Poker Kvíz (20.) - CG - Pocket Kings

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Poker Kvíz (20.) - CG - Pocket Kings

Odoslaťod admin 21 Mar 2012 18:03

Diskusia k článku: Poker Kvíz (20.) - CG - Pocket Kings

Ak chcete na pokri profitovať, nesmiete zabúdať sa vzdelávať a napredovať. Jednou z možností, ako si svoje znalosti precvičiť a upevniť sú pokrové kvízy. V tomto kvíze sa zameriame na hru s pocket kráľmi. Než začnete, uvedomte si, že každá pokrová situácia je jedinečná. Uvedené situácie však zachytávajú časté situácie, s ktorými sa hráči pri svojej hre stretávajú. Určené sú predovšetkým pre začiatočníkov a mierne pokročilých. V prípade, že máte na danú ruku iný názor, nebojte sa v slušnosti a na úrovni podeliť o váš názor v diskusii. Na to tu predsa je. Pravidlá:- Otázok je 9 + 1 bonusová.- Za každú správnu odpoveď máte 1 bod, za chybnú samozrejme 0.- Odpovede nájdete v diskusii pod článkom. Vysvetlivky k hráčom:- Regular – pravidelný, skúsený hráč, od ktorého sa neočakávajú žiadne nezvyčajné ťahy- Fish - rekreačný, prípadne pravidelný, no veľmi slabý hráč- Tight - hráč, ktorý hrá málo rúk a hrá len veľmi silné ruky- Loose - opak tight hráča, hrá veľmi veľa rúk, často aj veľmi slabé ruky- Passive - pasívny hráč, ktorý zriedkavo preberá iniciatívu, viac dorovnáva ako vsádza a raisuje- Aggressive - opak pasívneho hráča, hrá svoje ruky agresívne a často vsádza a navyšuje- Maniak - hráč, ktorý robí nezvyčajné ťahy, často hrá bezmyšlienkovito a prehnane agresívne-...

Zobraziť celý článok
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Re: Poker Kvíz (20.) - CG - Pocket Kings

Odoslaťod poldinhoo 21 Mar 2012 19:03

SPRÁVNE ODPOVEDE KVÍZ - pocket kings
Flop č. 1
Spoiler:
odpoveď: c) RAISE
Napriek tomu, že flop je dosť nebezpečný, máte pomerne silnú ruku, musíte si ju chrániť a nemôžete dávať lacno karty na takto draw heavy boarde. Štvrtá karta do flushu vašu ruku pochová a súper už s horšou rukou nedorovná. Na flope ešte áno, takže raisnite.

Flop č. 2
Spoiler:
Odpoveď: c) RAISE
V tomto prípade síce netriafate top set, no stále platí to, čo v predchádzajúcej otázke, že si svoju ruku musíte chrániť. Ako v minulej ruke, aj tu sa teda môžete stacknúť na flope.

Flop č. 3
Spoiler:
Odpoveď: d) RAISE/BROKE e) PUSH ALL-IN
Tu už je flop úplne zlý. No v tomto prípade sa jedná o 3-betovaný flop a situácia je tak iná. V 3-betovanom flope ste totiž na tomto boarde často popredu. Súper donkuje, čo môže okrem nižších overpárov znamenať aj ruky s jedným clubom. Našu ruku si musíme chrániť a preto sa chceme dostať do all-inu už na flope. Či už zvolíte cestu Raise/Broke alebo priamo pushnete je na vás.

Turn č. 1
Spoiler:
Odpoveď: b) CALL
Turn nepoteší a z našej ruky sa razom stáva way ahead/way behind spot. Vaša ruka je príliš silná na fold, no zároveň by raise bol overplay. Dorovnajte v pozícii a prehodnoťte na riveri.

Turn č. 2
Spoiler:
Odpoveď: b) BET/CALL
Turn je v ok a vy môžete na tomto boarde pokračovať vo valuebetovaní. Ba čo viac, môžete sa na turne bez problémov stacknúť. Vo vačšine prípadov ste popredu. 2x je nepravdepodobné a reálne vás poráža len 77.

Turn č. 3
Spoiler:
Odpoveď: b) BET/CALL
FLop ste trafili skvelý, no turn kompetuje veľa draws. Vy však máte top set a musíte si ruku chrániť, takže musíte vsadiť. Ak už vsadíte, musíte sa vzhľadom k veľkosti stackov stacknúť. Vaša ruka je stále príliš silná na to, aby ste z tejto ruky vycúvali.

