(Skrill): 1% transakcie, max. $0.7 (€0.5)
Neteller je teda na prevody medzi užívateľmi brutálne drahý. Povedzme za prevod $1,000 zaplatíte na Netelleri $19, na MB $0.7
Za prevod $10 je poplatok na MB $0.1, na Netelleri je to $1, keďže to je minimum.
Vklad na účet MB alebo Netelleru
MB má výhodu v tom, že má banku na Slovensku, takže vklady a výbery sú v pohode. Na druhú stranu Moneybookers si účtuje poplatky za vklad kartou 1.9%. Neteller má vklady DEBETNOU* kartou bez poplatku. Za kreditnú si vyberá poplatok aj neteller, ale vravím, takú kartu na SVK používa 1 z milióna, ak to preženieme. Bohužiaľ od 6. februára 2012 začne vyberať poplatky neteller aj za vklad debetnou kartou a bude to 1,75%.
*väčšina ľudí na SVK si myslí, že má kreditnú kartu, ale nieje to tak, ak je karta viazaná k normálnemu bankovému účtu, kde máte vlastné peniaze, je debetná. Kreditná karta znamená, že si cez ňu požičiavate peniaze a nakupujete za úver, nie vašimi peniazmi).
Vklad a výber z Netelleru a Moneybookers do herne a z herne
Poplatky za vklady a výbery z herní sú v oboch obvykle nulové, môže sa to ale v niektorých herniach meniť, vtedy ale poplatok vyberá herňa, nie neteller alebo moneybookers.
Karta k účtu Neteller a Moneybookers
Neteller ju dáva zadarmo a zadarmo je aj jej vedenie, MB si účtuje za kartu €10 ročne. Rozdiel je aj v poplatku za výber hotovosti z bankomatov a maximálnym výberom. MB má maximálny výber €250 a poplatok €1,8. Neteller má poplatok za výber kartou z bankomatu €4 a maximum €750. Ak vyberáta menšie sumy, je lepší Moneybookers, ak budete vyberať vždy maximum, o niečo lepšie je na tom Neteller (€4=0.53% zo €750, €1.8= 0.72% z €250).
Kto si číta tento prehľad a zatiaľ nemá ani jednu peňaženku z týchto dvoch, tak rozhodne odporúčam používať na vklady a výbery z herní práve takéto peňaženky. Človek nemá bordel v osobných a pokrových peniazoch. Vie hneď čo sú osobné peniaze a čo pokrové. Pre začínajúceho užívateľa, ktorý nebude nakladať s veľa peniazmi a nerozmýšľa ani o karte je myslím vhodnejší Moneybookers.
Odkaz na Moneybookers (Skrill): https://www.moneybookers.com
Odkaz na Neteller: https://www.neteller.com/
Porovnanie transferov peňazí medzi užívateľmi
Neteller: 1,9% transakcie, minimum $1, bez maxima
Moneybookers(Skrill): 1% transakcie, max. $0.7 (€0.5)
Neteller je teda na prevody medzi užívateľmi brutálne drahý. Povedzme za prevod $1,000 zaplatíte na Netelleri $19, na MB $0.7
Za prevod $10 je poplatok na MB $0.1, na Netelleri je to $1, keďže to je minimum.
Vklad na účet MB alebo Netelleru
MB má výhodu v tom, že má banku na Slovensku, takže vklady a výbery sú v pohode. Na druhú stranu Moneybookers si účtuje poplatky za vklad kartou 1.9%. Neteller má vklady DEBETNOU* kartou bez poplatku. Za kreditnú si vyberá poplatok aj neteller, ale vravím, takú kartu na SVK používa 1 z milióna, ak to preženieme. Bohužiaľ od 6. februára 2012 začne vyberať poplatky neteller aj za vklad debetnou kartou a bude to 1,75%.
*väčšina ľudí na SVK si myslí, že má kreditnú kartu, ale nieje to tak, ak je karta viazaná k normálnemu bankovému účtu, kde máte vlastné peniaze, je debetná. Kreditná karta znamená, že si cez ňu požičiavate peniaze a nakupujete za úver, nie vašimi peniazmi).
Vklad a výber z Netelleru a Moneybookers do herne a z herne
Poplatky za vklady a výbery z herní sú v oboch obvykle nulové, môže sa to ale v niektorých herniach meniť, vtedy ale poplatok vyberá herňa, nie neteller alebo moneybookers.
Karta k účtu Neteller a Moneybookers
Neteller ju dáva zadarmo a zadarmo je aj jej vedenie, MB si účtuje za kartu €10 ročne. Rozdiel je aj v poplatku za výber hotovosti z bankomatov a maximálnym výberom. MB má maximálny výber €250 a poplatok €1,8. Neteller má poplatok za výber kartou z bankomatu €4 a maximum €750. Ak vyberáta menšie sumy, je lepší Moneybookers, ak budete vyberať vždy maximum, o niečo lepšie je na tom Neteller (€4=0.53% zo €750, €1.8= 0.72% z €250).
Kto si číta tento prehľad a zatiaľ nemá ani jednu peňaženku z týchto dvoch, tak rozhodne odporúčam používať na vklady a výbery z herní práve takéto peňaženky. Človek nemá bordel v osobných a pokrových peniazoch. Vie hneď čo sú osobné peniaze a čo pokrové. Pre začínajúceho užívateľa, ktorý nebude nakladať s veľa peniazmi a nerozmýšľa ani o karte je myslím vhodnejší Moneybookers.
