money scared
Počet príspevkov: 20 • Stránka 1 z 2 • 1, 2
money scared
zdravím,
mám otázku chlapi.. Teda skôr problém..
zistil som,že som totálne money scared hrať vyššie limity..problém nie je, že by som sa tam nevedel dostať..už som na pokri vyhral asi 2k dolárov..a mesačne na NL5-10 robím 250+ takže viem, že problém je len v psychike..len ten problém je že najvyšší limit na aký som sa dostal je NL10 a aj tam mám sem tam už pocit že som moneyscared..
Vždy keď už hrozil shot vyššie tak som si cashoutoval a nejako sa to snažil vyhovoriť na potrebu peňazí..
teraz zase po ďalšom downswingu(asi 30BI)vymýšľam blbosti so shortovaním na FR a pod. a to je zle..
neviem čím to je, či horšie znášam downswingy,alebo čo ale proste sa nedokážem odosobniť od tých pěňazí..Nemáte nejaké tipy alebo rady ako sa toho zbaviť?
Alebo nejaké skúsenosti, či ste si niečim takým prešli aj vy..
lebo všetci čo hráte NL50+ máte moj obdiv..ja by som to nezvládol psychicky..
edit : nejde o shoty alebo tak mal som napr. 50BI na NL10 a hral som NL5 a pod.
mám otázku chlapi.. Teda skôr problém..
zistil som,že som totálne money scared hrať vyššie limity..problém nie je, že by som sa tam nevedel dostať..už som na pokri vyhral asi 2k dolárov..a mesačne na NL5-10 robím 250+ takže viem, že problém je len v psychike..len ten problém je že najvyšší limit na aký som sa dostal je NL10 a aj tam mám sem tam už pocit že som moneyscared..
Vždy keď už hrozil shot vyššie tak som si cashoutoval a nejako sa to snažil vyhovoriť na potrebu peňazí..
teraz zase po ďalšom downswingu(asi 30BI)vymýšľam blbosti so shortovaním na FR a pod. a to je zle..
neviem čím to je, či horšie znášam downswingy,alebo čo ale proste sa nedokážem odosobniť od tých pěňazí..Nemáte nejaké tipy alebo rady ako sa toho zbaviť?
Alebo nejaké skúsenosti, či ste si niečim takým prešli aj vy..
lebo všetci čo hráte NL50+ máte moj obdiv..ja by som to nezvládol psychicky..
edit : nejde o shoty alebo tak mal som napr. 50BI na NL10 a hral som NL5 a pod.
-
poldinhoo - Príspevky: 1292
- Založený: Feb 2009
- Poďakoval/li: 128 krát/61 krát
Re: money scared
Hmm to je zaujimave, ja som to vzdy riesil v zasade nahodne, vzdy som hral dlho nejaky level, mal stale roll, vedel som ze ten level beatujem, a v nejaky vyslovene random okamih som sa regol vyssie, s tym ze na tom vyssom BI som hral tak 10-20% SNGciek, cize mi nehrozil masivny swing.
Ale ty budes mat nejaky vaznejsi blok alebo co, NL20 mi pride fakt ako dost lowstakes hra nech sa na to pozeram z akehokolvek uhla, takze mi nie je celkom jasne ako mozes mat z toho taky strach
Ale ty budes mat nejaky vaznejsi blok alebo co, NL20 mi pride fakt ako dost lowstakes hra nech sa na to pozeram z akehokolvek uhla, takze mi nie je celkom jasne ako mozes mat z toho taky strach
- 7castle
- Založený: Sep 2007
- Poďakoval/li: 24 krát/148 krát
ty hlavne prilis premyslas a vymyslas a nasledne premyslas, ako tak sledujem
rush, stazovacky, shortovanie FR, somariny..
si spravil 2k$ a hras nl5, fuha not so cool podla mna
zarobok mas v bb/100, je tvoja vec ci ten bb je 5 centov alebo 50, ak tu hru beatujes, tak nemas co riesit imo, je to len a len o zvyku.
mam tak nejak pocit, ze svoju pozornost vecne upriamujes na to menej podstatne..
edit:ak si naozaj potreboval cashoutovat, je to tvoja vec, ale cim rychlejsie by si siel hore, tym lahsie by si to mal..ono takych 200$ je 7bi nl30 co je tazka pohoda, tolko das za 30k ruk na rakebacku
rush, stazovacky, shortovanie FR, somariny..
