Squeezovať?

Ak si neviete rady s niečím ohľadom pokru, opýtajte sa

Squeezovať?

Odoslaťod Azuritko 08 Apr 2013 01:15

Zaujíma ma, či v takýchto spotoch squeezovať ryby
UTG - ABC NIT 16/11/1.3

Tu som sa rozhodol sqeeznuť rybu na CO, hral dosť loose (36 OR calloval v 50%)
Lenže som si neuvedomil že som OOP na NITa proti ktorému by som zvyčajne OOP iba calloval (následne podľa flopu x/f alebo by som rozpútal akciu)
Až pri spätnej analýze handy som si uvedomil že som zbytočne nafúkol pot proti pravdepodobne lepšej kombinácií..
Počas analýzy som uznal že to bola chyba, ktorú som si mal uvedomiť.. ale stále som si není istý či bol tento move až taký zlý, predsa len rybku treba izolovať, ale za cenu toho že je aká taká šanca že budem nútený foldovať flop

Je teda squeez v podobných spotoch dobré reišenie ?

NL Holdem $0.02(BB) Replayer
SB ($0.63)
Hero ($2)
UTG ($4.08)
UTG+1 ($2)
CO ($1.09)
BTN ($0.80)

Dealt to Hero T:club: T:spade:

UTG raises to $0.06, fold, CO calls $0.06, fold, fold, Hero raises to $0.20, UTG calls $0.14, CO calls $0.14

koniec koncov, aj tak som ho nesqueeznul :)
Obrázok používateľa
Azuritko

Založený: Jan 2013
Poďakoval/li: 29 krát/3 krát

Re: Squeezovať?

Odoslaťod buschle 08 Apr 2013 01:37

3bet by mal byt bud for value alebo bluff , hento navyse s tym malym sizeingom bud dopadne tak ako to dopadlo , alebo ta nit 4betne a ty mozes polozit.

cize Ak nit nema AA,KK tak ti to obaja callnu na 100% a velice malo krat ti pride board na ktorom sa rad stacknes s desinami.
Obrázok používateľa
buschle

Založený: Jún 2007
Poďakoval/li: 47 krát/133 krát

Odoslaťod Azuritko 08 Apr 2013 01:40

Malý sizzing ? štandardne 3betujem na 10 BB
Obrázok používateľa
Azuritko

Odoslaťod buschle 08 Apr 2013 01:46

Azuritko napísal:Malý sizzing ? štandardne 3betujem na 10 BB

samozrejme ze squeez neni klasicky 3bet takze utgerovi sa to oplati callnut lebo vie ze ryba callne na 100% , takze rad zaplati aby jingol a vybral vas v najlepsom pripade oboch.

ked squeezujes tak kludne 30c. Na vyssich stakes trocha menej. Ty zas nemusis byt v tychto spotoch proti tardom balanced takze viac daj ked nechces moc cally (aby ste hrali 3way) ako AK , 99-JJ 30c a ked mas premium AA , KK tak mozes daj aj 22c - na normal stakes to samozrejme robit nemozes , ale na micros je to jedno.

Za tento príspevok od buschle poďakovali :
s44vhl7l
Obrázok používateľa
buschle

Odoslaťod Azuritko 08 Apr 2013 07:20

Dobre, ked teda.opomenieme sizeing..
Squeezovat taketo spoty alebo nie ?
Ked som sa opat nad tym zamyslel, tak v konecnom dosledku sa ich sqeezovat imo neoplati, sice squeezneme rybu ale budeme v hodne.pripadoch nuteny post flop.foldnut a radsej iba calnem a pokial ma flop nehitne , pridem iba o 3 bb ako squeezovat a prist o 10-15 ..

Prosim opravte ma ak sa mylim. :)

(za gramatiku srry , pisem z telefonu)
Obrázok používateľa
Azuritko

Odoslaťod 3flash3 08 Apr 2013 07:53

Bol by to ok squeeze, keby ťa toľko necrushovala UTG range týpka, ktorý hrá 16/11. Treba hľadať lepšie spoty, pri iných pozíciách na stole (samozrejme najlepšie, keď si IP alebo máš aspoň relatívnu pozíciu na fish). Squeezovanie TT vs. nit UTG open pravdepodobne nebude dlhodobo zisková záležitosť. Navyše si OOP a máš veľmi zraniteľnú ruku postflop, ktorá sa hrá ťažko prakticky na každom flope, okrem toho kde hitneš T. V tejto situácii by si sa mal k TT správať rovnako ako k 99,88,77 atď.

Hráči si v dnešnej dobe až moc zakladajú na tom, aby izolovali slabšieho hráča v každej možnej situácii. Áno, chceme hrať čo najviac rúk proti fish, ale to neznamená, že musíme byť stále HU postflop a izolovať za každú cenu, keď to môže znamenať, že sa niekedy ani len nedostaneme na flop. Ako v tejto situácii, keď ti dá UTG 4 bet, tak folduješ.

A nepremýšľaj spôsobom „callom prídem iba o 3bb, squeezom o 10“. WTF?

Za tento príspevok od 3flash3 poďakovali :
Azuritko
Obrázok používateľa
3flash3

Založený: Feb 2008
Poďakoval/li: 53 krát/410 krát

Odoslaťod buschle 08 Apr 2013 11:15

Azuritko napísal:Squeezovat taketo spoty alebo nie ?

jo ale hlavne sa to nerobi proti utg typkovi co bude na UTG otvarat nieco ako KQs+ , AQo+ , AJs+ , 77+,
a ked to robis tak sa snazis aby to bol bluff , alebo value. Skoda bluffovat s TT

Za tento príspevok od buschle poďakovali :
Azuritko
Obrázok používateľa
buschle

Odoslaťod Azuritko 08 Apr 2013 15:17

A nepremýšľaj spôsobom „callom prídem iba o 3bb, squeezom o 10“. WTF?

Stojím proti range ktorá ma podľa stove poráža takmer v 50 % prípadov..
Takže budem často nptený foldovať na flope, callom tak prídem o 3blindy, squeezom o viac....
Imo netreba ten pot zbytočne nafukovať, Nakoľko súperova range je dosť silná a len tak ju nefoldne, preto by potom nebol problém ťahať value
Obrázok používateľa
Azuritko

Odoslaťod 3flash3 08 Apr 2013 15:53

To nebola pointa...to si si rovno mohol povedať, že "foldom prídem iba o 1bb" :)
Obrázok používateľa
3flash3

Založený: Feb 2008
Poďakoval/li: 53 krát/410 krát

Odoslaťod Azuritko 08 Apr 2013 16:41

flash: myslím že teraz som to celkovo nepochopil :) čo je zle na takomto rozmýšľaní v nadom spote ? :)
Obrázok používateľa
Azuritko

Ďalšia

Naspäť na Otázky začiatočníkov

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 12 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!