Koniec online pokru a stávkovania v Slovenskej republike?

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Koniec online pokru a stávkovania v Slovenskej republike?

Odoslaťod admin 19 Júl 2011 00:15

Diskusia k článku: Koniec online pokru a stávkovania v Slovenskej republike?

A je to tu. To čo neprešlo v Českej republike sa u nás stalo skutočnosťou. Vládny návrh zákona, ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 171/2005 Z. z. o hazardných hrách bol schválený Slovenským parlamentom 12.7. a v pondelok ho podpísal Prezident SR Ivan Gašparovič. Bude trestné dať na stránku fotku hráčov Realu Madrid s logom bwinu na dresoch? K 1.1.2010 nadobudla platnosť novela zákona 478/2009, ktorá spoplatnila pokrové kluby spôsobom, ktorý do značnej miery zastavil rozmach malých a stredných pokrových klubov. Každý klub totiž musí zaplatiť 1,000 eur zábezpeku (mŕtve peniaze), ktorá má slúžiť ako vysporiadanie záväzkou prevádzkovetela hazardnej hry, ktorými sú odvody. Tie sú v prípade pokrových klubov/herní podľa citácie z novely zákona 478/2009 takéto "kartových hrách mimo kasína 200 eur na jeden stôl za kalendárny mesiac alebo 1 500 eur na jeden stôl za kalendárny rok do štátneho rozpočtu". Čiže úvodný rok vyjde 1 stôl pokrový klub minimálne na €2,500. Asi ťažko sa potom mohli ďalej rozvíjať nové pokrové kluby, v ktorých sa hlavne v menších mestách mohli hrať malé turnaje a malé cash games. Keby v každom okrese SR (je ich 79) bolo v tomto čase o 1 malý pokrový klub viac, ktorý by zamestnával 2 barmanov, 5 dealerov, 1 floormana a plus majiteľ (spolu 9), tak by bolo v tomto čase o 711 (79x9) ľudí viac zamestnaných. Priemerná dávka v nezamestnanosti v SR...

Zobraziť celý článok
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Re: Koniec online pokru a stávkovania v Slovenskej republike?

Odoslaťod tomiG 19 Júl 2011 00:32

ja to vidim asi takto http://youtu.be/5T6ImfyfvIA
tomiG

Založený: Mar 2011
Poďakoval/li: 22 krát/42 krát

Odoslaťod trikoza 19 Júl 2011 00:51

v podstate aj hocijaky blog moze byt vnimany ako propagacia hazardnej hry tak si chlapci zacnime setrit na pokuty :lol2:
Obrázok používateľa
trikoza

Založený: Nov 2007
Poďakoval/li: 31 krát/48 krát

Odoslaťod popoBA 19 Júl 2011 00:53

nechce sa mi citat celu tu novelu. de facto to ale ma byt len zamedzenie propagacie nie? cize polopate sa akurat zo slovenskYch webov nedozviem o akciach v poker herniach atd atd alebo sa nejak priamo zamedzi pristup do net herni? a neni ptm riesenie presunut pp.sk trebar s na cesky alebo iny server pod inu domenu? trebars pp.cz alebo pp.eu?
Obrázok používateľa
popoBA

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 49 krát/235 krát

Odoslaťod vlade 19 Júl 2011 01:02

no ja neviem, ale mne to pripada strasne retardovane

propagovaním hazardnej hry akákoľvek forma informovania alebo podnecovania k účasti na hazardnej hre dostupnej hráčom na území Slovenskej republiky, vrátane hazardnej hry prevádzkovanej prostredníctvom internetu

Takze ako sa da toto spravit nech mi niekto vysvetli, ked je nieco na internete, je jedno na akej domene, ci na .eu, .com, alebo hocijakej inej, tak je to predsa automaticky dostupne hracom na uzemi Slovenskej republiky, nie?
vlade

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 246 krát/175 krát

Odoslaťod popoBA 19 Júl 2011 01:04

no tak to sa potom vsetky pokrove a podobne weby na planete mozu tesit na mastne pokutky :lol2:
Obrázok používateľa
popoBA

Odoslaťod Komedia 19 Júl 2011 01:11

vlade napísal:no ja neviem, ale mne to pripada strasne retardovane

propagovaním hazardnej hry akákoľvek forma informovania alebo podnecovania k účasti na hazardnej hre dostupnej hráčom na území Slovenskej republiky, vrátane hazardnej hry prevádzkovanej prostredníctvom internetu

Takze ako sa da toto spravit nech mi niekto vysvetli, ked je nieco na internete, je jedno na akej domene, ci na .eu, .com, alebo hocijakej inej, tak je to predsa automaticky dostupne hracom na uzemi Slovenskej republiky, nie?

Bude to dalsi mocny zakon ktory budu vsetci"respektovat"
Obrázok používateľa
Komedia

Založený: Jún 2008
Poďakoval/li: 47 krát/38 krát

Odoslaťod ___Mortylen___ 19 Júl 2011 01:13

Nech ma neseru, lebo spalim pas a bude!
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 179 krát/139 krát

Odoslaťod popoBA 19 Júl 2011 01:17

spomenul som si ako mi starsi kamosi vraveli o "tajnych" burzach s hudbou,plagatmi a podobnymi zapadnarskymi vecami ktore sa za komancov konali. mozno sa teraz po prazdninach budeme tajne stretavat kazdy stvrtok na nenapadnom mieste a budeme si tam suskat kde je tento tyzden dobry rakeback,ktora herna otvorila nove freerolly alebo kolko vyhral isildur :D :D
Obrázok používateľa
popoBA

Odoslaťod slemo69 19 Júl 2011 01:55

mna skor zaujima, ci to pre nas bude znamenat to co pre americanov, ze teda nebudeme moct hrat v online hernach ?
slemo69

Založený: Feb 2009
Poďakoval/li: 30 krát/13 krát

Ďalšia

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 34 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!