Volby 2010
Re: Volby 2010
nice hand - good game
-
yegon - Príspevky: 8010
- Založený: Júl 2007
- Poďakoval/li: 18 krát/900 krát
tomiG napísal:tak vyzera to tak ze cerveny baron bude vladnut sam no to bude asi prvy krat po 23rokoch co nam bude vladnut jedna strana jedine pozitivum v tom vidim a to dost podstatne ze sa uz nebude spolocnost traumatizovat hadkami roznych koalicii a fetakov...pravica definitivne skoncila a myslim ze na velmi dlhu dobu...myslim ze nastal cas aj pre ludi co doteraz sledovali politiku sa na to vykaslat a zacat robit namiesto toho nieco zmysluplne....napriklad si dobre zagamblovat ??
Ja osobne sledujem uz niekolko rokov politiku len okrajovo. Ale prave v tychto dnoch som ju zacal sledovat dost vyrazne. A to preto, ze zachranovanie majetkov najbohatsej vrstvy od danovych poplatnikov povazujem za najvacsiu kradez v historii Europy. Tolko ako su nase zaruky v eurovale, Fico nenakradne ani za 8 rokov. Zachrana bankoveho sektora, je zamienkou na to, aby sme sa vsetci na seba prebrali miliardove straty, ktore vznikli nezodpovednym hospodarenim bankarov. Toto nie je socializmus, toto je este horsie. Pretoze sa zostatnuju iba straty a zisky ostavaju sukromne. Stavia to na hlavu vsetky ekonomicke poucky. A strasenie 50% poklesom HDP v pripade, ze euroval neprejde je taka demagogia aku som este nepocul. Pocet pravicovych volicov, ktori tomuto uverili je pre mna daleko nepochopitelnejsi ako Ficove preferencie.
- Arakas
- Založený: Apr 2007
- Poďakoval/li: 0 krát/19 krát
No ked uz sme sa do tejto situacie dostali, tak proste euroval asi je potrebny, ak sa na tom zhoduje vacsina ekonomov. Druha vec je, ze sme sa sem dostat nemuseli, keby neboli niektore europske systemy postavene na hlavu a boli dodrziavane.
- lolofon
- Založený: Jún 2009
- Poďakoval/li: 35 krát/14 krát
lolofon napísal:tak proste euroval asi je potrebny, ak sa na tom zhoduje vacsina ekonomov.
a ked sa najde 20 podplatenych lekarov co zacnu tvrdit ze lobotomia je velice zdraviu prospesna tak tiez dufam pojdeme vsetci bez reci dotoho. niektori uz tusim isli
-
popoBA - Príspevky: 2214
- Založený: Nov 2009
- Poďakoval/li: 49 krát/235 krát
asi tolko ze normalny clovek nema sancu dospiet k nejakemu objektivnemu nazoru ci je euroval dobry a potrebny alebo nie, respektive ci by bolo horsie bez neho ako s nim
takze vsetky debaty o tom su ako hadky moslimov s krestanmi - jedna rozpravka proti druhej
takze vsetky debaty o tom su ako hadky moslimov s krestanmi - jedna rozpravka proti druhej
-
skor je to ako hadka medzi krestanom a ateistom ked krestan pozaduje dokaz o tom ze boh neexistuje. co som ja trochu kukal media web atd tak som videl nespocet clankov alebo videii kde bola nevyhoda eurovalu popisana jasne, strucne, s vecnymi argumentami ktorym naozaj dokazal porozumiet aj stryco štefan z trstenej.zato nejake argumenty ZA euroval su len plne ekonomickych zvastov ktorynerozumie nikto.a presne tak asi mali byt aj formulovane.
-
popoBA - Príspevky: 2214
- Založený: Nov 2009
- Poďakoval/li: 49 krát/235 krát
luptakovske polopatisticke vysvetlenia mozu byt na prvy pohlad ok, ja verim ze sedliacky rozum hovori nepomahat tym greckym darmozracom a tiez mi je proti srsti ze ide vlastne o pomoc bankam ktore grecku pozicali peniaze
problem je ze si neviem predstavit a pochybujem ze by sa dalo nejako jednoducho vysvetlit co sa stane ak ta pomoc nepride a aky prakticky dopad to bude mat na nas
nemam v tejto veci jednoznacny nazor a ani sa nesnazim mat - som si isty ze by sa obom stranam podarilo presvedcit ma o svojej pravde takze kaslem na to
problem je ze si neviem predstavit a pochybujem ze by sa dalo nejako jednoducho vysvetlit co sa stane ak ta pomoc nepride a aky prakticky dopad to bude mat na nas
nemam v tejto veci jednoznacny nazor a ani sa nesnazim mat - som si isty ze by sa obom stranam podarilo presvedcit ma o svojej pravde takze kaslem na to
-
Sranda, ze koalicia sa nechala rozdelit takoutu rozporuplnou vecou. Politicka hra bola nadradenejsia nejakemu eurovalu, ci uz ho chceme alebo nechceme. A kto z toho vytazi najviac je jasne, greci a fico
- slemo69
- Založený: Feb 2009
- Poďakoval/li: 30 krát/13 krát
Neviem či náhodou to nieje tak že EFSF sa Grécka ani netýka. Neviem túto problematiku dopodrobna, no prečo napríklad je nás príspevok druhý najvyšší vzhľadom k platom? Už len toto je pre mňa dôvod prečo povedať nie.
Druhá vec je že EÚ alebo eurozóna už zďaleka nieje taká ideálna ako sa na začiatku zdalo. Tá vidina všetkých štátov pokope s tým že každý je braný vážne a každý má rovnaké práva už je asi preč. Ak niekto vybočuje, rýchlo treba konať a napraviť to, tak ako teraz. Vedie to vlastne iba Nemecko a Francúzsko, takto to malo byť?
Ale netvrdil by som ani, že po páde eura nieje možná obrovská kríza a prepady HDP. Myslím že je to celkom reálne. Osobne si myslím že ak sa to stane, vyrieši to vojna.
Čo sa týka našej politiky, najviac u mňa prehralo SDKÚ, s nimi už nechcem mať nič spoločné.
Druhá vec je že EÚ alebo eurozóna už zďaleka nieje taká ideálna ako sa na začiatku zdalo. Tá vidina všetkých štátov pokope s tým že každý je braný vážne a každý má rovnaké práva už je asi preč. Ak niekto vybočuje, rýchlo treba konať a napraviť to, tak ako teraz. Vedie to vlastne iba Nemecko a Francúzsko, takto to malo byť?
Ale netvrdil by som ani, že po páde eura nieje možná obrovská kríza a prepady HDP. Myslím že je to celkom reálne. Osobne si myslím že ak sa to stane, vyrieši to vojna.
Čo sa týka našej politiky, najviac u mňa prehralo SDKÚ, s nimi už nechcem mať nič spoločné.
- tomisumi
- Založený: Feb 2009
- Poďakoval/li: 15 krát/10 krát
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.