WolfiK blog
Re: Wolfov blog
wolfi toto je never ever fold.
s najvacsou pravdepodobnostou tam ma nieco ak TT, JJ QQ ktore nechcel dostat do AI pf a mozno slowplayovane KK. v pohode bet/call turn, resp. ak len callne a checkne tak tento river easy shovujem, resp. ak donkne tak callujem. turn cbeh je imo dost tragedia nakolko mohol pickupnut k overparu FD a pustas mu kartu zadara. je mozne ze niekedy tam ten flush bude mat ale je to len par kombinacii - najsirsi range s moznym flushom kt tam vidim je AKs. AQs, AJs, Qks a mozno obcas KJs - to su 4 kombinacie v porovnani s 18 kombinacii KK, QQ, JJ, plus ked mu tam dohodis este povedzme 50% casu TT tak je to 21 kombinacii. samozrejme ze tam niekedy najde aj sety, ale ak je rozumny tak nebude callovat male pp OOP. suma sumarum imo si voci jeho range tak popredu ze v ziadnom pripade nejdem hrat na pot control na turne a easy to tam hadzem lopatou. btw aj na NL25 mi reg check calloval na boarde TTxxx 3barrely s JJ
a dalsia vec - na riveri je to value bet s najvacsou pravdepodnobnostou ale ak mu aj das do range made flush, sety, str8 (s 88) a overpary tak:
poraza ta 25 komb setov a flushov
porazas 21 komb overparov
typek nebetuje ani pot cize ti staci byt dobry v cca 30% pripadov aby sa ti oplatilo callovat a jeho value range ktory porazas tvori odhadom 45% jeho range s ktorym betuje river for value.
btw. tento vypocet este pocita s tym ze vzdy tam bude mat aj 22, 55, 66, AQs, AJs, QKs, ktore tam imo vzdy nebudu. tym chcem ale povedat, ze ked si sa uz aj rozhodol pre tuto line a ratame s najhorsim moznym scenarom (teda ze tam ma max value ruk) tak je to stale profitable call.
ak som spravil nejaku chybu v matematike alebo vysvetlovani tak sa ospravedlnujem. pisem narychlo z roboty a bojim sa ze ma predbehne JK pripadne ma opravte
s najvacsou pravdepodobnostou tam ma nieco ak TT, JJ QQ ktore nechcel dostat do AI pf a mozno slowplayovane KK. v pohode bet/call turn, resp. ak len callne a checkne tak tento river easy shovujem, resp. ak donkne tak callujem. turn cbeh je imo dost tragedia nakolko mohol pickupnut k overparu FD a pustas mu kartu zadara. je mozne ze niekedy tam ten flush bude mat ale je to len par kombinacii - najsirsi range s moznym flushom kt tam vidim je AKs. AQs, AJs, Qks a mozno obcas KJs - to su 4 kombinacie v porovnani s 18 kombinacii KK, QQ, JJ, plus ked mu tam dohodis este povedzme 50% casu TT tak je to 21 kombinacii. samozrejme ze tam niekedy najde aj sety, ale ak je rozumny tak nebude callovat male pp OOP. suma sumarum imo si voci jeho range tak popredu ze v ziadnom pripade nejdem hrat na pot control na turne a easy to tam hadzem lopatou. btw aj na NL25 mi reg check calloval na boarde TTxxx 3barrely s JJ
a dalsia vec - na riveri je to value bet s najvacsou pravdepodnobnostou ale ak mu aj das do range made flush, sety, str8 (s 88) a overpary tak:
typek nebetuje ani pot cize ti staci byt dobry v cca 30% pripadov aby sa ti oplatilo callovat a jeho value range ktory porazas tvori odhadom 45% jeho range s ktorym betuje river for value.
btw. tento vypocet este pocita s tym ze vzdy tam bude mat aj 22, 55, 66, AQs, AJs, QKs, ktore tam imo vzdy nebudu. tym chcem ale povedat, ze ked si sa uz aj rozhodol pre tuto line a ratame s najhorsim moznym scenarom (teda ze tam ma max value ruk) tak je to stale profitable call.
ak som spravil nejaku chybu v matematike alebo vysvetlovani tak sa ospravedlnujem. pisem narychlo z roboty a bojim sa ze ma predbehne JK pripadne ma opravte
-
mr_kaktus - Príspevky: 1168
- Založený: Aug 2008
- Poďakoval/li: 67 krát/61 krát
Nechapem, preco vypisujes jeho 3bet a cbet staty, ale nedas sem f3bet, 4bet, fold to cbet a pocet ruk.
Je nezmysel cakat, ze 77-JJ bude check/raisovat flop a na zaklade toho vylucit velku cast tych kombinacii a zaroven cakat, ze sety bude check/callovat. Ak 77-JJ dostanu na tomto flope akciu, tak budu vdacne, ak to bude iba flip a zaroven Ty nie si zrovna 3betovacie a cbetovacie monstrum, takze Tvoj range je tam pomerne silny a on si tam nemoze dovolit odchadzat stack s nejakym svojim slabym overpairom.
