Kominak napísal:cely problem je podla mna v preflope, tam som mal davat 4bet / fold pravdepodobne.
Ake 4bet/fold? 4bet/fold s JJ je dobre robit iba v pripade, ze super extremne vela 3betuje a jeho 5betovaci range je super uzky. Je niekto z vas snad vestec? Bud si myslime, ze v late position hra agresivne a 4betujeme a ak shovne, tak vs jeho range mame odds na call alebo si myslime, ze nehra dost agresivne a foldujeme. Nemate vobec staty na to, aby ste mohli robit zavery, ze 4bet/fold je tu s JJ optimalna linia.
Kominak napísal:Ta c/c turn c/c river linia sa mi velmi nepaci. Naco by double barreloval v 3b pote na takej turn karte s nejakym bluffom? Ved tam si povie turn je blank a ked callol flop urcite mi callne aj turn kedze nic nemeni na situacii a dal tam taky zaludny sizing aby ma pohodlne dostal do AI na river.
Toto je typicky priklad zleho myslenia, ktore sa spomina vsade - "turn nic nemeni, tak preco by mal niekto foldovat". Samozrejme, ze turn blank karta meni veci a meni ich vela. Sam sa pozri na svoj fold. Preco si foldol, ked turn karta nic nemeni? Lebo si povazoval jeho range za
silnejsi, ked ten turn barreluje. Na blank kartach sa nemeni absolutna sila ruk, ale menia sa frekvencie. Ja v takom spote reg-ish hracov 3barrelujem, pretoze viem, ze 99% casu tam po calle na turne maju dobre Ahi (AQ, AJs) alebo nejake 77-JJ a na river shove zahodia takmer kompletny svoj range a preto je to ziskove. Odnauc sa teda tak uvazovat automaticky - niektori tam barreluju iba silne ruky, niektori aj slabe, ale to Tvoje pravidlo jednoducho neplati vseobecne. To pre buducnost
.
Ale samozrejme je v poriadku, ak foldujes turn, lebo si myslis, ze flop cbetuje dost a turn betuje iba so zlomkom svojho range
. Ide len o to mat premysleny plan a hrat podla neho uz preflop
.