[SNG] SNG ruky
Re: SitNgo world
Chip EV sa pouziva, ked su pozicie ITM relativne daleko a rozhodnutia sa robia na zaklade toho, kolko chipov (nie $$$, lebo ITM je este v tejto faze velmi neiste) nam dany move prinesie/strati. Cim dalej viac sa blizime k ITM poziciam, tak kazde rozhodnutie nadobuda monetarny vyznam a da sa premietnut do podielu na pricepoole a.k.a. nase imanie a.k.a. nasa equity. V takejto situacii je lepsie pouzit $EV nakolko jeden chip na 5tom ITM mieste 45man = povedzme $100, ale takisto aj 15 000 chipov, pokial sme piati, ma monetarny ekvivalent $100. Avsak je takmer iste, ze s tym jednym chipom aj piaty ostaneme, zatialco s 15 0000 chipmi mame nejaku equity, nejaky ocakavany podiel na celom pricepoole a robime rozhodnutia na zaklade toho, ako si tento podiel zvysime.
Inymi slovami, co moze byt nobrainer chip EV lebo nam prinasa chipy, moze byt nobrainer fold lebo riskujeme obrovske mnozstvo equity na ziskanie tychto chipov. (napr. battle s chipleaderom ako 2nd na chipoch pri 5tich ITM, ked mame dvoch uber shortov <5BB)
Keby to bolo hlboko v MTT alebo napr. 180man, tak to neriesime, lebo chipy potrebujeme a ci vypadneme 162. alebo 21. stale mame 0$. Ale ked uz sme blizko ITM alebo priamo ITM, tak je casto vyhodne ninjovat payout ladder ako sa snazit ziskat kazdy chip na stole za kazdu cenu.
Inymi slovami, co moze byt nobrainer chip EV lebo nam prinasa chipy, moze byt nobrainer fold lebo riskujeme obrovske mnozstvo equity na ziskanie tychto chipov. (napr. battle s chipleaderom ako 2nd na chipoch pri 5tich ITM, ked mame dvoch uber shortov <5BB)
Keby to bolo hlboko v MTT alebo napr. 180man, tak to neriesime, lebo chipy potrebujeme a ci vypadneme 162. alebo 21. stale mame 0$. Ale ked uz sme blizko ITM alebo priamo ITM, tak je casto vyhodne ninjovat payout ladder ako sa snazit ziskat kazdy chip na stole za kazdu cenu.
-
___Mortylen___ - Príspevky: 1347
- Založený: Sep 2009
- Poďakoval/li: 179 krát/139 krát
j.. diky mortylen ... taku odpoved som cakal bo som si nebol isty preco pri 9manoch na tomto vlakne ludia pouzivaju
$ EV pri 7-8 hracov a vychadzaju im take veci ako foldovat AQ ked maju 5BB po tom co chip leader button raisne 3bb ked na stole su dalsi 4hraci s rovnakym stackom atd..
edit: ako kukam tak to tu je pravidelny problem ... priklad ruky par stranok dozadu
Blindy 250/500
hero UTG A4off 1250
BTN 2700
SB 2100
BB 2200
nehadzal som to do wizu ale viem ze ako Cip EV je to nobrain push any Ax ... ale ako $ EV chlapcovi vychadzaju veci typu TT+,AJ+ co je trochu na smiech
$ EV pri 7-8 hracov a vychadzaju im take veci ako foldovat AQ ked maju 5BB po tom co chip leader button raisne 3bb ked na stole su dalsi 4hraci s rovnakym stackom atd..
