Komin blog

Píšte si svoj pokrový blog/denník a pomáhajte si s ostatnými hráčmi

Re: Komin blog

Odoslaťod Mathejs 17 Nov 2010 16:03

dzejkej napísal:
Podobna otazka ako na emjayka :). Preco by si tu check/raisoval flop a v com to je lepsie ako ine linie?

c/r linia po call pf je podla mna lepsia ako 4bet pf preto, ze na zaklade jeho stats predpokladam, ze bude na 4bet vela foldovat a takymto sposobom mozme ziskat viac value.
Obrázok používateľa
Mathejs

Založený: Júl 2010
Poďakoval/li: 27 krát/5 krát

Odoslaťod dzejkej 17 Nov 2010 16:10

Mathejs napísal:c/r linia po call pf je podla mna lepsia ako 4bet pf preto, ze na zaklade jeho stats predpokladam, ze bude na 4bet vela foldovat a takymto sposobom mozme ziskat viac value.

Preco je to ale lepsie ako check/call flop? Aky range reprezentujes a kde v tom range je Tvoja konkretna ruka? Co robis na shove?
Obrázok používateľa
dzejkej

Založený: Nov 2008
Poďakoval/li: 169 krát/302 krát

Odoslaťod emjayko 17 Nov 2010 16:24

dzejkej napísal:
emjayko napísal:as played je to pre mna turn shove

Preco preferujes turn shove? Ake su vyhody tej linie?

turn shove ma napadol ked som si narychlo pozrel ruku spocital kolko ma behind ale nemam to nejako niecim podlozene jak pozeram :) teraz ked na to pozeram druhy krat tak je c/c turn c/c river lepsia linia jednak pre udrzanie jeho bluffovacie rangeu, tu sa vsak naskyta otazka kedze sme oop ci on nebude svoje pure bluffy checkovat behind s tym ze uz tam na river nema fold equity... na druhu stranu ak budeme c/shoveovat turn tak jeho callovaci range ktory bijeme je velmi uzky v podstate su to fakt len 88-TT a nejake A7, co je v porovnani s rangeom ktory calluje a crushuje nas brutalne malo, preto som spatne za c/c turn a c/c any river...
Obrázok používateľa
emjayko

Založený: Mar 2009
Poďakoval/li: 35 krát/52 krát

Odoslaťod Mathejs 17 Nov 2010 16:29

dzejkej napísal:
Mathejs napísal:c/r linia po call pf je podla mna lepsia ako 4bet pf preto, ze na zaklade jeho stats predpokladam, ze bude na 4bet vela foldovat a takymto sposobom mozme ziskat viac value.

Preco je to ale lepsie ako check/call flop? Aky range reprezentujes a kde v tom range je Tvoja konkretna ruka? Co robis na shove?

Pretoze som oop a nerad by som na turne videl Q+. Reprezentujem range(z jeho pohladu): TT-QQ, AQ,AK, mozno KQ => na small card borde to c-betuje, lebo iba polovica mojej range su made hands(dufam ze to je dobry term) a navyse ak tu 3betuje s polarized range (inc. 75s a pod.), ktora tento bord netriafa dobre, c-betuje aj TPWK => c/r show je tu profitable

kedze si myslim, ze 3betuje s polarized range, tak na 5bet foldujem.
Obrázok používateľa
Mathejs

Odoslaťod dzejkej 17 Nov 2010 16:36

Mathejs napísal:Pretoze som oop a nerad by som na turne videl Q+. Reprezentujem range(z jeho pohladu): TT-QQ, AQ,AK, mozno KQ => na small card borde to c-betuje, lebo iba polovica mojej range su made hands(dufam ze to je dobry term) a navyse ak tu 3betuje s polarized range (inc. 75s a pod.), ktora tento bord netriafa dobre, c-betuje aj TPWK => c/r show je tu profitable

kedze si myslim, ze 3betuje s polarized range, tak na 5bet foldujem.

Ehm, takze vlastne overbet shovnes flop, aby si sa vyhol Q+ na turne s tym, ze jeho callovaci range Ta crushuje? To znamena, ze pre Teba je primarny dovod na shov protection proti najviac 6 outom.

Mas ruku, ktora je spodok Tvojej value shovovacej range a bluff shovovaciu range tam prakticky nemas. Ak callnes, tak mas naopak vrch svojej callovacej range a super Ta moze putnut na AQ, AJ, nizsie pary a podobne.

