matiho blog
Re: matiho blog do buducnosti...
Mne je jasne, ze cim sa ide vyssie, tym viac statov sa da realne vyuzit, resp. vieme vyuzit, lebo asi to zavisi aj od skillu hraca.
Slo mi len o to, ci na limitoch ako su 2NL, 5NL nie je preplneny HUD skor matuci, ci si nevystacim naozaj iba s tym uplnym zakladom - VPIP, PFR, ATS a pocet ruk zamozrejme. A spravanie, ktore sa vymyka, si poznacim pre buducnost do commentu a nebudem sa ho snazit vycitat zo statov.
Slo mi len o to, ci na limitoch ako su 2NL, 5NL nie je preplneny HUD skor matuci, ci si nevystacim naozaj iba s tym uplnym zakladom - VPIP, PFR, ATS a pocet ruk zamozrejme. A spravanie, ktore sa vymyka, si poznacim pre buducnost do commentu a nebudem sa ho snazit vycitat zo statov.
-
Mathejs - Príspevky: 251
- Založený: Júl 2010
- Poďakoval/li: 27 krát/5 krát
Tak z toho, co ste tu popisali, a co si k tomu pridam ja, mi vznikne daco taketo: stats su super, ale nie vsetky su pri malych poctoch ruk velmi spolahlive. rad pouzivam aj to vyskakovacie okno, kde si mozem pozriet, ako casto robi villain ten-ktory konkretny move (napr. ch/r flop) a na zaklade poctu ruk im potom urcim vypovednu hodnotu. a co sa tyka pouzitia na mikro limitoch, podla mna maju velmi dobre vyuzitie, hlavne po viacerych sessions s tymi istymi hracmi, ked si ich program zapamata namiesto mna a ja nemusim pisat poznamky
-
matiapag - Príspevky: 2450
- Založený: Aug 2009
- Poďakoval/li: 170 krát/132 krát
Tak ja mam teraz nutenu prestavku od pokru. uz 4. den som bez netu a pisem sem iba z mobilu, ale teraz dosiel chlapik zo servisu. tak snad daco bude
edit: chlapik sikovny, za 20 minut net funguje. Odohratych cca 350 handov s +4BI, neviem to odhadnut, staty mi nefunguju Idem si preinstalovat stars, ani za svet mi neulozi ani jednu jedinu handu nikde... Chyba mi 7,5BI do NL5, tak drzte palce
edit: chlapik sikovny, za 20 minut net funguje. Odohratych cca 350 handov s +4BI, neviem to odhadnut, staty mi nefunguju Idem si preinstalovat stars, ani za svet mi neulozi ani jednu jedinu handu nikde... Chyba mi 7,5BI do NL5, tak drzte palce
-
no takze stats nahodene, som strasne happy Len dufam, ze sa mi opat nedodrbe PC, aspon ten NL5 by som chcel dosiahnut na tomto svojom Handy nemam ziadne, kedze history za dnesny den je tak 18 ruk kym som si ponastavoval veci, cize idem si pozriet film a dobru noc. Od zajtra idem na to
-
Tak dnes mam za sebou cca 800 handov s bilanciou +3,5BI a spolu so vcerajskom to dava dokopy skoro +8BI! Je to naozaj dost velky heater, co to tu mam, neprehravam skoro vobec alliny, najvacsie poty co prehram su tak max 60BB velke, naopak tie velke idu veselo ku mne Hlavna zmena je, ze menej prehravam spoty, kde som bol doteraz stratovy - ked som cbetoval light alebo tak. Pripajam aj graf za august, kde na konci je krasny strmy kopcek, ktory reprezentuje prosledne dva dni
Ale chcel som sa este na nieco spytat, uz sa to tu rozoberalo ale - ma teda balancovanie mojich ruk na mikrolimitoch nejaky zmysel? Rozmyslal som nad tym, ze hraci, nech su uz hocijaki hlupi, tak casto zbadaju, ze give-upnem pot a snazia sa ho zmocnit, napr. donkovanim a ja som rozmyslal nad tym, ci tu ma nejaky efekt napriklad floatovanie... Totiz je jasne, ze hraci na NL2 sa niecim takym ako sledovat, ci a ako casto floatujem, nezaoberaju, ale vsimnu si, ked sa vzdam handu hned na flope, a ze ked to dotiahnem az po showdown, tak vacsinou nieco drzim uz od flopu. Idealne by bolo prisposobit sa kazdemu hracovi zvlast, ale keby to vezmem takto vseobecne, ze sa budem snazit o "balance", tak by to tiez mohlo mat taky efekt, ze superi nebudu mat sajnu, kde sa nachadzaju, ked do mna niekto cbetne na flope OOP, na turne potom radsej uz chcekne a bude mat tendenciu zlozit nejaky marginalny hand, kedze nevie, aku ma asi silu proti mne Ci je to velmi zbytocne myslenie?
