SNG, MTT či CG - Ktorý formát si vybrať?

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

SNG, MTT či CG - Ktorý formát si vybrať?

Odoslaťod admin 28 Okt 2011 16:40

Diskusia k článku: SNG, MTT či CG - Ktorý formát si vybrať?

Jedna z vecí, ktorá môže zásadne ovplyvniť vašu pokrovú kariéru je správny výber pokrového formátu. V pokri existujú tri základné formáty: Sit-N-Go turnaje– (SNG), Cash Games – (CG) a Mutli-Table Turnaje (MTT). Poďme si ich teda predstaviť. SNG - Sit-N-GoČo je Sit-N-Go? - SNG je turnaj, ktorý hrajú zvyčajne 9-ti hráči a hrá sa, kým nezostane len jeden. (niektoré herne ponúkajú aj SNG pre 6 hráčov). V sit-n-go turnaji si zaplatíte vstupné, za ktoré dostanete určitý počet chipov. Tie nemajú reálnu hodnotu a slúžia len pre potreby turnaja. So vstupným platíte aj tzv. fee – čo je vlastne poplatok herni, ktorý nahrádza rake pri cash game. Platené bývajú zvyčajne prvé tri miesta a výplatná štruktúra býva najčastejšiš 1. miesto 50%, 2. miesto 30%, 3. miesto 20%. Z časového hľadiska SNG turnaje poskytujú akúsi strednú cestu medzi dlhými MTT turnajmi a časovo flexibilnými cash games. Štandardné SNG turnaje pre deviatich hráčov, trvajú v rozmedzí 30-60 minút. Podobne je tomu aj s varianciou, tá je nižšia oproti MTT turnajom, no vyššia oproti cash game. Všeobecne sa však SNG hodnotí ako „rollercoaster“ (húsenková dráha) formát, prípadne „hojdačka“ – t.j. raz ste hore, raz ste dole, a to napriek tomu, že hráte „rovnako“. Môže za to vysoká „technickosť“ SNG turnajov, SNG majú totiž pevne stanovené fázy, či už je to prvotná fáza konzervovania...

Zobraziť celý článok
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Re: SNG, MTT či CG - Ktorý formát si vybrať?

Odoslaťod Matej Zavacky 28 Okt 2011 18:02

admin napísal:Vaším primárnym cieľom v MTT turnajoch nie je zveľaďovať váš stack, ale vydržať v turnaji čo najdlhšie.

... velka chyba...
Matej Zavacky

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 12 krát/48 krát

Odoslaťod tomiG 28 Okt 2011 19:41

Matej Zavacky napísal:
admin napísal:Vaším primárnym cieľom v MTT turnajoch nie je zveľaďovať váš stack, ale vydržať v turnaji čo najdlhšie.

... velka chyba...

tak ale bolo to myslene v nadveznosti na tie ostatne formaty myslim ze tie mtt hras uz nejaku chvilu a musis uznat ze dynamika hry je uplne ina ako na cg alebo sng a uz nehovorim o money jumpoch kedy sa robi vela nestandardnych tahov co u cg vobec neexistuje

Za tento príspevok od tomiG poďakovali :
poldinhoo
tomiG

Založený: Mar 2011
Poďakoval/li: 22 krát/42 krát

Odoslaťod poldinhoo 28 Okt 2011 19:41

Jop matej..presne viem na co narazas..a uznavam ze je to trosku riskantna formulacia..ale tento clanok je pre uplnych zaciatocnikov a mzslene je to v porovnani s cg v tom zmysle,ze ked vypadnes napr na 7.mieste za ktore je 150dol. Tak v tej chvili je jedno ci si mal v tej chvili stack 15,000 alebo 1,700,000..dufam,ze ma chapes,co som tym chcel povedat
Obrázok používateľa
poldinhoo

