matiho blog

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: matiho blog do buducnosti...

Odoslaťod tucniak 12 Aug 2010 00:40

raisovat aby sme VYTLACILI draw je chybne myslenie

raisovat aby sme ZISKALI INFO (tzv. raise for information) je takisto chybne myslenie a nespravny dovod pre raise

Za tento príspevok od tucniak poďakovali - 2:
dzejkej, TuKE
Obrázok používateľa
tucniak

Založený: Mar 2008
Poďakoval/li: 139 krát/205 krát

Odoslaťod matiapag 12 Aug 2010 01:05

tucniak napísal:raisovat aby sme ZISKALI INFO (tzv. raise for information) je takisto chybne myslenie a nespravny dovod pre raise

vysvetlis? :) A tyka sa to iba raisovania, alebo aj betovania? Lebo ak raisovania, tak mi to aj dava zmysel, ale ak aj betovania, tak ani moc ne...
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod Chlpo1989 12 Aug 2010 08:44

matiapag napísal:
tucniak napísal:raisovat aby sme ZISKALI INFO (tzv. raise for information) je takisto chybne myslenie a nespravny dovod pre raise

vysvetlis? :) A tyka sa to iba raisovania, alebo aj betovania? Lebo ak raisovania, tak mi to aj dava zmysel, ale ak aj betovania, tak ani moc ne...

Betujes/raisujes iba z dvoch dovodov:

- for value
- ako bluff
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Odoslaťod dzejkej 12 Aug 2010 08:59

Chlpo1989 napísal:Betujes/raisujes iba z dvoch dovodov:

- for value
- ako bluff

Este betujes, aby si vyfoldoval superov equity share a zobral dead money a necakas, ze Ti callne horsie alebo foldne lepsie. Ono je to trosku tazsie opisatelny dovod ako predchadzajuce dva, ale vyskytuje sa, ked superov range tak casto missne zaroven s nami, ale casto je pot v tom spote vlastne kopa dead money a zvycajne ten s iniciativou si za ne nieco kupi :).

Myslim, ze balugawhale to rozvadzal dost do detailu v Easy Game I.
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod emjayko 12 Aug 2010 09:39

viac v mojom preklade coming soon :D
Obrázok používateľa
emjayko

Založený: Mar 2009
Poďakoval/li: 35 krát/52 krát

Odoslaťod emjayko 12 Aug 2010 12:46

k tej ruke a pajovej rade by som doplnil citaciu z easy game vol. II kapitola 21 balancovanie a equity:

Only really good players and really bad players raise with top pair on the flop. Bad
players raise because they see top pair and they raise just because it looks pretty, not because
they’re intending to get called by worse hands. Average players don’t raise top pair because it’s
too thin—they can’t raise and get called by worse hands. For example, a bad player might make
a raise with KQ on a Q♥8♥7♣ flop, but an average player would always just call a bet in that
scenario. An average player doesn’t raise the flop all that often, so he can’t really expect the
PFR to call a raise with a hand like JJ. So why does a good player raise that flop sometimes?
Balancing.
Obrázok používateľa
emjayko

Odoslaťod matiapag 12 Aug 2010 12:49

emjayko napísal:Average players don’t raise top pair because it’s too thin—they can’t raise and get called by worse hands.

to som dodrzal :)
Obrázok používateľa
matiapag

Založený: Aug 2009
Poďakoval/li: 170 krát/132 krát

Odoslaťod dzejkej 12 Aug 2010 12:57

Uff, tak z raisovania KQ mam zmiesane pocity, ak sa to netyka uz nejakych fakt high stakes

Balancovat taky flop sa da tym, ze tam okrem setov, 2 parov a combodraws raisujes aj gutshoty, backdoor draws, zly par (5 out semibluff) a jednoducho veci, ktore nechcu callovat a maju moznost chytit nejake outy. Zvycajne nepotrebujes balancovat tym, ze mas aj ruku ako KQ vo svojom valuerange pretoze na take nieco by si na podobnej texture musel bluffraisovat znacne mnozstvo ruk, aby si musel rozsirovat svoju value range o tychto 12 kombinacii. Co som videl MSNL proti good superom v tom spote zvykne byt na vyssich stakes tak AQ, ale davat horsie TP do value range uz musi znamenat, ze sa tam solidne blbne.

Samozrejme si treba uvedomit, ze ak raisujes KQ v takom spote, tak je to value range a nie bluff a teda chceme s tou rukou pokracovat. Ak raisujeme proti superovi, pri ktorom sa riesi balancovanie, tak to nerobime pre to, aby sme na 3bet foldovali :).

Otazka je zase, ci sa naozaj zaoberat balancovanim na takychto stakes.

Pre tych, ktori maju pristup na CR - http://www.cardrunners.com/poker-videos ... w-janda-1/ . To je vyborne video venujuce sa balancovaniu.

Za tento príspevok od dzejkej poďakovali :
Mathejs
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod emjayko 12 Aug 2010 13:03

no okey to mozes vycitat niekedy balugovi ked budete kolegovia na dc :D skor som to daval kvoli tomu prikladu so zlym a priemernym hracom...
Obrázok používateľa
emjayko

Odoslaťod dzejkej 12 Aug 2010 13:06

emjayko napísal:no okey to mozes vycitat niekedy balugovi ked budete kolegovia na dc :D skor som to daval kvoli tomu prikladu so zlym a priemernym hracom...

Nie, ja mu nemam co vycitat, pretoze Easy Game II je urcene pre trosku ine stakes ako NL2 alebo dokonca aj NL200 (na LuckyAce :-D ) a pisal som tu poznamku sem, aby si to niekto nevysvetlil, ze teraz ma raisovat svoje TP v tych spotoch, lebo to pisal Baluga a nasledne sa necudoval :).

EDIT: Ja vycitat balugovi ... by som si fakt zelal mat na to skill :-D.
Obrázok používateľa
dzejkej

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 5 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!