Vytacanie flipov alebo trafit 2 outy
Počet príspevkov: 21 • Stránka 1 z 3 • 1, 2, 3
Vytacanie flipov alebo trafit 2 outy
Caute, nedavno som cital tusim v mindsete alebo HU moshman knihe ze napr. trafit set na flope je daco okolo 9-1 a ze ked ho netrafime aj 9 krat posebe tak na 10ty krat mame stale sancu 9-1
No ale potom som cital zas od dakeho pro hraca tusim na pokerplayer magazine ze vytacanie flipov v MTT funguje asi tak ze dajme tomu ideme prvy PF allin kde sme 70 na 30 favorit a ak ideme druhy krat taky isty semi flip tak uz to neni 70 na 30 ale uz len 70/30 s tych 70 cize sanca ze druhy krat vyhrame taku istu situaciu len 49% a tak dalej
tak ci neviete niekto alebo nemate daky link kde je to lepsie vysvetlene
lebo oba pripady mi davuju ako taky zmysel len kazdy hovori inak
No ale potom som cital zas od dakeho pro hraca tusim na pokerplayer magazine ze vytacanie flipov v MTT funguje asi tak ze dajme tomu ideme prvy PF allin kde sme 70 na 30 favorit a ak ideme druhy krat taky isty semi flip tak uz to neni 70 na 30 ale uz len 70/30 s tych 70 cize sanca ze druhy krat vyhrame taku istu situaciu len 49% a tak dalej
tak ci neviete niekto alebo nemate daky link kde je to lepsie vysvetlene
lebo oba pripady mi davuju ako taky zmysel len kazdy hovori inak
- oli.strs
- Založený: Sep 2009
- Poďakoval/li: 8 krát/12 krát
Re: Vytacanie flipov alebo trafit 2 outy
ako urcite je to podla mna tak ako v prvom pripade...inak by sme my mtt hraci nenadavali tolko vela...praveze ten princip ze 70/30 si favorit, ale ta tvoja 70% sanca ma nastat z 10 flipov 7 krat neni spravna. Tych 30% moze vyhrat aj vsekych 10 rovnakych flipov. Preto podla mna pokerstove pocita hry na MILIONY. To je uz debata o lucku a variacii.
- eraserSK
- Založený: Mar 2010
- Poďakoval/li: 7 krát/7 krát
pravdepodobnost ze vyhras prvy flip je 50%
pravdepodobnost ze vyhras druhy flip je 50%
pravdepodobnost ze vyhras 2 flipy po sebe je 25%
-
yegon - Príspevky: 8010
- Založený: Júl 2007
- Poďakoval/li: 18 krát/900 krát
yegon napísal:pravdepodobnost ze vyhras prvy flip je 50%
chapem to znamena ze ked odohram jeden flip a potom dalsich 10 ruk a potom dalsi flip tak uz niesu posebe??? a mam stale 50%?
- oli.strs
eraserSK napísal:ale ta tvoja 70% sanca ma nastat z 10 flipov 7 krat neni spravna. Tych 30% moze vyhrat aj vsekych 10 rovnakych flipov.
to mi je jasne skor mi islo o to ze ked prehram 10 krat po sebe 70/30 tak ci na 11sty krat mam stale sancu 70 na 30
- oli.strs
oli.strs napísal: to mi je jasne skor mi islo o to ze ked prehram 10 krat po sebe 70/30 tak ci na 11sty krat mam stale sancu 70 na 30
kazda situacia je nezavisla na predoslych. musis ju posudzovat samostatne. cize mas furt 70/30. aj keby si prehral 100x po sebe. 2.vec je ako je pravdepodobne, ze prehras 100x po sebe. to sa mi pocitat nechce, ale je to urcite nejake male cislo
ty mas na to taky nespravny pohlad, ako som mal ja na ruletu. daval som vzdy 2x vyssi vklad na cervenu, ze raz uz musi padnut. a ked padla 13x cierna, uz mi dosiel bankroll
Naposledy upravil haman dňa 28 Nov 2010 13:06, celkovo upravené 1 krát.
