Tlaciaren - atrament vs laser
Počet príspevkov: 16 • Stránka 1 z 2 • 1, 2
Tlaciaren - atrament vs laser
Nazdaaaarek, potrebujem poradit.
Chcem segre kupit na vianoce tlaciaren ale nemam ani sajn co je lepsie. Ak mi viete niekto poradit tak tak nevahajte.
Info ktore moze zavazit:
- tlac stran za mesiac: max 50
- malo by ist o multifunkcne zariadenie
- nebolo by zle keby to tlacilo aj fotky
Thx za kazdu radu, tip....
Chcem segre kupit na vianoce tlaciaren ale nemam ani sajn co je lepsie. Ak mi viete niekto poradit tak tak nevahajte.
Info ktore moze zavazit:
- tlac stran za mesiac: max 50
- malo by ist o multifunkcne zariadenie
- nebolo by zle keby to tlacilo aj fotky
Thx za kazdu radu, tip....
-
DevilMayCry - Príspevky: 2111
- Založený: Aug 2007
- Poďakoval/li: 59 krát/107 krát
Re: Tlaciaren - atrament vs laser
Nazdar keďže mám firmu kde predávam výpočtovú techniku tak by som ti radil kúpiť laserovú tlačiareň hlavne keď chceš tlačiť aj fotky je oproti atramentovej výhodnejšia. Toner je síce drahší ako atrament ale vydrží ti pri tlačení 50 strán za mesiac veľmi dlho pretože väčšinou vytlačíš z neho tak cca 2500 strán. Ide o to kolko chceš investovať do toho lebo multifunkčné farebne laserove zariadenie stojí od 200€. a atramentové od 50€. Ak by si chcel poradiť konkrétne napíš SS.
- dostav1
- Založený: Apr 2008
- Poďakoval/li: 1 krát/1 krát
..na prilezitostne tlacenie je lepsia atramentova. Ak teda nepotrebuje tlacit velke mnozstvo stran aspon 500+ mesacne. Tiez zalezi od toho, ci chce tlacit len nejake dokumenty (ciernobielo) alebo aj nieco farebne. Su samozrejme aj farebne laserovky, ale jednak su drahsie, naplne su kua drahe a ani zdaleka nedosahuju rozlisenie atramentovych tlaciarni. Takze z vyuzitia, ktore si napisal je lepsie kupit atramentovu.
Ak planuje tlacit aj fotky, tak to by som v nejakom velkom mnozstve nerobil, je to absolutne neekonomicke, velka spotreba toneru + drahy fotograficky papier (ak chces kvalitny a teda sa co najviac priblizit realnej fotke z fotolabu).
No a este jedno plus maju atramentove a to, ze sa daju kupit naplne s ktorych si cartridge mozes sam doma plnit a tym padom ta tlac vyjde super lacno. Jeden taky obchod je v Trnave (pobocku maju aj v Puchove a Povazskej Bystrici).
najskor sa kupi plniaca suprava: http://www.bluebird-eshop.sk/plniace-su ... f73f44e90d
a potom uz len naplne: http://www.bluebird-eshop.sk/nahradny-atrament-c-4.html
Ak planuje tlacit aj fotky, tak to by som v nejakom velkom mnozstve nerobil, je to absolutne neekonomicke, velka spotreba toneru + drahy fotograficky papier (ak chces kvalitny a teda sa co najviac priblizit realnej fotke z fotolabu).
No a este jedno plus maju atramentove a to, ze sa daju kupit naplne s ktorych si cartridge mozes sam doma plnit a tym padom ta tlac vyjde super lacno. Jeden taky obchod je v Trnave (pobocku maju aj v Puchove a Povazskej Bystrici).
najskor sa kupi plniaca suprava: http://www.bluebird-eshop.sk/plniace-su ... f73f44e90d
a potom uz len naplne: http://www.bluebird-eshop.sk/nahradny-atrament-c-4.html
-
keso26 - Príspevky: 4853
- Založený: Mar 2007
- Poďakoval/li: 58 krát/90 krát
som za atramentovu multifunkciu. laserove skor kupuju firmy, ktore to denno denne vyuzivaju.
a fotky radim tlacit fo fotolaboch za par centov a netrapit sa s nimi doma.
a fotky radim tlacit fo fotolaboch za par centov a netrapit sa s nimi doma.
- haman
- Založený: Apr 2010
- Poďakoval/li: 853 krát/189 krát
diky hosi za nazory....vychadza mi to teda na atramentovu.....rozhodujem sa medzi canonom a hp....dnes mal v auparku canon dokonca aj taku miniprezentaciu takze som hned zobral prospekty a vyzera to tak ze to bude canon....este jedna vec ma zaujima...ako tlaci taka atramnetova tlaciaren cierno/biele dokumenty ? taha farbu len z cierneho cartridga alebo kombinuje a da sa to nejako nastavit?
-
vo vlastnostiach tlaciarne (bud pred kazdou tlacou, alebo nastavis v predvolenych) si das tlac v odtienoch sedej (grayscale printing) a vtedy pouziva len cierny toner. Ak to nenastavis, tak miesa podla zo vsetkych.
- Za tento príspevok od keso26 poďakovali :
- DevilMayCry
-
keso26 - Príspevky: 4853
- Založený: Mar 2007
- Poďakoval/li: 58 krát/90 krát
ok....kedze sa mi tato tema osvedcila tak potrebujem dalsiu radu.....vie mi niekto poradit nejaky e-shop s lyzami ??? hladam hladam ale nasiel som len par shopov kde som zatial nic nevybral.......
-
DevilMayCry napísal:ok....kedze sa mi tato tema osvedcila tak potrebujem dalsiu radu.....vie mi niekto poradit nejaky e-shop s lyzami ??? hladam hladam ale nasiel som len par shopov kde som zatial nic nevybral.......
Ake lyze hladas?
-
Chlpo1989 - Príspevky: 3629
- Založený: Okt 2009
- Poďakoval/li: 37 krát/235 krát
Chlpo1989 napísal:Ake lyze hladas?
tieto by boli ideal: BLIZZARD XO IQ firebird
zatial som ich nasiel za primeranu cenu len v ceskych shoppoch....rozdiel oproti slovenskym shopom je dost velky (cca 40ecok) takze zatial to vyzera na objednavku z ciech......
-
tak objednavam z cieh....doprava zadarmo....tak sa mi to paci
-
Počet príspevkov: 16 • Stránka 1 z 2 • 1, 2
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 5 hostí.