money scared
Počet príspevkov: 20 • Stránka 2 z 2 • 1, 2
Re: money scared
tak tak chlpo..
a vďaka všetkým za názory a rady..
som v tom pokri stále nejaký zaseknutý, už rok.. furt skáčem z FR na SH, Rush - normal,BSS - sss
asi skusim ten mindset..
a skúsim shotovať pomaličky opatrne aj tie vyššie stakes keď pojde..
a vďaka všetkým za názory a rady..
som v tom pokri stále nejaký zaseknutý, už rok.. furt skáčem z FR na SH, Rush - normal,BSS - sss
asi skusim ten mindset..
a skúsim shotovať pomaličky opatrne aj tie vyššie stakes keď pojde..
-
poldinhoo - Príspevky: 1292
- Založený: Feb 2009
- Poďakoval/li: 128 krát/61 krát
Nie je to nic strasne. Otvoris stoly s vyssim limitom, budes hrat so statmi 12/8 a ked Ta niekto niekde raisne, tak nejak tu ruku dohras a pojdes sa vyvracat z tej nervozity a po par dnoch to bude v pohode .
Potom ked zazijes aspon prehru 10 BI za den na novom limite, tak uz budes odolny ako Terminator .
Potom ked zazijes aspon prehru 10 BI za den na novom limite, tak uz budes odolny ako Terminator .
-
dzejkej - Príspevky: 6539
- Založený: Nov 2008
- Poďakoval/li: 169 krát/302 krát
no nechcem nejak velmi mudrovat ale vidim tu 2 dost velke problemy
1. si moneyscared uz na svojom aktualnom limite NL10 ktory uz hras niekolko mesiacov
2. moneyscared na NL10? samozrejme nepoznam tvoje materialne zabezpecenie a pod. ale toto sa mi zda naozaj prehnane... myslim ze vacsina ludi sa zacne trochu bat ked prehra obnos za ktory si dokaze predstavit nieco materialne, napr. mne sa to stalo cca na NL100 kde som za session dokazal prehrat dovolenku pri mori, bicykel a pod. ale co si predstavis ked prehras BI na NL10? prehral som menu v mcdonalde? listok do kina? dva pary ponoziek? alebo co ta konkretne napadne, lebo mne sa to naozaj zda prehnane
samozrejme idealny pristup je brat poker takmer nieco ako quake, uplne sa odosobnit od toho ze su to peniaze a brat to iba ako skore a levely, aj ked si myslim ze nie je odveci priebezne robit cashouty aby sa raz nestalo ze v nejakom drunk/tilt amoku sme si odpalili x rokov "prace" a peniaze za ktore sa dalo na urovni zit xy rokov zivota... btw ja som uplny antivzor kedze cashier a HM cekujem tak 10x za session
1. si moneyscared uz na svojom aktualnom limite NL10 ktory uz hras niekolko mesiacov
2. moneyscared na NL10? samozrejme nepoznam tvoje materialne zabezpecenie a pod. ale toto sa mi zda naozaj prehnane... myslim ze vacsina ludi sa zacne trochu bat ked prehra obnos za ktory si dokaze predstavit nieco materialne, napr. mne sa to stalo cca na NL100 kde som za session dokazal prehrat dovolenku pri mori, bicykel a pod. ale co si predstavis ked prehras BI na NL10? prehral som menu v mcdonalde? listok do kina? dva pary ponoziek? alebo co ta konkretne napadne, lebo mne sa to naozaj zda prehnane
samozrejme idealny pristup je brat poker takmer nieco ako quake, uplne sa odosobnit od toho ze su to peniaze a brat to iba ako skore a levely, aj ked si myslim ze nie je odveci priebezne robit cashouty aby sa raz nestalo ze v nejakom drunk/tilt amoku sme si odpalili x rokov "prace" a peniaze za ktore sa dalo na urovni zit xy rokov zivota... btw ja som uplny antivzor kedze cashier a HM cekujem tak 10x za session
-
trikoza - Príspevky: 1706
- Založený: Nov 2007
- Poďakoval/li: 31 krát/48 krát
myslim, ze vsetci ti ti napisali dobre nazory k veci
nepozerat cashier moze pomoct tiez, sustredit sa na hru
apropo 2k, zase to beries zle, 2k moze byt 5bi nl400, niekto to da za den a dokaze v podsate to co ty, ked das 50$.
ja som len poukazoval na to, ze si mohol ist vyssie uz davnejsie.
ked beatujes dany level nie je od veci skusat dalsie prisery quaku
nepozerat cashier moze pomoct tiez, sustredit sa na hru
apropo 2k, zase to beries zle, 2k moze byt 5bi nl400, niekto to da za den a dokaze v podsate to co ty, ked das 50$.
ja som len poukazoval na to, ze si mohol ist vyssie uz davnejsie.
ked beatujes dany level nie je od veci skusat dalsie prisery quaku
-
tucniak - Príspevky: 3742
- Založený: Mar 2008
- Poďakoval/li: 139 krát/205 krát
trikoza napísal: vacsina ludi sa zacne trochu bat ked prehra obnos za ktory si dokaze predstavit nieco materialne, napr. mne sa to stalo cca na NL100 kde som za session dokazal prehrat dovolenku pri mori, bicykel a pod.
Neviem, ci mame nejaku predstavu, aby sme vedeli, coho sa boji vacsina . Tak mna napr. NL200 vycvicilo po chvilke fajnym downswingom v priebehu 24h a chvalabohu som si nejak pri tom nehovoril kolkonasobok je to mojej mesacnej mzdy v praci .
