super je masstablujuca supernova 18/10/2 WTSD 33/89 hands - ten relativne vysoky WTSD ma az tak netrapi nakolko je to obv mala vzorka. hrali sme spolu uz jednu ruku - ja na CO open A8o on na BB call, na flope A89 donkol cca 2/3 potu a callol moj pot raise, na turne 6 kt pridala FD isiel c/f - nemal tam mat co ine len Ax (som o tom na 99% presvedceny) cize predpokladam ze dokaze polozit aj TP ruku.
Poker Stars $0.25/$0.50 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 979824
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter
Hero (UTG): $54.50
MP: $56.00
CO: $69.75
BTN: $58.00
SB: $50.50
BB: $51.60
Pre Flop: ($0.75) Hero is UTG with Q A
Hero raises to $2, 3 folds, SB calls $1.75, 1 fold
Flop: ($4.50) T T 7 (2 players)
SB checks, Hero bets $3, SB calls $3
po tom akomi callol flop do jeho range davam pp (okrem AA, KK a pravdeodobne QQ JJ aj ked predpokladam ze tie tam moze mat nejake % casu), Tx mu v range velmi nevidim ale tak povedzme ze obcas tam najde ATs, a TJs, FH (777TT), a obcas random floaty s Ahi.plan som mal taky ze ak callne flop pojdem cez 3 barrely ak sa mi board nejak extra nezopsuje s tym ze repujem OVP, AT, TJ, 9T alebo FH (viem ze je to relativne uzky range ale bol som presvedceny ze mi to na 3 barrely uveri ). btw. po tom jeho calle na flope vylucujem z jeho range QQ a JJ, ktore by mal imo raisovat for protection nakolko je 8 , resp. 12 overkariet ktore mozu prist. spew alebo std play? inac podobne nieco hral improva v tom videu kde hral so zakrytymi hole cards. a otazka z jeho strany std calldown bez predchadzajucej history ze dokazem takto 3 barreovat air?
Turn: ($10.50) 2 (2 players)
SB checks, Hero bets $6, SB calls $6
River: ($22.50) 9 (2 players)
SB checks, Hero bets $16, SB calls $16
Final Pot: $54.50
Hero shows Q A (a pair of Tens)
SB shows 8 8 (two pair, Tens and Eights)
SB wins $51.85
(Rake: $2.65)
este edit: read zase priam excelentny len ta FE sa mi niekde stratila
[CG] NL50 AQo 3barrel bluff vs kindda nitty reg
Počet príspevkov: 5 • Stránka 1 z 1
Re: [CG] NL50 AQo 3barrel bluff vs kindda nitty reg
mr_kaktus napísal:hrali sme spolu uz jednu ruku - ja na CO open A8o on na BB call, na flope A89 donkol cca 2/3 potu a callol moj pot raise, na turne 6 kt pridala FD isiel c/f
To bol teda A89 rainbow board? Preco si raisoval na pot jeho donk dam? To tam s cim robis okrem monster ruk?
Mi to neznie velmi good, kedze Ti tam akciu vela horsich ruk neda, ak je to nejaky masstabler, tak Ti callne raise s AJ/AQ a potom foldne turn a viac akcie dostanes skor od A9s, 88, 99. Ja by som tam iba calloval na takom dry boarde a potom je zrazu A8 top mojej range. Pre supera moze moja ruka posobit ako TJs, 67s, zvedave 8x, 9x, random Ax a nemyslim, ze od neho ziskam menej value, ale skor naopak - betne flop, turn a casto betne alebo neveriacky check/callne river.
Na takom flope ak si myslis, ze moze donkovat wide (ako nejaky semibluff alebo block donk kravinu), tak by som raisoval skor low equity ruky s potencialom ako GS + backdoor FD a ak to naaahodou chces mat trosku balancovane, tak potom 88-99, kedze Tvoja ruka nema removal na TP (ako A8) a teda ma v range o nieco viac top pair ruk. Ale nutno podotknut, ze na takom flope takmer nikto neblbne moc s donkovanim, takze je to vzdialena teoreticka rovina .
EDIT: este by som podotkol, ze ak callujes s rukami A8 jeho donk, tak si pomahas vo viacerych rovinach. Jednak Tvoj range pri callovani donku je o dost silnejsi a taktiez aj Tvoj pripadny call a nasledny betovaci range ma viac value ruk a nie iba nejake OESDs. Ak raisujes v tom spote AK, A8, A9, 89s a sety a callujes TPGK a horsie, tak automaticky je Tvoj callovaci range podstatne slabsi a vybarrelovatelny a Tvoj nasledny callovaci a betovaci range obsahuje 0 monster ruk a prilis vela bluffov alebo weak protection betov .
-
dzejkej - Príspevky: 6539
- Založený: Nov 2008
- Poďakoval/li: 169 krát/302 krát
Co sa samotnej ruky tyka, tak by som si z toho vobec nerobil vrasky. Dolezity krok vo vyvoji hraca je zacat si uvedomovat svoj range a nielen superov range.
Ked si to das dokopy, tak ak Ta super calldownuje s weak shodown value ako su middle PPs alebo 7x, tak urcite nerobi +EV rozhodnutia, pretoze proti valuebetovaciemu range je way behind a bluffovaci ma stale dost equity vo forme overkariet a roznych draws.
