[CG] NL10 Bottom set na drawy flope vs fish & reg

Priestor na diskusiu o odohraných rukách aj mimo blogu

Re: [CG] NL10 Bottom set na drawy flope vs fish & reg

Odoslaťod vamos 06 Apr 2012 23:08

___Mortylen___ napísal:BB disregard, rarely je to silna ruka + fishes, lowstakes monkeys MILUJU slowplay, a MILUJU ch/r s nuts, cize population read je, dont worry about BB.

Neprispievam sem, skor obcas citam... Ale presne ako pise A_Rimmer, tvoje prispevky su neskutocny bordel. Obsahovo mas co povedat, ale taketo gulasove prispevky to totalne degraduju. Je rozdiel pouzit obcas anglicke slovicko/frazu/vetu, ale nie to fakt miesat stale jedno cez druhe a nedajboze miesat este aj dva jazyky a dve myslienky v jednej vete... Ber to v dobrom, peace ;)
vamos

Založený: Nov 2011
Poďakoval/li: 1 krát/0 krát

Odoslaťod nabokow 07 Apr 2012 09:53

imo je to v pohode citatelne, mne sa jeho styl dokonca paci :D
Obrázok používateľa
nabokow

Založený: Nov 2010
Poďakoval/li: 213 krát/105 krát

Odoslaťod ___Mortylen___ 07 Apr 2012 15:01

Dakujem za feedback (*trollface*)! :D

Je pravda, ze viacerym toto taha koselu do riti, ale ze az tak, ze si neaktivny clen da tu namahu a napise prispevok?! To si podla mna zasluzi odpoved!

V prvom rade to nerobim preto, aby som bol stylovy (kewl) ale je to iba prakticky zvyk (zlozvyk?! :xicht: ).
Hlavny dovod, preco pisem slovensko/anglicky je ten, ze vsetko co sa v pokri deje sa deje v anglictine, vsetko co som sa o pokri naucil som sa naucil v anglictine a o pokri uvazujem, komunikujem povacsinou v anglictine. Tym padom sa snazim zachovat korektnu terminologiu, ktora si myslim, ze je univerzalna, a kazdy, kto to mysli s pokrom aspon trosku vazne sa skor ci neskor s tymto bude musiet oboznamit.
Dalsi dovod je ten, ze internet je velka sucast mojho zivota, ale zaroven nemam ambicie presediet za internetmi, fajcibookmi, forami cely den (casy 9-5 IBM job su uz davno prec :angel: ) = setri mi to cas. Pouzivam kopu, ale skutocne kopu skratiek (jedinu, ktoru odo mna nebudete nikdy pocut je LOL, to neznasam :evil: ), ale samozrejme sa vzdy najde niekto menej skuseny, koho to viac metie ako mu to pomaha.
TBH (to be honest/uprimne) je mi to +/- jedno, z mojho pohladu robim sluzbu, ze si dam namahu a odpoviem na rel. easy ruku a snazim sa pokryt aj aspekty, ktore si myslim, ze by mali byt zrejme, ale povedzme ze to bude citat aj niekto menej skuseny ako OP (original poster).
Ohladne neuceleneho toku myslienok: jednoducho pisem ako mi co napadne, co zrovna povazujem za dolezite a co nechcem zabudnut a az tak sa velmi nezaujimam o to, ako to bude stylisticky vyzerat. Tzn. ak mam nejake pravopisne, vyrazne stylisticke chyby nie je to preto, ze som negramotny mongoloid ale jednoducho sa tomu nechcem venovat viac ako je 'nutne' (som lenivy) Robim to vo svojom volnom case a ak sa to niekomu nepaci, tak to ma teda vobec netesi ale nemam velmi motivaciu sa snazit. Toto je moj standard a ak je to niekomu malo, tak nech znizi svoje ocakavania lebo ostatne je pre mna TME (too much effort/prilis velke usilie)!