edit: ako kukam tak to tu je pravidelny problem ... priklad ruky par stranok dozadu
Blindy 250/500
hero UTG A4off 1250
BTN 2700
SB 2100
BB 2200
nehadzal som to do wizu ale viem ze ako Cip EV je to nobrain push any Ax ... ale ako $ EV chlapcovi vychadzaju veci typu TT+,AJ+ co je trochu na smiech
-
MiskoKvo - Príspevky: 350
- Založený: Mar 2008
- Poďakoval/li: 12 krát/9 krát
MiskoKvo napísal:Proky napísal:Ako hrat tzv. way ahead / way behind, nazorny priklad:
Full Tilt Poker, $30/60 Hold'em Tournament, 8 Players
Hand Converter by Pokerhand.org
Board:
RoTaco (MP1): $1,245
HERO (MP2): $1,760
Ninkbr (CO): $1,495
dacmandu1 (Button): $1,365
MagicalMule (SB): $1,560
stenson74 (BB): $3,015
Mari_cristi (UTG): $1,320
addict9 (UTG+1): $1,740
Dealt to HERO K A
Pre-flop:
(2 folds), RoTaco calls $60, HERO raises to $240, (4 folds), RoTaco calls $180
Flop: ($570) 6 6 5 (2 Players)
RoTaco bets $180, HERO calls $180
Turn: ($930) 2 (2 Players)
RoTaco bets $120, HERO calls $120
River: ($1,170) 6 (2 Players)
RoTaco bets $180, HERO calls $180Spoiler:
Otazka do plena - je toto standard alebo by ste to hrali inak?
Moj nazor je taky ze chybu si spravil na zaciatku.. maly raise ... tieto veci sa riesia 4xBB+1BB za limpera... tvoja ruka je dostatotcne silna aby si hral pred flopom o cely stack potom co super neukazal ziadnu silu..
3xBB+1BB je very standard, a tento nazor ma aj vela skusenych hracov a SNG coachov
-
Proky - Príspevky: 575
- Poďakoval/li: 13 krát/16 krát
tak 3+1BB urcite neni standartne.. na vyssich limitoch 50$+ co hravaju tito skuseni hraci mozno hej ..ale na nizsich resp na tych co odhadujem ze hra dana osoba by som isiel po 4+1BB a vyssie
ktore ruky donutis foldunt pred flopom ked je v pote 360 cipov a on ma dat call 180 aby videl flop s potom 540 a odds 2:1? ... ja osobne by som nezlozil ziadny par,ATs+,JQs+..Jts,T9s atd... a to hram pomerne tight resp vela ruk by si ma limpovat ajtak nevidel ale ked uz limpnem tak tych 180 navyse dorovnam vzdy..
ktore ruky donutis foldunt pred flopom ked je v pote 360 cipov a on ma dat call 180 aby videl flop s potom 540 a odds 2:1? ... ja osobne by som nezlozil ziadny par,ATs+,JQs+..Jts,T9s atd... a to hram pomerne tight resp vela ruk by si ma limpovat ajtak nevidel ale ked uz limpnem tak tych 180 navyse dorovnam vzdy..
Naposledy upravil MiskoKvo dňa 19 Jún 2010 12:33, celkovo upravené 3 krát.
-
MiskoKvo - Príspevky: 350
- Založený: Mar 2008
- Poďakoval/li: 12 krát/9 krát
Proky napísal:MiskoKvo napísal:Proky napísal:Ako hrat tzv. way ahead / way behind, nazorny priklad:
Full Tilt Poker, $30/60 Hold'em Tournament, 8 Players
.
.
.
Otazka do plena - je toto standard alebo by ste to hrali inak?
Moj nazor je taky ze chybu si spravil na zaciatku.. maly raise ... tieto veci sa riesia 4xBB+1BB za limpera... tvoja ruka je dostatotcne silna aby si hral pred flopom o cely stack potom co super neukazal ziadnu silu..
3xBB+1BB je very standard, a tento nazor ma aj vela skusenych hracov a SNG coachov
pf dobre, flop f, co tu riesite okolo toho
- guliver111
- Založený: Feb 2009
- Poďakoval/li: 0 krát/1 krát
guliver111 napísal:
Nesuhlasim. V pote je 570, on betuje 180...(tretina potu???) To je strasne weak bet, takyto bet casto znamena, ze je posraty a chce ta len vyblafovat. (Nakoniec aj tu to tak bolo - mas stale 2 overkarty a on tu bude betovat uplne s hocicim, casto s horsim) Ja by som to na flope urcite nezahodil, obcas by som callol a uvidel co bude na turne, vacsionu ale asi raisnem, (tak 500-600). Casto foldne, co je OK, ak callne alebo mi da AI tak este foldnem a zostane mi cca 1.000 chipov, este hratelny stack.
