Studentsky ucet v banke+platobna karta
Počet príspevkov: 15 • Stránka 1 z 2 • 1, 2
Studentsky ucet v banke+platobna karta
Teraz som cital blog nestastneho 7castle-a a o jeho problemoch s platbou v zahranici, resp. v zahranicnej spolocnosti a o prepocitavani EUR na USD a spat. Chcem sa spytat - v dohladnej dobe mi bude zalozeny ucet (este nie je jasna banka, pravdepodobne <26 v SLSP), ku ktoremu dostanem aj platobnu kartu Visa Electron a je velka pravdepodobnost, ze ju budem pouzivat aj v zahranici + budem tento ucet pouzivat asi az do konca vysky, cize viac ako 6 rokov.
Lenze ked som videl ten blog, tak som sa dozvedel, ze v inych bankach dostanem k svojmu uctu MasterCard, s ktorou taketo problemy (asi) nie su, a tak som zacal premyslat, ze ci je ta Slovenska sporitelna najlepsie riesenie. Este prichadza do uvahy mBank, ako novacik na slovenskom trhu, no na stranke pisu, ze uz maju 200K uctov na SVK a je tam toho strasne vela zadarmo a bez poplatkov (jedine (-) je, ze za mesiac mam iba 3 vybery z bakomatu bez poplatkov a potom nejake astronomicke sumy ze 1,16 €/vyber, no tie 3 mozem uskutocnit kdekolvek vo svete v ktoromkolvek automate a v ktoromkolvek case...). Taktiez v mBank dostavam Visa a nie MasterCard...
Riesi/l niekdo z vas nieco taketo v poslednej dobe a vedel by mi poradit, ci sa mi ten v SLSP oplati?
vopred dakujem
Lenze ked som videl ten blog, tak som sa dozvedel, ze v inych bankach dostanem k svojmu uctu MasterCard, s ktorou taketo problemy (asi) nie su, a tak som zacal premyslat, ze ci je ta Slovenska sporitelna najlepsie riesenie. Este prichadza do uvahy mBank, ako novacik na slovenskom trhu, no na stranke pisu, ze uz maju 200K uctov na SVK a je tam toho strasne vela zadarmo a bez poplatkov (jedine (-) je, ze za mesiac mam iba 3 vybery z bakomatu bez poplatkov a potom nejake astronomicke sumy ze 1,16 €/vyber, no tie 3 mozem uskutocnit kdekolvek vo svete v ktoromkolvek automate a v ktoromkolvek case...). Taktiez v mBank dostavam Visa a nie MasterCard...
Riesi/l niekdo z vas nieco taketo v poslednej dobe a vedel by mi poradit, ci sa mi ten v SLSP oplati?
vopred dakujem
-
matiapag - Príspevky: 2450
- Založený: Aug 2009
- Poďakoval/li: 170 krát/132 krát
Re: Studentsky ucet v banke+platobna karta
praca-s-peniazmi-f98/najvyhodnejsi-sposob-na-pracu-s-cash-t4816.html
tu som to riesil
a VISA je rucite lepsia, ja mam teraz ucet v mBank a to mas 3 vybery s bankomatov na slvoensku, vo svete mozes vyberat neobmedzene zadarmo
tu som to riesil
a VISA je rucite lepsia, ja mam teraz ucet v mBank a to mas 3 vybery s bankomatov na slvoensku, vo svete mozes vyberat neobmedzene zadarmo
-
josipjs - Príspevky: 544
- Založený: Jún 2008
- Poďakoval/li: 34 krát/3 krát
ja mam aj slsp (zalozili mi ho este rodicia) aj mbank
slsp pouzivam na bezne platby cez inet banking + visu electron na platby a vybery na slovensku
mbank visu electron pouzivam na platby a vybery v zahranici
tak ak nebudes mat na tych uctoch nejake velke sumy a budes castejsie potrebovat vyberat ci platit v zahranici tak si kludne sprav ucty v oboch - ak sa nemylim zriadenie/vedenie/karta/inet banking studentskeho uctu slsp ako aj uctu v mbank mas zadarmo, slsp teda potom mozes pouzivat v sr a mbank v zahranici