si spravil 2k$ a hras nl5, fuha not so cool podla mna
zarobok mas v bb/100, je tvoja vec ci ten bb je 5 centov alebo 50, ak tu hru beatujes, tak nemas co riesit imo, je to len a len o zvyku.
mam tak nejak pocit, ze svoju pozornost vecne upriamujes na to menej podstatne..
edit:ak si naozaj potreboval cashoutovat, je to tvoja vec, ale cim rychlejsie by si siel hore, tym lahsie by si to mal..ono takych 200$ je 7bi nl30 co je tazka pohoda, tolko das za 30k ruk na rakebacku
-
tucniak - Príspevky: 3742
- Založený: Mar 2008
- Poďakoval/li: 139 krát/205 krát
díky za názory 7castle a tucniak..
a k tomuto..
asi by nemalo význam chváliť sa vyhranými 2K medzi hráčmi, ktorí to nahrajú za mesiac,nie? práveže sa tým človek poníži trošku..
som to písal preto, aby bolo jasné, že nie je problém sa na tú NL25 dostať..
išlo mi o to, či je to normálne takto naťahovať tie shoty, či ste to zažili aj vy, alebo či to bolo pre vás úplná pohoda..
a k tomuto..
tucniak napísal:si spravil 2k$ a hras nl5, fuha not so cool podla mna
asi by nemalo význam chváliť sa vyhranými 2K medzi hráčmi, ktorí to nahrajú za mesiac,nie? práveže sa tým človek poníži trošku..
som to písal preto, aby bolo jasné, že nie je problém sa na tú NL25 dostať..
išlo mi o to, či je to normálne takto naťahovať tie shoty, či ste to zažili aj vy, alebo či to bolo pre vás úplná pohoda..
-
poldinhoo - Príspevky: 1292
- Založený: Feb 2009
- Poďakoval/li: 128 krát/61 krát
NO teraz čo hrám po novom omahu sa dobre cítim tak s 100BI+ rollom, ale na vyšší limit idem a robím shoty nejak od 50BB.
A myslím si že 7castle mal dobrú poznámku že ak level beatuješ treba ísť vyššie, alebo aspoň skúšať vyššie, lebo máš na NL20/NL25 sakra safety roll s ktorým by som pohodlne hral omahu na tom limite, nehovoriac o holdeme.
A pomôcka, ja tie penaize na pokri beriem ako čísla a tým pádom je to také odľahčenie, a beriem ich až ako penaize keď ich mám v rukách alebo na účte, aspoň potom nerozmýšlam typovo ako dnes, sakra prehral som 110usd ale prehral som 2BI a drobné, roll mám tak hrám ďalej...
EDIT: ofc že ak sa necítiš safety tak by som nerobil nárazové shoty ale pridal 1 stôl vyššieho limitu (najlepšie najviac fishy) a hral ho so svojimi normálnymi stolmi s NL10 napr.A pomalinky pridával až zrazu budeš hrať iba NL25
A myslím si že 7castle mal dobrú poznámku že ak level beatuješ treba ísť vyššie, alebo aspoň skúšať vyššie, lebo máš na NL20/NL25 sakra safety roll s ktorým by som pohodlne hral omahu na tom limite, nehovoriac o holdeme.
A pomôcka, ja tie penaize na pokri beriem ako čísla a tým pádom je to také odľahčenie, a beriem ich až ako penaize keď ich mám v rukách alebo na účte, aspoň potom nerozmýšlam typovo ako dnes, sakra prehral som 110usd ale prehral som 2BI a drobné, roll mám tak hrám ďalej...
EDIT: ofc že ak sa necítiš safety tak by som nerobil nárazové shoty ale pridal 1 stôl vyššieho limitu (najlepšie najviac fishy) a hral ho so svojimi normálnymi stolmi s NL10 napr.A pomalinky pridával až zrazu budeš hrať iba NL25
- wizdo
- Založený: Mar 2007
- Poďakoval/li: 18 krát/28 krát
tiez som sa nad tym zamyslal, ze ci by som dokazal na vyssich limitoch vyhravat/prehravat niekolko tisic SK denne. Myslim, ze by som s tym problem nemal. Akurat som mal problem zvyknut si, ze hram teraz o 2,5x viac money, ako na predchadzajucom leveli a potom den koncim niekedy v pre mna velkom minuse, alebo zasa obrovska euforia (co tiez nie je az tak cool), ked mam dobry den a vyhram aj 10BI z predchadzajuceho limitu...