-
A_Rimmer - Príspevky: 875
- Založený: Apr 2008
- Poďakoval/li: 88 krát/131 krát
A_Rimmer napísal:guliver111 napísal:
Nesuhlasim. V pote je 570, on betuje 180...(tretina potu???) To je strasne weak bet, takyto bet casto znamena, ze je posraty a chce ta len vyblafovat. (Nakoniec aj tu to tak bolo - mas stale 2 overkarty a on tu bude betovat uplne s hocicim, casto s horsim) Ja by som to na flope urcite nezahodil, obcas by som callol a uvidel co bude na turne, vacsionu ale asi raisnem, (tak 500-600). Casto foldne, co je OK, ak callne alebo mi da AI tak este foldnem a zostane mi cca 1.000 chipov, este hratelny stack.
este raz, tato ruka (AKo) je vybornym prikladom hry way ahead / way behind s dorazom na pot control a showdown value, proste
nh wp
-
Proky - Príspevky: 575
- Poďakoval/li: 13 krát/16 krát
Proky napísal:A_Rimmer napísal:guliver111 napísal:
este raz, tato ruka (AKo) je vybornym prikladom hry way ahead / way behind s dorazom na pot control a showdown value, proste
nh wp
mas pravdu rimmer, ale potom ked tak, tak na jeho flop bet rajse a nie call, ale u mna fold, nakolko bb je 60, dorovnal tvoj pf raise (je tight alebo loose player???) a nam zostava krasnych 1500, takze nie je kam sa ponahlat
- guliver111
- Založený: Feb 2009
- Poďakoval/li: 0 krát/1 krát
Proky napísal:
nh wp
Ved ja sa nehadam proky, len sa mi nepacilo, ze by sme to mali na flope foldnut, to je cele. wp
-
A_Rimmer - Príspevky: 875
- Založený: Apr 2008
- Poďakoval/li: 88 krát/131 krát
Proky napísal:A_Rimmer napísal:guliver111 napísal:
nh wp
Este som nevidel vysledok ruky, no zavolat 3 streets mi nepride nejaka skvela hra (rozumej fishy "svieckova omacka"). To by som musel mat priam zazracny read. Raise/ fold na flope by bol lepsi.
Kazdopadne mi hlavne pride divne, ze sa diskutuje o ruke, kde nieje ani slovo o superovi? Prvy/ Druhy level je malokedy rozhodujuca faza SnG. Sme dost "deep" a read na supera je zasadny faktor.
AK nieje idealna ruka v prvych leveloch, vela ludi ju zvykne precenovat. Stacknut sa v druhom leveli s AK, rozhodne nieje dobry napad, vacsinu Ax, Kx ruk semi kompetentny super po tom raise zlozi a sme zvacsa proti rukam, kde niesme tak velky favorit, aby sa to dost casto oplatilo.
Takyto flop pravdepodobne netrafil nikoho, otazka tu znie ako velmi verime, ze super ma par. Bet sizing je hodne zvlastny, moze vsak vynimocne znamenat i flopnute trips ak je super dost fishy a dorovna A6 pred flopom. Vo vacsine pripadov sa vsak priklanam k slabosti (bluffovat na taktomto flope je nonsens) a raisnem. (Tu zohrava ulohu pot control, aby som si rozmyslel uz pred flopom, ako to budem hrat a ci mi/ nam zostane dostatocny stack na nejaku rozumnu hru na flope.) U nizkych buy in sa priklanam k nizsiemu raise preflop (fishka malokedy rozozna 3BB a 5BB raise, ak ma tu ruku "vo farbe", tak ju zavola tak ci tak) a zostavajuci stack nam dava viac moznosti hrat na flope.
- Markizik
- Založený: Apr 2007
- Poďakoval/li: 1 krát/0 krát
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 6 hostí.