Odkaz na Moneybookers (Skrill): https://www.moneybookers.com
Odkaz na Neteller: https://www.neteller.com/
- Za tento príspevok od Stanley VII poďakovali - 3:
- HypAA, nabokow, speksSVK
-
Stanley VII - Príspevky: 2079
- Založený: Mar 2008
- Poďakoval/li: 97 krát/218 krát
Pekny suhrn!
Ten poplatok za prevod medzi uzivatelmi MB zaviedli niekedy v poslednej dobe?
Asi pred rokom, ked mi posielali ludia peniaze (z MB na MB) tak to ficalo este bez poplatku.
K tomuto este jednu vec.
Neteller ma v podmienkach poplatok "Card/PIN replacement and cancellation" 15eur.
Ale celkom tomu nerozumiem za co to je, ale tym padom to uplne zadarmo asi nebude?
Ten poplatok za prevod medzi uzivatelmi MB zaviedli niekedy v poslednej dobe?
Asi pred rokom, ked mi posielali ludia peniaze (z MB na MB) tak to ficalo este bez poplatku.
Stanley VII napísal:Karta k účtu Neteller a Moneybookers
Neteller ju dáva zadarmo a zadarmo je aj jej vedenie, MB si účtuje za kartu €10 ročne.
K tomuto este jednu vec.
Neteller ma v podmienkach poplatok "Card/PIN replacement and cancellation" 15eur.
Ale celkom tomu nerozumiem za co to je, ale tym padom to uplne zadarmo asi nebude?
- grulo
- Založený: Dec 2009
- Poďakoval/li: 8 krát/7 krát
To je poplatok za zmenu Pin kódu alebo karty, alebo jej zrušenie, ak to správne chápem. Ak si ju nenecháš ukradnúť, tak tá karta zadarmo je. Ak si ju necháš ukradnúť, vyjde ťa lacnejšie to zablokovanie za 15 eur, ak tam máš nejaké peniaze .
Ten poplatok na Moneybookers za prevody medzi užívateľmi je od nepamäti, používam ho pár rokov a nepamätám, že by nebol. Ale platí ho odosielateľ, takže ak si peniaze prijímal, tak si nemal kde vidieť, že niekto niečo platil. Prípadne tie sumy sú tak malé, že si ich možno ani nevšimneš ak posielaš menšie sumy peňazí.
Ten poplatok na Moneybookers za prevody medzi užívateľmi je od nepamäti, používam ho pár rokov a nepamätám, že by nebol. Ale platí ho odosielateľ, takže ak si peniaze prijímal, tak si nemal kde vidieť, že niekto niečo platil. Prípadne tie sumy sú tak malé, že si ich možno ani nevšimneš ak posielaš menšie sumy peňazí.
-
ja to mam presne naopak ako Stanley. Cize neteller mam EUR , skrill USD tiez kvoli exchange charge. Vybavujem si teraz kreditku od Netelleru na bezne platby v obchodoch na pumpe atd. Vyhodou je ze niektore herne maju instant cashout na neteller(Wi****m hill) a ze ta kreditka je bez poplatkov.
-
HypAA - Príspevky: 199
- Založený: Nov 2009
- Poďakoval/li: 11 krát/5 krát
HypAA napísal:ja to mam presne naopak ako Stanley. Cize neteller mam EUR , skrill USD tiez kvoli exchange charge. Vybavujem si teraz kreditku od Netelleru na bezne platby v obchodoch na pumpe atd. Vyhodou je ze niektore herne maju instant cashout na neteller(Wi****m hill) a ze ta kreditka je bez poplatkov.
kreditka neteller je bez poplatkov len co sa tyka platieb, to je aj skrill karta. Pri vybere z bankomatu tam je dost velky poplatok nie >?
-
buschle - Príspevky: 3094
- Založený: Jún 2007
- Poďakoval/li: 47 krát/133 krát
Zadarmo sú len platby v obchodoch, ako som písal vyššie, za výbery z bankomatov je na Neteller karte poplatok 4 eurá a maximálny výber 750 eur za 24 hod.
-
Stanley VII napísal:MB má maximálny výber €250 a poplatok €1,8. Neteller má poplatok za výber kartou z bankomatu €4 a maximum €750. Ak vyberáta menšie sumy, je lepší Moneybookers, ak budete vyberať vždy maximum, o niečo lepšie je na tom Neteller (€4=0.53% zo €750, €1.8= 0.72% z €250).
Pre mna je nevyhodny skrill kvoli tomu ze v herni mam EUR a skrill v USD takze by som platil pri kazdej platbe s kreditkou za exchange. Su to 3% ci kolko ale aj tak + za prevod z herne by som tiez platil fee.
-
HypAA - Príspevky: 199
- Založený: Nov 2009
- Poďakoval/li: 11 krát/5 krát
Stanley VII napísal:To je poplatok za zmenu Pin kódu alebo karty, alebo jej zrušenie, ak to správne chápem. Ak si ju nenecháš ukradnúť, tak tá karta zadarmo je. Ak si ju necháš ukradnúť, vyjde ťa lacnejšie to zablokovanie za 15 eur, ak tam máš nejaké peniaze .
Mno predpokladam, ze card replacement znamena, ze tam bude poplatok aj pri vymene karty po skonceni platnosti, co je standartne u kariet 2 roky.
Z toho vyplyva, ze MB 10e/rok, Neteller 7.5e/rok (rozpocitane).
- grulo
- Založený: Dec 2009
- Poďakoval/li: 8 krát/7 krát
Počet príspevkov: 20 • Stránka 1 z 2 • 1, 2
Naspäť na Otázky začiatočníkov
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 14 hostí.