Škola pre začiatočníkov (10. časť): Online poker tells

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Škola pre začiatočníkov (10. časť): Online poker tells

Odoslaťod admin 14 Okt 2010 10:59

Diskusia k článku: Škola pre začiatočníkov (10. časť): Online poker tells

Oproti živému pokru je v online omnoho menej “tells“, podľa ktorých môžete zistiť, či napríklad súper bluffuje alebo nie. Toto je kvôli jasnému dôvodu a to konkrétne tomu, že súpera fyzicky nevidíte.

Napriek tomu to môže byť pozitívne pre vašu hru, pretože sa môžete sústrediť na taktickú stránku vašej hry a v rôznych situáciách vylepšovať vaše schopnosti. Predsa len sú tu nejaké veci, podľa ktorých zhruba zistíte, akú silnú ruku má súper.

V online pokri nebudete mať nikdy také silné tells ako v živom pokri, ale napriek tomu dokazujú, že sú z času na čas veľmi užitočné.

Top online tells
- Dlhé čakanie a check
- Dlhé čakanie a bet/raise
- Check/call a potom bet
- Okamžitý check
- Vypršanie času

Dlhé čakanie a check

Toto môže poukazovať na to, že súper má slabé karty pretože chce, aby ste si mysleli, že zvažuje spraviť nejaký move zo svojou rukou aj napriek tomu, že ju v danej situácii takmer nikdy nebude mať. Zvážte bet keď ste v pozícii aj keď nemáte dobrú ruku.

Dlhé čakanie a bet/raise

Toto je presný opak toho, čo bolo písané vyššie. Táto akcia poukazuje na silu. Súper chce aby ste si mysleli, že po dlhšom uvažovaní chce checknúť, pretože má slabú ruku.

Check/call flop, malý turn bet

Ste v...

Zobraziť celý článok
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Re: Škola pre začiatočníkov (10. časť): Online poker tells

Odoslaťod haman 14 Okt 2010 15:22

Dobry clanok,

ale na mna sa asi neda pouzit:

- Dlhé čakanie a check

cakam, lebo lebo hram viac stolov a nestiham klikat. ked nemam monster a neni vhodne blufovat, tak checknem nakoniec. ale proste necakam len preto, aby som cakal, aby si super zacal nieco mysliet.
- Dlhé čakanie a bet/raise

znova cakam kvoli multitablingu a dalsia vec, ze niekedy neviem nastavit bet size, mam taky divny script, kde musim vela klikat aby som dal spravne cislo a aj tak niekedy dam omylom minbet/minraise, lebo to preskoci naspat na default tesne pred mojim klickom ;)
Cize u mna majorita casu je stravena naklikanim spravneho betsize ;) Nebetujem s delayom kvoli reveznemu blufu.
- Check/call a potom bet

nedonkujem na turne po check/calle na flope. podla vysky betu dalsi call alebo fold.
- Okamžitý check

necheckujem okamzite ani trash ani monstre. neoznacujem akciu predtym ako som na rade. Vsimam si ale u superov, ze niekedy hraci spravia insta check. Vtedy hram opatrne, lebo vacsinou maju monster.
- Vypršanie času

Toto sa mi stava dost casto :) bud si nevsimnem, ze na nejakom stole som na rade, alebo sa mi nedari nastavit bet size a timeoutnem aj AA ;)
V kazdom pripade sa u mna z tohto neda vycitat, ci budem alebo nebudem robit moves alebo ci mam alebo nemam silnu ruku.
haman

Založený: Apr 2010
Poďakoval/li: 853 krát/189 krát

Odoslaťod dzejkej 14 Okt 2010 15:28

haman napísal:Vsimam si ale u superov, ze niekedy hraci spravia insta check. Vtedy hram opatrne, lebo vacsinou maju monster.

Na zaklade osobnej skusenosti si dovolim tvrdit, ze castejsie je to slaba ruka ako monster. Ak niekto instacheckuje, tak to robi preto, ze ani neuvazuje o moznosti betovat a to zvycajne hovori o tom, ze bud chce lacny showdown a teda nema dost silnu ruku na valuebetovani alebo ma bluff, s ktorym to uz vzdal. Niekedy sa na super snazi vylevelovat a robi to so silnou rukou, aby sme si mysleli, ze jeho range je slaby, ale to je skor vynimka ako pravidlo :).
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod haman 14 Okt 2010 15:44

dzejkej napísal:
haman napísal:Vsimam si ale u superov, ze niekedy hraci spravia insta check. Vtedy hram opatrne, lebo vacsinou maju monster.

Na zaklade osobnej skusenosti si dovolim tvrdit, ze castejsie je to slaba ruka ako monster. Ak niekto instacheckuje, tak to robi preto, ze ani neuvazuje o moznosti betovat a to zvycajne hovori o tom, ze bud chce lacny showdown a teda nema dost silnu ruku na valuebetovani alebo ma bluff, s ktorym to uz vzdal. Niekedy sa na super snazi vylevelovat a robi to so silnou rukou, aby sme si mysleli, ze jeho range je slaby, ale to je skor vynimka ako pravidlo :).

OK, upresnim, ze ked insta checkne, tak davam do jeho rangu aj monster a ked ma raisne, tak vacsinou foldujem ;)
haman

Založený: Apr 2010
Poďakoval/li: 853 krát/189 krát

Odoslaťod DevilMayCry 14 Okt 2010 16:35

niekde som cital ze phil ivey si odrata presne cas a az potom sa pozrie na karty, kazdy dalsi bet, raise, call, fold mu tva rovnako dlho atd.....jasne ze to nie je uplne tak ale verim ze niektore veci tak fakt robi a tym scasti eliminuje mozne tells.....
Obrázok používateľa
DevilMayCry

Založený: Aug 2007
Poďakoval/li: 59 krát/107 krát

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 9 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!