Lamentovanie pri pokrovom stole (2. časť)

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Lamentovanie pri pokrovom stole (2. časť)

Odoslaťod admin 26 Apr 2012 19:00

Diskusia k článku: Lamentovanie pri pokrovom stole (2. časť)

V poslednej dobe sú v móde voľné pokračovania rôznych filmových hitov, a tak som si aj ja dovolil nadviazať na starší článok o pokroých cholerikoch a „plačkoch“. Je zarážajúce, ako často som sa v poslednej dobe stretol práve s takýmito prejavmi pri pokrovom stole na slovenskej pokrovej scéne. Posúďte sami. Všetky postavy a udalosti sú vymyslené (pozmenené). V článku nie sú použité „vulgarizmy“ (radšej), takže ho môžete s kľudom čítať. Vychádza z pravdivých udalosti, ktoré sa naozaj stali, alebo stanú.

Začnem hneď tam, kde to najviac bolí. Sadáte si za pokrový stôl so skupinou kamarátov a čakáte, že sa dobre pobavíte a zarobíte nejaké to euro. Po krátkom čase však zisťujete, že je vaša nálada na bode mrazu a z kopy žetónov pred vami ostal iba posledný „komínik“, ktorý tvorili iba žetóny najnižšej hodnoty. Ako zareagujete? Bohužiaľ, väčšina hráčov začne osočovať všetkých prísediacich a komentovať všetko čo sa udialo za posledný čas pri stole. Od lamentovania to plynule prechádza k vulgarizmom a následne sa hra pri stole mení na „all-in festival“ a stôl sa pomaly vyprázdňuje. Zdá sa vám to pritiahnuté za vlasy? Tento scenár som však zažil v posledných mesiacoch dosť často. Je smutné, že veľa pokrových hráčov nedokáže kontrolovať svoje emócie a pri stole sa správajú ako malé deti.

Ako sa dá proti takýmto prejavom...

Zobraziť celý článok
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 8 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!