Cash Games vs. Sit-n-Goes – Ktoré sú ziskovejšie?

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Cash Games vs. Sit-n-Goes – Ktoré sú ziskovejšie?

Odoslaťod admin 05 Nov 2011 11:12

Diskusia k článku: Cash Games vs. Sit-n-Goes – Ktoré sú ziskovejšie?

SNG alebo Cash Game? Ktorý formát je ziskovejší? Na túto otázku je zrejme nemožné nájsť správnu odpoveď a nesnažíme sa o to ani v nasledujúcom článku. V ňom si však môžete pozrieť porovnanie limitov SNG a CG v závislosti od vašej „hourly rate“ , teda vašej hodinovej mzdy. Nebudeme si klamať, profit je v drvivej väčšine najdôležitejším cieľom hráčov pokru. Pre porovnanie profitu medzi SNG a CG sa ako najlepší ukazateľ javí vaša „hodinovka“, teda hourly rate. Túto hodinovku je totiž možné použiť ako v turnajoch, tak aj v cash games. (Hourly rate udáva očakávaný zisk za hodinu hrania.) Skôr ako začneme s porovnávaním, musíme zisiť priemerné zisky u oboch formátov. Oba totiž využívajú rozdielne metódy vypočítavania profitu. Kým v SNG turnajoch sa využíva tzv. ROI – return on investment, u CG je to winrate, ktorý sa vyjadruje v počte vyhraných BB na 100 rúk. Cash games Štandardná kalkulácia profitu v CG je v PTBB/100. Táto hodnota značí, koľko Poker Tracker Big Blindov vyhráte priemerne za 100 odohraných rúk. Hodnota PTBB je dvakrát veľký blind. Ak je teda veľký blind $1 a v priemere za 100 rúk vyhráte $10, váš winrate je 5 PTBB/100. (Winrate sa zvykne udávať aj vo forme bb/100, kedy sa bb rovná jednému veľkému blindu. Winrate je tak spravidla dvakrát vyšší ako je tomu pri PTBB/100.) Tu sú príklady winrateu pre rôznych hráčov: - 3 PTBB/100...

Zobraziť celý článok
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Re: Cash Games vs. Sit-n-Goes – Ktoré sú ziskovejšie?

Odoslaťod poldinhoo 05 Nov 2011 11:32

Len malý dodatok k článku..nez vznikne pripadny flame
nie je to samozrejme moj clanok, ako je vidiet..ten "vyskum" a cisla su zo sitngoplanet..a ani za svet sa mi nepodarilo najst rok, z ktoreho to je vydane..

ale osobne by som tie ROI dal trosku nizsie a tie winraty sa tiez budu zrejme lisit od limitov..a neviem ako do otho zapocitavali rake a pod.

Len mi to prislo ako zaujimavy clanok a kedze mam tu moznost podelit sa on s vami :) tak tu je..
:gl:

Za tento príspevok od poldinhoo poďakovali :
1886er
Obrázok používateľa
poldinhoo

Založený: Feb 2009
Poďakoval/li: 128 krát/61 krát

Odoslaťod TomMolivan 05 Nov 2011 11:53

Ale aj tak sa mi páči, ako po texte plnom "štatistík" príšla na záver veta "Ale tieto informácie sú vám vlastne aj tak úplne na nič." :D
Obrázok používateľa
TomMolivan

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 167 krát/245 krát

Odoslaťod poldinhoo 05 Nov 2011 11:58

CLANOK MIERNE UPRAVENY na skvely podnet od hamana..dakujem haman

Tom - :D upozornenie, ze je to vyskum "vo vakuu" ..nieco ako pravna ochrana, aby niekto ma potom nanapadol, ze sa riadil tymto clankom a nesedelo to (nadhlad pls :) )
Obrázok používateľa
poldinhoo

Založený: Feb 2009
Poďakoval/li: 128 krát/61 krát

Odoslaťod matiapag 05 Nov 2011 12:21

uff, no tie bb/100 mi pridu trosku prestrelene a aj to ROI asi, aj ked do toho moc ja nevidim :D ale ako ukazka je to fajn aj s tymi vypoctami a porovnaniami, len aby si nahodou teraz niekto nemyslel, ze sa da mat 20bb+/100 na dostatocnej vzorke :)
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod pLAYERsvk 05 Nov 2011 13:32

roi su pri sng celkom realne.

hrajúceho v priemere 10 stolov za hodinu.
$11s - ROI = 20% - $13,20/hod.
$22s - ROI = 15% - $19,80/hod.
$33s - ROI = 12% - $23,76/hod.
$55s - ROI = 10% - $33,00/hod.
$109s - ROI = 8% - $52,32/hod.
$215s - ROI = 5% - $64,00/hod.

co sa tyka hourly rate, tak ja mam okolo $35 na 11$ av.buyin a to preto, lebo nehram 10 turnajov za hodinu, ale okolo 30.
phase mal pocas jeho propbetu s bonusmi 75$ na hodinu na avarage buyine $55.. sice ma strasne malicke roi, ale turnajov odohra za hodinu az 62.

Problem vsak s hourly rate v sng je to, ze je velmi tazke dostat sa na 100+ za hodinu.. chce to sialene multitabling skills a hry musia runnovat s fishkami na vyssich BI.
V cashgame sa jednoducho staci dostat svojimi schopnostami na dostatocne velky limit a beatovat to. tych 100-300$ na hodinu, tam ti pro hraci maju.
Obrázok používateľa
pLAYERsvk

Založený: Feb 2011
Poďakoval/li: 32 krát/84 krát

Odoslaťod TomMolivan 05 Nov 2011 13:49

pLAYERsvk napísal:Problem vsak s hourly rate v sng je to, ze je velmi tazke dostat sa na 100+ za hodinu.. chce to sialene multitabling skills a hry musia runnovat s fishkami na vyssich BI.
V cashgame sa jednoducho staci dostat svojimi schopnostami na dostatocne velky limit a beatovat to. tych 100-300$ na hodinu, tam ti pro hraci maju.

Toto mi vždy pozdvihne sebavedomie :D
Obrázok používateľa
TomMolivan

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 167 krát/245 krát

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Google [Bot] a 16 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!