Zdaňovanie výhier ?
Počet príspevkov: 41 • Stránka 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
loooool, ake je to jednoduche
:-D ..vsetci sa tu prehrabavate v zakonoch a vlado to vyriesil ako mavnutim carovneho prutika :-D
-
keso26 - Príspevky: 4853
- Založený: Mar 2007
- Poďakoval/li: 58 krát/90 krát
Re: loooool, ake je to jednoduche
ono je to trocha komplikovanejsie asi, ciste teoreticky by sa to malo danit ako prijem fyzickej osoby ak na hranie pokru nema clovek zivnost (neviem ci je mozne mat na to zivnost).
Ak by to mal ako zivnost, tak by si teoreticky mohol odpocitavat aj buy in na turnaje, lebo to su vlastne jeho naklady na podnikanie.
Ale ja som asi taky odbornik na dane ako Adrian na slovencinu...
Ak by to mal ako zivnost, tak by si teoreticky mohol odpocitavat aj buy in na turnaje, lebo to su vlastne jeho naklady na podnikanie.
Ale ja som asi taky odbornik na dane ako Adrian na slovencinu...
- vlade
- Založený: Jan 2007
- Poďakoval/li: 246 krát/175 krát
buchle-trikoza
Z grafov nevizijem ,a trikoza tebe som poslal dokaz , potom si zrazu nepisal asi 2 tyzdne na forum , takze ty si sa uz u mna pekne strapil a si pre mna 0 .
- Adrian15
- Poďakoval/li: 0 krát/0 krát
Re: buchle-trikoza
kryste jezysy, to snat nye... a ako sy dokazem zyskat nasped tvoju duoveru??
-
trikoza - Príspevky: 1706
- Založený: Nov 2007
- Poďakoval/li: 31 krát/48 krát
prijem
podle me se dani rocni cisty prijem.Do danoveho priznani se zapisuje,jak clovek k penezum prisel.Pak zavisi vse na FU,jestli shleda danove priznani pro rok spravne ci naridi preskoumani.Pak by musel mit FU informace z banky o mych peneznich transakci.Ja jim je davat nebudu a banka asi tyto informace bez soudniho prikazu nedava.
- aston
- Založený: Okt 2007
Daně
http://www.mesec.cz/clanky/z-redakcni-schrankyonline-hrani-pokru/
-
acvonmilan - Príspevky: 1537
Re: Daně
Táto posledná veta je najlepšia :-P "Problémem v tomto případě je, že výhry jsou nedoložitelné, většinou neexistuje žádný doklad, na jehož základě by bylo možné výši daňového základu stanovit." 8-) o co GO - hra pokračuje :-D
-
Renegade - Príspevky: 635
- Založený: Sep 2007
- Poďakoval/li: 31 krát/18 krát
Re: Daně
..hehe, fajn clanok, myslim ze na Slovensku je to podobne. Ono je otazka ci zaplatit aspon nieco nech su obe strany spokojne, alebo ci sa k tomu vobec priznavat z dovodu, ze ak zistia prijmy tohoto druhu budu si narokovat na vyssiu dan :) ..v kazdom pripade ale plati posledna veta a teda nemozu dokazat vysku prijmu (vyhry) ak od toho nie je doklad. Myslim, ze diskusia konci tym, ze zakon na hranie on-line pokru (ale aj inych hier, tak isto existuju pro ruletny hraci napr.) nemysli a preto sa neda s istotou urcit ci vyhry zdanit alebo nie :)
-
keso26 - Príspevky: 4853
- Založený: Mar 2007
- Poďakoval/li: 58 krát/90 krát
Počet príspevkov: 41 • Stránka 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 28 hostí.