Škola pre začiatočníkov (11. časť): G Bucks (hovor. peniaze)

Diskusia k článkom, krátkym správam a o všetkom zaujímavom, čo ste sa niekde dozvedeli

Škola pre začiatočníkov (11. časť): G Bucks (hovor. peniaze)

Odoslaťod admin 23 Okt 2010 13:23

Diskusia k článku: Škola pre začiatočníkov (11. časť): G Bucks (hovor. peniaze)

G Bucks (Galfond dollars) je veľmi dôležitý koncept, ktorý vychádza z konceptu Sklanskeho dolárov, pričom ešte zhodnocuje EV rozhodnutia. Termín G Bucks bol použitý Philom Galfondom (OMGClayAiken) v jeho článku Conceptualizing money matters. Je to perfektný článok, ale taktiež veľmi dlhý a únavný. Tento článok sa pokúsi zhustiť a zjednodušiť jeho obsah.
Čo sú to vlastne G Bucks?
G Bucks vám vlastne ukážu, koľko peňazí môžete vyhrať/prehrať, keď porovnávate equity jednej ruky proti rozsahu rúk súpera.

Pamätáte si na Sklanského doláre? Pokiaľ nie, tak Sklanského doláre vám jednoducho povedia, koľko peňazí vyhráte v longrune ruka vs. ruka. Takže pokiaľ prehráte $10 s AA vs. KK AIPF, v podstate ste vyhrali $16.4 z potu $20 pretože vaša equity je 81,9%.

Obe teórie vám povedia, koľko môžete vyhrať alebo prehrať, rozdiel je len v tom, že:
- Sklanského doláre – 1 ruka vs. 1 ruka
- G Bucks – 1 ruka vs. rozsah rúk (range)

Čiže namiesto porovnania vašej ruky s konkrétnou súperovou rukou budú G Bucks počítať s rozsahom súperových rúk. Práca s G Bucks Práca s G Bucks je veľmi jednoduchá:

1.) Dajte si námahu, aby súperova range bola čo najpresnejšia
2.) Vložte túto range do PokerStove-u aby ste zobrazili svoju equity
3.) Vynásobte veľkosť potu s % svojej equity (samozrejme 100%=1, čiže...

Zobraziť celý článok
Obrázok používateľa
admin

Založený: Sep 2008
Poďakoval/li: 132 krát/177 krát

Re: Škola pre začiatočníkov (11. časť): G Bucks (hovor. peniaze)

Odoslaťod kubo251 23 Okt 2010 14:33

zdravim
v clanku je chyba v priklade 2 pri urcovani range je tam 53o a 54s oznacene ako nedokoncena SD pritom su to uz dokoncene postupky na turne
kubo251

Založený: Jún 2010
Poďakoval/li: 3 krát/28 krát

Re: Škola pre začiatočníkov (11. časť): G Bucks (hovor. peniaze)

Odoslaťod Chlpo1989 23 Okt 2010 14:40

kubo251 napísal:zdravim
v clanku je chyba v priklade 2 pri urcovani range je tam 53o a 54s oznacene ako nedokoncena SD pritom su to uz dokoncene postupky na turne

Dik za opravu. Chybu ma sam autor v clanku, ja som tie ranges len mechanicky opisal :)
Obrázok používateľa
Chlpo1989

Založený: Okt 2009
Poďakoval/li: 37 krát/235 krát

Naspäť na Novinky a zaujímavosti

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Google [Bot] a 9 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!