[SNG] SNG ruky

Priestor na diskusiu o odohraných rukách aj mimo blogu

Re: SitNgo world

Odoslaťod 7castle 20 Feb 2010 20:29

lulatko napísal:Chalani sorry asi, teda urcite nemam jasno v tom co napisal 7castle ze unexploitable push. Som myslela ze to je zle lebo pokial viem tak to znamena ze nevyuzity alebo take daco, ale teraz som citala o tom a sa zda ze to znamena ze ked sa ruka neda hrat OOP profitably a hociako dobry moze byt hrac a vediet presne nasu range tak pre nas bude push profit in long term, takze ako to je s tym slovickom unexploitable?
ale opravte ma ak sa mylim :)

Yo myslela si zle a teraz si to napisala takmer presne.

Je viac teorii co to znamena ale ja to pouzivam v tom zmysle ze je to taky push pri ktorom aj keby super videl tvoju ruku presne, bez ohladu na to je to pre teba dlhodobo ziskove, pretoze foldne dost ruk a proti tym co nefoldne vyhras dostatocne casto - presna tabulka na toto sa vola Sklansky-Chubukov rankings a najdes ju na webe.

No a z nej vyplyva ze som sa mylil, J3o ma to cislo len 7,9, co znamena ze to je unexploitable push max. do 4bb (treba to delit dvomi), to ale nic nemeni na tom ze aj pri 6bb je to dobry push, pretoze v skutocnosti super ruku nevidi, cize ruky ako J4-J7 ci rozne Qx ruky a podobne foldne, takze je to urcite ziskove.
7castle

Založený: Sep 2007
Poďakoval/li: 24 krát/148 krát

Odoslaťod 7castle 20 Feb 2010 20:59

2. turnaj:

19 Q9o - hmm toto ja nikdy nerobim, to je vlastne cisty steal lebo je to skoro nehratelne po flope a BB ma nebezpecny resteal stack, netvrdim ze to nemoze fungovat ale mne sa to nepaci a nemyslim ze je to ziskove...
26 AJo - hmm tiez netvrdim ze to je uplne zle ale 18bb ja urcite skoro nikdy neposlem, raise na 300 a fold SB call BB je urcite rozumnejsie. Hlavne si uvedom ze SB si moze byt na 100% isty ze toto neurobis s KK+, co negativne vplyva na tvoju citatelnost
36 Q8s - pekny fold, toto bol dlho moj leak ze ma ani nenapadlo ze Q8s moze by s 10BB cast easy snap fold, a toto je presne ta situacia - na BB je mega stack a ty si defacto druha v chipoch. Tu treba by vazne tight ak super vola Ax, KTo, K9s, QTs, 22 (co je dost realisticke vzhladom na jeho stack), tak je nas range len 44, A7, A5s, KQs! Kedze ale zas problem je ze on tak s tym stackom bude sediet stale a my nemozeme len foldovat, tak ja by som urcite 22, Ax, KTs, KJo, QJs pushol.
53 K7o - ja mam v HU medzery ale myslim ze K7o pri 15bb neni dobry push, najma ked super ukazal za 10BB schopnost zavolat s K5... kedze r/f je drahy skusil by som asi naposledy limpnut. To iste onedlho potom K8o.
61 AKo - takehoto minraisera by som urcite s 15bb s AK neposlal, raisni a skus nech ti to posle on. Samozrejme len s QQ+,AK, zvysok posielaj AI.
64 KK - v pohode, ale limp je tiez v pohode, A na flope sa bat nemusis lebo ak ho ma tak na 99% da AI PF, a ked hitne TP tak ho stacknes, len ked to spravis nikdy nesmies slowplayovat flop, vzdy donknes 3/4 potu.

Za tento príspevok od 7castle poďakovali - 2:
Hrk, lulatko
7castle

Odoslaťod lulatko 20 Feb 2010 22:28

7castle napísal:
lulatko napísal:Chalani sorry asi, teda urcite nemam jasno v tom co napisal 7castle ze unexploitable push. Som myslela ze to je zle lebo pokial viem tak to znamena ze nevyuzity alebo take daco, ale teraz som citala o tom a sa zda ze to znamena ze ked sa ruka neda hrat OOP profitably a hociako dobry moze byt hrac a vediet presne nasu range tak pre nas bude push profit in long term, takze ako to je s tym slovickom unexploitable?
ale opravte ma ak sa mylim :)

Yo myslela si zle a teraz si to napisala takmer presne.

Je viac teorii co to znamena ale ja to pouzivam v tom zmysle ze je to taky push pri ktorom aj keby super videl tvoju ruku presne, bez ohladu na to je to pre teba dlhodobo ziskove, pretoze foldne dost ruk a proti tym co nefoldne vyhras dostatocne casto - presna tabulka na toto sa vola Sklansky-Chubukov rankings a najdes ju na webe.

No a z nej vyplyva ze som sa mylil, J3o ma to cislo len 7,9, co znamena ze to je unexploitable push max. do 4bb (treba to delit dvomi), to ale nic nemeni na tom ze aj pri 6bb je to dobry push, pretoze v skutocnosti super ruku nevidi, cize ruky ako J4-J7 ci rozne Qx ruky a podobne foldne, takze je to urcite ziskove.