Ale chcel som sa este na nieco spytat, uz sa to tu rozoberalo ale - ma teda balancovanie mojich ruk na mikrolimitoch nejaky zmysel? Rozmyslal som nad tym, ze hraci, nech su uz hocijaki hlupi, tak casto zbadaju, ze give-upnem pot a snazia sa ho zmocnit, napr. donkovanim a ja som rozmyslal nad tym, ci tu ma nejaky efekt napriklad floatovanie... Totiz je jasne, ze hraci na NL2 sa niecim takym ako sledovat, ci a ako casto floatujem, nezaoberaju, ale vsimnu si, ked sa vzdam handu hned na flope, a ze ked to dotiahnem az po showdown, tak vacsinou nieco drzim uz od flopu. Idealne by bolo prisposobit sa kazdemu hracovi zvlast, ale keby to vezmem takto vseobecne, ze sa budem snazit o "balance", tak by to tiez mohlo mat taky efekt, ze superi nebudu mat sajnu, kde sa nachadzaju, ked do mna niekto cbetne na flope OOP, na turne potom radsej uz chcekne a bude mat tendenciu zlozit nejaky marginalny hand, kedze nevie, aku ma asi silu proti mne Ci je to velmi zbytocne myslenie?
- Prílohy
-
- Myslel som si, ze odohram viac ruk, ale tak vychadzalo by to tak 500/den, co je na moje pomery celkom OK, len som bol bez netu par dni a tak to nie je az tolko. V kazdom pripade tam nebol ziaden downswing, z coho sa velmi tesim, akurat som sa dost dlho obsmietal na jednom mieste a to obdobie sa skoncilo iba vcera :) Akurat tam chyba asi 200 ruk zo vcera a aj nejake 4BI, z coho by bola ta ciara na konci este strmejsia :)
- august_10.png (50.67 ) Zobrazená 2431 krát
-
Netreba sa snazit o balancovanie na uNL, snaz sa o exploitovanie.
Balancovanie znamena, ze nie si exploitovatelny a teda, ze proti Tebe nevedia vybrat liniu v nejakom spote, ktora je tam dlhodobo +EV. To Ti moze byt ukradnute, pretoze na uNL sa ludia nezamyslaju nad Tvojimi frekvenciami a zamyslaju sa tak nad jednoducho postrehnutelnymi a vseobecnymi pravidlami, napr.:
- Ak niekto checkne flop, tak vzdava.
- Ak niekto limp/3betne, tak ma monster.
- Ak niekto callne flop a raisne turn, tak ma monster.
- atd
Ty sa nemusis snazit byt balancovany a teda checkovat flop s tym, ze tam mas aj ruky, s ktorymi chces callovat a mas to rozumne rozdelene, atd - na take nieco tam nestretavas tych istych hracov casto a oni sami nie su na takej urovni.
To, co je potrebne urobit je exploitovat ich linie zalozene na nejakom vseobecnom modeli. Ak si niekto mysli, ze akonahle checknes, tak sa vzdavas a autobetuje, tak checkuj silne ruky (na boarde, kde si to mozes dovolit a neohrozujes sa) a nechaj ho bluffovat o106, kym si neuvedomi, ze Ti vyhadzuje peniaze von oknom a potom sa znova prisposob.
Snad chapes ten rozdiel, lebo v takuto pokrocilu hodinu sam neviem, co pisem .
