Aky stol hrat?
Počet príspevkov: 18 • Stránka 1 z 2 • 1, 2
Aky stol hrat?
Chcel by som sa profikov opytat, ako zacat hrat o real money. Vlozil som si 20 E na F****Tilt.com a po par peknych vyhrach som vsetko stratil. Bola to aj moja chyba nehral som strategicky dobre po vyhrach. Chcel by som vediet ake typy stolov by som mal na zaciatok hrat. Cash game, SnG, tournament? Pocet 6 ci 9 ludi? Ake pouzivate programi? Je pokeredge v fullverzii dobry? Mam zainvestovat do neho?Za vsetky rady dakujem.
- Gus Antensen
- Založený: Júl 2010
- Poďakoval/li: 0 krát/0 krát
Re: Aky stol hrat?
Gus Antensen napísal:Chcel by som sa profikov opytat, ako zacat hrat o real money.
niesom sice profik ale iba weekendovy hrac ale tak snad aj moj naozr potesi
1. Co hrat? - byt tebou tak by som zacal asi cash game - hlavne hraj to co ta bavi, kde vidis ze mas nad supermi prevahu
2. pocet hracov pri stole? - podla mna je jedno ci 6 alebo 9 - pri 6 hracoch ale odohras viac ruk, viac krat sa dostanes do akcie
3. Software? - Pouizvam holdem manager small stakes verziu a je to velmi dobra pomocka pre kazdeho hraca
dalej by som odporucil ak si zacinajuci hrac poriadne precitat pravidla danej varianty pokru (tipujem ze ides hrat texas holdem),
plus nejake uplne vseobecne zasady hry ako napr. odds, pot odds, vyska betu, pozcia, sila kariet atd a potom mozes zacat zveladovat svoj bankroll. Samozrejme nemozeme zabudat na bankroll management
gl pri stoloch
-
DevilMayCry - Príspevky: 2111
- Založený: Aug 2007
- Poďakoval/li: 59 krát/107 krát
Pro/Cons analyza
Cash game:
+ najcistejsia forma pokru - no limit Holdem cash game
+ deepstack play, moznost hrat aj 200BB+ deep
+ pokrocila hra preflop, na flope, na turne aj na riveri
+ moznost hrat kedykolvek, akokolvek dlho a session sa da ukoncit okamzite
+ neobmedzene moznosti na zlepsovanie hry
+ moznost vyrazne exploitovat slabych hracov (co je samozrejme minus, pokial ste sami slaby hrac)
- velmi komplexne a narocne
- na "zmysluplne" stakes 50NL a vyssie treba dost velky bankroll. 30+BI
- nizke stakes su velmi znevyhodnene z hladiska rake. Napr. low stakes HU cash sa vyslovene neodporuca hlavne kvoli rake.
- nizsie stakes su preplnene shorstackermi, ktori vyrazne narusaju dynamiku hry
MTT:
+ maly buyin sa da pretavit do velkych vyhier
+ asi najvacsi pocet slabych hracov
+ celkom jednoducha teoria
+ moznost overlay garantovaneho pricepoolu
+ mnozstvo turnajov s roznymi garanciami, strukturami blindov a vyplatnou strukturou
+ hra s antes!
- tazko odhadnut dlzku jednotlivych sessions
- na bezpecne hranie stakes od $5 do $24 treba velky bankroll, este vacsi ako na cash game. 100BI+
- velke swingy, serie no ITM a mincash mozu trvat aj mesiace
- nemozne naskillovat si flip luck, prekrizene prsty funguju tak v polovici pripadov
SNG:
+ existuje konkretna strategia na porazanie SnG
+ multitabling friendly
+ vela zlych hracov (hlavne lowstakes)
+ analyticky software SnG Wizard a dostatok jednoduchej teorie
+ hra sa od 50BB az po 5-10BB stacky. Hrac ziska skusenosti pri hre semi deep, short, a very short
+ hrac ziska skusenosti pri longhanded hre (10-7) shorthanded hre (6-3) a napokon heads-up
+ rakeback & bonus whoring friendly
+ turbo & super turbo sngo struktura pre profesionalnych hracov na maximilizaciu hourly rate
+ 18, 27, 45 man SnG hraca vyborne pripravia na male pravidelne zive turnaje, kde sa pocet hracov casto pohybuje medzi 20-50
+ HU SnG
+ vela satelitov sa hra ako WTA one table sngo
+ EPT steps (resp. dnes uz akykolvek steps program) favorizuje SNG hracov
+ skvely sposob na budovanie bankrollu
- monotonne, tvrdy grind
- hrac po istej dobe herne napreduje len minimalne
- pri vyssich stakes sa edge takmer vytraca, tym padom>
- sialene swingy
SnG 9man
Cash game:
+ najcistejsia forma pokru - no limit Holdem cash game
+ deepstack play, moznost hrat aj 200BB+ deep
+ pokrocila hra preflop, na flope, na turne aj na riveri
+ moznost hrat kedykolvek, akokolvek dlho a session sa da ukoncit okamzite
+ neobmedzene moznosti na zlepsovanie hry
+ moznost vyrazne exploitovat slabych hracov (co je samozrejme minus, pokial ste sami slaby hrac)
- velmi komplexne a narocne
- na "zmysluplne" stakes 50NL a vyssie treba dost velky bankroll. 30+BI
- nizke stakes su velmi znevyhodnene z hladiska rake. Napr. low stakes HU cash sa vyslovene neodporuca hlavne kvoli rake.