Zalezi od jeho statov, aky ma na turne range, ale ak predpokladame, ze tam ma overpairy, tak betujes na ziskanie value z OVP a z nejakych horsich parov s FD. Kedze moj betovaci range na turne posobi silno a chcem value z horsich, tak by som tam betoval pomenej - tak nieco okolo 1/2 potu.
Ak si sa rozhodol na turne checkovat behind, tak si uvedom ako vyzera Tvoj range. Moze si mysliet, ze mas bud air, weak showdown value (AK, 3bet bluff, ktory trafil nejaky par) a na riveri sa moze rozhodnut valuebetovat s nejakym (obv horsim) OVP. Ak na riveri foldujes AA, tak foldujes 99% ruk, ktore checkujes na turne behind.
Je fajne, ze Ta river presvedcil, ze valuebetuje, ale kde si zobral, ze musi valuebetovat iba lepsie ruky ako mas Ty ? Ak mas na neho ready, ze pri tejto linii moze mat hromadu setov alebo nejakych zazracnych flushov, ale nema tam overpairs, tak okej, ale ako default by som calloval uz len preto, ze moj range tam nevyzera silno a moja ruka je tam to najsilnejsie, co tam mozem mat.
Je nezmysel cakat, ze 77-JJ bude check/raisovat flop a na zaklade toho vylucit velku cast tych kombinacii a zaroven cakat, ze sety bude check/callovat. Ak 77-JJ dostanu na tomto flope akciu, tak budu vdacne, ak to bude iba flip a zaroven Ty nie si zrovna 3betovacie a cbetovacie monstrum, takze Tvoj range je tam pomerne silny a on si tam nemoze dovolit odchadzat stack s nejakym svojim slabym overpairom.
Zalezi od jeho statov, aky ma na turne range, ale ak predpokladame, ze tam ma overpairy, tak betujes na ziskanie value z OVP a z nejakych horsich parov s FD. Kedze moj betovaci range na turne posobi silno a chcem value z horsich, tak by som tam betoval pomenej - tak nieco okolo 1/2 potu.
Ak si sa rozhodol na turne checkovat behind, tak si uvedom ako vyzera Tvoj range. Moze si mysliet, ze mas bud air, weak showdown value (AK, 3bet bluff, ktory trafil nejaky par) a na riveri sa moze rozhodnut valuebetovat s nejakym (obv horsim) OVP. Ak na riveri foldujes AA, tak foldujes 99% ruk, ktore checkujes na turne behind.
Je fajne, ze Ta river presvedcil, ze valuebetuje, ale kde si zobral, ze musi valuebetovat iba lepsie ruky ako mas Ty ? Ak mas na neho ready, ze pri tejto linii moze mat hromadu setov alebo nejakych zazracnych flushov, ale nema tam overpairs, tak okej, ale ako default by som calloval uz len preto, ze moj range tam nevyzera silno a moja ruka je tam to najsilnejsie, co tam mozem mat.
-
dzejkej - Príspevky: 6539
- Založený: Nov 2008
- Poďakoval/li: 169 krát/302 krát
mr_kaktus napísal:AKs. AQs, AJs, Qks a mozno obcas KJs - to su 4 kombinacie v porovnani s 18 kombinacii KK, QQ, JJ, plus ked mu tam dohodis este povedzme 50% casu TT tak je to 21 kombinacii.
Toto pocitanie kombinacii je nie uplne okej, pretoze predpokladas, ze tam ma KK-JJ 100% casu, co je nerealne.
mr_kaktus napísal:samozrejme ze tam niekedy najde aj sety, ale ak je rozumny tak nebude callovat male pp OOP.
Su deep a Wolfi ma nizky 3bet.
mr_kaktus napísal:a dalsia vec - na riveri je to value bet s najvacsou pravdepodnobnostou ale ak mu aj das do range made flush, sety, str8 (s 88) a overpary tak:
Vid poznamka hore a kombach .
mr_kaktus napísal:btw. tento vypocet este pocita s tym ze vzdy tam bude mat aj 22, 55, 66, AQs, AJs, QKs, ktore tam imo vzdy nebudu. tym chcem ale povedat, ze ked si sa uz aj rozhodol pre tuto line a ratame s najhorsim moznym scenarom (teda ze tam ma max value ruk) tak je to stale profitable call.
Lenze pocitas, ze tam ma 100% casu OVP, takze toto ma sakra daleko od najhorsieho mozneho scenara .
