Ahoj
Mam par otázok
Podla poucky z knihy Cbetujem kazdého kto ma Fold To CBET 70 + s celou svojou range, akú velku vzorku potrebujem na Fold Cbet aby som mohol túto poucku vyuzit ? Kolko by som mal spravne Cbetovat ? keby ze Cbetujem 50% potu som uspesny ked 34% krat polozi ak Cbetujem cely pot tak ak polozi 51%, tak ci onak by som mal byt ziskovy, zdá sa mi zeby som tam mohol betovat 2/3potu ako kompromis ?
Dalsia Poucka hovori ze treba Cbetovat dry flopy ako AT5, K84,Q52 vzdy. Ked som tu proti nejakym loose hracom ktory radi calluju cbetu cbetujem to aj tak ked som flop netrafil ? Ako rozoznam takychto hracov podla statov, ktorych nemam cbetovat na takychto flopoch ak som netrafil ? AKo je to s 3way potmi, zvyokol som tu cbetovat aj do dvoch hracov ked som netrafil, je to spravny move ?
Dakujem za odpovede
C-betting
Počet príspevkov: 4 • Stránka 1 z 1
Re: C-betting
Imo zbytocne to komplikujes. Ja cbetujem podla toho, proti komu hram, ci som IP alebo OOP. Ak viem, ze reg bude OOP callovat vacsinou pp´s, tak budem cbetovat AT3 a nie 357 a pod. Samozrejme moj cbet ovplyvnuje aj to, ci a aku equity mam. Som IP voci rybe, ktora l/c a ja som ju izoloval s 77, tak nebudem cbetovat KJ8, lebo tam nemam takmer ziadnu fequity atd.
-
Chlpo1989 - Príspevky: 3629
- Založený: Okt 2009
- Poďakoval/li: 37 krát/235 krát
No v poslednej dobe som sa cbetovanim dost zaoberal, a v zasade som prisiel k niekolkym myslienkam -
- na to, aby som mohol cbetovat kazdu ruku, treba cbetovaciu vzorku podla mna aspon takych 10-15x (myslim ten stat, co mas v zatvorke, napr fold to cbet 12/15). Ak nemam takuto vzorku, tak sa riadim tym, co mam + samozrejme preflop statmi, popripade WTSD a W$SD statmi.
- co sa sizingu tyka, tak napr. v situacii, ked si myslim, ze flop fishku velmi netriafa, ale zaroven nerada zhadzuje akykolvek par/draw, tak cbetujem 1/2 (ak som nic netrafil ja pravdaze). Je to z toho dovodu, co si popisal vyssie - musim byt uspesny menej casto a fishka aj tak nevidi rozdiel v sizingoch, takze ak pride vhodny flop na cbetovanie (aj ked fishka nema nejaky velky Fold to cbet) a rozhodnem sa cbetovat light, tak 1/2 je v takych pripadoch fit. Proti rozmyslajucejsim hracom sa riadim dost texturou flopu - na drawy flope cbetujem viac (3/4), na suchom menej (2/3) a ak to nie je az taky velmi rozmyslajuci hrac, tak to prisposobujem k tomu, ci cbetujem 4 value alebo ako bluff.
Este zvyknem cbetovat malo proti nitke, ktora aj tak sklada strasne casto (a tuto sa nebojim cbetnut ani nejaky nebezpecnejsi flop, lebo nitka ma v range vela PP a na drawy flope s nimi aj tak nechce velmi pokracovat, cize staci mensi cbet, aby som to vyfoldoval)
Proti loose hracom cbetujem tieto flopy, aj ked som netrafil, ibaze by to bola ozaj nejaka opica, co vsetko check-raisuje a pod. Tam e sanca, ze loose hrac ti to aj donkne, ked daco trafi, cize tu je cbet podla mna profitable.