- nizsie stakes su preplnene shorstackermi, ktori vyrazne narusaju dynamiku hry
MTT:
+ maly buyin sa da pretavit do velkych vyhier
+ asi najvacsi pocet slabych hracov
+ celkom jednoducha teoria
+ moznost overlay garantovaneho pricepoolu
+ mnozstvo turnajov s roznymi garanciami, strukturami blindov a vyplatnou strukturou
+ hra s antes!
- tazko odhadnut dlzku jednotlivych sessions
- na bezpecne hranie stakes od $5 do $24 treba velky bankroll, este vacsi ako na cash game. 100BI+
- velke swingy, serie no ITM a mincash mozu trvat aj mesiace
- nemozne naskillovat si flip luck, prekrizene prsty funguju tak v polovici pripadov
SNG:
+ existuje konkretna strategia na porazanie SnG
+ multitabling friendly
+ vela zlych hracov (hlavne lowstakes)
+ analyticky software SnG Wizard a dostatok jednoduchej teorie
+ hra sa od 50BB az po 5-10BB stacky. Hrac ziska skusenosti pri hre semi deep, short, a very short
+ hrac ziska skusenosti pri longhanded hre (10-7) shorthanded hre (6-3) a napokon heads-up
+ rakeback & bonus whoring friendly
+ turbo & super turbo sngo struktura pre profesionalnych hracov na maximilizaciu hourly rate
+ 18, 27, 45 man SnG hraca vyborne pripravia na male pravidelne zive turnaje, kde sa pocet hracov casto pohybuje medzi 20-50
+ HU SnG
+ vela satelitov sa hra ako WTA one table sngo
+ EPT steps (resp. dnes uz akykolvek steps program) favorizuje SNG hracov
+ skvely sposob na budovanie bankrollu
- monotonne, tvrdy grind
- hrac po istej dobe herne napreduje len minimalne
- pri vyssich stakes sa edge takmer vytraca, tym padom>
- sialene swingy
SnG 9man
-
___Mortylen___ - Príspevky: 1347
- Založený: Sep 2009
- Poďakoval/li: 179 krát/139 krát
odporucam najskor http://www.pokerportal.info/poker-skola/ a zamerat sa na bankroll management http://www.pokerportal.info/poker-skola/b ... management (ake hry hrat vzhladom na peniaze, ktore mas k dispozicii na poker) a zakladne strategie http://www.pokerportal.info/poker-skola/z ... strategie/
asi najlahsia cesta je zacat SnG 9man od najnizsich limitov a popri tom studovat zakladne koncepty hry
asi najlahsia cesta je zacat SnG 9man od najnizsich limitov a popri tom studovat zakladne koncepty hry
-
Horsey7 - Príspevky: 2703
- Založený: Nov 2008
- Poďakoval/li: 38 krát/68 krát
Vdaka za odpovede. Hram uz asi rok a nieco a skusim teda SnG 9 man. Clanky pokerskoly mam precitane rovnako ako niekolko knih. Bude stacit ak zacnem s 25$ vkladom?
- Gus Antensen
Gus Antensen napísal:Vdaka za odpovede. Hram uz asi rok a nieco a skusim teda SnG 9 man. Clanky pokerskoly mam precitane rovnako ako niekolko knih. Bude stacit ak zacnem s 25$ vkladom?
Asi si chcel napísať s 250 Usd vkladom.
- Kojakk
- Založený: Jún 2010
- Poďakoval/li: 0 krát/10 krát
Gus Antensen napísal:Vdaka za odpovede. Hram uz asi rok a nieco a skusim teda SnG 9 man. Clanky pokerskoly mam precitane rovnako ako niekolko knih. Bude stacit ak zacnem s 25$ vkladom?
Pokial sa zaregistrujes na Pokerstrategy.com, spravis test tak dostanes 50$ zadarmo.
Edit:
Kojakk napísal:
Asi si chcel napísať s 250 Usd vkladom.
Nie kazdy ma take moznosti
-
Chlpo1989 - Príspevky: 3629
- Založený: Okt 2009
- Poďakoval/li: 37 krát/235 krát
Však ja som tých 250 UsD nepísal v zlom. Predpokladám, že pán bude hrávať nejaké micro SnG, povedzme BI okolo 3 USD, a keďže za bezpečný bankroll manažment sa považuje 100 BI tak mi to vychádza cca na tých 250 USD. Tých 25 USD mi nevychádza na nič (ak teda pán chce dodržiavať nejaký ten bankroll manažment).
- Kojakk
- Založený: Jún 2010
- Poďakoval/li: 0 krát/10 krát
hraj MTT, idealne turba aby si nehral 4h+ jeden turnaj. je to imho najjednoduchsia verzia pokru a este tam hra aj najviac slabych hracov.
na SNG treba mat naviac oproti MTT dobre zmaknutu bubble play, heads-up a hra tam viacej grinderov.
na SNG treba mat naviac oproti MTT dobre zmaknutu bubble play, heads-up a hra tam viacej grinderov.
- ropman
- Založený: Júl 2008
No ak budem mat 25$ a budem hrat 1$ SnG9 tak tam ten bankroll management sedi nie? Tych 250$ by ma tiez nepolozilo, ale na zaciatok je to trosku riziko. Ako ste zacinali vy?
- Gus Antensen
Počet príspevkov: 18 • Stránka 1 z 2 • 1, 2
Naspäť na Otázky začiatočníkov
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 10 hostí.