ale ja sa bavim o NL2 a NL5, cize naozaj zatial nejde o velke peniaze, mozno aj to raz pride zatial sa mi to dari brat ako cisla, pricom som scared, ak mi ich za den vela odide ale nezamyslam sa napr. nad tym, ze co sa za to da kupit a aku to ma hodnotu v RL a pod...
ale ja sa bavim o NL2 a NL5, cize naozaj zatial nejde o velke peniaze, mozno aj to raz pride zatial sa mi to dari brat ako cisla, pricom som scared, ak mi ich za den vela odide ale nezamyslam sa napr. nad tym, ze co sa za to da kupit a aku to ma hodnotu v RL a pod...
-
matiapag - Príspevky: 2450
- Založený: Aug 2009
- Poďakoval/li: 170 krát/132 krát
Moja skusenost -
NL2 - NL5 bezproblemov
NL5 - NL10 zo zaciatku som bol trosku zlaknuty, ale asi za 2 dni som si zvykol
NL10 - NL20 tu som uz citil isty tlak, ze "preboha 20€ len tak", ale len preto, lebo som nebol zvyknuty. Po case som si zvykol (este stale som nepresiel).
Myslim si, ze treba zakomponovat 1 stol NL25 medzi tie ostatne a ked si zvyknes tak pridat dalsi.
NL2 - NL5 bezproblemov
NL5 - NL10 zo zaciatku som bol trosku zlaknuty, ale asi za 2 dni som si zvykol
NL10 - NL20 tu som uz citil isty tlak, ze "preboha 20€ len tak", ale len preto, lebo som nebol zvyknuty. Po case som si zvykol (este stale som nepresiel).
Myslim si, ze treba zakomponovat 1 stol NL25 medzi tie ostatne a ked si zvyknes tak pridat dalsi.
-
Chlpo1989 - Príspevky: 3629
- Založený: Okt 2009
- Poďakoval/li: 37 krát/235 krát
Asi by si mal začať premýšlať nad peniazmi v pokri ako nástrojom na hru, nerozmýšlaj nad tým čo si za to môžeš kúpiť, ale ber to vo forme buy-inov...koľko si spravil buy-inov za session...koľlko buy-inov ešte potrebuješ aby si sa dostal na ďalší level...atď--- proste to ber ako hru, ideš levelmi hore aby si sa dostal na vrchol. Inak neviem, ťažko povedať, nie som psychológ
-
3flash3 - Príspevky: 1502
- Založený: Feb 2008
- Poďakoval/li: 53 krát/410 krát
Prosteto ber ako BBs a nie cash, ber to ako hru, ktora je o tom, ci spravis spravne rozhodnutie. (viem, otrepane frazy, ale skus sa nad tym zamysliet)
btw v knihe the poker mindset je tomu myslim venovana nejaka cast, tak to mozes pozriet
btw v knihe the poker mindset je tomu myslim venovana nejaka cast, tak to mozes pozriet
- lolofon
- Založený: Jún 2009
- Poďakoval/li: 35 krát/14 krát
3flash3 napísal:Asi by si mal začať premýšlať nad peniazmi v pokri ako nástrojom na hru, nerozmýšlaj nad tým čo si za to môžeš kúpiť, ale ber to vo forme buy-inov...koľko si spravil buy-inov za session...koľlko buy-inov ešte potrebuješ aby si sa dostal na ďalší level...atď--- proste to ber ako hru, ideš levelmi hore aby si sa dostal na vrchol. Inak neviem, ťažko povedať, nie som psychológ
Lenze toto je jeho problem - nevie si povedat - "a tak od teraz to nebude 25USD ale 1BI". Jednoducho to stale bude asi porovnavat. Preto si myslim, ze si na to musi len zvyknut. Niekomu to bude trvat den, inemu mesiac. Ale imo zvykne si.
-
Chlpo1989 - Príspevky: 3629
- Založený: Okt 2009
- Poďakoval/li: 37 krát/235 krát
Počet príspevkov: 20 • Stránka 1 z 2 • 1, 2
Naspäť na Otázky začiatočníkov
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 12 hostí.