-
kaktus suhlasim s tebou turn b/call
toto je dobra poznamka o mojom rangi ze vyzera slabo pritom mam velmi dobru handu to si malo kedy uvedomujem,
no nemal som s nim divoku historiu no len ako som uz spominal calloval 3b pomerne loose PF a 4b dovtedy 0 fold to cbet 66%- 2/3 hands 165
no mohol callovat aj mensie PP kedze sme mierne deep... ale po tom vsetkom sa mi naviac paci turn b/c
vdaka za objasnenie
toto je dobra poznamka o mojom rangi ze vyzera slabo pritom mam velmi dobru handu to si malo kedy uvedomujem,
no nemal som s nim divoku historiu no len ako som uz spominal calloval 3b pomerne loose PF a 4b dovtedy 0 fold to cbet 66%- 2/3 hands 165
no mohol callovat aj mensie PP kedze sme mierne deep... ale po tom vsetkom sa mi naviac paci turn b/c
vdaka za objasnenie
-
WolfiKxx - Príspevky: 1285
- Založený: Jún 2008
- Poďakoval/li: 165 krát/42 krát
Zaujimava handa, aj ja som si pri citani toho popisu vsimol, ze do jeho valuebetovacej range si dal iba lepsie handy, to podla mna moze dost negativne ovplyvnit tvoje rozmyslanie nad superovym handom... V tejto konkretnej situacii tam naozaj moze mat dost handov, s ktorymi sa rozhodne betovat 4value a ktore ty porazas. Keby si betoval turn, tak by si jednak lepsie vytiahol value z jeho horsich pp, a ani by si sa nedostal do tejto situacie na riveri.
btw, sem-tam pridi na icq, nech uz to video zrobime na skype mam nick matiapag, tak aj tam mozes napisat
btw, sem-tam pridi na icq, nech uz to video zrobime na skype mam nick matiapag, tak aj tam mozes napisat
-
matiapag - Príspevky: 2450
- Založený: Aug 2009
- Poďakoval/li: 170 krát/132 krát
WolfiKxx napísal:no nemal som s nim divoku historiu no len ako som uz spominal calloval 3b pomerne loose PF a 4b dovtedy 0 fold to cbet 66%- 2/3 hands 165
Njn, takze zanedbatelna vzorka na to, aby sme nejak upravovali jeho ranges v 3bet pote a musime sa drzat nejakych vseobecnych predpokladov .
WolfiKxx napísal:toto je dobra poznamka o mojom rangi ze vyzera slabo pritom mam velmi dobru handu to si malo kedy uvedomujem
To si vela ludi neuvedomuje a preto robia hero calls, ked je ich vlastny perceived range silny, bluffuju, ked je ich value range super uzky a bluff range velmi siroky a podobne .
-
tak postnem aj ja svoj mesacny vysledok ... lietam som hore dole, vysledok je dost slaby na dalsi mesiac to chcem rozohodne vylepsit
-
Poker Stars $0.05/$0.10 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 1023684
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter
MP: $10.72
Hero (CO): $10.96
BTN: $4.31 60/0 po 10-tich hands sice len ale javi sa ako pekna ryba + jeho stack size hovori za vsetko
SB: $10.09
BB: $12.55
UTG: $10.87
Pre Flop: ($0.15) Hero is CO with A 2
2 folds, Hero raises to $0.30, BTN calls $0.30, 2 folds
Flop: ($0.75) 2 9 A (2 players)
Hero bets $0.40, BTN calls $0.40
tu som mohol viac betovat ofc autopilot fungoval
Turn: ($1.55) Q (2 players)
Hero bets $1.30, BTN calls $1.30
River: ($4.15) Q (2 players)
Hero checks, BTN bets $1.80, Hero folds
tu nam prichadza najkrajsi river, nechava si sice 50c behind ale s cim tento move moze urobit ? neporazam tam nic iba bluff , ale zeby pasivna ryba mala takyto bluff v arzenali no neviem, nakonec foldujem , co vy nato
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter
MP: $10.72
Hero (CO): $10.96
BTN: $4.31 60/0 po 10-tich hands sice len ale javi sa ako pekna ryba + jeho stack size hovori za vsetko
SB: $10.09
BB: $12.55
UTG: $10.87
Pre Flop: ($0.15) Hero is CO with A 2
2 folds, Hero raises to $0.30, BTN calls $0.30, 2 folds
Flop: ($0.75) 2 9 A (2 players)
Hero bets $0.40, BTN calls $0.40
tu som mohol viac betovat ofc autopilot fungoval
Turn: ($1.55) Q (2 players)
Hero bets $1.30, BTN calls $1.30
River: ($4.15) Q (2 players)
Hero checks, BTN bets $1.80, Hero folds
tu nam prichadza najkrajsi river, nechava si sice 50c behind ale s cim tento move moze urobit ? neporazam tam nic iba bluff , ale zeby pasivna ryba mala takyto bluff v arzenali no neviem, nakonec foldujem , co vy nato
-
Nepaci sa mi open preflop. Otvarat A2o, ked ma na teba poziciu velka fishka, ktora ma v range vsetky esa a Tvoja ruka nema dodatocny potencial v tom, ze by bola suited .. to je dost zle.
Ta ruka sa hra postflop sama a river je veru snapfold.
Ta ruka sa hra postflop sama a river je veru snapfold.
-
Suhlas JK-om. Tiez si uz davam pozor na to, kto za mnou sedi a 2x si rozmyslim, co budem otvarat.
-
Chlpo1989 - Príspevky: 3629
- Založený: Okt 2009
- Poďakoval/li: 37 krát/235 krát
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.