Ako si chránite oči pri počítači?

Čo sa inde nehodí, no stále je to diskusia o pokri

Ako si chránite oči pri počítači?

Odoslaťod Stanley VII 25 Mar 2010 11:18

Táto otázka je zameraná hlavne chalanom, ktorí multitablujú 90 hodín a viacej mesačne. Sústredene pozerať na obrazovku toľko hodín... (tých 90 často býva presiahnutých ďaleko). Máte nejaké spôsoby, ako si chránite oči pred únavou? Nejaké doplnky výživy, okuliare, filtre, nastavenie monitoru, osvetlenie? Čo urobiť, aby som únavu očí čo najviac minimalizoval? Lebo toto je v súčasnosti asi môj najvýraznejší problém a cítim moje oči naozaj poriadne unavené a preto aj hrám menej, zdravie by malo byť asi na prvom mieste.
Obrázok používateľa
Stanley VII

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 97 krát/218 krát

Re: Ako si chránite oči pri počítači?

Odoslaťod DevilMayCry 25 Mar 2010 12:04

Stanley VII napísal:......

Sice netravim za pokrom tolko casu ale namiesto toho robim ine veci za kompom cize u man ten cas za mesiac vysoko prevysuje 90 hodin... skor si myslim ze sa to pohybuje az pri nejakych 200 hodinach co sa mi zda dost sick ale co narobim ked mam taku pracu ;)
za dva roky si tu hodnotu 200hodin vynasob 24 mesiacmi a dostavam sa na sialene cislo a mam taky pocit ze sa mi zrak dost zhorsil az sa bojim ist k ocnemu ze co mi na to povie.... :(

na googli si napis nieco v style how to protect your eyes from monitor/computer a najdes tam dost clankov.
Zakladom je si robit pravidelne pauzy :good:
Obrázok používateľa
DevilMayCry

Založený: Aug 2007
Poďakoval/li: 59 krát/107 krát

Odoslaťod Stanley VII 25 Mar 2010 18:30

Ved prave o to mi ide, ze som pri kompe tiez omnoho viac hodin mesacne ako tych 90, ale predsalen mi pride, ze ked hram, tak sa na tu obrazovku sustredim viacej, pretoze tam je nonstop nieco, naco treba reagovat a tie pauzy si nedavam tak casto, ako pri inej praci s pocitacom, ked nieje problem na chvilu odbehnut, lebo cloveku nic neutecie. Pri tych sessions mam skor problem prerusit ich. Poslednou dobou sa snazim hrat tak 3 hodiny, hodina pauza a 3 hodiny znova, ale stale som z toho kompu dost unaveny, neviem, ci to mam proste nahromadene za tie predosle mesiace, co som pri nom bol nonstop, alebo ma to tak vycerpava. Nieco som uz skusal googlit, ja len ci ma niekto nejake specialne osvedcene riesenia, ktore mu pomohli setrit oci prave pri hre pokru, pretoze ich zrejme namaha podobnym sposobom ako ja a ma podobny problem s tym, ze nerad prerusuje session :)
Obrázok používateľa
Stanley VII

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 97 krát/218 krát

Odoslaťod mino_o 25 Mar 2010 18:39

Obcas pouzivam kvapky na zvlhcenie oci, predavaju sa normalne v lekarmi. Treba su vypitat kvapky do oci, ked pracujes vela s PC teta uz bude vediet. Ale davam si ich pred spanim, alebo ked odychujem. Niezeby to nieco spravilo zo zrakom, ale je to moj osobny pocit nekomfortnosti.
Zadalsie obmedzit pozeranie na minitor ked je clovek unaveny, vdety to ma nemile ucinky na oci. Malo spanku a nasledna dlhe pozeranie do monitoru, maju aspon umna efekt krvavych oci, palenie a niekedy aj bolest hlavy(som mong co dotoho pozera VELA)
Potom su rozne themy na win, ktore su urcene pre "bright" LCD monitory(tmavsie odtiene, ktore tolko netahaju oci)
Obrázok používateľa
mino_o

Založený: Nov 2009
Poďakoval/li: 11 krát/28 krát

Odoslaťod keso26 25 Mar 2010 18:58

cim viac sa stmieva, tym viac znizujem jas monitoru. Ocna mi tiez poradila "cvicit" s ocami po celodennom pozerani do monitoru a to sposobom, ze vyjdem na balkon, zadivam sa na nieco vzdialene, potom blizke a to zopakujem 3-4 krat. Hned po tom precvicit ocne svaly tak, ze pozrem co najviac doprava, dolava, hore, dole, tiez tak 3-4x. Nerobim to kazdy den, iba ked ma napadne, ale mam potom lepsi pocit v ociach, ked si oci takto "popretahujem" :)
Obrázok používateľa
keso26

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 58 krát/90 krát

Odoslaťod emjayko 25 Mar 2010 19:02

pocul som ze taketo cvicenie oci hlavne to s tym pozeranim do dialky a nasledne do blizky dokonca dokaze znizit dioptrie...
Obrázok používateľa
emjayko

Založený: Mar 2009
Poďakoval/li: 35 krát/52 krát

Odoslaťod zavinac 25 Mar 2010 19:09

Za tento príspevok od zavinac poďakovali :
202mateo202
zavinac

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 0 krát/9 krát

Odoslaťod dzejkej 25 Mar 2010 19:44

Keso, mozes poprosit polovicku, nech Ta pri tom cviceni nahra na video a riadne makro na tvar?
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod Renegade 25 Mar 2010 20:54

dzejkej napísal:Keso, mozes poprosit polovicku, nech Ta pri tom cviceni nahra na video a riadne makro na tvar?

:lol2:
Take cvicenie ako opisoval keso robim iba na WC :D a tiez mam potom super pocit :good:
Obrázok používateľa
Renegade

Založený: Sep 2007
Poďakoval/li: 31 krát/18 krát

Odoslaťod keso26 26 Mar 2010 10:04

dzejkej napísal:Keso, mozes poprosit polovicku, nech Ta pri tom cviceni nahra na video a riadne makro na tvar?

Obrázok
Obrázok používateľa
keso26

Založený: Mar 2007
Poďakoval/li: 58 krát/90 krát

Ďalšia

Naspäť na Ostatné

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Google [Bot] a 4 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!