Turn č. 4
Spoiler:
Odpoveď: c) RAISE/BROKE
Rovnaká ruka, no súper do vás donkuje. Vašu situáciu to ale nemení, stále je veľa rúk, s ktorými to súper spraví a ktoré porážate QQ, TT, 66, jednokartové flush draws a pod. Porážajú vás len hotové draws a AJ ruky, ktoré by pravdepodobne súper nedonkoval ak aj hej, vaša ruka je príliš silná na fold.

Turn č. 5
Spoiler:
Odpoveď: a) CHECK
Tento spot je vhodný na indukovanie blufu. Prečo? Board neponúka príliš draws a nie je veľa horších rúk, ktoré vás tu dorovnajú aj na riveri. Navyše, ak vás v 3-bet pote súper na tomto turne check/raisnete, pravdepodobne ste pozadu. Bet/Foldovať overpár v 3-bet pote nie je najlepšie, preto chceknite a počkajte si na bluf od súpera na riveri.

Turn č. 6
Spoiler:
Odpoveď: a) FOLD
Možno sa vám to bude zdať trochu kontroverzné, no najlepšie je zložiť. Ako sme už spomenuli, je tu málo draws takže raisom by sme sa izolovali proti range, ktorá nás poráža. Call je možnosť, no zrejme by vás dostal do nepríjemnej situácie na riveri, kde už by ste boli comitnutý.

[/spoiler][/quote]
Obrázok používateľa
poldinhoo

Založený: Feb 2009
Poďakoval/li: 128 krát/61 krát

Odoslaťod Schmeichel23 21 Mar 2012 19:57

Zaujal ma ten TURN c.6. Jednak preto, ze na river uz nebudeme mat tazke rozhodnutie, nakolko callom na turne uz budeme v all-ine (1,8+2,8+6=10,80 USD :crazy: ) ale hlavne, preco by sme mu zahadzovali top set,ked realne nas poraza len 97, ktore asi ten MP nebude mat po tej akcii preflop a na flope :)
Schmeichel23

Založený: Nov 2010
Poďakoval/li: 15 krát/5 krát

Odoslaťod A_Rimmer 21 Mar 2012 20:16

Poldi, ta 6-ka je snad chyba nejaka... :P Alebo mi nieco unika?
Obrázok používateľa
A_Rimmer

Založený: Apr 2008
Poďakoval/li: 88 krát/131 krát

Odoslaťod poldinhoo 21 Mar 2012 20:54

fok..sorry ma tam byt QT6 flop..takze nemame top set..
co teraz?
Obrázok používateľa
poldinhoo

Založený: Feb 2009
Poďakoval/li: 128 krát/61 krát

Odoslaťod Schmeichel23 21 Mar 2012 20:58

Teraz nase odpovede s Rimmerom vyzeraju ako od hotentotov :lol2:
Schmeichel23

Odoslaťod A_Rimmer 21 Mar 2012 22:04

Schmeichel23 napísal:Teraz nase odpovede s Rimmerom vyzeraju ako od hotentotov :lol2:

Tak moja ani nie... :lol2:

A na tom flope je to fakt OK foldnut? To sa mi tiez nejak nevidi, ale ja som cg :fish: .
Obrázok používateľa
A_Rimmer

Odoslaťod Schmeichel23 22 Mar 2012 08:07

A_Rimmer napísal:
A na tom flope je to fakt OK foldnut?

To foldujeme az na turne ;)
Schmeichel23

Odoslaťod vojtto 22 Mar 2012 09:37

KK začnem foldovať okamžite, vyhrám ho tak v 3% naposledy som ho už foldol a samozrejme v tej ruke by som ho vyhral.
Dnes zatial iba jedno KK flop Q 2 8 all in , súper Q10, kto asi vyhral.... :)
vojtto

Založený: Jún 2008
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Odoslaťod A_Rimmer 22 Mar 2012 12:12

Schmeichel23 napísal:To foldujeme az na turne ;)

Pardon, mas pravdu, ale aj tak, co take zasadne ten turn meni. Mne sa ten fold stale nejak nepaci. V podstate nas biju len sety sestky a desiny, (na turne osmicky, ale ze ma akurat tie?) Nic ine tam vlastne nie je, s 2 parmi sa tam nema ako dostat, overpar tiez nie, Queeny neviem ci je standard pf callovat 3 bet, draws tam ziadne niesu.... Nemoze nam toto ten tajtrlik :) obcas spravit s AQ, KQ, mozno JQ? Ja by som to tam pushol na turne a :gl: .
Obrázok používateľa
A_Rimmer

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!