A 4bet/fold s JJ sa mi tiez zrovna nepaci. Ked chcem 4bet bluffovat, tak KT alebo A3 su o dost lepsie ruky.
Obrázok používateľa
dzejkej

Odoslaťod Kominak 17 Nov 2010 16:53

cely problem je podla mna v preflope, tam som mal davat 4bet / fold pravdepodobne. Moja linia na turne je zla, lebo som si to potom uvedomil, ze som to cele zle zahral a nechcel som uz do potu investovat kedze som vobec nevedel na com som. ta c/c turn c/c river linia sa mi velmi nepaci. Naco by double barreloval v 3b pote na takej turn karte s nejakym bluffom? Ved tam si povie turn je blank a ked callol flop urcite mi callne aj turn kedze nic nemeni na situacii a dal tam taky zaludny sizing aby ma pohodlne dostal do AI na river. O dost astejsie som tuna porazeny podla mna a bijem naozaj len TT-88 ak ich je schopny IP 3 betovat.
Kominak

Založený: Sep 2007
Poďakoval/li: 36 krát/9 krát

Odoslaťod Mathejs 17 Nov 2010 16:57

dzejkej napísal:
Mathejs napísal:...

Ehm, takze vlastne overbet shovnes ...
A 4bet/fold s JJ sa mi tiez zrovna nepaci. Ked chcem 4bet bluffovat, tak KT alebo A3 su o dost lepsie ruky.

Moj povodny zamer - zase sa niecomu priucit, sa mi vdaka dzejkejovi podaril. Zamyslim sa nad tym celym trda este raz, uz s novymi poznatkami:

facujeme 3bet oop s JJ proti superovi, s 3bet 7.9%. 4bet tu nie je dobry napad, pretoze bez ohladu na to, ci je jeho 3 bet range polarized alebo depolarized ju crushujeme, na vacsinu 4bet bude foldovat=> ziskovejsi je tu 4bet blufff s rukami ako A3,KT a pod..

A teda aj napriek tomu, ze sme oop, je najlepsim riesenim call pf.

dava to zatial smysel?
Obrázok používateľa
Mathejs

Odoslaťod Kominak 17 Nov 2010 16:59

Mathejs napísal:Moj povodny zamer - zase sa niecomu priuci ...

zatial to zmysel aj dava a ked som ho 4betoval tak som to prave s takymi rukami ako popisujes aj robil. a co dalej na flope a turne?
Kominak

Založený: Sep 2007
Poďakoval/li: 36 krát/9 krát

FLOP

Odoslaťod Mathejs 17 Nov 2010 17:06

Kominak napísal:. a co dalej na flope a turne?

Opat budem vychadzat z dzejkeja, aspon zistim, ci som to pochopil spravne: na danom borde je na flope vhodny c/ call, lebo on tu bude c-betovat vsetky pary (QQ, ale aj nizsie (88, popripade trafeny TPWK s rukami ako 75s) a min 1barel s AK, AQ .. Takto pokracujeme s nasou top calling range, nemiesto toho, aby sme c/r showli s bottom value range...
Obrázok používateľa
Mathejs

Odoslaťod dzejkej 17 Nov 2010 17:09

Kominak napísal:cely problem je podla mna v preflope, tam som mal davat 4bet / fold pravdepodobne.

Ake 4bet/fold? 4bet/fold s JJ je dobre robit iba v pripade, ze super extremne vela 3betuje a jeho 5betovaci range je super uzky. Je niekto z vas snad vestec? Bud si myslime, ze v late position hra agresivne a 4betujeme a ak shovne, tak vs jeho range mame odds na call alebo si myslime, ze nehra dost agresivne a foldujeme. Nemate vobec staty na to, aby ste mohli robit zavery, ze 4bet/fold je tu s JJ optimalna linia.

Kominak napísal:Ta c/c turn c/c river linia sa mi velmi nepaci. Naco by double barreloval v 3b pote na takej turn karte s nejakym bluffom? Ved tam si povie turn je blank a ked callol flop urcite mi callne aj turn kedze nic nemeni na situacii a dal tam taky zaludny sizing aby ma pohodlne dostal do AI na river.

Toto je typicky priklad zleho myslenia, ktore sa spomina vsade - "turn nic nemeni, tak preco by mal niekto foldovat". Samozrejme, ze turn blank karta meni veci a meni ich vela. Sam sa pozri na svoj fold. Preco si foldol, ked turn karta nic nemeni? Lebo si povazoval jeho range za silnejsi, ked ten turn barreluje. Na blank kartach sa nemeni absolutna sila ruk, ale menia sa frekvencie. Ja v takom spote reg-ish hracov 3barrelujem, pretoze viem, ze 99% casu tam po calle na turne maju dobre Ahi (AQ, AJs) alebo nejake 77-JJ a na river shove zahodia takmer kompletny svoj range a preto je to ziskove. Odnauc sa teda tak uvazovat automaticky - niektori tam barreluju iba silne ruky, niektori aj slabe, ale to Tvoje pravidlo jednoducho neplati vseobecne. To pre buducnost :).

Ale samozrejme je v poriadku, ak foldujes turn, lebo si myslis, ze flop cbetuje dost a turn betuje iba so zlomkom svojho range :). Ide len o to mat premysleny plan a hrat podla neho uz preflop :).
Obrázok používateľa
dzejkej

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Blogy

Kto je prítomný

Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 13 hostí.

Prihlásenie

Zabudol som heslo

Nie ste zaregistrovaný? Registrácia tu!