Ako nájsť najlepšie pokrové bonusy?

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Ako nájsť najlepšie pokrové bonusy?

Odoslaťod admin 30 Aug 2011 16:40

Diskusia k článku: Ako nájsť najlepšie pokrové bonusy?

V súčasnosti si môže každý pokrový hráč vybrať z množstva pokrových herní. Konkurencia je vysoká a každá herňa sa snaží prilákať hráča ku svojim stolom. Využívajú k tomu rôzne promo akcie, medzi ktoré patria bonusy, freerolly, rakeback, valueback, či cashback. Začínajúci hráči sa v obrovskej ponuke strácajú a niet divu, často sú zmetení aj skúsenejší hráči. Tento článok vám pomôže získať základnú orientáciu v pokrových bonusoch a po jeho prečítaní si budete vedieť vybrať pokrový bonus, ktorý je najlepší práve pre vás. Pokrové bonusy a ich rôzny spôsob pripisovania na účet Každá pokrová herňa dnes sľubuje bonus k prvému vkladu. Bonus 100%, alebo až 200% k prvému vkladu do určitého maxima. Vložíte do herne $100 a s očakávaním pozriete na účet v herni. Je tam presne $100, nič menej, nič viac, ako je to možné? Kde je sľubovaný bonus? O svoj bonus ešte budete musieť zabojovať, pretože ste narazili na „pending bonus“. Čo to znamená? Aby ste takýmto prekvapeniam predchádzali, povieme si o rôznych druhoch bonusov a ich pripisovaní na účet: Pending bonus Instant bonus No Deposit bonus Rakeback Pending bonus ("čakajúci bonus") Tento bonus máte k účtu pripísaný virtuálne. Aby sa pripísal reálne a...

Zobraziť celý článok
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Re: Ako nájsť najlepšie pokrové bonusy?

Odoslaťod Zeltzn 30 Aug 2011 20:01

Výborný článok! :good:
Obrázok používateľa
Zeltzn

Založený: Dec 2010
Poďakoval/li: 175 krát/97 krát

Odoslaťod 1886er 31 Aug 2011 14:47

je možné, že by som na lucky ace depositol a hneď peniaze aj vybral s tým bonusom ? :D
či treba mať nejaké handy odohraté?
Obrázok používateľa
1886er

Založený: Okt 2010
Poďakoval/li: 197 krát/125 krát

Odoslaťod nelz0n 31 Aug 2011 14:52

Neda sa to, musis pretocit istu sumu, neviem kolko presne

Za tento príspevok od nelz0n poďakovali :
1886er
Obrázok používateľa
nelz0n

Založený: Jan 2009
Poďakoval/li: 13 krát/21 krát

Odoslaťod popoBA 31 Aug 2011 17:23

mozes hned vybrat naspat tych 400 a to kilo ti tam ostane.to mozes trebars prehrat sniekym na nl50 HU stole s niekym kto tam ma uz dlhsie ucet a ten ti to potom shipne.ale pssst :D

Za tento príspevok od popoBA poďakovali :
1886er
Obrázok používateľa
popoBA

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 49 krát/235 krát

Odoslaťod Stanley VII 31 Aug 2011 18:14

Výťah z podmienok Lucky Ace týkajúcich sa instant bonusu:

The Instant Bonus and any accumulated winnings may be cashed out only after an amount totaling no less than 20 times the bonus amount has been wagered.

To znamená, že instant bonus a výhry môžeš z účtu vybrať až potom, ako sumu bonusu pretočíš 20 krát cez stoly. Ak teda dostaneš bonusových $100 okamžite po vklade na účet, vybrať ich môžeš až keď pretočíš cez stôl 20x$100=$2000. Je to veľa, alebo málo? Môže sa to možno na prvý pohľad zdať veľa, ale je to vcelku ľahké. Keď hrá človek cashgames, tak má peniaze na stole každú chvíľu a po kúskoch z tej sumy postupne odpadáva.

A mimo iného patrí Lucky Ace medzi herne s najslabšími hráčmi a po ich upgrade softwaru sa tam hrá veľmi dobre, takže kým si vyčistíš ten bonus, tak možno zistíš, že aj keď tam už hrať "nemusíš", tak tam rád zostaneš. Medzi stoly s najslabšími hráčmi patria tie s webkamerami, takže tie by som na tvojom mieste vyskúšal, ak tam pôjdeš hrať :)

Za tento príspevok od Stanley VII poďakovali :
1886er
Obrázok používateľa
Stanley VII

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 97 krát/218 krát

Odoslaťod Stanley VII 31 Aug 2011 18:22

Ak niekoho ešte zaujímajú instant bonusy, veľmi dobrá herňa na časté menšie instant bonusy je 8***oker.