Balancovanie znamena, ze nie si exploitovatelny a teda, ze proti Tebe nevedia vybrat liniu v nejakom spote, ktora je tam dlhodobo +EV. To Ti moze byt ukradnute, pretoze na uNL sa ludia nezamyslaju nad Tvojimi frekvenciami a zamyslaju sa tak nad jednoducho postrehnutelnymi a vseobecnymi pravidlami, napr.:
- Ak niekto checkne flop, tak vzdava.
- Ak niekto limp/3betne, tak ma monster.
- Ak niekto callne flop a raisne turn, tak ma monster.
- atd
Ty sa nemusis snazit byt balancovany a teda checkovat flop s tym, ze tam mas aj ruky, s ktorymi chces callovat a mas to rozumne rozdelene, atd - na take nieco tam nestretavas tych istych hracov casto a oni sami nie su na takej urovni.
To, co je potrebne urobit je exploitovat ich linie zalozene na nejakom vseobecnom modeli. Ak si niekto mysli, ze akonahle checknes, tak sa vzdavas a autobetuje, tak checkuj silne ruky (na boarde, kde si to mozes dovolit a neohrozujes sa) a nechaj ho bluffovat o106, kym si neuvedomi, ze Ti vyhadzuje peniaze von oknom a potom sa znova prisposob.
Snad chapes ten rozdiel, lebo v takuto pokrocilu hodinu sam neviem, co pisem .
-
dzejkej - Príspevky: 6539
- Založený: Nov 2008
- Poďakoval/li: 169 krát/302 krát
chapem chapem, dakujem pekne Vsetko je to vlastne iba o tom adjustovani, vsakze? Takehoto niecoho podobneho sa aj snazim pridrziavat, iba som doteraz celkom ten vyraz "exploit" nechapal uplne.
-
dzejkej napísal:...
+1
Jedine, co by som mohol dodat je to, ze pokial stretavas nejakeho hraca prislis casto a on vie aspon trochu kde je sever, tak proti nemu mozes vyuzivat balancovanie.
Velmi pekny graf, len nech ti to ide dalej
-
Chlpo1989 - Príspevky: 3629
- Založený: Okt 2009
- Poďakoval/li: 37 krát/235 krát
no, je tam zopar takych chlapikov, s ktorymi som uz odohral celkom dost a nie su to az take fishky, cize tam by som daco taketo skusil Vdaka Chlpo, aj tebe nech sa dari
-
Tak dnes vecer 700 handov a prva minusova session za tento tyzden Velmi som v pluse naozaj nebol, pohyboval som sa dost dlho tak na hranici +/-0, potom som ale prehral par velkych ruk a skoncil som -3,5BI. Tu su niektore ruky:
1. Ja mam 3,32$, BU 2,63$, CO 0,4$ a BB 1,49$. CO je nejaka LAG fishka 45/33/1,3, BU vyzera byt tiez fishy, za 12 ruk ma 50/0 a BB je tiez fishy 39/6/2,0
Preflop: Hero is SB with K , K
CO raises to $0,08, BU calls $0,08, Hero raises to $0,40, BB calls $0,38, CO calls $0,32 (All-In), BU calls $0,32.
Hero bets $0,92, BB calls $0,92, BU raises to $2,23 (All-In), Hero calls $1,31, BB calls $0,17 (All-In).
River: ($7,15) T (4 players)
2. Villain je nejaka pasivna semi-fish s 38/7/0,6 za 117 handov.
Preflop: Hero is BB with K , K
MP3 raises to $0,10, 3 folds, Hero raises to $0,40, MP3 calls $0,30.
Hero bets $0,54, MP3 calls $0,54.
Hero bets $1,06 (All-In), MP3 calls $1,06.
