Zdaňovanie výhier – stanovisko Daňového riaditeľstva SR v Ba

Čo sa inde nehodí, no stále je to diskusia o pokri

Re: Zdaňovanie výhier – stanovisko Daňového riaditeľstva SR v Ba

Odoslaťod trikoza 16 Nov 2009 20:49

yegon napísal:zda sa ze ano - to je celkom fit akurat sa obavam ze oni to este nejako zasmodrchaju lebo tymto sposobom by sa dali prilis jednoducho prat spinave peniaze

to je mozne, podstatne pre mna je ze momentalne to vyzera byt ok
Obrázok používateľa
trikoza

Založený: Nov 2007
Poďakoval/li: 31 krát/48 krát

Odoslaťod MiskoKvo 17 Nov 2009 03:36

no ja som sa pytal prof. ing. nefim koho kdo nam prednasa predmet "dane" a este aj doktorandky co nas uci "dane" co si mysli o zdanovani vyhier z pokru...

obidvaja presvedcivo bez vahania povedali ze to treba danit.. jedina zachrana by bola vypytat od herne so sidlom v Eu (napr stars) ze ten vas prijem uz bol zdaneny ... osobne na stars nehravam tak neviem ci to dania 5%... ((prip ci plati herna licenc ktora zapricinuje ze setky prevody hracom su oslobodene od dane))

viem ze co sa tyka fulltiltu ( a inych mimo EU) herien tak tie zavas dan urcite neplatia ... takze tam to je jednoznacne ze to treba zdanovat..

necem tu donikoho kafrat ... tiez by mi zachranilo par $$$ keby sa ztej dane mozem niako vykrutit ale niak som sa uz stym zmieril... je tam aj ta nezdanitelna cast 4025e/rok co celkom skrasli tu konecnu sumu...

este sa nabuduce spytam ako posutupuje danovi urad pri nezaplateni dani (ked nepodate danove priznanie) ... ci vas najprv upozornia a nasledne budu ciet zdanovat alebo hned vam navalia niake sankcie...

hadam sa mi to podari do marca vyriesit :/

edit: no a este som pisal do fulltiltu... samozrejme mi nevedeli (nechceli) povedat ako to na svk/cz bezi (odpisal mi cz support)
nieco v tom zmysle "kazda krajina ma ine pravidla bla bla neni v nasich kompetenciach davat 100% udaje o tomto a nechceme sirit neprave informacie ktore by mohli byt pouzite proti spolocnosti full..."

mozme vam ale zaslat komplentny vypis vsetkych transakcii z vasho uctu xxx ktory by sa dal pouzit ako doklad pri danovom priznani..

takze tak no ... este mi zostava vyspekulovat co spravim s RAKOM ... mozno si to budem moct suchnut do fixnych nakladov a odcitat 40-60% ... ale to bude ciet este nastudovat zakon ...pripadne pobehat za niekym kdo sa vyzna prip zaplatit niekeho poradcu ... ak sa dozvem nieco nev tak to sem supnem
Obrázok používateľa
MiskoKvo

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 12 krát/9 krát

Odoslaťod yegon 17 Nov 2009 09:08

no myslim ze ked je v zakone napisane doslova

"Od 1. marca sú oslobodené od dane takéto obdobné výhry dosiahnuté daňovníkom s neobmedzenou daňovou povinnosťou zo zahraničia."

tak je jasne ze sa to nezdanuje, nie je tam ziadna podmienka k tomu. Jedine ze by to platilo len pre herne licencovane nasim ministerstvom financii ale take nic tam napisane nie je pri tych zahranicnych.
Obrázok používateľa
yegon

Založený: Júl 2007
Poďakoval/li: 18 krát/900 krát

Odoslaťod beinn 17 Nov 2009 10:33

Myslim, ze momentalne znenie zakona je jednoznacne. NEDANIT!!! :Yahoo!:

l) výhry v lotériách a iných podobných hrách prevádzkovaných na základe povolenia vydaného podľa osobitných predpisov(o.i. poker), 56) a obdobné výhry zo zahraničia

Hry prevadzkovane na zaklade povolenia riesi zakon, ktory presiel upravou v septembri a vsetci ho dobre pozname - Zakon o hazardnych hrach
beinn

Založený: Jún 2007
Poďakoval/li: 0 krát/0 krát

Odoslaťod tucniak 17 Nov 2009 11:06

misko si student a pokial nemas niekde zavislu cinnost ako HPP pripadne prace na dohody ktore uz zarobkom presiahli limity, tak NEMAS ine zdanitelne prijmy (pokial si zrovna nepredal dom alebo tak:) ) a nemas preco podavat danove priznanie:)
davat si rake niekam a odpocitat si fix-to kde si prisiel na taku utopiu?:) akoze zivnost na poker?lol
Obrázok používateľa
tucniak

Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod trikoza 17 Nov 2009 12:00

miskokvo skus im ukazat ten konkretny zakon a jeho najnovsiu upravu od 1. marca 2009 a spytat sa co oni na to... ja mam pocit ze takmer kazdy ti automaticky povie "ze to treba danit" - aj povodny clanok so stanoviskom danoveho riaditelstva je podla mna uplny hnoj od uradnika co absolutne netusil vo co gou tak to supol medzi "ostatne prijmy" copypastol nejake sracky a dalej chatoval na azete
Obrázok používateľa
trikoza

Odoslaťod trikoza 17 Nov 2009 12:05

MiskoKvo napísal:este sa nabuduce spytam ako posutupuje danovi urad pri nezaplateni dani (ked nepodate danove priznanie) ... ci vas najprv upozornia a nasledne budu ciet zdanovat alebo hned vam navalia niake sankcie...

aj toto sa spytaj, ale mna by zaujimalo na zaklade coho by ma upozornovali, ked nemaju ziadne podklady doklady proste nic
Obrázok používateľa
trikoza

Odoslaťod Pepi 17 Nov 2009 12:27

triky: +1 k obom postom (spolu tusim +2) :D
Obrázok používateľa
Pepi

Založený: Okt 2007
Poďakoval/li: 1 krát/0 krát

Odoslaťod MiskoKvo 17 Nov 2009 14:16

hmm rozdiel v loterii a licencovanych hrach je taky ze clovek co si kupi loteriovy listok za 20sk tak vnom je zahnuta dan 19% ...cize cena listku je kolo 16sk ... tento listok si kupi 1 000 000 ... stavkova kancelaria odvedie dan ~4 000 000 ... nieco si necha ... nieco da na vyhru ktora je uz zdanena... alebo plati niaka stavkova kancelaria fixnu licenciu statu aby mohla prevadzkovat tuto loteriu.

takisto to funguje aj inych vyhernych zariadeniach .... napr automat... majitel automatu nastavuje percento kolko ma zrat a vydavat (teraz niaky tupec sa bude obhanat ale je to tak.. nie jeden majitel automatov mi to potvrdil ze nato je tam taka cierna skrinka) ale k veci ... proste on musi mesacne za kazdy automat zaplatit licenc napriklad 20k ... co ide do statu ... preto sa tieto vyhry nezdanuju lebo uz boli zdanene...

ludia ktory pracuju v normal hocijakom zamestanani a zamestnavatel neni "hlupak" .... im primy automaticky zdanuje aby nemal problem on ... nie pracovink .... holt v zakone je mozno jedna veta s ktorou sa obhanate preco neplatit dan z pokru ale je ich tam asi 20 ktore vam vravia ze "kazdy prijem treba danit"

co sa tyka pokru ... tak to dava logiku ... ja ako hrac neplatim statu ani korunu ... ((neplete si DPH s danou z prijmu)) ... mam prijem... zijem na svk ... tak ho musim zdanovat.

btw aj student ktory ma prijem vetsi ako ~50 000k /rok ci uz jednorazovi alebo nie je "povinny" podat danove priznanie ...viem nerobi sa to ..ale mal by.

upozornit ta mozu tak ze mas v banke nezdanenich napr 1000 000... nemas otom ziadny doklad ze tento prijem bol zdaneny a nema ho ani banka ... si ta predvolaju a co im povies?

edit: ale ja sa s radoustou pridam kvam a ktej vete.. pockam kym ma neupozornia a az potom to zacnem riesit ...len som zvedavy co mi povedia ked som napr 5 rokov mal danit a nedanil som. :bad:

edit2: no moja jednoducha logika nepusti... ked si precitate zakon tak vam dojde ze tych 100 pajacov v parlamente pekelne dlho rozmyslalo aby dostali zo vsetkeho peniaze z coho sa da.... je to tak, stat chce zo vsetkeho zarobit... nevidim dvovod preco by sa mal zlutovat nad mladymi chalanmi (podaktori :) ) ... ktory zarabaju mesacne viac ako prezident a neodvadzaju ani korunku na dani z prijmu
Obrázok používateľa
MiskoKvo

Poďakoval/li: 12 krát/9 krát

Odoslaťod trikoza 17 Nov 2009 14:56

MiskoKvo napísal:upozornit ta mozu tak ze mas v banke nezdanenich napr 1000 000... nemas otom ziadny doklad ze tento prijem bol zdaneny a nema ho ani banka ... si ta predvolaju a co im povies?

lol tak toto myslis vazne??

MiskoKvo napísal:edit2: no moja jednoducha logika nepusti... ked si precitate zakon tak vam dojde ze tych 100 pajacov v parlamente pekelne dlho rozmyslalo aby dostali zo vsetkeho peniaze z coho sa da.... je to tak, stat chce zo vsetkeho zarobit... nevidim dvovod preco by sa mal zlutovat nad mladymi chalanmi (podaktori :) ) ... ktory zarabaju mesacne viac ako prezident a neodvadzaju ani korunku na dani z prijmu

lebo ti pajaci o takomto niecom zatial ani netusia

a porovnanie s automatmi a loteriami... ok, ale rovnako plati dane aj herna v ktorej ja spravim na raku tisice $ a nachadza sa v EU, preco by som mal byt ja znova zdaneny?
Obrázok používateľa
trikoza

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Ostatné

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 25 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!