- haman
- Založený: Apr 2010
- Poďakoval/li: 853 krát/189 krát
flip je vzdy 50/50 .. aj ked si hodis mincou 100krat a 100krat padne znak, tak sanca pri 101. pokuse bude 50/50
minula hra nikdy neovplyvnuje nasledujuce
-
poldinhoo - Príspevky: 1292
- Založený: Feb 2009
- Poďakoval/li: 128 krát/61 krát
poldinhoo napísal:flip je vzdy 50/50 .. aj ked si hodis mincou 100krat a 100krat padne znak, tak sanca pri 101. pokuse bude 50/50
Presne tak. Ktosi tu uz napisal, karty nemaju pamat.
- 1zart1
- Založený: Jan 2007
- Poďakoval/li: 9 krát/17 krát
oli.strs napísal:chapem to znamena ze ked odohram jeden flip a potom dalsich 10 ruk a potom dalsi flip tak uz niesu posebe??? a mam stale 50%?
nie, to s tym nema nic spolocne... Ide o to, z akeho hladiska sa na tie flipy pozeras. Ked si zoberies tu ruku ako zvlast objekt, tak ano, hocikedy mas stale rovnaku sancu na vyhru flipu - 50%. Lenze ako pokrovy hrac vies, ze aby si mohol cokolvek zhodnotit objektivne, potrebujes na to vzorku. A teda ked si vezmes napriklad 10K ruk, tak zistis, ze NEZAVISLE OD PORADIA si vyhral cca 50% flipov. Ak je ten rozdiel vyhier/prehier nejaky velky (rozumej cca 10-20% na jednej ci druhej strane), tak si zober vacsiu vzorku ruk, napriklad 50K. Rozdiel medzi skutocnym podielom vyhratych ruk a percentualnou pravdepodobnostou na vyhru tychto ruk (=equity) pozname pod pojmom variacia.
Zoberme si teda ako priklad klasicky flip AK vs QQ preflop AI. Ty vies, ze s AK mas v tejto situacii cca 43% equity. Ak si za 100 takychto situacii vyhral s AK presne 43, tak si nemal ani stastie ani smolu. Ak si ich vyhral viac ako 43, tak si mal stastie, ak menej, tak si mal smolu.. A pritom si mal v kazdej jednej situacii presne rovnaku sancu na vyhru - 43%.
A teraz sa treba zamysliet nad slovami stastie/smola. Tieto slova v matematike neexistuju, ale aby sme ich ucinok mohli uplne zanedbat, treba mat velku vzorku prikladov. A treba si uvedomit, ze ked hovorime o percentualnej sanci, vzdy mame na mysli, ako casto budeme uspesni zo 100 pokusov. Cize 43% equity sa da vyjadrit zlomkom 43/100, ale rovnako aj slovami -> 43 ZO 100.
ZRHNUTIE:
- jednotlive ruky odohrane v minulostni nemaju ziadny efekt na equity tej ruky, ktoru prave hrame
- pokial nemame 100% equity, super ma stale nejaku sancu na vyhru. Ak super vyhra 10x po sebe situaciu, kde ma 20% sancu na vyhru, tak to nic nemeni na tom, ze na velikanskej vzorke ruk vyhra nakoniec iba 20% takych situacii = kazdu piatu.
Clovek ako zver ma selektivnu pamat = budes si pamatat hlavne tie ruky, kde si mal vacsiu sancu na vyhru a prehral si. Pozri si ale svoju HH a zistis, ze je mnostvo situacii, ked si mal mensiu sancu, ale predsa si vyhral. Aj takymto sposobom sa teda vyrovnava to zastupenie stastia/smoly v hre, nemusi sa to tykat iba konkretnej situacie. Kedze v pokri su casto rozdiely equity velmi male, tak je potrebne odohrat naozaj vela ruk, aby sa uplne vymazala variacia. Myslim, ze ked odohras 1M ruk, tak sa nebudes mat ani stastie, ani smolu, ale HH ti ukaze, ze si vyhral presne take percento ruk, ake si vyhrat mal
Naposledy upravil matiapag dňa 28 Nov 2010 13:29, celkovo upravené 1 krát.
-
matiapag - Príspevky: 2450
- Založený: Aug 2009
- Poďakoval/li: 170 krát/132 krát
Uz mi to asi doslo, dajme tomu pri minci. Cize trafit znak dva krat po sebe je nieco uplne ine ako sanca co padne na druhy krat
Naposledy upravil oli.strs dňa 28 Nov 2010 13:41, celkovo upravené 2 krát.
- oli.strs
Počet príspevkov: 21 • Stránka 1 z 3 • 1, 2, 3
Naspäť na Otázky začiatočníkov
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 4 hostí.