Link na recenziu: http://www.pokerportal.info/poker-herna/17/8***oker/

Stačí, ak viete trochu po anglicky a zčasu načas zamierite do cashier a pustíte si online chat. Pracovníci online chatu sa vám budú venovať do minúty a ak im poviete, že uvažujete o vklade do nejakej herne, či je teraz na 888pokri nejaký bonus, tak nejaký z rukáva určite vytiahnu. Obvykle vám dajú napr. $15 ak vložíte aspoň $30, niekedy sa ich dá ukecať, či dajú viac, ked vložíte napr. $50, tak sa buchnú po vrecku a povedia, že dajú teda $20 :D Ako kedy, niekedy sú lakomejší (ja som tých bonusov využil toľko, že už mi častokrát nemala aké ponúknuť.) Bral som vždy pri vklade instant a do toho som ešte čistil pending bonusy. Leto bolo proste na 888pokri fajn :) A je to tá istá sieť ako Lucky Ace, takže slabí hráči sú rovnako aj na 888pokri :)
Obrázok používateľa
Stanley VII

Odoslaťod 1886er 31 Aug 2011 21:14

diki diki :good:
už som dal aj cashout cez kartu. kedy asi príde? pošlú mi mail na potvrdenie nejakých údajov?
pred chvílkou bol status "awaiting process", teraz je "approved"
znamená to že už mi peniaze poslali? lebo na účet zatiaľ neprišlo nič

edit: nie, díval som sa do depositu :D cashout je stále awaiting
Obrázok používateľa
1886er

Založený: Okt 2010
Poďakoval/li: 197 krát/125 krát

Odoslaťod TomMolivan 31 Aug 2011 21:47

Článok síce vysvetľuje, aké rôzne bonusy vo svete online pokru existujú, no de facto nijak nezodpovedáva otázku ako nájsť tie najlepšie.

Vo všeobecnosti sa dá povedať, že "kvalitu" bonusu určujeme na základe toho, koľko $$$ treba odovzdať herni (vyrakovať) na to, aby sme daný bonus vyčistili. Bonus 200% up to 1000$ nemusí byť zákonite lepší, než 100% up to 800$, pretože na ten prvý môže byť potrebné vyrakovať napr. 4000$ (4x bonus), zatiaľ čo na ten druhý iba 2000$ (2,5x bonus). Inými slovami, pri tom prvom by ste v podstate mali 25% "rakeback", zatiaľčo pri tom druhom už 40%. Ideálnym príkladom je sieť iPoker, kde pri jednotlivých herniach natrafíte na všakovaké bonusy, pričom ich efektívnosť sa líši od 15% do 45% návratnosti toho, čo vyrakujete (nechcem používať priamo slovo rakeback).

Ako teda zistiť, či je daný bonus dostatočne dobrý alebo nie?

Na stránke danej herne si treba nájsť dve veci. Tou prvou je, koľko bodov treba na vyčistenie bonusu. Väčšinou natrafíte na vetu typu "za každých nahratých 300 bodov sa vám uvoľni $5 z bonusu", teda napr. na vyclearovanie $1000 bonusu bude treba nahrať 60000 bodov (200x $5 dolárov, teda 200*300 bodov).

Druhým kľúčovým údajom je to, koľko bodov dostanete za každý dolár, ktorý herni odovzdáte vo forme raku/fee, čo je taktiež dohľadateľné na stránke danej herne. Pokiaľ sa jedná o fee vyplývajúce z turnajov/sit & go, tam je číslo vždy jednoznačné, pri cashke je to zložitejšie, pretože rake je odovzdávaný podľa výšky potu a nedá sa to nikdy úplne presne vypočítať. Anyway:

V príslušnej tabuľke, v ktorej takéto údaje herne zväčša uvádzajú nájdete niečo v zmysle "20 points for every $ spent on tournament fees." Nahrať potrebujete 60000 bodov, čiže 60000/20 = 3000 vyrakovaných dolárov. Za týchto 3000 dolárov vyčistíte $1000 bonus, čiže počas jeho čistenia hráte prakticky s 33,33% rakebackom, kedže 1000/3000 = 33,333.

Ako som písal, bonusy sa pohybujú zväčša od 15 do 45% (momentálne najvyšší, o ktorom viem je 42,8%), čiže 33,3% je celkom slušné.

Takto nejak by mal v štrucnosti vyzerať článok snažiaci sa odpovedať na otázku "Ako nájsť najlepšie pokrové bonusy?"

Za tento príspevok od TomMolivan poďakovali :
Stanley VII
Obrázok používateľa
TomMolivan

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 167 krát/245 krát

Odoslaťod Stanley VII 31 Aug 2011 22:22

Ďakujem za doplnenie Tom! Článkom som chcel pomôcť hlavne nováčikom v úplne prvotnej orientácii, keďže si pamätám na svoje začiatky a prekvapenie, kde ten bonus teda je? :)

Tvoj doplnok je presne to, čo potrebujú hráči, ktorí už nejakú chvíľu hrajú a sú v už v bonusoch aspoň trošku zorientovaní, takže ďakujem za pripomenutie aj tohoto pohľadu. Práve v týchto dňoch aktualizujem recenzie a pri bonusoch sa snažím napísať priamo aj ekvivalent rakebacku, aký hráčovi prinášajú, aby sa dalo zorientovať medzi kvalitou jednotlivých bonusov u herní rýchlejšie. Snáď sa mi to podarí :)

Za tento príspevok od Stanley VII poďakovali :
1886er
Obrázok používateľa
Stanley VII

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 23 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!