Škola pre začiatočníkov (24. časť): Squeeze play

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Škola pre začiatočníkov (24. časť): Squeeze play

Odoslaťod admin 20 Máj 2011 00:00

Diskusia k článku: Škola pre začiatočníkov (24. časť): Squeeze play

Čo znamená toto čudné slovo? Ide o jednu z najefektívnejších techník, ako vyhrať pot pred flopom aj bez silnejších kariet. Je veľmi efektívny, ale keď ho používate, treba si dávať pozor na viacero faktorov.
Čo je to squeeze?

Príklad
PF
Hero (BTN)
hráč A raise, hráč B call, Hero 3bets/squeeze

Ako to funguje?

V podstate si beriete iniciatívu od pôvodného raisera, ktorý má slabú ruku a nemôže vás dorovnať a hráč ktorý dorovnával musí foldnúť pretože jeho ruka možno bola silnejšia ako pôvodného raisera, ale nie je dosť silná na ďalší call.

Ako spraviť správny squeeze?

To, či bude squeeze úspešný, nezáleží na vašich kartách, ale na situácii na stole. Treba poznať svojich súperov. Proti neznámym hráčom a rybám squeeze neodporúčame.

Betsizing

Veľkosť vášho squeezu by mala byť zhruba 4 - 5 násobok pôvodného raisu. Je to kvôli tomu, aby sme našim súperom nedávali vhodné odds na call + je odstrašujúce dorovnávať toľko pred flopom OOP.

Prečo to tak dobre funguje?

Celý squeeze je založený od pôvodného raisera (hráč A) a jeho image na stole.

Hráč B vie, že hráč A veľa raisoval pred flopom takže je menej pravdepodobné, že bude držať nejakú silnú ruku. Preto sa hráč B rozhoduje, že...

Zobraziť celý článok
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Re: Škola pre začiatočníkov (24. časť): Squeeze play

Odoslaťod civi 20 Máj 2011 19:16

Ahoj. Som tu novy, hram len pol roka, tak si citavam vase clanky. Tu si vsak myslim, ze je to trochu zjednoduseny clanocek. Zamyslam sa nad tym, preco a kedy by som v tejto situacii ako hrac A zlozil. Nepises totiz vysku raisu hraca A. Co ak tribetoval so silnou rukou? Ano, treba mat reday a ratat s tym, ze ak ich reraisneme, davaju nas na monstra. Alebo som nieco zle pochopil? Za dalsie je otazne aj to, v akej blind faze sa raisuje. Kopec hracov na zaciatku nepozera na to, ze to je 3bet ci 5bet ale na to, ze to je jednoducho 300 zetonov a ved sak on ich ma este 2700. Mozno su to ryby, ale asi to trebalo spomenut, myslim fazu turnaja a pod. Inak, dobre pises. GL.
civi

Založený: Máj 2011
Poďakoval/li: 1 krát/0 krát

Odoslaťod Chlpo1989 20 Máj 2011 19:26

Ahoj, tie clanky su skor myslene pre CG hracov. Samozrejme sa niektore veci daju aplikovat aj do turnajov.
Neviem, na co konkretne teraz narazas, pretoze celkom nerozumiem tomu, ze hrac A 3betuje :)

Ak squeezujeme, tak mame pred sebou 2 akcie - teda jedeho raisera (predpokladame 3-4x bb) a za nim je jeden caller. A nasledne az my (Hero) 3betujeme, teda squeezujeme.

civi napísal:Kopec hracov na zaciatku nepozera na to, ze to je 3bet ci 5bet ale na to, ze to je jednoducho 300 zetonov a ved sak on ich ma este 2700

Prave preto by si squeeze nemal robit proti hracom, ktorych nepoznas, resp. proti takym, ktori nikdy nefoldnu svoju ruku.

Ak mas nejake otazky, sem s nimi :)
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod civi 20 Máj 2011 19:44

Aha, ok CG. Ja hravam len SNG, sem tam MTT. A ano 3bet som u hraca A myslel 3x bb :) Ono ma to svoje caro, len sa toho netreba bat a nehladiet pri squeeze na svoje karty 8-)
A k tym readom. Jasnacka, netreba hrat proti tym, ktorych nepozname. Ale to plati skoro pri vsetkych typoch pokrovych strategii.
civi

Odoslaťod Teo.sk 21 Máj 2011 17:16

civi, 3bet != 3xBB - aj ja som si tieto pojmy chvilu mylil.
V postate su tieto veci aplikovatelne aj na turnaj, ale spravne vravis, len na niektore fazy. Pri turnaji mas proste ovela viac ovplyvnovacich faktorov.
Obrázok používateľa
Teo.sk

Založený: Sep 2010
Poďakoval/li: 10 krát/2 krát

Odoslaťod Bartman 21 Máj 2011 18:04

civi napísal:Aha, ok CG. Ja hravam len SNG, sem tam MTT. A ano 3bet som u hraca A myslel 3x bb :) Ono ma to svoje caro, len sa toho netreba bat a nehladiet pri squeeze na svoje karty 8-)
A k tym readom. Jasnacka, netreba hrat proti tym, ktorych nepozname. Ale to plati skoro pri vsetkych typoch pokrovych strategii.

3bet neznamena ze hrac raisne 3xBB ;) To znamena ze navysuje, ked uz pred nim niekto navysili :)
Bartman

Založený: Jan 2010
Poďakoval/li: 3 krát/5 krát

Odoslaťod civi 23 Máj 2011 13:35

Jasné jasné chlopi :poklona: Ten 3bet som mal mylnú informáciu. Takže za stoly a hrr na ne! 8-)
:gl:
civi

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 3 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!