Stratégia pre hru Omaha High-Low (1. časť): Základné zoznáme

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Stratégia pre hru Omaha High-Low (1. časť): Základné zoznáme

Odoslaťod admin 07 Sep 2011 00:18

Diskusia k článku: Stratégia pre hru Omaha High-Low (1. časť): Základné zoznámenie s hrou

Čo je to Omaha H/L? Veľké množstvo hráčov na celom svete uprednostňuje pred hraním texas holdemu práve tento variant pokrovej hry. Je to najmä preto, že pri nej, sa môže ďaleko viac pracovať s variabilitou výherných kombinácií, tým pádom sú banky vyššie a hra sa stáva atraktívnejšou a ziskovejšou.

„Omaha High-Low“, alebo inak „Omaha eight or better“, vychádza z klasického variantu hry Omaha a je doplnená o low split variant. To by sa dalo opísať ako, ten čo má najlepšie „nič“ vyhráva polovicu banku. Tým sa dostávajú do hry aj hráči, čo by pri klasickej hre Omaha do banku neprihodili ani omylom. Variabilita hry sa stupňuje hlavne podľa skúseností hráčov, ktorí ak dobre čítajú hru a dodržujú prísnu sebedisciplínu, dokážu vyhrať oveľa viac bankov ako pri klasickom Holdeme, alebo Omahe.

Poznámka: V ďalšom texte bude Omaha H/L označená ako OHL.

Na začiatku hra sú rozdané hráčom čtyri karty, z ktorých na rozdiel od texas holdemu môžete použiť iba dve. Na stôl sa následne rozdávajú spoločné karty ako pri texas holdeme ( flop, turn, river ) . Z týchto kariet môžu hráči použiť iba tri karty . V praxi by malo znamenať , že ak ja mám na ruke A-2-3-4
a súper A-2-4-5 a na board príde A-K-K-4-J , vyhráva súper , lebo on použije z ruky A-5 (A-K-K) a ja A-4 (A-K-K) .

Delenie banku a low kombinácia je...

Zobraziť celý článok
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Re: Stratégia pre hru Omaha High-Low (1. časť): Základné zoznáme

Odoslaťod jaroslavG 07 Sep 2011 08:53

Ja si tieto hry zahrám veľmi rád a pri stole sa stretávam najmä s amíkmi a kanaďanmi kde je táto hra považovaná za rodinnú hru , našich hráčov asi odradí to že pri cg O. H/L sa často stretnú dvaja hráči pričom jeden to hrá na high kombináciu a druhý na Low
jaroslavG

Založený: Jún 2009
Poďakoval/li: 0 krát/5 krát

Re: Stratégia pre hru Omaha High-Low (1. časť): Základné zoznáme

Odoslaťod AlfaZz 07 Sep 2011 09:21

Škoda , že Američania nemôžu hrať online , lebo s nimi sa mi na FT hralo dobre a dalo sa hodne vyhrať. Teraz hrá OHL na P****Stars kopu Rusov a iných hráčov z východu a to už nieje také jednoduché čítať ich hru.
Obrázok používateľa
AlfaZz

Založený: Aug 2011
Poďakoval/li: 200 krát/51 krát

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 12 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!