Ja to mam skor naopak. Neskutocne ma tiltuje nieco na tento sposob:
Hrac na velkej povinnej stavke navysuje dorovnanie rekreacneho hraca z pozicie a bude tak hrat par jankov mimo pozicie ale s iniciativou. Flop priniesol gulovu osmicku, zaludovu deviatku a gulovu desiatku a hrac na velkej povinnej stavke stavkuje polovicu banku a stretava sa s navysenim vo vyske banku od rekreacneho hraca naco reaguje tretou stavkou na flope a efektivne sa zavazuje do banku...

imo je to v pohode citatelne, mne sa jeho styl dokonca paci
:trikoza4:

Za tento príspevok od ___Mortylen___ poďakovali - 6:
cacs, haman, lacored, michael163, Napolleon, sudden
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 179 krát/139 krát

Odoslaťod vamos 07 Apr 2012 16:38

___Mortylen___ napísal:..

No neviem, ci sme sa uplne pochopili.
Jasne, ze v pokrovej komunite je nemozne nepouzivat anglicke slova, terminy, etc (!).. ;) Nemusime si takisto snad pisat vyznam skratiek, fraz a podobne. Tiez chodim viac na zahranicne fora, samozrejme poker bez anglictiny sa neda predstavit.
Sam pisem "mixnuto" (a nielen v pokri), jednak tiez zo zvyku, ale takisto je imho nemozne pouzivat navysenia, znovu-navysenia a povinne stavky... :wall:

No nebudem tu pisat eseje, jednoducho som chcel povedat, ze aj ked sam pisem slovensky/anglicky, tak asi viac s mierou. A nema to nic spolocne s obsahom (ktory je urcite OK a je prinosny!). Peace :good:
vamos

Založený: Nov 2011
Poďakoval/li: 1 krát/0 krát

Odoslaťod A_Rimmer 07 Apr 2012 19:33

Morty, zas to neprehanaj, nebavime sa tu o slovach ako bigblind, check, raise atd., to je jasne ze sa neda pisat po slovensky, to je uplne ok.
Ale to naozaj musis pisat "rarely" je to silna ruka, "dont worry about", fishky "in general" , ved na to vsetko existuju normalne slovenske slova, ktore tu urcite nikomu nebudu vadit, skor naopak.

Je mi jasne, ze si dobry hrac a inteligentny clovek, a tvoje prispevky su obsahovo vyborne, o to menej chapem, preco musis pouzivat taketo anglicke barlicky. Kompletne tym prznis slovencinu aj anglictinu, mne to proste trha oci, rovnako ako ked niekto napise "hrajem" alebo "pocet stolou".

Ale ok, je to len moj nazor, mozes si pisat ako chces. Len som Ta na to chcel upozornit, lebo zjavne to vadi aj inym ludom, menej je niekedy viac.

:gl:

Za tento príspevok od A_Rimmer poďakovali :
vamos
Obrázok používateľa
A_Rimmer

Založený: Apr 2008
Poďakoval/li: 88 krát/131 krát

Odoslaťod ramzey 07 Apr 2012 23:19

Morti tvoje prispevky maju velku hodnotu obsahom, mne osobne je jedno ci tie slova napises anglicky alebo namixujes daku hatlaninu (ktoru casto pouzivam aj sam :) Osobne aj keby si to napisal po turecky, tak si dam tu namahu a hodim si to do translatoru, lebo tvoje vety my maju casto co povedat.

Takze prispievaj dalej. :poklona:
ramzey

Založený: Júl 2010
Poďakoval/li: 111 krát/96 krát

Odoslaťod michael163 08 Apr 2012 00:27

LOL Chalani! :pardon:
Mortyho prispevky su na tomto fore imo jedny z najhodnotnejsich a najzaujimavesich a to podla mna sekundarne hlavne kvoli jeho stylu. Primarne ofc kvoli obsahu. A to ani nehovorim o tom ako casto(takmer vzdy) Vam tu hodi svoj nazor na Vase handy a jeho posty vzdy obohatia diskusiu prip ju rozprudia.

Takze namiesto toho aby ste tu skritizovali jednu vetu, nad ktorou ked sa aj mediocre english level average joe zamysli tak proste sa to neda nepochopit sorry, budte vdacny ze Vam tam rozpisal litaniu a jeho myslienkove pochody a nazory(co tu robi v poslednej dobe velmi malo kompetentnych ludi) a radseja diskutujte o pointe tohto prispevku a nie o takychto zbytocnostiach.

