Postupnosť v učení
Počet príspevkov: 5 • Stránka 1 z 1
Postupnosť v učení
Už asi pol roka sa snažím o pokri ničeo naučiť, ale aj keď sa niečo naučím zväčša to zabudnem (aj keď si to prečítam viackrát). Pri vzdelávaní sa snažím byť čo najviac koncentrovaný, ale nepomáha, aj tak som z toho nakoniec duty (aj keď článku plne pochopím). Tak som rozmýšľal či nebude chyba v mojom systéme učenia. Mám taký dojem že asi mám zlú postupnosť resp. žiadnu. Preto sa chcem spýtať či by ste nemohli poradiť nejaký systém učenia sa resp. či nejestvuej nejaká schéma.
-
Megs - Príspevky: 23
- Založený: Júl 2010
- Poďakoval/li: 7 krát/1 krát
Re: Postupnosť v učení
menej teorie, viac praxe imo. co si precitas si aplikuj do praxe, tak sa to najlepsie naucis
- Mayday
- Založený: Jan 2009
- Poďakoval/li: 31 krát/24 krát
hmm, tak to je zaujimava otazka... Pri pozerani videi/citani clankov,knih urcite pomoze v takomto pripade, ked si budes robit poznamky a tie si potom citat a zamyslat sa nad tym. Imo nic si tak lahko nezapamatas, ako to, na co sam prides svojimi myslienkovymi pochodmi. Nepytaj sa co? ale preco? a ako? Ty sa nestanes dobrym hracom vtedy, ked ti niekto povie, co mas robit, ale ked ty prides na to, preco a ako to mas spravit.
Zaujima ma este, ci citis na svojej hre, ze aj napriek nastudovanemu materialu sa nezlepsujes? Pretoze ak nie, tak nevidim problem (imo ani ja si nepamatam vela konkretnych veci z videi, ktore som videl, ale postupne sa to na mna nalepuje, ked sa nad tym zamyslam, pri hre potom vidim, ze mi to video daco dalo, skusam strategie/postupy a prisposobujem nove poznatky k svojej hre)
Iste je dobre daco si precitat viackrat, opatovne sa nad tym zamysliet a nakoniec dostat viac value z mensieho mnozstva materialu, ako pozriet 50 videi do mesiaca a nemat sajnu o tom, o co tam ide. Taktiez by si nemal spociatku studovat nejake zbytocne high-stakes veci, najskor by si mal mat uplne jasno v tej teorii, co sa tyka tvojich limitov
No a na zaver urcite hra -> snaz sa tie veci puzivat v praxi, osvojuj si tie techniky a namiesto biflovania sa snaz dostat ich do krvi.
Zaujima ma este, ci citis na svojej hre, ze aj napriek nastudovanemu materialu sa nezlepsujes? Pretoze ak nie, tak nevidim problem (imo ani ja si nepamatam vela konkretnych veci z videi, ktore som videl, ale postupne sa to na mna nalepuje, ked sa nad tym zamyslam, pri hre potom vidim, ze mi to video daco dalo, skusam strategie/postupy a prisposobujem nove poznatky k svojej hre)
Iste je dobre daco si precitat viackrat, opatovne sa nad tym zamysliet a nakoniec dostat viac value z mensieho mnozstva materialu, ako pozriet 50 videi do mesiaca a nemat sajnu o tom, o co tam ide. Taktiez by si nemal spociatku studovat nejake zbytocne high-stakes veci, najskor by si mal mat uplne jasno v tej teorii, co sa tyka tvojich limitov
No a na zaver urcite hra -> snaz sa tie veci puzivat v praxi, osvojuj si tie techniky a namiesto biflovania sa snaz dostat ich do krvi.
-
matiapag - Príspevky: 2450
- Založený: Aug 2009
- Poďakoval/li: 170 krát/132 krát
matiapag napísal:Zaujima ma este, ci citis na svojej hre, ze aj napriek nastudovanemu materialu sa nezlepsujes? Pretoze ak nie, tak nevidim problem
No zlepšujem sa, vďaka tomu čo si zapametám, napríklad POT ODDS, ODDS, Probbablity. Tieto veci mi dosť pomohli, teraz si proste prepočítam (alebo si tie čísla k danej situáci už pametám) a viem že sa mi oplatí zahrať callnuť/foldnuť/rasinuť také veci ktoré by som bez týchto informácií zahral úplne inak často zle.
matiapag napísal:pomoze v takomto pripade, ked si budes robit poznamky
Poznámky som si kedysi viedol, ale prišlo mi to ako hlúposť, ale keď hovoríš asi sak tomu vrátim
-
Megs - Príspevky: 23
- Založený: Júl 2010
- Poďakoval/li: 7 krát/1 krát
Najdôležitejšia vec, ktorú musí študent pri "učení" sa pokru zvládnuť, je dostať sa k momentu, kedy si uvedomí, že aby bol úspešný, tak nemá vedieť "prečo TOTO zahrať TAK" ale "PREČO toto zahrať tak".
EDIT: matiapagov prvý odstavec says it all. Prečítať si, že máš s AK v early fáze MTT raisnúť na 3,5BB ti je nanič, to nemá s učením sa pokru nič spoločné. Naučíš sa niečo vtedy, keď TY prídeš na to, prečo AK, prečo 3,5BB atď. atď.
EDIT: matiapagov prvý odstavec says it all. Prečítať si, že máš s AK v early fáze MTT raisnúť na 3,5BB ti je nanič, to nemá s učením sa pokru nič spoločné. Naučíš sa niečo vtedy, keď TY prídeš na to, prečo AK, prečo 3,5BB atď. atď.
- Za tento príspevok od TomMolivan poďakovali :
- Megs
-
TomMolivan - Príspevky: 1503
- Založený: Máj 2008
- Poďakoval/li: 167 krát/245 krát
Počet príspevkov: 5 • Stránka 1 z 1
Naspäť na Otázky začiatočníkov
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 10 hostí.