Založený: Feb 2009
Poďakoval/li: 128 krát/61 krát

Odoslaťod tucniak 28 Okt 2011 19:47

poldinhoo napísal: Tak v tej chvili je jedno ci si mal v tej chvili stack 15,000 alebo 1,700,000..dufam,ze ma chapes,co som tym chcel povedat

ale to je result oriented thinking :vyprask:
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod 1886er 28 Okt 2011 21:04

ja som prešiel aj cez micro cash game kde som sústavne bustoval roll, cez sng kde som hral dosť priemerne, a teraz som zakotvil na velkých mtt.
konečne sa začalo dariť :Yahoo!:
Obrázok používateľa
1886er

Založený: Okt 2010
Poďakoval/li: 197 krát/125 krát

Odoslaťod Zajacekk 28 Okt 2011 21:10

1886er napísal:ja som prešiel aj cez micro cash game kde som sústavne bustoval roll, cez sng kde som hral dosť priemerne, a teraz som zakotvil na velkých mtt.
konečne sa začalo dariť :Yahoo!:

si frajer :)
Obrázok používateľa
Zajacekk

Založený: Jan 2011
Poďakoval/li: 19 krát/42 krát

Odoslaťod 1886er 29 Okt 2011 10:14

Zajacekk napísal:si frajer :)

ak to nemyslíš ironicky tak vďaka ;)
Obrázok používateľa
1886er

Založený: Okt 2010
Poďakoval/li: 197 krát/125 krát

Odoslaťod Matej Zavacky 29 Okt 2011 12:17

tak ale bolo to myslene v nadveznosti na tie ostatne formaty myslim ze tie mtt hras uz nejaku chvilu a musis uznat ze dynamika hry je uplne ina ako na cg alebo sng a uz nehovorim o money jumpoch kedy sa robi vela nestandardnych tahov co u cg vobec neexistuje

- jasne dynamika hry je ina ako pri cg ci sng a bublina a money jumpy su dobre akurat tak pre dobrych hracov aby vyuzivali leaky tych slabsich, ktori su scary money.

To vsak nemeni nic na tom, ze budeme scary a result oriented aj my. Viem Poldi, ze to urcite myslis dobre, a ze clanok je pre zaciatocnikov, ale uz od uplnych zaciatkov hrania mtt-ciek by bolo dobre vstepit im do hlavy filozofiu, ze idem turnaj vyhrat a hlavne idem hrat svoju A game a nie v nom prezit. Tak ako ty vravis, ze je jedno, kolko mas chipov, ked vypadnes na 7. mieste za 150dolarov, tak ja musim oponovat:

1, mas pravdu je jedno aku sumu chipov mas, dolezity je jedine pocet blindov. A predsa mas ovela vacsiu sancu vypadnut na tom 7. mieste s 15bb, ako ked mas 75bb stack, ktory si nahral dobrou, spravne nacasovanou agresivnou hrou a ev+ spotami. Ak si v last 7 CL, tak asi tazko vypadnes na suckout v jednej hre.

2, poker vseobecne je hra o vyhladavani ev+ situacii, a nemozem napr. foldnut, AQ v last 7. ludoch, ked mam 25BB na big blinde, btn pushne 15bb, SB callne so svojim 14BB stackom. Jasne, ze to callnem a nebudem to foldovat len preto, ze je velka sanca, ze jeden z nich vypadne a nas ostane uz len last 6 a budem mat istych o 100eur viac. Callnem to preto lebo, ze ked vyhram tak som CL - a v podstate ovladam dianie na stole. Toto je velky rozdiel medzi sng a mtt, kde pri sng sa potrebujes dostat do itm, zatial co u mtt dobry hrac nemoze brat bublinu vobec do uvahy - jedine na vyuzivanie toho, ze sa jej ostatni hraci boja.

Za tento príspevok od Matej Zavacky poďakovali :
sudden
Matej Zavacky

Založený: Jan 2007
Poďakoval/li: 12 krát/48 krát

Odoslaťod tomiG 29 Okt 2011 14:26

Matej Zavacky napísal:

- jasne dynamika hry je ina ako pri cg ci sng a bublina a money jumpy su dobre akurat tak pre dobrych hracov aby vyuzivali leaky tych slabsich, ktori su scary money.