Ako pre niekoho je predstava prehry dovolenky zla, pre niekoho predstava swingnut listky do kina. Nic z toho nie je idealne .
trikoza napísal:
samozrejme idealny pristup je brat poker takmer nieco ako quake, uplne sa odosobnit od toho ze su to peniaze a brat to iba ako skore a levely
This!
trikoza napísal: btw ja som uplny antivzor kedze cashier a HM cekujem tak 10x za session
Not this!
Bankroll je pre pokroveho hraca nastroj. Nie su to peniaze, ktore priamo pouziva na to, aby bol syty a obleceny . Na take nieco sa to transformuje pri vybere a ak napr. shotujes a nevyberas, tak rozdiel medzi tym, ci si mal niekde neprijemny downswing alebo nie je tak shotovanie vyssieho limitu o nejaky ten tyzden neskor.
-
dzejkej - Príspevky: 6539
- Založený: Nov 2008
- Poďakoval/li: 169 krát/302 krát
Kedze som neinvestoval do pokru ziadne vlastne prachy, tak svoj BR beriem skorej ako nejake score.
Ja mam teraz opacny problem. Na bwine som sa dotiahol s BR na NL20. Teraz na PS hravam NL5 aj ked BR mam bezpecny aj na NL25.
Ale ked vidim svoje problemy a to ze 8session mam super zisk a potom ho rozmlatim za 3session.
Tak sa mi velmi nechce rozprasit to na nejakej NL20.
Predtym som mal vacsi respekt poslat svoj stack do all-inu ako teraz. Co je asi aj chyba.
Ja mam teraz opacny problem. Na bwine som sa dotiahol s BR na NL20. Teraz na PS hravam NL5 aj ked BR mam bezpecny aj na NL25.
Ale ked vidim svoje problemy a to ze 8session mam super zisk a potom ho rozmlatim za 3session.
Tak sa mi velmi nechce rozprasit to na nejakej NL20.
Predtym som mal vacsi respekt poslat svoj stack do all-inu ako teraz. Co je asi aj chyba.
- meomir
- Založený: Dec 2009
- Poďakoval/li: 7 krát/4 krát
meomir napísal:
Na bwine som sa dotiahol s BR na NL20. Teraz na PS hravam NL5 aj ked BR mam bezpecny aj na NL25.
meomir napísal:1.9.2010
Uz som hral aj NL5 , ale chytil som tilt 2/3 BR down, pozri dozadu posty... Takze preto som zisiel na NL2. A dufam, ze prejden cochvila na NL5, chcem to spravil s BR 25BI na NL5, teraz moj je 19-20BI na NL5.
Len ci ratam dobre - 1.9. si mal 20BI na NL5 co je 100USD. Dnes mas safe roll na NL25 = 600USD+?
A hras NL5?
-
Chlpo1989 - Príspevky: 3629
- Založený: Okt 2009
- Poďakoval/li: 37 krát/235 krát
Z bwinu som presunul BR na PS. Ten som nechal v euro. Na $ som prehodil asi 40euro, s kt. som hral NL2.
Ano BR v $ mi dovoluje hrat len NL5. Ak by som zaratal BR v Euro (+uz sa tam priratali nejake premie za prve 3vklady). Tak mozem hrat NL25.
Myslim, ze som to uz pisal... Ked neviem beatovat poriadne NL5 na PS asi nepojdem mastit NL25.
na bwine som hral NL20. Ale nevedel som konvertovat ruky, ziadne premie som nemal a pod...
Ano BR v $ mi dovoluje hrat len NL5. Ak by som zaratal BR v Euro (+uz sa tam priratali nejake premie za prve 3vklady). Tak mozem hrat NL25.
Myslim, ze som to uz pisal... Ked neviem beatovat poriadne NL5 na PS asi nepojdem mastit NL25.
na bwine som hral NL20. Ale nevedel som konvertovat ruky, ziadne premie som nemal a pod...
- meomir
- Založený: Dec 2009
- Poďakoval/li: 7 krát/4 krát
no skúsim shoty aj na NL25 keď najbližšie zase pojde..raz mi tu písal nelzon, že massgrindit microstakes nebude moc lifechanging..a to asi vystihol najlepšie..
inak to čo píšeš trikoza,tak ja cashier kontrolujem nie 10x ale po každej vačšej ruke..
asi je to aj tým, že všetky moje goals, su v $$. asi by som si mal daŤ aj nejaké iné, napr. posunúť sa na vyššie limit a pod.
thank you all
inak to čo píšeš trikoza,tak ja cashier kontrolujem nie 10x ale po každej vačšej ruke..
asi je to aj tým, že všetky moje goals, su v $$. asi by som si mal daŤ aj nejaké iné, napr. posunúť sa na vyššie limit a pod.
thank you all
-
poldinhoo - Príspevky: 1292
- Založený: Feb 2009
- Poďakoval/li: 128 krát/61 krát
Ja si myslim ze je to dost o vychove a ucte k realnym peniazom. Proste ak si nauceny setrit kde sa da a nerozhadzovat budes mat velky problem naucit sa nemysliet pri hre na urcitu hodnotu toho stacku co prave ides dat do allinu. Ale tak zrejme sa to da casom naucit len to budes mat horsie, druha vec je ze ked sa to naucit stratis vacsinou uctu k realnym peniazom a potom to uz ide stylom "a sak kupim si toto a tamto ,sak to je len pol buy inu" . Len malo ludi ma tu schopnost to vnimat uplne rozdielne a oddelit tieto dve strany ( cav castle )
-
w4444x - Príspevky: 2473
- Založený: Jún 2007
- Poďakoval/li: 9 krát/64 krát
Počet príspevkov: 20 • Stránka 2 z 2 • 1, 2
Naspäť na Otázky začiatočníkov
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 11 hostí.