Blair Rodman, Lee Nelson a Steven Heston: Kill Phil

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Blair Rodman, Lee Nelson a Steven Heston: Kill Phil

Odoslaťod admin 12 Mar 2010 20:01

Diskusia k článku: Blair Rodman, Lee Nelson a Steven Heston: Kill Phil

Snívali ste niekedy sedieť pri finálovom stole veľkého turnaja s hráčmi ako Phil Hellmuth, Phil Laak či Phil Ivey? Určite! Nevieme síce nič o vašom pokrovom umení, ale zrejme ani vy sami by ste si v konfrontácii s nimi príliš veľa šancí nedávali. A čo keby tam sedel miesto vás naozajstný pokrový začiatočník? Asi by nemal žiadnu šancu. Alebo áno? Celkom beznádejné to byť nemusí, pretože existujú stratégie pomocou ktorých môže aj začiatočník poraziť tých najlepších.

A práve touto stratégiou sa zaoberá aj kniha Kill Phil. Už dlhší čas má táto publikácia kultový charakter a pomohla už mnohým slabším hráčom k nejednému pozoruhonému úspechu. Predslov k nej napísal sám Phil Hellmuth a otvorene priznáva, že sa mu nepáči vidieť svoje foto ako terč na obale knihy. Čo mu však zrejme vadí ešte viac je jej obsah, pretože stratégie sú zamerané hlavne proti hráčom ako je on či iní slávni Philovia ako napr. Phil Laak, Phil Gordon alebo Phil Ivey.

Základná idea knihy je veľmi jednoduchá: pokúsiť sa dostať kvalitnejšieho súpera do situácie, ktorá mu nevyhovuje. To sú napríklad momenty, keď musí riskovať veľkú časť stacku a nedrží naozaj supersilnú kombináciu: profesionál zvyšuje pred flopom s AK na 2,000,my ho re-raisujeme all-in na 12,000 a to je práve situácia do ktorej sa nechcel dostať. Drží síce prémiovú ruku, ale aj tak je proti...

Zobraziť celý článok
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Re: Blair Rodman, Lee Nelson a Steven Heston: Kill Phil

Odoslaťod 202mateo202 12 Mar 2010 21:53

hmm.. moze byt zaujímava kniha ..hehe .. a tu taktiku asiviem co myslia poznam jedného sice poker velmi dobre hrať nevie ale zvykne casto ist do all-inu pre-flop .. a ma v tom riadnu uspesnosť vzdymu nieco pride ,, hmm :D dnes nap. ja AA on 3,4 a full house na pol :D:D.. :wall: lucker,,uz sním pre-flop nechodím do all-in..
202mateo202

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 16 krát/1 krát

Odoslaťod pegas1975x 12 Mar 2010 22:58

mateo ty poznas jedneho takeho?
Ja ich poznam veeeeelmi vela.Su ich plne freerolly. :lol2:

Nechcem nejaky konkretny narod urazit ale napriklad na Party Poker 2 z 3 Ukraincov,Rusov,Bielorusov,Moldavcov,Grekov,Poliakov,Anglicanov,Francuzov atd. To znamena ze ked je vo freerolle 3000 hracov tak 2000 je all in idiotov co ked najdu na ruke akukolvek kartu od T po A tak sa zblaznia a okamzite to tam nahrnu cele.Skratka sama agresivna :fish:
(Problem je ze im to dost casto vychadza)
Obrázok používateľa
pegas1975x

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 53 krát/21 krát

Odoslaťod palo1973 12 Mar 2010 23:05

-chalani nemiesajte jablka s hruskami,tato kniha vychadza z matematickych pravidiel a nehovori o tom ist v prvej hre freerollu so 75 BB all in s hocicim
Obrázok používateľa
palo1973

Založený: Máj 2008
Poďakoval/li: 61 krát/219 krát

Odoslaťod pegas1975x 12 Mar 2010 23:10

palo1973 napísal:-chalani nemiesajte jablka s hruskami,tato kniha vychadza z matematickych pravidiel a nehovori o tom ist v prvej hre freerollu so 75 BB all in s hocicim

Ja to chapem :D
To bolo myslene len na nejake odlahcenie temy.
Ale aj tak je to velmi podobna taktika.Je v tom ale jeden rozdiel.Ta kniha je myslena na dobrych hracov.Ked jedna :fish: ide all in proti druhej :fish: tak to uz neplati.

