Ja používam obe. Moneybookers(Skrill) mám v eurách, Neteller v USD. Je vôbec dôvod nepoužívať obe, keď ich vedenie je zadarmo?

Snažím sa tak šetriť zbytočné poplatky za zmeny meny. Dolárové herne dobíjam cez môj dolárový Neteller, eurové herne cez môj eurový Moneybookers. Aj keď teraz už mám aj dolárový Moneybookers na manželku. Záleží kde som v herni registrovaný ja, kde manželka
Porovnanie transferov peňazí medzi užívateľmiNeteller: 1,9% transakcie, minimum $1, bez maxima
Moneybookers(Skrill): 1% transakcie, max. $0.7 (€0.5)
Neteller je teda na prevody medzi užívateľmi brutálne drahý. Povedzme za prevod $1,000 zaplatíte na Netelleri $19, na MB $0.7
Za prevod $10 je poplatok na MB $0.1, na Netelleri je to $1, keďže to je minimum.
Vklad na účet MB alebo NetelleruMB má výhodu v tom, že má banku na Slovensku, takže vklady a výbery sú v pohode. Na druhú stranu Moneybookers si účtuje poplatky za vklad kartou 1.9%. Neteller má vklady DEBETNOU* kartou bez poplatku. Za kreditnú si vyberá poplatok aj neteller, ale vravím, takú kartu na SVK používa 1 z milióna, ak to preženieme. Bohužiaľ od 6. februára 2012 začne vyberať poplatky neteller aj za vklad debetnou kartou a bude to 1,75%.
*väčšina ľudí na SVK si myslí, že má kreditnú kartu, ale nieje to tak, ak je karta viazaná k normálnemu bankovému účtu, kde máte vlastné peniaze, je debetná. Kreditná karta znamená, že si cez ňu požičiavate peniaze a nakupujete za úver, nie vašimi peniazmi).
Vklad a výber z Netelleru a Moneybookers do herne a z hernePoplatky za vklady a výbery z herní sú v oboch obvykle nulové, môže sa to ale v niektorých herniach meniť, vtedy ale poplatok vyberá herňa, nie neteller alebo moneybookers.
Karta k účtu Neteller a MoneybookersNeteller ju dáva zadarmo a zadarmo je aj jej vedenie, MB si účtuje za kartu €10 ročne. Rozdiel je aj v poplatku za výber hotovosti z bankomatov a maximálnym výberom. MB má maximálny výber €250 a poplatok €1,8. Neteller má poplatok za výber kartou z bankomatu €4 a maximum €750. Ak vyberáta menšie sumy, je lepší Moneybookers, ak budete vyberať vždy maximum, o niečo lepšie je na tom Neteller (€4=0.53% zo €750, €1.8= 0.72% z €250).
Kto si číta tento prehľad a zatiaľ nemá ani jednu peňaženku z týchto dvoch, tak rozhodne odporúčam používať na vklady a výbery z herní práve takéto peňaženky. Človek nemá bordel v osobných a pokrových peniazoch. Vie hneď čo sú osobné peniaze a čo pokrové. Pre začínajúceho užívateľa, ktorý nebude nakladať s veľa peniazmi a nerozmýšľa ani o karte je myslím vhodnejší Moneybookers.
Odkaz na Moneybookers (Skrill):
https://www.moneybookers.comOdkaz na Neteller:
https://www.neteller.com/