od vlade 10 Júl 2012 14:30
Ja by som sa sustredil na to nech to je Ivy Bridge procesor (2 z tych co si poslal ho maju, jeden ma Sandy Bridge (starsi model, starsia technologia, viac sa zahrieva, viac zerie baterku a ma slabsiu graficku kartu v procesore)
Ak budes pouzivat notebook na poker, internet, filmy tak ti staci aj grafika ktora je na tom Ivy Bridge procesore (nebudes tam potrebovat nejaku dalsiu co len bude viac zrat baterku)
Co sa tyka disku isiel by som cisto len do SSD, nejaky 120Gb Intel by mohol stacit, windows + nejake zakladne programy nech zaberu 30Gb aj s rezervou, 30Gb ked si vyhradis na poker / HM, tak ti ostane luxusnych 60 giga na filmy.
To rozlisenie 1920x1080 sa mi paci asi by som siel do takeho (neviem ale ci to nebude prilis prtave na takom malom monitoe (17" alebo nebodaj 15", neviem posudit, nevidel som to na zivo).
RAMka to je jedno, 4 alebo 8 giga, to az taky rozdiel nie je (na viac ako 3 giga RAM potrebujes 64-bitovy operacny system, cize Win 7 64-bit.
Dobre je precitat si na alza.sk alebo na czc.cz diskusiu od ludi ku konkretnemu notebooku a pozriet sa co tam spominaju ako zapory a ze ci by si s tym vedel zit (napriklad vrzgajuca klavesnica, lahko sa poskriabatelna skrina notebooku, prehrievanie a pod.)
Ak mi este nieco napadne tak doplnim.