Na druhej strane by ma zaujimalo, ze ked si 3barreloval na tomto boarde, tak ci si cakal, ze ma na riveri 33-66. Ak mu totiz do jeho range das 88-99 a pripadne preflop optimisticke 78s, 67s, ktore tam nebude mat 100% casu, tak na riveri Ti folduje velmi malo kombinacii (aj 99 hitlo) a Ty nemozes vylucit obcasny slowplay s Tx, FH, quads alebo OVP. Na to, aby si tam v pohode barreloval a mal radost, ze on je ten, co robi chybu, tak by na riveri mal mat aj slabsie PP a/alebo by si musel byt naozaj schopny na zaklade readov vylucit Tx, OVP, 77 ruky.
EDIT: Uff, normalne som sa vycerpal pri pisani .
- Zober si svoj UTG range.
- Teraz si zober svoj barrelovaci range na tomto boarde a rozdel si ho na 2 casti:
- valuebetovaci range: ATs, ATo, KTs, QTs, JTs, T9s, 77, TT
- bluffovaci range: nejake (backdoor) draws, overs - Spocitaj si frekvencie. Valuebetujes tamtie ruky asi tak 100% casu (tak nejak mi to vyznelo z textu). 3barrel bluffujes s air rukame podstatne menej casto.
- Uvedom si equity. Ak budes svoj bluff barrelovaci range tvorit rozumne, tak aj Tvoje bluffy maju velmi serioznu equity hromadu casu.
Ked si to das dokopy, tak ak Ta super calldownuje s weak shodown value ako su middle PPs alebo 7x, tak urcite nerobi +EV rozhodnutia, pretoze proti valuebetovaciemu range je way behind a bluffovaci ma stale dost equity vo forme overkariet a roznych draws.
Na druhej strane by ma zaujimalo, ze ked si 3barreloval na tomto boarde, tak ci si cakal, ze ma na riveri 33-66. Ak mu totiz do jeho range das 88-99 a pripadne preflop optimisticke 78s, 67s, ktore tam nebude mat 100% casu, tak na riveri Ti folduje velmi malo kombinacii (aj 99 hitlo) a Ty nemozes vylucit obcasny slowplay s Tx, FH, quads alebo OVP. Na to, aby si tam v pohode barreloval a mal radost, ze on je ten, co robi chybu, tak by na riveri mal mat aj slabsie PP a/alebo by si musel byt naozaj schopny na zaklade readov vylucit Tx, OVP, 77 ruky.
EDIT: Uff, normalne som sa vycerpal pri pisani .
-
co sa tyka toho raisu s 2pairs - nejak som cakal ze skor dostanem value z Ax na flope ako delit to na 2-3 streets - mal som pocit ze dost vela kariet na turne by bolo action killer ci uz pre man alebo pre neho (4x 5, 4x7, 4xT 2 x 8, 3x9, 4x Q - teda ruky ktore bud kompletizuju OESD alebo robia vyssi druhy par - je ich 21 cize v podstate polovica balicka). ale idea posilnenia callovacieho range sa mi brutalne paci cize to jednoznacne zakomponujem do svojej hry lebo je pravda ze v tomto konkretnom spote by som raisoval bud monstre alebo drawing handy a aj tie vzhladom na to ze mam poziciu nie vzdy (resp. az na zaklade nejakej dalsej history ze je schopny polozit TP nakolko na NL25 s tym mali regovia casto problem a hrali casto bet/call flop, c/c turn, c/c river )
-
mr_kaktus - Príspevky: 1168
- Založený: Aug 2008
- Poďakoval/li: 67 krát/61 krát
mr_kaktus napísal:co sa tyka toho raisu s 2pairs - nejak som cakal ze skor dostanem value z Ax na flope ako delit to na 2-3 streets - mal som pocit ze dost vela kariet na turne by bolo action killer ci uz pre man alebo pre neho (4x 5, 4x7, 4xT 2 x 8, 3x9, 4x Q - teda ruky ktore bud kompletizuju OESD alebo robia vyssi druhy par - je ich 21 cize v podstate polovica balicka).
To ma velmi daleko od action killerov, len su to karty, ktore improvnu nejake ruky v range. Aby to boli action killer karty, tak by museli "zabit akciu" (surprise! ). Naozaj si myslis, ze akakolvek z tych kariet zabrzdi akciu na turne a to tam ako bude super zrazu svoj TPGK check/foldovat? Tvoj perceived callovaci range je tam podla mna tak siroky, ze je nezmysel, aby danych kartach prestaval ziskavat value zo stale dost velkeho poctu horsich kombinacii z Tvojho range a aj keby to tak urobil, tak aspon vies, ze proti nemu mozes byt float happy . Tiez na druhej niekedy improvne on sam na horsi 2 pair a ziskas este viac value ako ked raisnes a on foldne (ale to uz zalezi, kolko Axs a SC ruk calluje v tej situacii a ako s nimi hra postflop).
Aby si raisoval na flope, tak bud si myslis, ze je super mega calling station a sa Ti stackne po river (a nemusis riesit balance - co asi na NL50 moc nemusis) alebo ma MUBS syndrom a check/folduje na 1/2 balicka na dost dry boarde a potom je otazka, ci s placom nefoldne aj flop, ked je taky vystraseny .
-
Počet príspevkov: 5 • Stránka 1 z 1
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 24 hostí.