Tu sa tiez niekedy pozastavujem a rozmyslam. Nie som tu nejaky cbet happy, ked som 3way, ale ak mam poziciu na nich a su to nitky, alebo fit or fold fishky, tak sa tu cbetnut nebojim ani do dvoch. Podmienkou vsak je, ze ani jeden z nich nesmie byt nejaka calling station, lebo akonahle jeden dorovna, tak ten druhy ma sweet odds a dorovna vacsinou aj ten. Cize tu iba v specialnych pripadoch, ked mam naozaj pocit, ze situacia si ten cbet ziada
Tiez mam ale stale nedostatky v tomto, snazim sa to vylepsovat, ako sa len da, takze ak som daco treskol stupidne, kludne ma opravte
- na to, aby som mohol cbetovat kazdu ruku, treba cbetovaciu vzorku podla mna aspon takych 10-15x (myslim ten stat, co mas v zatvorke, napr fold to cbet 12/15). Ak nemam takuto vzorku, tak sa riadim tym, co mam + samozrejme preflop statmi, popripade WTSD a W$SD statmi.
- co sa sizingu tyka, tak napr. v situacii, ked si myslim, ze flop fishku velmi netriafa, ale zaroven nerada zhadzuje akykolvek par/draw, tak cbetujem 1/2 (ak som nic netrafil ja pravdaze). Je to z toho dovodu, co si popisal vyssie - musim byt uspesny menej casto a fishka aj tak nevidi rozdiel v sizingoch, takze ak pride vhodny flop na cbetovanie (aj ked fishka nema nejaky velky Fold to cbet) a rozhodnem sa cbetovat light, tak 1/2 je v takych pripadoch fit. Proti rozmyslajucejsim hracom sa riadim dost texturou flopu - na drawy flope cbetujem viac (3/4), na suchom menej (2/3) a ak to nie je az taky velmi rozmyslajuci hrac, tak to prisposobujem k tomu, ci cbetujem 4 value alebo ako bluff.
Este zvyknem cbetovat malo proti nitke, ktora aj tak sklada strasne casto (a tuto sa nebojim cbetnut ani nejaky nebezpecnejsi flop, lebo nitka ma v range vela PP a na drawy flope s nimi aj tak nechce velmi pokracovat, cize staci mensi cbet, aby som to vyfoldoval)
Riddlah napísal:Dalsia Poucka hovori ze treba Cbetovat dry flopy ako AT5, K84,Q52 vzdy. Ked som tu proti nejakym loose hracom ktory radi calluju cbetu cbetujem to aj tak ked som flop netrafil ?
Proti loose hracom cbetujem tieto flopy, aj ked som netrafil, ibaze by to bola ozaj nejaka opica, co vsetko check-raisuje a pod. Tam e sanca, ze loose hrac ti to aj donkne, ked daco trafi, cize tu je cbet podla mna profitable.
Riddlah napísal:AKo je to s 3way potmi, zvyokol som tu cbetovat aj do dvoch hracov ked som netrafil, je to spravny move ?
Tu sa tiez niekedy pozastavujem a rozmyslam. Nie som tu nejaky cbet happy, ked som 3way, ale ak mam poziciu na nich a su to nitky, alebo fit or fold fishky, tak sa tu cbetnut nebojim ani do dvoch. Podmienkou vsak je, ze ani jeden z nich nesmie byt nejaka calling station, lebo akonahle jeden dorovna, tak ten druhy ma sweet odds a dorovna vacsinou aj ten. Cize tu iba v specialnych pripadoch, ked mam naozaj pocit, ze situacia si ten cbet ziada
Tiez mam ale stale nedostatky v tomto, snazim sa to vylepsovat, ako sa len da, takze ak som daco treskol stupidne, kludne ma opravte
-
matiapag - Príspevky: 2450
- Založený: Aug 2009
- Poďakoval/li: 170 krát/132 krát
ďakujem velmi pekne za posty chalani
-
Riddlah - Príspevky: 714
- Založený: Jún 2009
- Poďakoval/li: 67 krát/9 krát
Počet príspevkov: 4 • Stránka 1 z 1
Naspäť na Otázky začiatočníkov
Kto je prítomný
Používatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 14 hostí.