matiho blog

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: matiho blog do buducnosti...

Odoslaťod tomisumi 21 Mar 2010 21:13

Mno na dolárových sitkách tiež o moc lepšie nieje :D

A to už radšej ani nehovorím o ich phase sng, kde tiket berie 9 z 10 :lol2:
tomisumi

Založený: Feb 2009
Poďakoval/li: 15 krát/10 krát

Odoslaťod matiapag 22 Mar 2010 14:31

mno, tak diky za instruktaz... ak mi postnu 50$ z pokerstrategy tak iny poker zatial riesit nebudem, ak neposlu, tak mozno daco skusim :)
7castle napísal:Wow keby ja som mal 17 rokov ked som sa dozvedel o pokri

veru, aj ja si uvedomujem, aku mam obrovsku vyhodu, ze kym budem mat 18 tak mam mnozstvo casu naucit sa hrat a pripravit sa na to :)
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod matiapag 09 Apr 2010 18:50

tak sa po nejakom case hlasim :) Z pokerstrategy sa mi bonus ziskat nepodarilo, ale stastnou nahodou mi uplne svojvolne poslalo P****Stars na ucet 5$ :) Veruze ma to potesilo, po mnohych pokusoch na pokerstrategy, kde vzdy vyzadovali ID check, a tak som zacal hrat... zo zaciatku som sa len otukaval na NL2, snazil som sa neprehrat ani cent, predsa len je to miniaturny bankroll... v priebehu 2 dni som mal 10$, do konca tyzdna nieco cez 13, potom prisli velmi velmi zle 2 dni ked som klesol pod 5$.. Teraz som sa uz z toho spamatal a momentalne mam 18,13$. Nemal som potrebu sem pisat ziadne handy, pretoze okrem nejakych par beatov sa na NL2 nic zaujimave nedeje, ludia povacsine loose, hraju vsetko a potom ked to prehraju tak odidu od stola a pridu dalsi... Dnes sa mi vsak prihodilo nieco, za co sa takpovediac vinim ja, lebo som s tym rizikom do tej hry siel, ze super bude mat max 22% na vyhru, ale vseko po poriadku.

Hral som NL 6-max, 6 hracov... na SB som si nasiel 5s-4d a po jednom limperovi som dorovnal blind, BB checkol a prisiel flop:
Ah-Qs-2d. vsetci checkli, prisiel turn:
3h. Tu som sa rozhodol pre velmi zaujimavy tah, a do 6c potu som pushol allin 2,51$. Vedel som, ze cokolvek silne ostatni hraci maju, viac ako tych 22% v pripade setu mat nebudu, poker stove ukazal ze jedine 5h-6h by malo sancu 25% proti mne... V kazdom pripade, pot bol 6c a po checknuti na flope som predpokladal, ze ak ma niekto slabucke eso alebo len si bude mysliet ze bluffujem (pri stole som hral uplne solidne tight aggresive, ziadne saskovanie nic...), tak dorovna a tusil som, ze velky pot vybudovat nedokazem + som eliminoval vsetky nizke straightdrawy si myslim, to keby nahodou prisla 4 alebo 5 na river a dakto mal 6-5, resp. 6-4. Po dlhsom vahani ma dorovnal BB s 3-3 a na river prislo A.

Tento hand nepovazujem za beat, zahral som to velmi cudne a jeho call nebol az taky zly, lebo podla neho som mohol mat pravdepodobne nejake 2 pary a byt kreten, v co som vlastne dufal... Chcem sa len spytat, ci to bola az taka obrovska chyba, lebo tu na NL2 sa stretnem fakt s callin stations, ktore proste nieco taketo by dorovnali aj s A-7 a tento konkretny hrac naozaj dorovnal takmer vsetko, aj preto som si veril - vidina super potu, lebo som mal priatelnu nadej na uspech.

tak co si o tom myslite?
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod AjoPP1 09 Apr 2010 23:43

Ja si myslim ze si to hlavne nemal preflop dorovnat :D to tak dorovnavas kazdy SB? IMO na flope si to mal betnut aby si vedel na com zhruba si, bol si OOP... A ten turn nechapem preco si tak pushol... Ja viem ze vidina velkeho potu je lakava, ale radsej vyhrat mensi pot jak prist o 1+ BI na takejto hande :) Na druhu stranu keby ti to zlozil tak by si odpalil value tej ruky... Prave proti takym hracom ako tento niekedy treba hrat opatrnejsie, keby to bol tight hrac tak vies ze vacsinu jeho range na takom boarde beatujes, calling stationom to velmi casto doskace na river a to A bola ziva karta...Ja osobne by som turn betol tak 3/4 potu a river neviem teraz povedat ako by som sa zachoval, asi by zalezalo co by som vedel o tom hracovi, staty atd.... Ale to je moj fishy nazor tak radsej si pockaj kym sa vyjadria kompetentnejsi :)
Inak toto forum zatial mne veeelmi pomohlo, tak dufam ze pomoze aj tebe :gl:
AjoPP1