No a okrem tychto 2 tam bolo este niekolko, ked som sa dostal do AI proti shortstackom alebo som musel skladat na ich AI na flope. Dnes uz neplatilo to, ze ked som barreloval, tak som nakoniec donutil superov zlozit alebo ze by som chytil nejaky z mojich drawov. Aj ked som dal 2 barrely, tak na river casto prisla nejaka ultrascary karta, ktora skomlpetovala milion drawov a tak som vela takych riverov musel ch/foldnut. Ked som si pozeral tie ruky, tak ma fakt zarazilo, ze najvacsi pot, ktory som dnes vyhral, mal 60BB a najvacsi, ktory som prehral, mal skoro 350BB, z toho 120 mojich. Priroda musela napravit to, ze kolko mi tento tyzden dopriala, tak to bolo nutne dajako vyrovnat, aby som nahodou neporusil nejake zakony pravdepodobnosti v longrune
edit: Ktoru training site-u by ste mi doporucili pre moje microlimity? Doteraz som pozeral videa iba na pokerstrategy, ale pre NL2 - NL10 je tam iba zopar shorthanded videi a uz som asi vsetky videl
1. Ja mam 3,32$, BU 2,63$, CO 0,4$ a BB 1,49$. CO je nejaka LAG fishka 45/33/1,3, BU vyzera byt tiez fishy, za 12 ruk ma 50/0 a BB je tiez fishy 39/6/2,0
Preflop: Hero is SB with K , K
CO raises to $0,08, BU calls $0,08, Hero raises to $0,40, BB calls $0,38, CO calls $0,32 (All-In), BU calls $0,32.
- iny bet-size?
Hero bets $0,92, BB calls $0,92, BU raises to $2,23 (All-In), Hero calls $1,31, BB calls $0,17 (All-In).
- V pote su 3 hraci, z toho jeden je uz commited a druhy nemam sajnu, co moze drzat, tak som dal nejaky maly cbet (v ramcii moznosti), nech si to tam BB pushne a BU ked zbada dalsieho hraca (po PF CO) allin, tak bud to tam pushne tiez z TT+ alebo setom, alebo zlozi air. Dlho som rozmyslal, co mam spravit, nakoniec som sa rozhodol callnut s tym, ze TT+ je more likely ako set 9 alebo 7, necakal som, ze by callol s 33 pf 3bet
River: ($7,15) T (4 players)
2. Villain je nejaka pasivna semi-fish s 38/7/0,6 za 117 handov.
Preflop: Hero is BB with K , K
MP3 raises to $0,10, 3 folds, Hero raises to $0,40, MP3 calls $0,30.
- bol som OOP, mal full stack, tak som sa rozhodol dat 4x jeho raise dufajuc v PF AI alebo hned na flope, kedze openraisoval 5xBB, som dufal, ze rad zainvestuje do potu ked bude komitnuty
Hero bets $0,54, MP3 calls $0,54.
- tu som dal 2/3, lebo by sa mu lahsie raisovalo podla mna s 99+ a mozno aj s FD
Hero bets $1,06 (All-In), MP3 calls $1,06.
- obaja sme mali nieco cez 1$ left a tak som sa rozhodol push, pretoze check mi prisiel ako strasne weak a bol som si takmer isty, ze by to tam dal on. Navyse mal WTSD 48%, cize ak by drzal nejaky FD, tak nech si zanho zaplati, lebo by ho urcite nezhodil pri tych statoch.
No a okrem tychto 2 tam bolo este niekolko, ked som sa dostal do AI proti shortstackom alebo som musel skladat na ich AI na flope. Dnes uz neplatilo to, ze ked som barreloval, tak som nakoniec donutil superov zlozit alebo ze by som chytil nejaky z mojich drawov. Aj ked som dal 2 barrely, tak na river casto prisla nejaka ultrascary karta, ktora skomlpetovala milion drawov a tak som vela takych riverov musel ch/foldnut. Ked som si pozeral tie ruky, tak ma fakt zarazilo, ze najvacsi pot, ktory som dnes vyhral, mal 60BB a najvacsi, ktory som prehral, mal skoro 350BB, z toho 120 mojich. Priroda musela napravit to, ze kolko mi tento tyzden dopriala, tak to bolo nutne dajako vyrovnat, aby som nahodou neporusil nejake zakony pravdepodobnosti v longrune
edit: Ktoru training site-u by ste mi doporucili pre moje microlimity? Doteraz som pozeral videa iba na pokerstrategy, ale pre NL2 - NL10 je tam iba zopar shorthanded videi a uz som asi vsetky videl
-
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 4 hostí.