Ked uz teda komentujem raz za sto rokov tak sem supnem aj nieco k hande :D
pride mi to ako BE stackoff ked sa nad tym clovek hlbsie zamysli a porobi trosku matiky tak to imo neni ez stackoff... aj ked na NL10 treba zohladnovat aj u regov isty percentage of wtf factor ktory tu pravdepodobne hra rolu rozhodujuceho faktoru pre stackoff. ked odmyslime wtf factor low stakes tak na flope po hentej akcii skoro nikdy nie si popredu a hras to prakticky na redraw outs a odds a to neviem ci je stastne

Za tento príspevok od michael163 poďakovali - 2:
___Mortylen___, lacored
Obrázok používateľa
michael163

Založený: Jan 2010
Poďakoval/li: 63 krát/62 krát

Odoslaťod tucniak 08 Apr 2012 00:27

radsej hrajte dve stole a budte radi ze Vam niekto venuje svoj cas hehe :)

ale nie, konecne to tu zije, unbeliavable!! (aby som zostal verny trendu:)) )
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod Horsey7 08 Apr 2012 10:26

@Morty styl - pravda bude niekde uprostred ;)

k ruke samotnej - v prvom rade bolo by fajn davat ruku na forum v citatelnom formate (z konvertora vyber twoplustwo format)

IPoker Network $10.00 No Limit Hold'em - 5 players
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Hero (BTN): $9.95 - VPIP: 26, PFR: 22, 3B: 13, AF: 2.6, Hands: 1216
SB: $10.47 - VPIP: 25, PFR: 16, 3B: 9, AF: 1.0, Hands: 32
BB: $12.05 - VPIP: 41, PFR: 6, 3B: 0, AF: 4.0, Hands: 32
UTG: $10.43 - VPIP: 16, PFR: 13, 3B: 0, AF: 3.0, Hands: 32
CO: $10.15 - VPIP: 27, PFR: 20, 3B: 0, AF: 0.0, Hands: 30

Pre Flop: ($0.15) Hero is BTN with 7:diamond: 7:heart:
UTG raises to $0.30, CO calls $0.30, Hero calls $0.30, 1 fold, BB calls $0.20

Flop: ($1.25) 7:spade: 8:spade: 9:diamond: (4 players)
BB bets $0.50, UTG raises to $1.50, CO folds, Hero raises to $4.40, BB raises to $11.75, UTG calls $8.63 all in, Hero calls $5.25 all in

Turn: ($31.16) 6:heart: (3 players - 2 are all in)

River: ($31.16) 3:spade: (3 players - 2 are all in)

analyza kazdej ruky by mala zacinat urcenim range superov, v ramci moznosti podla ich stats, predchadzajucej historie a readov

UTG - po raise na flope, tam bude mat pravdepodobne nie horsie ako 88+/nut FD (ATs+)
BB - fishka tam v multiway z BB callne bezproblemov 56o a podobne ruky, zaroven nemusi preflop 3betovat silne ruky ako QQ, dokonca mozno ani KK+, v kazdom pripade range bude dost siroky

mohlo by to vyzerat nejak takto, samozrejme uvitam postrehy k odhadovanemu range

Text results appended to pokerstove.txt

3,433,206 games 0.082 secs 41,868,365 games/sec

Board: 7s 8s 9d
Dead:

equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 45.196% 44.42% 00.77% 1525161 26516.00 { 7d7h }
Hand 1: 20.952% 19.82% 01.14% 680339 39002.00 { 88+, AsKs, AsQs, AsJs, AsTs }
Hand 2: 33.851% 32.71% 01.14% 1123138 39050.00 { QQ-88, AsQs, AsJs, AsTs, A9s, As8s, As7s, As6s, As5s, As4s, As3s, As2s, JTs, T8s+, 98s, 87s, 76s, 65s, A9o, JTo, T9o, 98o, 87o, 76o, 65o }
---
6107.jpg
6107.jpg (14.08 ) Zobrazená 1942 krát

sam vidis, ze nie si na tom az tak zle, na druhej strane mas malo ruk na superov a pravdepodobne ziadne zazracne ready ohladom podobnych situacii

ako bolo spomenute, skus sa pohrat so superovymi ranges a dostanes lepsiu predstavu ako si na tom z hladiska equity

stackoff na flope nebude EV-, BB tam bude mat vela draws v range, ktore nezlozi, na druhej strane UTG range bude viac naklonena overpairs a ak sa raz za cas dostanes do situacie set overset, dolezite je nebyt result oriented, ale rozhodovat sa na zaklade co najlepsieho readu+najlepsie odhadnutych ranges

Za tento príspevok od Horsey7 poďakovali :
lacored
Obrázok používateľa
Horsey7

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 38 krát/68 krát

Predchádzajúca

Naspäť na Pokrové partie

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 37 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!