slsp pouzivam na bezne platby cez inet banking + visu electron na platby a vybery na slovensku
mbank visu electron pouzivam na platby a vybery v zahranici
tak ak nebudes mat na tych uctoch nejake velke sumy a budes castejsie potrebovat vyberat ci platit v zahranici tak si kludne sprav ucty v oboch - ak sa nemylim zriadenie/vedenie/karta/inet banking studentskeho uctu slsp ako aj uctu v mbank mas zadarmo, slsp teda potom mozes pouzivat v sr a mbank v zahranici
-
trikoza - Príspevky: 1706
- Založený: Nov 2007
- Poďakoval/li: 31 krát/48 krát
co je trosku opacne ako potrebujes, kedze vacsinu casu si na slovensku:)
a v zahranici na dovolenke by ti tie tri akurat aj stacili
a v zahranici na dovolenke by ti tie tri akurat aj stacili
-
tucniak - Príspevky: 3742
- Založený: Mar 2008
- Poďakoval/li: 139 krát/205 krát
v SLSP sa plati 0.35e mesacne GL + tam ams aj ine poplatky, chel osm si tam vytvorit USD ucet + EUR ucet ale nema pre mna cenu platit 10eur za prevod
-
Ja mam studentsky ucet v slsp a neplatim ani cent absolutne za nic.
-
Chlpo1989 - Príspevky: 3629
- Založený: Okt 2009
- Poďakoval/li: 37 krát/235 krát
ale uz sa plati 0.35e na mesiac a min. zostatok je 5 eur , kreitku dostanes zadarmo
-
josipjs napísal:min. zostatok je 5 eur , kreitku dostanes zadarmo
nj, aj mne tak vraveli
trikoza napísal:tak ak nebudes mat na tych uctoch nejake velke sumy a budes castejsie potrebovat vyberat ci platit v zahranici tak si kludne sprav ucty v oboch - ak sa nemylim zriadenie/vedenie/karta/inet banking studentskeho uctu slsp ako aj uctu v mbank mas zadarmo, slsp teda potom mozes pouzivat v sr a mbank v zahranici
to by bolo fajn, ale rozkuskovat moj aj tak maly bankroll v RL by bolo pre mna imo dost kontraproduktivne kedze chodim iba na strednu a nemam ziadne prijmy + od rodicov nedostavam len tak nejake velke obnosy penazi (a ked mi ich daju na konkretny ucel, tak ich aj tak nebudem posielat na ucet), cize tam budem mat max par sto €, co ked rozdelim, tak su to dost male sumy na to, aby boli obe zvlast na jednej karte najvacsim dovodom, preco chcem ucet mat, je internetbanking, lebo teraz stale musim mamcu otravovat, aby mi daco zaplatila a pod + uz nechcem mat doma vsetky peniaze v sufliku
ostanem teda asi pri slsp, ak mate ten ucet aj viaceri, tak je asi spolahlivy a na moje potreby bude urcite dostacujuci
btw, neviete, ci sluzba "Vlastna karta" je nejako extra spoplatnovana? Lebo uz mam niekolko super napadov, ako by moja VISA mohla vyzerat
-
ak to ches hlavne na internetbanking tak nebola by lepsia internet banka? -> mBank a mas to zadarmo .. zadne blbe poplatky atd, a naj an mBank je to ze aj ked sa ti nebdue pacit, je to uplne zadarmo, aj zrusenie atd takze no problem, a bol som v SLSP ked osm si chel vytvorit ucet a bol som aj s kamosom a tvalo to 1hod a pol ... len pre neho, ja som sa vtedy an to vybodol lebo som ani peniaze pri sebe nemal a este som potreboval ocerit veci s MB
a tak GL no
a tak GL no
-
v mBank nemas na VISA karte vlastny obrazok vsak si predstav, ze by som mal takuto platobnu kartu
-
Počet príspevkov: 15 • Stránka 1 z 2 • 1, 2
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 13 hostí.