To vsak nemeni nic na tom, ze budeme scary a result oriented aj my. Viem Poldi, ze to urcite myslis dobre, a ze clanok je pre zaciatocnikov, ale uz od uplnych zaciatkov hrania mtt-ciek by bolo dobre vstepit im do hlavy filozofiu, ze idem turnaj vyhrat a hlavne idem hrat svoju A game a nie v nom prezit. Tak ako ty vravis, ze je jedno, kolko mas chipov, ked vypadnes na 7. mieste za 150dolarov, tak ja musim oponovat:

1, mas pravdu je jedno aku sumu chipov mas, dolezity je jedine pocet blindov. A predsa mas ovela vacsiu sancu vypadnut na tom 7. mieste s 15bb, ako ked mas 75bb stack, ktory si nahral dobrou, spravne nacasovanou agresivnou hrou a ev+ spotami. Ak si v last 7 CL, tak asi tazko vypadnes na suckout v jednej hre.

2, poker vseobecne je hra o vyhladavani ev+ situacii, a nemozem napr. foldnut, AQ v last 7. ludoch, ked mam 25BB na big blinde, btn pushne 15bb, SB callne so svojim 14BB stackom. Jasne, ze to callnem a nebudem to foldovat len preto, ze je velka sanca, ze jeden z nich vypadne a nas ostane uz len last 6 a budem mat istych o 100eur viac. Callnem to preto lebo, ze ked vyhram tak som CL - a v podstate ovladam dianie na stole. Toto je velky rozdiel medzi sng a mtt, kde pri sng sa potrebujes dostat do itm, zatial co u mtt dobry hrac nemoze brat bublinu vobec do uvahy - jedine na vyuzivanie toho, ze sa jej ostatni hraci boja.

prosim ta co to tu pises za bludy je jasne ze ked btn pushne 15bb sb call z 14bb a ty na bb mas AQ a 25bb tak insta call ved je jasne ze jeden z nich vypadne popripade ak vyhra btn vs bb aj tak mu ostanu 2bb co je viac menej koniec ale zaujimave by bolo keby sb mal pvedzme 45bb a pushne tiez tak ja na bb s AQ insta foldujem a k tej bubline som uz popisal vela nebudem sa opakovat ja len ako si nevidim zmysel pushovat 5-10bb jeden,dva orbit pred bublinou ked aj moj pripadny uspech ma posunie len o minimum v payliste samozrejme kk a aa nefoldnem :D kecat o tom ako treba hrat na buble pokial sme chipleardmi stolu vie kazdy mudrc ale pri stackoch avg a menej alebo nebodaj short ja osobne priestor na hru nevidim prakticky ziadny moja range je zuzena na top 3-4 handy tot vsio nech si to kazdy hra ako chce...a tie reci ako si pustim mtt 4-5k hracov a hram to od zaciatku na vitazstvo :bad: samozrejme 99%co si to zapne s tebou chce prehrat :lol2: moj osobny poznatok z mttciek je ze ked si rezult oriented je to len a len na prospech tym netvrdim ze sa treba na vysie priecky prefoldovat ale ked si pozriem vsetky svoje ft tak som sa na ne dostal len vdaka tomu ze som to nehral ani v 1000 ani v poslednych 100 ludoch na vitazstvo realne sa to cele zacne lamat len na poslednych 2 stoloch.... myslim si ze si treba pred zaciatkom turnaja stanovit realne ciale tym 1. je itm potom postup na povedzme 5-6 nasobok bi potom postup medzi 18-27 hracov a tam zautocit na ft a kludne svoj stack udrziavat okolo avg a nepanikarit aj ked klesneme 30-40% pod avg jeden duble up a sme spat v hre....
tomiG

Založený: Mar 2011
Poďakoval/li: 22 krát/42 krát

Ďalšia

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 10 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!