Založený: Mar 2010
Poďakoval/li: 4 krát/1 krát

Odoslaťod matiapag 10 Apr 2010 08:06

jasne ze nedorovnavam kazdy SB, zavisi to od superov - tito 2 boli taki loose, ze mi bolo jasne, ze aj jeden par mi moze na nich stacit... neboli totiz agresivni, ako vravim, vsetko iba dorovnavali... Tak skusme akoze som raisol 3/4 potu (4/5c?), on ma set ale je to calling station, takze pravdepodobne call - pot je 16c. Na river prisla karta, ktora mu mohla pomoct, ja som na radae, betnem 12 c, on raisne na 30c mozno a ja len callnem - prehral som sice iba do 40c, ale tym betom na flope som mu nechal otvorene dvere pre vsetky handy, ktore ma mohli na river porazat - vsetky flushdrawy+straighdrawy (bolo tam aj A-Q, cize ked mal niekto 10h-Jh alebo daco podobne, tak by tych 5c urcite zaplatil), rovnako vsetky sety + 2 pary, proste mnozstvo handov, pri ktorych som sa mohol riveru bat, ale kazdy ma len par percent proti mne... Najvacsi problem pre mna v tomto pote bolo, ze ten tam bolo strasne malo penazi a myslim, ze nejaky bet 15-20c by vyzeral rovnako, ako tento moj allin, akurat som menej riskoval=menej mohol ziskat... Taku siroku range som superovi priradil iba preto, lebo bol naozaj calling station a vacsinou iba dorovnaval, tak som nepredpokladal, ze bez skompletovanej kombinacie by ma neraisol...

Urcite ze sa tymto handom nechvalim, len chcem pocut, aky by bol efektivnejsi sposob (co sa tyka velkosti potu) proti takemuto typu supera... Naozaj toto bol moj prvy takyto tah, odkedy to hram, strazim si kazdy centik a zle sa mi hra proti hracom, ktori casto re-raisuju moje stavky...

btw, mam 22,88$ po vcerajsej 300handovej session ;)
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod matiapag 17 Apr 2010 21:49

tak zdravim a po tyzdni sa opat prihovaram :) Cez tyzden som mal strasne malo casu na poker a stravil som hranim asi iba 2-3 hodiny, vcera som mal uspesny den, ked prva asi 200 handova session skoncila so skore -3$, no vecer sa mi paradne darilo a vyhral som takmer 6$ a dostal som sa na 28,11$. Dnes som najskor v 300 handoch najskor prehral rychly allin KK vs AA, a potom som stagnoval, dohnal som to vecer, a co je velmi zaujimave, uz 2. den za sebou dohanam straty pri NLH hranim PLO 1-2c. Omahu som vzdy bral ako prijemne spestrenie pokru, ked ma nahodou holdem nudil alebo sa mi nedarilo, ale necakal som, ze sa mi v nej moze darit, najma na takychto malickych limitoch... odohral som velmi malicko handov, asi iba 50+/-, ale vyhral som za ten cas takmer 5$ !!! Predpokladam ale, ze je to iba kartami a nejakym skillom asi tazko, pretoze proste tam ked mam nuts, tak ak sa dostanem na river tak mi to vacsinou superi zaplatia, niekedy aj 2 naraz a to dovtedy iba staci cakat a kym nemam monster, udrziavat male poty, aspon takouto strategiou sa mi dari vyhravat :)

V NL2 6-max (ako vzdy) som dnes odohral zaujimavu handu:

na buttone som si nasiel Kd-10d, po mna vsetci fold, ja call, SB call, bb raise na 6c a ja a SB call. Flop:
Kh-6h-2c.
SB checkol, BB betol 14c, co mi prislo ako klasicky cbet, no super bol typ hraca, ktory ked raisoval PF, tak vo vacsine pripadov cbetoval na flope. rozhodol som sa ho preto dorovnat s tym, ze ak vydrzi byt agresivny, bez vahania to foldnem. SB po mne foldol a prisiel turn:
8h.
Super check, ja som dal raise 14c, super po chvilke call a v tomto momente som ho typol bud na skompletovanu farbu, alebo vysoky draw (myslel som, ze ma mozno Qh-Qx, Ah-Qx). River:
9h.
Super check, ja som bez vahania checkol. Podla mna som sa celkom lacno dostal na showdown s top parom a bol som pripraveny mu odovzdat bank (okolo 70c) s tym, ze az tak vela s tou farbou nevyhral. Ukazal mi vsak Ad-As a v tomto momente sa mi ten bank neodovzdaval az tak lahko, ked som si uvedomil, ze bet na riveri by mi ten bank pravdepodobne zabezpecil.

