Ako hrať malé páry - špeciálne v skorých pozíciách v turnajo

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Ako hrať malé páry - špeciálne v skorých pozíciách v turnajo

Odoslaťod admin 18 Sep 2008 06:40

Diskusia k článku: Ako hrať malé páry - špeciálne v skorých pozíciách v turnajoch. (tip od pokerpro)

V poslednej dobe som sa často ocitol v situáciách, kde boli malé páry, hlavne v neskorších fázach turnaja veľmi zle zahraté. Preto som sa rozhodol tejto problematike bližšie venovať. Najprv si 13 možných párov rozdelíme do skupín:Prémiový pár: A-AVeľké páry: K-K, Q-Q, J-JStredné páry: T-T, 9-9, 8-8Stredné/malé páry: 7-7, 6-6 - ťažko sa presne zaraďujú, preto tvoria medziskupinuMalé páry: 5-5, 4-4, 3-3, 2-2 Vo všeobecnosti záleží od mnohých faktorov ako správne hrať malé páry, napr. od výšky stackov, od agresivity stola, aké typy hráča sedia v blindoch, od mojej pozície. Predpokladajme, že hrám turnaj, pri stole je 9-10 hráčov a som na pozícií UTG alebo UTG 1. 1. 50 alebo viac BB-limp alebo raiseMám dostatočné množstvo žetónov, nie som pod žiadnym tlakom, obidve možnosti sú v poriadku. Často stretávam hráčov, ktorí s takto veľkým stackom raisuju s malým párom na 4-6 BB. Pýtam sa čo tým chcú dosiahnuť? Odpoveďou je, že sa snažia chrániť svoju ruku. Podľa mňa to nemá význam, pretože robia pot zbytočne veľký. Pomocou primeraného raisu medzi 2,5 a 3 BB získame tiež všetky potrebné informácie. 2. 30 až 50 BB - raisovat všetky párySíce ešte stále máme solídny stack, avšak ak sa mi podarí získať pot už pred flopom, nie je to na škodu. Ak ma...

Zobraziť celý článok
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Re: Ako hrať malé páry - špeciálne v skorých pozíciách v turnajo

Odoslaťod josipjs 01 Feb 2009 12:36

ja osobne nesuhlasim ze s mnostvom blindov pod 14BB sa oplati raisovat pred flopom kedze uz nemame chipstack vhodny na hranie pokru, lebo ked navysime napr na 3XBB a dorovna nas hoci len jeden super a Blindy zlzoia, pot je hned 9BB, nas chipstack je so zaciatocnym 14BB teraz 11BB a ak cheme dat Cbet tak davame vacsinou 2/3 co je 6BB a to je viac ako polk anaseho stacku takze sme pot committed takze AI pojdeme nakoniec tak ci tak. osobne chodim bud AI alebo fold a AI zalezi od situacie, pozicie, na hracoch a na akcii co sa udiala predomnou ...
Obrázok používateľa
josipjs

Založený: Jún 2008
Poďakoval/li: 34 krát/3 krát

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 3 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!