EDIT:
Tak mam cerstvy priklad: 1.hra freeroll pred flopom Anglican all in, ja dorovnavam a Francuz to tiez dorovnava. Anglican AA, ja KK a Francuz 56.
Flop 457. Turn 5. River 8.
To ze vyletim KK proti AA to pochopim, ale ze Francuz dorovna all in s 56 a este vyhra je uz fakt drzost. :P
Obrázok používateľa
pegas1975x

Odoslaťod Renegade 12 Mar 2010 23:51

pegas1975x napísal:
palo1973 napísal:-chalani nemiesajte jablka s hruskami,tato kniha vychadza z matematickych pravidiel a nehovori o tom ist v prvej hre freerollu so 75 BB all in s hocicim

Ja to chapem :D
To bolo myslene len na nejake odlahcenie temy.
Ale aj tak je to velmi podobna taktika.Je v tom ale jeden rozdiel.Ta kniha je myslena na dobrych hracov.Ked jedna :fish: ide all in proti druhej :fish: tak to uz neplati.

EDIT:
Tak mam cerstvy priklad: 1.hra freeroll pred flopom Anglican all in, ja dorovnavam a Francuz to tiez dorovnava. Anglican AA, ja KK a Francuz 56.
Flop 457. Turn 5. River 8.
To ze vyletim KK proti AA to pochopim, ale ze Francuz dorovna all in s 56 a este vyhra je uz fakt drzost. :P

pegas a ked budes hrat ty s 56 tak urcite prehras :crazy: ( to plati aj na mna ) :D mozem sa postavit na hlavu a aj tak nic nedoskace. :prd:
Obrázok používateľa
Renegade

Založený: Sep 2007
Poďakoval/li: 31 krát/18 krát

Odoslaťod pegas1975x 13 Mar 2010 00:00

no ja by som hlavne asi nikdy nesiel all in pred flopom s 56 mimo farby.A asi ani vo farbe nie.Teda aspon si nepamatam ze by som nejaku taku sialenost urobil.
Obrázok používateľa
pegas1975x

Odoslaťod Renegade 13 Mar 2010 00:16

pegas1975x napísal:no ja by som hlavne asi nikdy nesiel all in pred flopom s 56 mimo farby.A asi ani vo farbe nie.Teda aspon si nepamatam ze by som nejaku taku sialenost urobil.

Je mi to jasne, ved tieto handy hraju Francuzi v pohode a vzdy nato vyhravaju :crazy: som niekedy (stale) vytoceny, ked hraju take ruky a vyhravaju hru. :evil:
Naposledy upravil Renegade dňa 14 Mar 2010 02:50, celkovo upravené 1 krát.
Obrázok používateľa
Renegade

Založený: Sep 2007
Poďakoval/li: 31 krát/18 krát

Odoslaťod 202mateo202 13 Mar 2010 10:58

pegas1975x napísal:mateo ty poznas jedneho takeho?
Ja ich poznam veeeeelmi vela.Su ich plne freerolly. :lol2:

Nechcem nejaky konkretny narod urazit ale napriklad na Party Poker 2 z 3 Ukraincov,Rusov,Bielorusov,Moldavcov,Grekov,Poliakov,Anglicanov,Francuzov atd. To znamena ze ked je vo freerolle 3000 hracov tak 2000 je all in idiotov co ked najdu na ruke akukolvek kartu od T po A tak sa zblaznia a okamzite to tam nahrnu cele.Skratka sama agresivna :fish:
(Problem je ze im to dost casto vychadza)

tak hej na freerolloch je ich az velmi vela podla mna to robi ajto ze nič nestavili tak iba idu na stasti pride ale nie maju v p** o tom ani rec.. ale tak toho jedného som myslel tak ze na zivo osobne :D na feeroloch su ich milioný ..iba to som cel.. tým chcel povedať

a mate pravdu to neznášam ani ja kkt. dorvná 2 7 a pride muneajký fuulhouse a je .. :fish:
202mateo202

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 16 krát/1 krát

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 16 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!