Nash Equilibrium, Sklansky-Chubukov, Sage
No uz mam s tych tabuliek trocha gulas a inak neviem najst na webe tu SCh tabulku nemas daky link?
asi neni dake strucne vysvetlenie ze ktoru tabulku kedy pouzivat co?
Ak nie nevadi ja si ti dostudujem, urcite aj ty si stravil na webe a na pokrovych forach hodne casu aby si v tom mal jasno ;)
lulatko

Založený: Jan 2010
Poďakoval/li: 4 krát/0 krát

Odoslaťod Horsey7 21 Feb 2010 03:05

lulatko napísal:a inak neviem najst na webe tu SCh tabulku nemas daky link?

http://www2.decf.berkeley.edu/~chubukov/rankings.html

Za tento príspevok od Horsey7 poďakovali :
Hrk
Obrázok používateľa
Horsey7

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 38 krát/68 krát

Odoslaťod lulatko 21 Feb 2010 13:28

Horsey7 napísal:

No tuto som nasla aj ja :) akurat jej nerozumiem :( mozem poprosit o slovenske vysvetlenie :) co presne tie cisla znamenaju?Vdaka
lulatko

Odoslaťod 7castle 21 Feb 2010 18:28

lulatko napísal:
Horsey7 napísal:

No tuto som nasla aj ja :) akurat jej nerozumiem :( mozem poprosit o slovenske vysvetlenie :) co presne tie cisla znamenaju?Vdaka

Prvy stlpec je ruka ktoru mas :lol2:

Tabulka vychadza z toho ze super vidi aku ruku pushujes. Zavola ta vzdy vtedy ak sa mu to chipswise (cize ICM nehra rolu, je to akoby cashova tabulka) oplati - t.j. so vsetkymi LEPSIMI rukami, s rovnakou rukou a v pripade ze ma dobre odds tak aj s horsou rukou (ale len ak ma odds).

Druhy stlpec je teda pocet ruk co ta zavolaju, treti pocet ruk co foldnu. Sucet je vzdy 1225, pretoze celkovo je kombinacii 1226 a jednu mame my.

Stvrty stlpec je % pravdepodobnosti ze vyhras AK ta super zavola - napr. s KK to je len 22% kedze ta vola len AA (tam mas cca 18-20%) a KK (vtedy je to 50/50), celkovo tych 22% kedze KK je len 1 combo a AA 6. Pri AK je to 46%, kedze ta zavolaju komplet vsetky pary a proti skoro vsetkym (okrem KK+) mas okolo 46-48%.

Posledny udaj je najdolezitejsi. Udava vysku $$ efektivneho stacku s ktorym mozes ist s danou rukou AI v situacii ked vidi tvoje karty a moze sa teda 100% spravne rozhodnut, t.j. ako pisem vyssie vola len lepsie ruky a horsie ak ma odds. Je to vsak udaj v $$ pri blindoch 1/2, cize ak je tam povedzme 12 tak mozes ist AI s $12, co je 6bb.

Samozrejme, prakticke vyuzitie v SNG je otazne, kedze jednak je v hre ICM a tiez super nevie nase karty cize nemozme nejak extra ist podla tohto (plus samozrejme od 15bb+ je malokedy allin najviac EV+ hoci je EV+), ale vyuzitie to urcite ma. Napr. to znamena ze v HU mozes pri 10bb ist VZDY AI s rukami ktore maju to cislo aspon 20, super nema sancu sa prisposobit, a kedze nevidi karty, toto cislo by som znizil na povedzme 16 - cize 22, Ax, Kx, Q6o, Q2s, J9o, J7s, T8s, 98s je proste vzdy AI.

Za tento príspevok od 7castle poďakovali :
s44vhl7l
7castle

Odoslaťod lulatko 22 Feb 2010 09:56

7castle napísal:Prvy stlpec je ruka ktoru mas :lol2:

No ake to je jednoduche a mne to neslo do hlavy :) a este si ma aj trocha rozveselil s tym prvym stlpcom v tieto dni full of bad beats :) asi to poznaju vsetci ked uz mas v podvedomi ze aj AA nebude stacit a aj sa tak stane.
No ale este ma tak zaujalo ze su situacie ked wiz hovori fold ale my vieme ze uz je cas to tam dat,
tak ci su aj situacie ked wiz hovori push/call a my by sme mali fold???samozrejme pri dobre nastavenej range superov
lulatko

Odoslaťod ___Mortylen___ 22 Feb 2010 10:58

lulatko napísal:
7castle napísal:Prvy stlpec je ruka ktoru mas :lol2:

No ake to je jednoduche a mne to neslo do hlavy :) a este si ma aj trocha rozveselil s tym prvym stlpcom v tieto dni full of bad beats :) asi to poznaju vsetci ked uz mas v podvedomi ze aj AA nebude stacit a aj sa tak stane.
No ale este ma tak zaujalo ze su situacie ked wiz hovori fold ale my vieme ze uz je cas to tam dat,
tak ci su aj situacie ked wiz hovori push/call a my by sme mali fold???samozrejme pri dobre nastavenej range superov

Nie.
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 179 krát/139 krát

Odoslaťod ___Mortylen___ 22 Feb 2010 11:02

V HU sngo resp. v HU faze sngo (turnaj etc.) by som volil metodu S.A.G.E.
Obrázok používateľa
___Mortylen___

Založený: Sep 2009
Poďakoval/li: 179 krát/139 krát

Odoslaťod 7castle 22 Feb 2010 11:27

___Mortylen___ napísal:
lulatko napísal:
7castle napísal:No ale este ma tak zaujalo ze su situacie ked wiz hovori fold ale my vieme ze uz je cas to tam dat,

Nie.

Urcite ANO.

Porozmyslam ci toho nie je viac ale urcite sa da foldnut vtedy ked tym nechas zit shorta, su velke blindy (200/400+), je bubble, ty mas povedzme 6.5k stack, su tam 2x 3k stacky a short ma povedzme 300 chipov na bb. Zisk z toho ze pushes bez boja dalsie 2 ruky je ovela vacsi ako vyhra so shortom a zanik bubble. Ale samozrejme treba rozlisit kedy to stoji za to, nie je to casto.
7castle

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Pokrové partie

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 3 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!