Viac ako samotny hand ma vsak zaujima, podla coho sa mam v takychto situaciach rozhodovat? Je to pre mna najmenej zvladnuta oblast pokru (betovanie na turne a riveri) a vdaka tomu, ze hram micro limity a stretavam tam vsakovakych cudakov, sa mi ani velmi nedari zlepsovat. V takychto situaciach, ked mam iba jeden par a super checkne takyto drawy board, checknem velmi rad aj ja. Uvedomujem si, ze moj top par ma dostatocnu silu na to, aby som vyhral pot v showdowne a zaroven je dost slaby na to, ze keby betnem, tak na pripadny raise od supera musim zareagovat foldom. Preto vzdy radsej checknem, ked na river pride karta, ktora skompletuje nejaky draw a super predomnou checkne.

Co sa tohto konkretneho handu tyka, teraz si uz uvedomujem, ze bet na riveri by bol mozno lepsia moznost - v podstate som odprezentoval farbu callnutim na flope a tym malym betom na turne, to mohol mat bez problemov podozrenie, ze mam farbu. Otazkou je, ci by dokazal tie esa zlozit, to velmi casto hraci na NL2 nedokazu :)

dakujem za nazory
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod Chlpo1989 17 Apr 2010 22:19

matiapag napísal:na buttone som si nasiel Kd-10d, po mna vsetci fold, ja call, SB call, bb raise na 6c a ja a SB call.
Preco limpujeme z BTN KTs? Imo, obrovska chyba...
Nezda sa ti byt cudny ten raise na 3bb?

prisiel turn:
8h.
Super check, ja som dal raise 14c, super po chvilke call a v tomto momente som ho typol bud na skompletovanu farbu, alebo vysoky draw (myslel som, ze ma mozno Qh-Qx, Ah-Qx).
Koho raisujeme? Preco betujeme 14c do potu 46c? Aky to ma zmysel. Je to bet for value alebo ako bluff?
Pokial je to for value, co horsie nas dorovna? FD?
Pokial je to bluff, co takymto slabym betom vyfoldujeme?
Chalan tam moze mat kludne aj set imo aj ked je to menej pravdepodobne.

Pouzi nejaky converter (napr. http://www.handconverter.com/ ), bude to prehladnejsie ;)

Za tento príspevok od Chlpo1989 poďakovali :
matiapag
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod matiapag 17 Apr 2010 23:06

tym raisom na turne som chcel zistit, na com som - ak cbetoval flop pri uplnom missnuti s A-Qo, A-Jo, tak by zlozil, ak trafi set, tak pri flushdraw velmi pravdepodobne raisne... ked dorovnal, tak som to zuzil iba na flush/flushdraw... K-10s preflop limp je mozno zly, ale tu sa proste neda raisovat na tychto limitoch zakazdym s kazdym takymto handom, ktory nie je dostatocne dobry na pf allin... lebo narazam stale na viac a viac hlupych ludi, co nemaju problem s A-7s dat PF allin bez mihnutia oka, alebo re-raisovat PF allin s K-Jo... Preto radsej volim s takymito handmi iba limp, aj ked mi uz viaceri ludia povedali, ze je to zle... V kazdom pripade, mam velmi maly bankroll a kym nenahram aspon 50$ tak co sa tyka PF raisovania sa budem snazit hrat co najopatrnejsie a nebudovat velky pot s takymto handom este pred flopom...
Obrázok používateľa
matiapag

Odoslaťod Chlpo1989 17 Apr 2010 23:24

matiapag napísal:tym raisom na turne som chcel zistit, na com som

Ale ty betujes :)
K tomu limpu - cize ty raisujes ake ruky? TT+ AQ,AK ?
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod matiapag 18 Apr 2010 09:04

ano betujem, pardon :) a v podstate tak, ako si napisal a v zavislosti od hracov niekedy aj 8-8+, A-Ts, A-Js, K-Qs, K-Js a aj K-Ts. Totiz v tomto pripade som nebetol, lebo nemam rad, ked si ludia myslia, ze kradnem blindy takto z buttonu a potom ma dorovnaju s nejakym junkom, flop potom check-raisnu a ja som uplne mimo a neviem prist na to, co maju. V tomto pripade sa naozaj mozno javilo lepsie betnut, lebo pri stole som neodohral este vela ruk a tak nemohli vediet, ako casto cbetujem... no zaroven sa snazim hrat spociatku menej ruk, kym pridem na to, kto ma ako casto dorovna s akymi kartami. To, ze ten hrac cbetoval som vedel iba preto, ze betol PF 3x za sebou pred tym a vzdy sa dostal na show-down s tym, ze cbetoval missnuty flop a na turne trafil A/K/Q.
Obrázok používateľa
matiapag

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 3 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!