matiho blog
Re: matiho blog do buducnosti...
A hlavne AF 5 na vzorke 45 rúk je nám na 2 veci
-
TuKE - Príspevky: 3548
- Založený: Júl 2007
- Poďakoval/li: 13 krát/58 krát
A hlavne AF 5 na vzorke 45 rúk je nám na 2 veci
Dovolil by som uviest aj iny nazor, cital som to na 2+2 forum v sekcii "Concept of the week" su to clanky pre micro stakes fullring ale myslim, ze vacsina veci sa da uplatnit aj na 6max, neviem ci tie clanky poznate ale celkom by som ich odporucil pre zacinajucich hracov. A tam je napisane toto a celkom sa s tym stotoznujem:
"One note on postflop stats: Many will argue that they are reliable only after a large sample of hands since the various situations occur so rarely. However I think that it is wrong to ignore stats from small samples. Even if they may be misleading they are all the information you have right now, so they give you some indication about your opponent. If you see an opponent calling cbets in position twice he is more likely to call a third one as well. Ignoring this amounts to saying: I don't like a sample of size 2, I'd rather use a sample of size 0. To me, this doesn't make sense. As always you wouldn't bet the farm just based on stats. But use all the information available to you."
ak sa Vam to nechce citat resp. prekladat v skratke je to ze je lepsie vychadzat aspon z tych par hands co mame a je pravdepodobnejsie ze ked napr 2x foldol na Cbet foldne aj 3tikrat ako to, ze je callingstation. Teda ze je lepsie vychadzat z 2och hands co mame ako ich ignorovat a vychadzat vlastne z 0 hands.
- Martell17
- Založený: Aug 2009
- Poďakoval/li: 18 krát/5 krát
Pri súperovi 31/0 budem na základe skúseností budem skôr veriť tomu, že jeho reálny AF bude <1.5 ako tomu, že bude 2.5+
Stačí ak za tých 45 rúk trafil 2x ruku, v ktorej trochu betoval a niekde aj raiseol a jeho AF bude šialený, ale myslieť si, že nabudúce sa bude blázniť s nejakou hlúposťou je imo prehnané.
Pri malých vzorkách je imo lepšie vychádzať z VPIP/PFR, ktoré síce definujú iba jeho štýl PF, ale je bežnejšie, že kto hrá veľa/0 PF bude pasívny postflop ako tomu, že 31/0 sa po flope zmení na aggro opicu a teda vieme, že to je väčšinou weak passive súper, podľa toho sa väčšinou už dá zariadiť.
Stačí ak za tých 45 rúk trafil 2x ruku, v ktorej trochu betoval a niekde aj raiseol a jeho AF bude šialený, ale myslieť si, že nabudúce sa bude blázniť s nejakou hlúposťou je imo prehnané.
Pri malých vzorkách je imo lepšie vychádzať z VPIP/PFR, ktoré síce definujú iba jeho štýl PF, ale je bežnejšie, že kto hrá veľa/0 PF bude pasívny postflop ako tomu, že 31/0 sa po flope zmení na aggro opicu a teda vieme, že to je väčšinou weak passive súper, podľa toho sa väčšinou už dá zariadiť.
-
TuKE - Príspevky: 3548
- Založený: Júl 2007
- Poďakoval/li: 13 krát/58 krát
TuKE prave som ti chcel oponovat tym, ze aj na malej vzorke to moze (ale aj nemusi) byt smerodajne, ale vobec som si neuvedomil tych 31/0. Takze mas pravdu, jeho tendencie post flop budu urcite skor pasivne, ako by sa z neho mala vyklut nejaka opica...
-
Chlpo1989 - Príspevky: 3629
- Založený: Okt 2009
- Poďakoval/li: 37 krát/235 krát
Okej, tak tomu rozumiem na nl2 je ale tak strasne vela hracov, ze na vacsinu mam stats tak max. za 100 handov + par vynimiek.. a ak mam poznacene, ze sa jedna o fish, tak sa riadim aj podla toho mala, co mam. totiz ked je to fish, tak velmi zriedka bude menit svoj styl hry, cize mi staci, ak sa v podobnej situacii zachovala 2-3krat rovnako, a ja si mozem byt takmer isty, ze sa tak zachova aj najblizsie
-
matiapag - Príspevky: 2450
- Založený: Aug 2009
- Poďakoval/li: 170 krát/132 krát
chlapci fish-recognition nie je len o statoch, uz ked typek tretiu ruku limpne UTG a c-callne 2 streety nasledne mozes si ho predbezne oznacit za rybku a ked tak to castom upravit, to iste posting blinds ked nie je na rade, velmi nestandardne openraises (aaa sak 15 bb je fit tych 30 centov vyzera okej), skratka cisla nie su vsetko a kym prave nemas samplesize mozes predsa pouzivat ine informacie...
-
tucniak - Príspevky: 3742
- Založený: Mar 2008
- Poďakoval/li: 139 krát/205 krát
+ by som este pridal 50-90 bb stacky su takmer zaruka rybaciny ked si ich nedoplnaju
-
emjayko - Príspevky: 886
- Založený: Mar 2009
- Poďakoval/li: 35 krát/52 krát
Mathejs napísal:... Nie je lepsie pouzivat agg freq.?
Ja som zacal s AF, no mal som v plane to rozviezt na staty ako take. Urcite to nebolo tak, ze ma zrazu osvietilo Dostal som sa ale ku videu zo serie leakfinderov (sice na 50NL, ale prva polovica su vseobecne rady formou prezentacie), kde type zacal sekciu o statoch nasledovne: "stats are garbage, okay VPIP/PFR/ATS are fine" a specialne pri AF prisiel radou:"remove it from your HUD!"...
Nejdem teraz samozrejme spravit to, ze si odinstalujem HEM, lebo niekto napisal, ze stats su garbage, ale mam pocit, ze nie je na skodu zamysliet sa, ktore stats su uzitocne a ktore mozu byt skor na skodu (vzorka na micro limotch je velmi mala vacsinou).
Matiapag - ty si sa tu niekde vytesoval, ake super je mat soft:) tak mozno sa tu objavia postrehy, ktore ti pomozu vyhnut sa akejsi "zavislosti" na statoch...
Takze kolko statov realne vyuzivate?
-
Mathejs - Príspevky: 251
- Založený: Júl 2010
- Poďakoval/li: 27 krát/5 krát
Mathejs napísal:
Takze kolko statov realne vyuzivate?
12
-
Chlpo1989 - Príspevky: 3629
- Založený: Okt 2009
- Poďakoval/li: 37 krát/235 krát
Ja pouzivam tonu statov a podla mna je sialenstvo ich nepouzivat. Dolezite je si ale uvedomit, kedy tie staty maju nejaku vypovednu hodnotu a ako ich spravne vyuzit.
Napr. ak Hero vidi 3bet 20% za par ruk, prisposobi tomu svoju hru a neuvedomi si, ze to znamenalo 1 3bet z 5 moznych, tak potom je zle .
Napr. ak Hero vidi 3bet 20% za par ruk, prisposobi tomu svoju hru a neuvedomi si, ze to znamenalo 1 3bet z 5 moznych, tak potom je zle .
-
dzejkej - Príspevky: 6539
- Založený: Nov 2008
- Poďakoval/li: 169 krát/302 krát
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.